Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-روزنامه رای الیوم تشدید تهدیدهای عربستان علیه حزب الله را نشأت گرفته از شکست حکومت سعودی در یمن و سوریه توصیف کرد و گفت: لبنان برای رویارویی نظامی با عربستان و متحدانش آماده است.  روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» در سرمقاله امروز خود با عنوان «چرا این روزها بگو مگوی بین نصرالله و سبهان بالا گرفته است» تاکید کرد که عربستان به دنبال شکست در یمن و سوریه با جنگ اقتصادی و چه بسا رویارویی نظامی به دنبال عقده گشایی از جبهه مقاومت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این یادداشت آمده است: آنهایی که سریال مشاجره لفظی بین سید «حسن نصرالله»، رهبر مقاومت اسلامی در لبنان و «ثامر السبهان»، وزیر مشاور عربستان در امور منطقه خلیج فارس و همچنین قضیه احضار فوری «سعد الحریری»، نخست وزیر لبنان و مهم‌ترین مهره سعودی‌ها در لبنان را پی گرفته باشند به خوبی و در وهله نخست درک می‌کنند که فصل جدیدی از درگیری بین عربستان و ایران طی روزهای آتی در بیروت شروع می‌شود و اشکال متعدد سیاسی، اقتصادی و رسانه ای خواهد گرفت.

به نوشته رای الیوم سبهان از آنجایی که زمانی دیپلمات سفارت عربستان در بیروت بوده لبنان را به خوبی می‌شناسد و از همین رو اتهام‌های شدیدی به حزب الله نخست در شبکه اجتماعی توئیتر و سپس در گفت‌وگو با شبکه تلویزوینی «ام تی وی» متعلق به حزب «نیروهای لبنانی» وارد کرد و در آن واژه‌هایی غیر دیپلماتیک بکار گرفت نظیر اینکه حزب الله را حزب شیطان و حزب شبه نظامی تروریست خواند و خواهان شکستن شاخه‌های آن در داخل و خارج لبنان شده و آن را متهم کرد که به سفارش ایران علیه عربستان وارد جنگ شده است.

این روزنامه ادامه داد: حساس‌ترین بخش از اظهارات سبهان آنجاست که خواهان اخراج حزب الله و وزرای آن از دولت لبنان می‌شود و می‌گوید که در غیر این صورت لبنان بهای سنگینی برای آن می‌دهد و در همین حال همه آنهایی را که از لحاظ سیاسی، اقتصادی یا رسانه‌ای با حزب‌الله همکاری می‌کنند تهدید به مجازات می‌کند.

در پی بالا گرفتن تهدیدهای سعودی‌ها سعد الحریری نخست وزیر لبنان فورا به ریاض احضار شد این مرد در پاسخ به خواسته عربستان تردیدی به خود راه نداده و با لغو همه برنامه‌های کاری خود عازم ریاض شد گویی که او به تعبیر برخی نویسندگان لبنانی یک کارمند دولت سعودی است، مساله‌ای که به اعتقاد آن‌ها توهین به همه لبنان و نه تنها شخص سعد الحریری بوده است.

رأی الیوم می‌افزاید: اینجا دو سوال اساسی مطرح می‌شود که به جوابی منطقی نیاز دارد

نخست اینکه چرا در برهه کنونی عربستان غیرمنتظره و با لحن تندی به حزب الله می‌تازد دوم اینکه عربستان ممکن است که چه اقداماتی علیه حزب الله لبنان انجام دهد و آیا اوضاع تا تقابل نظامی پیش خواهد رفت؟

در مورد پاسخ سوال اول می‌توان گفت که تشدید تنش‌های بین عربستان و حزب الله ارتباط مستقیمی به تشدید تنش‌های آمریکا علیه ایران دارد آن هم از زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا طی سخنرانی خود در برابر کنگره توافق هسته‌ای ایران را تایید نکرد در همین حال تشدید هجمه عربستان علیه حزب الله با تحولات جنگ در یمن هم مرتبط است بخصوص درگیری‌هایی که بین الحوثی‌ها با ارتش عربستان در مرزهای جنوبی این کشور جریان دارد.

به اعتقاد رای الیوم، سبهان در اظهارات خود به آخرین نکته اشاره کرد هنگامی که در صفحه توئیتر خود گفت: شبه نظامیان حزب الله به سفارش ایران کشورهای ما در خلیج فارس را هدف می‌گیرند و لبنان اسیر آنها شده است.

