Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مراسم افتتاحيه «هفته فيلم آلمان» با حضور جمعي از هنرمندان،سفرا و نمايندگان سفارتخانه‌ها يک‌شنبه هفتم آبان ماه در تالار ناصري خانه هنرمندان برگزار شد. بهمن نورايي اجرا و ترجمه اين مراسم را برعهده داشت. اين مراسم با اجراي سرود ملي ايران و آلمان به طور رسمي آغاز شد و در ادامه با کليپ معرفي آثار اين هفته فيلم ادامه پيدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، عليرضا تابش مديرعامل بنياد سينمايي فارابي اولين سخنران اين مراسم بود.
وي ضمن خوشامدگويي به فولکر ردر رايزن فرهنگي سفارت آلمان در تهران و دست اندرکاران گروه هنروتجربه و هنرمندان بيان کرد: «بسيار خوشنودم که در هفته فيلم آلمان در خدمت سينماگران و سينما دوستان دو کشور هستم. اين رويداد با همت دوستان ما در هنروتجربه برنامه‌ريزي و اجرا شده‌است. خوشحالم اعلام کنم در هفته‌هاي آتي نشستي با عنوان «زندگي ايراني به روايت سينما» در انستيتو و موزه سينماي فرانکفورت برگزار مي‌شود. در اين راستا بنياد فارابي با مشارکت رايزن فرهنگي و کمپاني سينمايي وارواني اين برنامه را با حضور مخاطبان خاص اجرا مي‌کند. خوشحالم که پنجره سينماي ايران براي ورود دريچه‌هاي خاص براي سينما دوستان آلماني باز است.»
مدير عامل بنياد فارابي ضمن اشاره به برگزاري «هفته فيلم آلمان» در تهران عنوان کرد: «در نشيب و فراز تاريخ سينماي آلمان در مقاطع خاص اين سينما توانسته با جريان مسلط، رويدادها و آثار فراموش ناشدني‌اي را به يادگار بگذارد. دوره‌هايي مانند سينماي اکسپرسيونيست در دهه 20 و سينماي نوين آلمان در دهه 60 و 70؛ دوراني که هنوز خاطرات ماندگاري را در خاطره سينما دوستان جهان ثبت کرده است.»
وي ادامه داد: «باوجود اين اتفاقات درخشان بايد اذعان کنيم که نوزايي سينماي آلمان با تمام بايستگي‌ها و شايستگي‌ها به خوبي ديده نشده و از نظر بسياري دور مانده است. سينمايي که در بازخواني تاريخ با شخصيت پردازي‌هاي موشکافانه، روان‌شناسي کاراکترها و… به نقاط اوج جديدي رسيده است. سينمايي که يادآور بيانيه اوبرهاوزن در 1962 است که جنبش نوين سينماي آلمان را يادآوري مي‌کند. در بندي از اين بيانيه آمده است که سينماي جديدي در آلمان بخت آن را يافته است که حرکت خود را آغاز کند.»
تابش هم‌چنين اشاره داشت: «خوشحاليم که به همت جشنواره جهاني فيلم فجر و…سينما دوستان ايراني خيلي زود با فيلم‌هايي چون «يلا»، «23»، «طلا»، «زندگي ديگران » و… با توانايي کم نظير نسل جديد سينماگران آلماني آشنا شدند و با تماشاي «بصيرت» و «روز نهم» ارتباط خود را با سينماي نوين آلمان حفظ کردند.در چندسال اخير دلبستگي ايرانيان به اين سينما بيشتر شده و منتقدان ايراني درباره مکتب سينماي برلين به رشته تحرير درآورده‌اند. سينماي امروز ايران و آلمان در يک موضع مشترک هستند و آن رويارويي و ايستادگي در مقابل موج مسلط سينما است که ايده سينماي ملي را زنده نگه داشته‌اند. اميدوارم اين گام‌هاي روشن تداوم پيدا کند. براي برگزارکنندگان اين مراسم آرزوي موفقيت دارم.»
