Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، علی اکبر احمدی، سرپرست اداره‌کل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی، امروز، 10آبان در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان که در استانداری برگزار شد، گفت: برنامه‌ریزی مدون ویژه هفته کتاب و کتابخوانی برای 12  روز انجام شده است. در استان 73باب کتابخانه نهادی و 9 باب کتابخانه مشارکتی فعالیت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه در کل استان 173 کارمند در کتابخانه‌ها فعالیت دارند، اظهار کرد: 53هزار و 595 نفر در کتابخانه‌های عمومی استان عضو هستند که از این تعداد 31هزار و 43 نفر خانم و 21هزار و 952 نفر آقا هستند. تعداد کل کتب و منابع کتابخانه‌های استان بعد از رفع خوانی، یک میلیون و 84هزار و 936 نسخه برآورد شده است که از این تعداد 904هزار و 162 عنوان کتاب موجود است کل زیربنای کتابخانه‌های عمومی در استان 30هزار و 281 متر مربع است.  
احمدی بابیان اینکه نهاد کتابخانه‌های عمومی استان از طریق اختصاص نیم درصد درآمد شهرداری می‌تواند فعالیت‌های خود را ارتقا بخشد، تصریح کرد: 2هزار و 548 نفر عضو کتابخانه‌های مشارکتی هستند و 83هزار و 699 نسخه کتاب در این کتابخانه‌ها موجود، 25هزار و 639 کتاب به امانت برده شده و زیربنای این کتابخانه‌ها نیز یک‌هزار و 160 متر مربع است.
این مقام مسئول ادامه داد: از 73 باب کتابخانه نهادی فعال در استان 21 باب کتابخانه روستایی است که برخی از آنها توسط کتابداران روستایی مدیریت می‌شوند 3.75  درصد از کل جمعیت استان عضو کتابخانه‌ها هستند، در چشم انداز 1404، باید  35 درصد جمعیت استان عضو کتابخانه‌ها باشند. نرخ رشد عضویت جمعیت استان در کتابخانه‌ها در سال جاری باید 11 درصد باشد.
احمدی اظهار کرد:  برای رسیدن به شاخص اصلی سرانه عضویت و مطالعه در استان باید 4 شاخص اصلی در کنار هم و متناسب با شرایط پیشرفت کند. با شرایط موجود سعی در عضو گیری داشتیم اما نیاز به حمایت داریم. هفته گذشته 6هزار و 425 جلد کتاب از انتشارات حقوق اسلامی و نشریات علمی قلم‌چی به مجموع منابع استان اضافه شده است.
وی با اشاره به اینکه ثبت‌نام در روزهای 13 و 24 آبان در تمام کتابخانه‌های عمومی استان رایگان است، اظهار کرد: تجلیل از کتابداران، برگزاری نشست خبری، جذب کتاب در طول ایام هفته، 11جلسه نقد و بررسی، 60 نشست کتابخوان کتابخانه‌ای، 68 نشست مدرسه‌ای، بازنمایی کتب نورسیده در 8 کتابخانه، جلسات جمع خوانی، تشکیل جلسات کانون فرهنگی و گروه‌های مطالعاتی و اجرای برنامه قصه گویی بخش کودکان، از جمله برنامه‌های هفته کتاب و کتابخوانی است.
سرپرست اداره‌کل نهاد کتابخانه های عمومی استان مرکزی در پایان، اظهار کرد: شهرداری‌ها موظف هستند نیم درصد از درآمد ماهیانه خود را به کتابخانه‌های عمومی اختصاص دهند، رایزنی در این بخش صورت گرفته است که امیدواریم در اسرع وقت این مبلغ به کتابخانه‌ها اختصاص یابد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۸۸۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان

ایسنا/کردستان دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با انتقاد از اینکه متأسفانه کتابخانه های عمومی در استان طی سنوات گذشته مورد بی مهری قرار گرفته است، گفت: تجهیز ۱۰ شهرستان بدون کتابخانه در کردستان در اولویت برنامه‌های این نهاد در استان است.