روند درگیری‌ها در یمن و در مرزهای عربستان و یمن به نفع عربستان پیش نمی‌رود به گونه‌ای که جریان انصار الله حملات نظامی خود را شدت بخشیده و شهرهای جیزان و نجران در جنوب عربستان را با موشک‌های بالستیک هدف گرفته و به گفته آنها به اهداف مد نظر اصابت کرده است بدون اینکه این موشک‌ها توسط سامانه پدافند هوایی مجهز به موشک‌های پاتریوت سرنگون شود.

حکومت سعودی حزب الله را متهم به آموزش نیروهای انصارالله و تجهیز آنها با موشک‌های ایرانی کرده است علاوه بر اینکه سید «محمد عبدالسلام»، سخنگوی جریان الحوثی چند روز پیش در گفت‌وگو با شبکه الجزیره تهدید کرد که ابوظبی و دیگر شهرها در عمق خاک عربستان را موشک باران می‌کند و چه بسا از همین رو سبهان در اظهارات خود گفت که حزب الله کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را به سفارش ایران تهدید می‌کند.

عربستان سعودی نزدیک‌ترین متحد آمریکا در خاورمیانه می‌تواند کارهای زیادی علیه حزب الله و متحدانش انجام بدهد و بالاگرفتن تنش‌های آن با حزب الله می‌تواند اشکال متعددی داشته باشد که پیامدهای منفی بر لبنان و بخصوص در زمینه‌های اقتصادی و مالی برجا خواهد گذاشت و احتمال کشیده شدن اوضاع به درگیری‌های نظامی هم بعید به نظر نمی‌رسد.

نصرالله نسبت به این تنش‌ها هوشیار است و شنبه گذشته اعلام کرد که عربستان می‌داند که به تنهایی قدرت رویارویی با حزب الله را ندارد و به یک ائتلاف بین المللی نیاز دارد و حزب الله بزرگ‌تر از آن است که سبهان با یک ائتلاف بومی به مقابله با آن بپردازد.

رای الیوم ادامه داد: ما نمی دانیم سران سعودی چه دستوراتی به حریری در جریان دیدار وی با محمد بن سلمان ولی عهد عربستان دادند اما بعید نیست که خواهان خروج وی از کابینه یا حذف نمایندگان حزب الله از کابینه شده باشند به گونه‌ای که بحرانی در دولت لبنان ایجاد کند.

این روزنامه تاکید کرد: حریری چاره ای جز پیاده کردن دستور عربستان ندارد و این به معنای فروپاشی توافقی است که به بازگشت وی به حکومت لبنان و رئیس جمهور شدن میشل عون منجر شد.

رای الیوم آورده است: سید حسن نصر الله تحولاتی بزرگ‌تر از بحران در کابینه لبنان را پیش بینی کرده و اینکه شاید در آینده شاهد رویارویی بزرگ بین لبنان و رژیم اشغالگر اسرائیل باشیم از همین روست که وی از یهودیان اسرائیل خواست از فلسطین گریخته و به مناطقی که از انجا آمده بودند بازگردند والا هیزم جنگ آتی خواهند شد.

این روزنامه افزود: سبهان سر خود حرف نمی زند و مطمئنا گفته هایش به سفارش مقامات بالاتر سعودی بوده و این مقامات ارشد هم ارتباط نزدیکی با کاخ سفید و دستگاه نظامی و امنیتی آن دارند به گونه‌ای که در چارچوب ائتلاف بین ریاض-واشنگتن هیچ موضع گیری در این جبهه بدون هماهنگی و دستور از سوی این دستگاه ها اتخاذ نمی‌شود.

رای الیوم در پایان آورده است: اوضاع لبنان رو به وخامت است و نتایج این وخامت را در هفته‌های آینده می‌بینیم./

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۴۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟

آفتاب‌‌نیوز :

شبکه ۱۲ در گزارشی اعلام کرد، همه نگاه‌ها متوجه ریاض است و امیدواری محتاطانه‌ای را در مورد شکل گیری پیشرفت جدیدی در این روند می‌توان ملاحظه کرد.