در ادامه نوبت به فولکر ردر رايزن فرهنگي سفارت آلمان در ايران رسيد. او در اين مراسم ضمن خوشامدگويي به حاضران عنوان کرد: «گفت‌وگو و همکاري مشترک از پروژه‌هايي مانند هفته فيلم آغاز مي‌شود. در روزهاي آتي با هفت فيلم که 6 فيلم آن محصول آلمان و يکي محصول سوئيس است، در سه شهر تهران، کرمان و شيراز مواجه مي‌شويد. اين آثار طيف گسترده‌اي از موضوعات را شامل مي‌شوند. به عنوان مثال «يلا» با موضوع وعده خوشبختي از طريق پول و جنوني که در پس آن وعده وجود دارد ساخته شده است.»
وي اشاره داشت: « در اين هفته توبي اشرف که دبير جشنواره هنر برلين، منتقد سينما و همکار جشنواره برليناله است، به طور ويژه حضور دارد و نشست‌هايي را در سه شهر ايران درباره سينماي امروز آلمان و توليد مشترک خواهد داشت. از آن جايي که آلمان جزو اروپا است مايلم شما را به يک برنامه که در موزه سينما برگزار مي‌شود با عنوان «هفته فيلم‌هاي اروپايي» هم دعوت کنم.»
جعفر صانعي مقدم سخنران پاياني اين مراسم بود. او ضمن تشکر ويژه از دست‌اندرکاران هنروتجربه و سفارت آلمان و بنياد سينمايي فارابي بيان کرد: « اميدوارم هفته خوبي را در پيش داشته باشيم. کارگاه مختلفي با حضور توبي اشرف در شهرهاي مختلف از جمله تهران، شيراز وکرمان با همکاري سينماگران و منتقدان برگزار مي‎شود.»
عضو شوراي سياست‌گذاري هنروتجربه در ادامه درباره برنامه‌هاي آتي بخش بين‌الملل گروه هنروتجربه توضيح داد: «هفته فيلم آلمان آخرين هفته فيلم در سال جاري ميلادي است.البته ممکن است تا پايان سال ميلادي، رويدادهايي در قالب شب سينماي يک کشور برگزار شود اما هفته فيلم ديگري نخواهيم داشت.امسال اين چند هفته فيلم پشت سر هم برگزار شد اما بنا داريم در سال آتي؛ يعني 2017 هر فصل يک هفته فيلم برگزار کنيم.»
صانعي مقدم در پايان از اکران فيلم‌هاي هنري خارجي در سينماهاي گروه هنروتجربه خبر داد:«گروه سينمايي هنروتجربه تا پايان سال 96 با همکاري جشنواره جهاني فيلم فجر، فيلم‌هاي هنري خارجي را در سالن‎هاي سينمايي اين گروه اکران مي‎کند. در اين رابطه در زمان مقرر اطلاع‌رساني مي‌شود. در آخر از خانه هنرمندان و همکاران‌مان در شيراز و کرمان تشکر مي‌کنم.»
در اين مراسم حسن دزواره، امير اسفندياري، سيف‌الله صمديان،اميرحسين علم الهدي، کيوان کثيريان، منوچهر طياب، اسماعيل ميهن‌دوست، محمد احساني و… حضور داشتند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۶۳۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اهمیت برگزاری جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در عین حال توضیحاتی درباره روند انتخاب رایزانان فرهنگی،‌ ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری و ... ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی در جلسه دبیران و مدیران جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در دوره بیست‌ویکم با تشکر از برگزارکنندگان این دوره از جشنواره، گفت: برگزارکنندگان در این دوره مجموعه‌ای از عناصر هنری در بخش‌های مختلف را گردآوری کردند. حضور افراد تراز اول در این جلسه فرصت مغتنمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان این مطلب، ادامه داد: جشنواره فیلم رضوان اتفاق مبارکی است و هرآنچه در جلسه مطرح شد سرشار از امید و انگیزه برای آینده بود.

اسماعیلی گفت: جشنواره امام رضا (ع) باید به عنوان معتبرترین جشنواره فرهنگی هنری کشور قرار گیرد چراکه تمام داشته‌ها و افتخارات فرهنگی هنری ما به برکت وجود امام رضا (ع) است.

عضو شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به کتاب «دو قرن سکوت عبدالحسین زرین‌کوب» اظهار کرد: آغاز قرن سوم همزمان با حضور علی‌بن موسی‌الرضا است و این درخشش تمدن اسلامی و ایرانی که از قرن سوم درخشش خود را آغاز کرده و در قرن پنجم به قله خودش رسیده، نشان دهنده‌ این موضوع است که اساسا نام دیگر این تمدن تمدن رضوی است

وی در همین زمینه ادامه داد: مجالس در این دوره به صورت مجالس علمی و آزاداندیشی بوده و به‌طور کلی هر جامعه‌ای که می‌خواهد به حوزه تمدنی برسد با استفاده از ذات آزاداندیشی است که در فرهنگ اسلامی جاری است. دوره جمهوری اسلامی دوره‌ای نو از تمدن نوین اسلامی است. ما در حال بازخوانی تمدن رضوی هستیم.

اسماعیلی با اشاره به نگاه بین‌المللی در بنیاد امام رضا (ع) گفت: حضرت رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است. در سفر اخیر خود به پاکستان مشتاقان از مردم تا مقامات برای زیارت امام رضا (ع) ابزار علاقه می‌کردند. بعد از امام حسین (ع) در میان ائمه‌ اطهار (ع) این میزان از تشویق به زیارت را برای امام رضا (ع) داریم چرا که منبع فیض است. همچنین افتخار داریم در این جشنواره همگی خادم امام رضا (ع) باشیم.

وزیر فرهنگ در حاشیه این نشست و در جمع خبرنگاران، افزود: تلاش می‌کنیم کار ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری را امسال به پایان رسانیم. کارگردان آن مشخص شده و در حال آماده‌سازی فیلمنامه است ولی چون قرارداد بسته نشده، فعلا نام ایشان را نمی‌آورم.

وی در عین حال تصریح کرد: بنیاد سینمایی فارابی در حال انعقاد قرارداد آن است و تا آخر سال و یا اوایل سال آینده کار ساخته می‌شود. نمی‌خواهیم کیفیت را فدای کمیت کنیم، کار خوب باید ساخته شود.

وی همچنین با تاکید بر پیگیری ویژه برنامه‌های زبان فارسی ادامه داد: ما ۶خانه فرهنگ در پاکستان از جمله لاهور، کراچی و کویته و دیگر شهرها داریم و باید تقویت شود. در این سفر، آقای رئیس جمهور عنایت ویژه‌ای روی بحث گسترش فرهنگی در پاکستان داشتند و انشاالله این کار را به سرانجام می‌رسانیم.

وی گفت: در سریلانکا هم با استقبال بسیار بالایی از هنرمندان و اهالی فرهنگ آنجا روبه رو بودیم. چهار تفاهم‌نامه همکاری از پنج تفاهم دو کشور در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه‌های رسانه‌ای، سینما، فرهنگی به معنای خاص خود و نیز در زمینه تعاملات میان هنرمندان و برگزاری اجلاس‌های فی‌مابین بود.

اسماعیلی ادامه داد: در حال تجربه فضای ویژه‌ای در بخش بین‌الملل هستیم و شاید برای اولین بار است که همزمان با حرکت در حوزه حل مسائل فرهنگی در داخل کشور، این دیپلماسی فرهنگی را به صورت برجسته پیش می‌بریم.

وزیر فرهنگ گفت: در روزهای آینده نیز یکی دو سفر به کشورهای منطقه خواهیم داشت. احتمالا آذربایجان و انشاالله یکی دیگر از کشورهای آسیای مرکزی است که برنامه‌های آن را هماهنگ می‌کنند.

وی درباره نتایج سفر به پاکستان و سریلانکا از جمله ساخت فیلم سینمایی مشترک با پاکستان در خصوص اقبال لاهوری گفت: خیلی خوشحالم که امسال را با همین کارهای مشترک که وعده داده بودیم آغاز کردیم. کار مست عشق هم دیدم و با استقبال خوب اهالی سینما رو به رو شده و روزهای اول بالاترین حد نصاب‌ها را به دست آورده است.

وی افزود: به هر حال، این پاسخی به برخی از دوستان است که فکر می‌کنند فقط فیلم‌های طنز فروش دارد. این نشان می‌دهد که اگر کار، کار خوبی باشد طنز و غیر طنز ندارد و مخاطب استقبال می‌کند. گو این که سال گذشته از بچه زرنگ که یک پویانمایی درباره حضرت علی‌ابن موسی الرضا (ع) بود این استقبال شد.