مهدی رمضانی امروز چهارشنبه (۵ اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه در شبکه کتابخوانی کشور وجود دارد که از این تعداد ۲۷۰۰ کتابخانه توسط کتابخانه های عمومی کشور اداره می شود.

وی شبکه و خدمات را دو محور اساسی کتابخانه های عمومی کشور ذکر کرد و افزود: در حوزه تعریف خدمات اقدامات زیادی در سطح کشور انجام شده حدود ۴۰ خدمت در حال انجام و ارائه است.

دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به وجود مدل های مختلف مردمی و دولتی مدیریت کتابخانه های عمومی در دنیا بیان کرد: مدل اداره کتابخانه های عمومی در ایران به صورت بینابینی با ترکیب حمایت و نظارت دولت و ظرفیت های مردمی است و مردم نقش زیادی در اداره این نهاد عمومی دارند.

وی با تأکید بر اینکه اتمام پروژه‌های نیمه تمام اولویت دولت کنونی است، عنوان کرد: سیاست کلی کتابخانه های عمومی کشور نیز اتمام پروژه‌های نیمه تمام کتابخانه در کشور است و توسعه کتابخانه های سیار نیز به دستور رییس‌جمهور در دستور کار قرار دارد.

اجرای طرح ملی کتابخوانی در مدارس کشور 

رمضانی ادامه داد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، پایه فعالیت های کودکان و نوجوانان باید اساس کتابخانه‌های عمومی کشور باشد و بر همین اساس اتصال مدارس به کتابخانه ها و اختصاص یک زنگ به کتابخوانی در مدارس در دستور کار قرار گرفته است که در این زنگ مسائل مربوط به کتاب و کتابخوانی تدریس شود.

وی، افزود: اجرای برنامه هد هد سفید در حوزه‌های مختلف از جمله دیگر اقدامات مهم کتابخانه های عمومی کشور در حوزه کودک و نوجوان است.

دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور، در ادامه کردستان را استانی فرهنگی ذکر و بیان کرد: نهاد کتابخانه های عمومی در استان از سنوات گذشته مورد بی توجهی قرار گرفته است و ۱۰ شهرستان استان  فاقد کتابخانه است.

رمضانی استان کردستان را به لحاظ فرهنگی و هنری ظرفیت های زیادی دانست و خاطرنشان کرد: با این وجود مردم زیاد به کتابخانه های عمومی استان مراجعه نمی کنند و به نظر می رسد که زیرساخت و ظرفیت این فضا برای مردم کردستان مهیا نشده است که باید این مشکل، با پیگیری و همدلی مسئولان استان رفع شود.

وی بیان کرد: با افزایش قیمت کتاب و هزینه ها، دولت موظف است که دسترسی به کتاب را در کتابخانه های عمومی ثابت و سیار سهل کند و در این راستا دسترسی آسان کودکان و دانش آموزان به کتاب، تقویت فضای مجازی و الکترونیک در حوزه کتاب از جمله اقدامات دولت برای دسترسی آسان به کتاب است.

وی از اجرای طرح کتابخانه‌های بدون کتاب؛ کتابخانه‌ الکترونیکی یا آینده در کشور خبر داد و افزود: «کتابخانه بدون کتاب» نسل جدیدی از کتابخانه‌هاست که در آن خبری از کتاب کاغذی نیست و به جای آن تجهیزات و امکان دسترسی به منابع الکترونیکی و صوتی، پایگاه‌های اطلاعات علمی، انواع بازی‌، فیلم، موسیقی، منابع یادگیری الکترونیک در اختیار کاربران قرار داده می‌شود.

رمضانی با بیان اینکه طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است، تصریح کرد: ارائه خدمات کتابخانه در مواقع بحران، سیل و زلزله نیز در دستور کار است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • انتشار فراخوان ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • کتابخانه هدفمند، موفق و خلاق در دل کویر استان یزد
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند