Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > سلامت - زهرا رفیعی:
تعمیرات پی‌درپی دست از سر بیمارستان‌های فرسوده کشور بر‌نمی‌دارد، فرسودگی ویژگی بارز بخش مهمی از بیمارستان‌های بخش دولتی است.

در برخي از بيمارستان‌ها مرمت و نوسازي سال‌ها به طول مي‌انجامد؛ به‌طوري كه كاركنان بيمارستان، روزهاي بدون خاك و مصالح و صداي ساخت‌وساز را به ياد نمي‌آورند و كارگران ساختماني سال‌ها در بيمارستان مي‌مانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اينكه حدود 65 درصد از بيمارستان‌هاي كشور براساس گفته‌هاي محمد آقاجاني، معاون سابق درمان وزارت بهداشت فرسوده هستند يعني عمري بالاي ۵۰ سال دارند، بيماران زيادي در كشور همراه با سر و صدا دوره درمان خود را سپري مي‌كنند.

چندي پيش وزير بهداشت درباره بيمارستان‌هاي فرسوده گفت: عمر برخي از بيمارستان‌ها در كشور به بيش از يك قرن مي‌رسد و با استانداردها مغايرت دارد. بنابراين بايد شرايط بيمارستان‌ها با استانداردهاي پدافند غيرعامل تطابق داشته باشد. با وجود روند كنوني، نوسازي و بازسازي تخت‌هاي فرسوده بيمارستاني ۵۰سال طول مي‌كشد. راه نجات ما استفاده از مردم، سرمايه‌ها، عواطف، تعهدات و تعلقات مردم است. ساخت بيمارستان و توسعه آن هنر نيست، بلكه هنرمندي ما در پيشگيري و كاهش بيماري‌هاست. ‌ بيمارستان سينا با عمري حدود 106سال به‌عنوان قديمي‌ترين بيمارستان كشور شناخته مي‌شود. بيمارستان سينا در ابتداي خيابان سي‌تير تهران، نخستين بيمارستان مدرن كشور است كه به مرور زمان ساختمان‌هاي جديد ولي همچنان فرسوده به آن اضافه شده است. قديمي‌ترين ساختمان اين مجموعه قديمي، حالا به ساختمان «كرسي بيماري‌هاي ميزراه (بيماري‌هاي مجاري ادراري)» تبديل شده است و به جز پنجره‌هاي بلند و نورگير آن، مرمت و نوسازي‌هاي مكرر، كمتر از چهره قاجاري‌اش نشاني دارد.

يكي از كساني كه سال‌هاست در بيمارستان سينا كار ساختماني مي‌كند در گفت‌وگو با همشهري مي‌گويد: ۵ سال است كه بخش‌هاي مختلف بيمارستان را مرمت مي‌كنيم. او با اشاره به ساختمان دو طبقه مركز مهندسي تجهيزات پزشكي بيمارستان مي‌گويد: ساختمان قديمي است و بيمار‌ها را نمي‌شود در اين فضا درمان شوند. ما براي مرمت از گچكاري و لوله‌كشي تا كاشي‌هاي كف و ديوار، همه را عوض مي‌كنيم. بيمارستان بناي محكمي دارد ولي ديوارها ترك دارد و كاشي‌ها ريخته است. كارهاي عمراني تمامي ندارد، چون همه ساختمان‌ها قديمي هستند و بيشتر مصالح پوسيده هستند.

از توقع تا اجرا

تهران بيشترين كمبود بيمارستان را در ميان شهر‌ها دارد. اكبر رنجبرزاده عضو هيأت رئيسه مجلس با انتقاد از بي‌توجهي به نوسازي بافت فرسوده بيمارستان‌هاي تهران، گفت: در يك دهه گذشته براي نوسازي، بازسازي و افزايش تعداد بيمارستان‌هاي كشور به‌ويژه در شهرهاي كوچك اقدامات قابل‌قبولي صورت گرفته است، اما در تهران متناسب و متناظر با شهرستان‌ها توجه به نوسازي بافت فرسوده در دستور كار نبوده است؛ اما براي مراكز استان‌ها و شهرستان‌ها معمولا اعتبارات قابل‌قبولي براي نوسازي بافت فرسوده درماني در نظرگرفته شده است. وي با بيان اينكه اعتبارات و منابع لازم براي نوسازي بافت فرسوده در تهران بايد از سوي دولت اختصاص پيدا كند، ادامه داد: بيمارستان‌هاي فعال در تهران متعلق به مردم اين شهر نيست و بيماران بسياري از استان‌هاي مختلف كشور براي استفاده از خدمات درماني به تهران مراجعه مي‌كنند، بنابراين انتظار مي‌رود كه بيمارستان‌هاي تهران با عمر بيش از ۴۰سال در دستور كار براي نوسازي و بازسازي قرار گيرند.

يكي از ۸ بند طرح تحول سلامت، ارتقاي‌ هتلينگ بيمارستان‌هاي دولتي است. در قالب اين بند بسياري از بيمارستان‌هاي دولتي در شهر‌هاي كوچك مرمت و رنگ و لعاب تازه گرفتند و بخش‌هاي جديدي به ساختمان‌هاي قديمي اضافه شدند.

حيدر‌علي عابدي، عضو كميسيون بهداشت مجلس با اشاره به اينكه مرمت بيمارستان‌هاي فرسوده و يا از نو ساختن بيمارستان‌ها در كشور بايد جزو اولويت‌هاي وزارت بهداشت باشد، گفت: «در طرح تحول سلامت، هتلينگ برخي بيمارستان‌ها ارتقا يافت ولي هنوز راه زيادي براي بهبود شرايط وجود دارد. از آنجايي كه هم‌اكنون طرح تحول از نظر مالي مشكلات زيادي دارد، مرمت بيمارستان‌ها نسبت به ساخت بيمارستان‌هاي نو در اولويت است.» نتيجه 4 سال اجراي طرح تحول در اين بخش افزايش سرانه تخت‌هاي بيمارستاني از 1.6 (در برخي شهر‌هاي دور افتاده 0.9) به 2.1 است. دكتر سيدمحمد‌هادي ايازي معاون اجتماعي وزير بهداشت در گفت‌وگو با همشهري با اشاره به اينكه هزينه ساخت هر تخت بيمارستاني بين 550 تا 700ميليون تومان است، گفت: در ابتداي دولت يازدهم وزارت بهداشت با 2مسئله كمبود تخت‌هاي بيمارستاني و فرسودگي آنها مواجه بود ولي با كمك خيرين و تغيير سياست‌هاي وزارت بهداشت 24هزار تخت بيمارستاني (با احتساب بنا) ساخته شد و 45هزار تخت نيز در قالب طرح تحول و ارتقاي هتلينگ بيمارستان‌ها مورد مرمت و بازسازي قرار گرفت. تهران از شهر‌هايي است كه بيشترين كمبود تخت بيمارستاني را دارد، بنابراين ما سعي كرديم در كنار بيمارستان‌هاي قديمي مانند شهدا، شريعتي و امام خميني(ره) بناي جديدي احداث كنيم.

بناي قديمي پس از راه‌اندازي بخش جديد، تخريب و به فضاي سبز تبديل خواهد شد. اگر منابع براي ساخت 800 تخت در بيمارستان امام و 540 تخت در بيمارستان شهدا به موقع تأمين شود، تا ۴ سال آينده وضعيت اين بيمارستان‌ها ساماندهي خواهد شد. از سوي ديگر بسياري از بخش‌هاي استان تهران كه جمعيتي بالاي 500 هزار نفر دارد حتي يك تخت بيمارستاني هم ندارد و بايد براي آنها نيز برنامه‌ريزي كرد. وي با اشاره به اينكه براي ساخت بيمارستان در تهران علاوه بر حمايت دولت و خيرين نياز به همكاري شهرداري تهران نيز وجود دارد، گفت: از آنجايي كه مديريت بحران در شهر تهران با شهردار است و بيمارستان‌ها در بحران‌هاي طبيعي و غيرطبيعي بايد شرايط مساعدي داشته باشند، حمايت شهردار تهران از ساخت بيمارستان بسيار ضروري است. اميدواريم شهردار تهران براي اين منظور جلسات خاصي را براي بررسي وضعيت تهران بگذارند.