سابیر لیبکین نویسنده این گزارش در مقدمه آن آورده است: آیا سازشی در پیش است؟ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به شکل جداگانه‌ای با بلینکن و ابو مازن به گفتگو پرداخته است، در سایه مذاکرات انجام گرفته در رابطه با توافق مبادله اسرا، دولت بایدن فشار‌هایی را برای برقراری روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وارد می‌کند، یک منبع نزدیک به دربار عربستان در گفتگویی با شبکه ۱۲ اعلام کرد نیازمند تضمین‌هایی برای فراهم شدن زمینه تشکیل دولت فلسطینی هستیم.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منبع آگاه در دربار عربستان که در گفتگویی اختصاصی با این شبکه تلویزیونی شرکت کرده افزود: امیدواری محتاطانه‌ای در رابطه با پیشرفت مذاکرات سازش وجود دارد، در این رابطه شاهد پیشرفت جدیدی هستیم. امروز ما نیازمند تضمین‌هایی از اسرائیل هستیم که راه برای شکل گیری دولت فلسطینی فراهم شود، این دولت باید در مرز‌های ۱۹۶۷ تشکیل و شهرک‌های این منطقه تخلیه گردند، این یک پیش شرط ضروری است. ما در حال حاضر برای امضای توافقنامه پیمان دفاعی مشترک بین واشنگتن و ریاض تلاش می‌کنیم. ما تمام تلاش خود را به کار بستیم، همان طور که خوبی یهودیان را می‌خواهیم برای فلسطینیان هم خوبی می‌خواهیم، عدالت پایه و اساس حل منازعات بین همسایگان نزدیک است.

در بخش دیگری از این گزارش خبرنگار شبکه ۱۲ تاکید کرد: در سایه جنگ دایر در غزه و مذاکرات مربوط به آزادی اسرا، طرف‌های مختلف تلاش می‌کنند تا از فرصت به دست آمده استفاده کرده و زمینه دستیابی به توافق فراگیری را فراهم کنند، توافقی که می‌تواند منجر به آتش بس در غزه شده، اما در عین حال در برگیرنده توافقی برای تحقق صلح باشد که نه تنها پیشرفتی در مسئله فلسطینی به وجود آورد بلکه زمینه افزایش نفوذ عربستان را در روز بعد از پایان جنگ در این منطقه فراهم سازد.

با این حال سمدار بری خبرنگار و تحلیل‌گر روزنامه یدیعوت آحرانوت معتقد است که در حال حاضر توپ در زمین عربستان است.

او در گزارش خود در این رسانه عبری زبان نوشت: تماس‌های مربوط به سازش بین اسرائیل و عربستان که بعد از ۷ اکتبر متوقف شد، با کمک و تلاش وزیر خارجه آمریکا که دیروز به ریاض سفر کرده بود، از سر گرفته شده است، این بار توافق دایره‌ای شکل است، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم می‌کند، در مقابل عربستان سعودی روند سازش را از سر می‌گیرد، و در همین حال فشار بلینکن بر حماس برای پذیرش توافق پیشنهاد مصر برای مبادله اسرا نیز افزایش پیدا می‌کند.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، عملیات ۷ اکتبر حماس، باعث شد تا تمامی تلاش‌های صورت گرفته برای سازش بین عربستان سعودی و اسرائیل متوقف شود.

به زعم خبرنگار این رسانه، عربستان سعودی هم همانند اسرائیل، مصر و اردن از حماس و گروه اخوان المسلمین متنفر است.

او همچنین فاش کرد، طی هفت ماه گذشته از جنگ، ارتباط بین ریاض و تل‌آویو به شکل به شدت محدودی حفظ شد، این کار از طریق نمایندگان عربستان در ایالات متحده و اروپا انجام گرفته است و در عین حال ریاض به دقت و وسواس شانس بنیامین نتانیاهو برای بقا در قدرت را سبک و سنگین می‌کند، تا اینکه در هفته گذشته بود که سخنگویان سعودی اعلام کردند که حتی با وجود نتانیاهو هم روند برقراری روابط را به پیش خواهند برد.

یدیعوت آحارانوت از پشت پرده نشست بلینکن با ولیعهد عربستان خبر داد: این بار توافق به شکل دایره وار خواهد بود، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم خواهد کرد و تسلیحات مورد نیاز این کشور را تامین می‌کند، همچنین توافقنامه همکاری اطلاعاتی علیه ایران نیز بین دو کشور به امضا خواهد رسید و در مقابل نیز عربستان سعودی برنامه سازش با اسرائیل را که در حال حاضر متوقف شده است را از سر خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • واکنش کریستیانو رونالدو به رویارویی النصر و الهلال در فینال جام پادشاهی
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • حمله موشکی حزب الله به پادگان نظامی «برانیت» رژیم صهیونیستی
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • شاهکار کارلتو؛ ادامه شکست‌ناپذیری کارلو آنچلوتی مقابل بایرن مونیخ
  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • ژنرال صهیونیست: حزب‌الله منطقه امنیتی حائل در داخل اسرائیل ایجاد کرده است
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • مورایس دوباره به تیم ترسناک رسید