اسماعیلی گفت: روی هم رفته اتفاق‌های خوبی را رقم خواهیم زد. هفته‌های فرهنگی را بلافاصله در تهران خواهیم داشت. همه این‌ها به خاطر آن است که این ارتقا (در روابط مشترک فرهنگی) صورت گیرد.

وی درباره اعزام رایزنان فرهنگی نیز تاکید کرد: تقریبا در دوره جدید رایزنان فرهنگی که انتخاب می‌کنیم از برجسته‌های دانشگاهی و اجرایی هستند. به همین دلیل تحولات مهمی در حال وقوع است. یکی از ویژگی‌های رایزنان ما میدانی بودن آنهاست.

اسماعیلی ادامه داد: ما رایزن نمی‌خواهیم که در اتاق خود پشت میز بنشیند. مانند طبیب دوار باید بچرخد، شهر به شهر، مسجد به مسجد، کلیسا به کلیسا و مجامع مختلف فرهنگی و هنری و با تسلطی که به زبان، تاریخ، فرهنگ و هنر آن کشور دارد، با تعهد دینی و انقلابی که نسبت به آرمان‌های جمهوری اسلامی و نظامی اسلامی دارد، بتواند تعامل را برقرار کند و ما با این تفاسیر پیش می‌رویم.

وی درباره روند برگزاری جشنواره امام رضا (ع) هم گفت: جشنواره امام رضا (ع) بسیار مایه خوشبختی ماست. امسال دوستان، ابتکار چله رضوی را از اول ماه شوال تا ۱۱ ذی‌القعده گذاشتند که تولد امام رضا (ع) است.

اسماعیلی ادامه داد: به دوستان پیشنهاد دادم در سفر ترکمنستان از مرو هم حضور داشته باشند. در آنجا هم خیلی ابراز علاقه کردند که‌ در این بحث بین مشهد و مرو تعاملات بیشتری صورت گیرد.

وی گفت: جشنواره فیلم رضوان که اولین جشنواره فیلم‌های دینی است به برکت جشنواره امام رضا (ع) امسال برگزار می‌شود و اتفاق‌های بسیار خوب دیگر نیز می‌افتد.

وزیر فرهنگ ادامه داد: مهمترین نکته جشنواره فرهنگی هنری رضوی امسال این است که در میدان رفته است. در گرگان یک اجتماع چند هزار نفری با هم سرود می‌خواندند.

وی افزود: جشنواره، به روستاها و عشایر رفته است. این اتفاق مبارک و مایه عزت و ارتقای کمی و کیفی فعالیت‌های فرهنگی هنری کشور به‌ویژه در حوزه فرهنگ و هنر دینی خواهد بود که خود بارگاه نورانی علی ابن موسی الرضا (ع) یکی از بی‌نظیرترین جلوه‌های هنری کشور است.

اسماعیلی درباره مشکلات بودجه‌ای برای حریم تئاتر شهر، بیان کرد: کار حریم تئاتر شهر بدون وقفه شروع و بودجه آن تزریق شده است. صبح جلسه آن را گذاشتم و مسئول عمرانی وزارتخانه و آقای اسلامی گزارشی از روند آن دادند و اقدامات بدون یک روز توقف تا اتمام و بهره‌برداری ادامه پیدا خواهد کرد.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سیدمحمد هاشمی (جانشین وزیر فرهنگ)، سیدمحمود اسلامی (معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ)، فرهاد قائمیان (دبیر بیست‌ و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی و فرهنگی امام رضا (ع))، سعید زمانی (مدیرعامل بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع))، محمدحسین لطیفی /0دبیر جشنواره فیلم رضوی و فیلم رضوان) و جمعی از دبیران و مدیران این دوره از جشنواره از حاضران در جلسه بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مراسم فرهنگی ایرانیان در دوبلین
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • مراسم معارفه رایزن فرهنگی جدید ایران در ونزوئلا
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • پروژه مشترک آلمان و فرانسه برای تولید تانک‌های مدرن
  • بهره‌برداری از ۱۷ سالن سینما در استان فارس
  • ۵۸۹ هزار مخاطب به سینما رفتند/ صدرنشینی «مست عشق»
  • سرمایه معنوی جمهوری اسلامی در این منطقه بی‌بدیل از جهان، رو به فزونی است