در همین زمینه: عملیات احداث بیمارستان ۱۷۰ تختخوابی کهریزک آغاز شد اکثر بیمارستان‌ها فرسوده هستند نظارت بر بیمارستان‌ها تشدید می‌شود

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۷۷۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین

بابک صدرایی کارشناس صنعت خودرو در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور ما و راهکار حل این ناترازی گفت: اتفاقی که در سال‌های اخیر در صنعت خودروسازی جهان رخ داده این است که به سمت خودروهای با موتور پاک، بازدهی بالا و مصرف سوخت پایین و آلایندگی کم رفته ایم.

وی در ادامه بیان کرد: مسائل زیست محیطی در تولید خودرو اگر جدی گرفته نشود برای تمام دنیا بحران ایجاد می‌کند. خودروهایی که در کشور ما تولید می‌شود پلتفرم‌های قدیمی دارد و موتورها آلایندگی بالاتری نسبت به خودروهای جدید دارد.

صدرایی توضیح داد: علاوه بر این مشکل دیگر موجود در کشور ما که باعث شده مصرف بنزین بالا برود از رده خارج نشدن خودروهای فرسوده است. وی ادامه داد: خودروهای فرسوده در کشور ما حجم بالایی دارند. اگر ما خودروی برقی هم به کشور وارد کنیم ولی این خودروهای فرسوده و اتوبوس و مینی بوس های فرسوده را از رده خارج نکنیم تأثیری در کاهش مصرف بنزین و ناترازی ندارد.

این کارشناس خودرو توضیح داد: به همین دلیل ما باید برنامه ریزی داشته باشیم که خودروهای فرسوده و قدیمی و خودروهای تولید کننده آلایندگی را از چرخه مصرف خارج کنیم و به جای آن خودروهای نو با انرژی پاک به چرخه مصرف وارد کنیم.

این کارشناس خودرو بیان کرد: برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده هم مشکلات زیادی بر سر راه وجود دارد زیرا عمده کسانی که از خودروهای فرسوده استفاده می‌کنند شرایط مالی لازم را ندارند که از خودروهای جدید و با مصرف کم بنزین استفاده کنند و برای برون رفت از این شرایط باید دولت تصمیمی عاجل بگیرد.

وی با بیان اینکه حل نشدن این موضوع به ضرر دولت است زیرا باید بودجه کلانی را صرف واردات بنزین کند افزود: دولت باید سوبسیدهایی به مردم بدهد تا از خودروهای برقی و هیبریدی استفاده کنند تا سبد سوخت متنوع شود و همچنین خودروسازان داخلی را ملزم به تولید خودروهایی کند که مصرف پایینی دارند.

صدرایی ادامه داد: در کشور باید خودروسازان موتورهای با مصرف کم را تولید کنند. همچنین خودروسازان می‌توانستند موتورهای هیبریدی را روی خودروها نصب کنند تا مصرف بنزین پایین بیاید و همچنین می‌توانستیم از سالانه یک و نیم میلیون خودرویی که وارد کشور می‌شد بخشی از آن را صرف خودروهای هیبریدی کنیم.

این کارشناس خودرو ادامه داد: البته تحریم‌ها و عدم برنامه ریزی در سطح کلان باعث شده که ما وابسته به پلت فرم‌ها خودرویی مربوط به دو تا سه دهه قبل باشیم و مرتباً آنها را تولید کنیم و خودروهای پاک بیشتر جنبه شوآف و نمایشی به خودش بگیرد.

وی ادامه داد: از سال‌های ۹۲ و ۹۳ پروژه‌های خودروهای برقی را داریم ولی تاکنون اتفاقی در این خصوص نیفتاده است. در شرایط فعلی کشور تولید خودروهای هیبریدی بهتر از برقی است و این خودروها می‌تواند جایگزین خودروهای بنزینی با مصرف بالا شود.

کد خبر 6097938 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • اطلس فرهنگی تهران تهیه می شود
  • برگزاری ۵ رزمایش برای نوسازی بافت های فرسوده
  • آغاز ساخت ۱۵۰۰۰۰ واحد مسکونی در تهران از ماه آینده
  • ۵۹۰۰ پلاک مسکونی نوسازی شد/کلنگ زنی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • اطلس فرهنگی تهران تهیه می‌شود
  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال
  • تمامی محورهای منتهی به تهران قفل شد
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور