Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - هجمه گسترده ضد حزب‌الله که عربستان آن را از طريق اظهارات مسئولان خود از جمله السبهان دنبال مي کند، نشان مي‌دهد که فعاليت‌هاي گسترده‌اي براي مهار داخلي و خارجي آن با ابزار زور دنبال مي شود.
سرويس جهان مشرق - هجمه منطقه‌اي و بين‌المللي ملموس و گسترده در محافل بين‌المللي و ديپلماتيک داخلي ضد حزب‌الله لبنان نشان دهنده ادامه مرحله جديدي از تعامل بين‌المللي با موجوديت و گزينه اي است که بخشي اساسي از ساختار مردم لبنان را تشکيل مي دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته بيشتر بازيگران بين‌المللي به ويژه اروپايي‌ها با اين گزينه کنارآمده اند و ديدارهاي مکرر با مسئولان حزب‌الله داشته اند و آن را شاخه سياسي و يکي از طرف‌هاي اصلي سياسي و فراکسيون‌هاي حزبي فعال در عرصه داخلي لبنان مي‌دانند. با اين وجود امروز اولويت قرار دادن شاخه سياسي حزب‌الله در ليست گروه هاي تروريستي به عنوان راه ‌حل و عامل بازدارنده در برابر اقدامات منطقه‌اي و داخلي حزب الله در ميان برخي طرف‌هاي بين‌المللي مطرح شده است.
عرصه تحولات داخلي لبنان و روي کار آمدن ميشل عون در رياست جمهوري لبنان بدون توانايي کشورهاي عربي و منطقه‌اي براي اعتراض به اين موضوع نشان مي‌دهد که آنها در برابر اين واقعيت تسليم شده‌اند که ناديده گرفتن حضور و نفوذ حزب‌الله در عرصه داخلي لبنان غيرممکن است. موضوع همزيستي با اين واقعيت که حزب الله به عرصه منطقه‌اي تحميل کرده ، در شرايط کنوني بيش از پيش روشن است. اين موضوع خواه ناشي از نقش نظامي مستقيم اين حزب در سوريه و عراق است. علاوه بر اين که تعدادي از عناصر حزب‌الله اعلام مي کنند که گروه‌هاي مبارز و مردمي در يمن (الحوثي) آموزش هاي نظامي خود را به دست عناصر حزب الله مي بينند. از سوي ديگر خطر اين موضوع هنگامي بيشتر مي شود که حزب الله به عنوان الگويي براي طرف هاي مختلف در کشورهاي مجاور مطرح مي شود.

اين الگو در شرايط کنوني در نمونه الحشد الشعبي به عنوان يک جريان مسلح مبارزه کننده با تروريسم خود را نشان داده است. در يمن نيز همين اتفاق تکرار شده است. اين موضوع اظهارات محمد بن سلمان وليعهد عربستان سعودي را تفسير مي کند که در گفت‌وگو با رويترز تأکيد کرد که جنگ يمن براي جلوگيري از تبديل شدن حوثي ها به حزب الله ديگر در مجاورت مرزهاي عربستان ادامه خواهد داشت. وي در اين رابطه تأکيد کرد: ما به جنگ ادامه خواهيم داد تا اينکه مطمئن شويم گروهي مانند حزب‌الله جديد در آنجا به وجود نخواهد آمد ، چرا که يمن خطرناک‌تر از لبنان است.
بن سلمان توضيح داد که موقعيت جغرافيايي يمن بسيار با اهميت است ، چرا که مشرف به تنگه باب المندب است و اگر در آنجا اتفاقي رخ دهد 10 درصد از تجارت جهاني متوقف خواهد شد و اين يک بحران است.
بن سلمان به خطر حوثي ها و شکست عربستان تا اين لحظه در ساکت کردن و از بين بردن توانمندي‌هاي آنها اذعان کرد ، اما شکست ديگر را هنگامي پذيرفت که حوثي ها را با حزب الله مقايسه کرد و به اين ترتيب شرايط خود را مشابه واقعيت هاي مرزي اسرائيل قرار داد. حزب‌الله و موجوديت آن چه از جبهه جنوب لبنان يا جنوب سوريه در درجه اول و آخر تهديد و خطري براي اسرائيل به شمار مي‌رود.
به اين ترتيب مشخص شد که اظهارات تامر السبهان وزير سعودي بيهوده نبود و اين اظهارات در خصوص حزب الله که همچنان ادامه دارد، يکي از گزينه هاي اصلي است که براي هدف قرار دادن حزب الله دنبال مي شود . مهم‌تر از همه اينکه اين اظهارات موضع رسمي عربستان است که همچنان دچار رفتارهاي دوگانه نسبت به لبنان است و از يک طرف اظهارات اين‌چنيني رامطرح مي کند و از طرف ديگر از دولت سعد حريري که برگرفته از تفاهم وي با حزب الله است، حمايت مي کند. به اين ترتيب عربستان دچار سرخوردگي جدي در مورد حريري شده و مي خواهد نقش حزب الله و امتداد آن را از نقش حريري جدا کند.
هجمه گسترده ضد حزب‌الله که عربستان آن را از طريق اظهارات مسئولان خود از جمله السبهان دنبال مي کند، نشان مي‌دهد که فعاليت‌هاي گسترده‌اي براي مهار داخلي و خارجي آن با ابزار زور دنبال مي شود. تازه ترين اين هجمه ها اظهارات السبهان است که در يکي از سايت‌هاي اجتماعي خواستار مهار حزب‌الله شد و تأکيد کرد که کساني که در ابعاد سياسي و اقتصادي و رسانه‌اي با اين حزب کار مي‌کنند، بايد مجازات شوند.
در همين راستا آمريکا نيز از رئيس کمسيون مبارزه با تروريسم در کنگره اين کشور خواست تا قانوني را اعمال کند تا اروپايي‌ها را تشويق به قرار دادن حزب‌الله در ليست گروه‌هاي تروريستي بنمايند.
سوال در رابطه با اين هجمه گسترده نشان مي‌دهد که حزب‌الله به اولويت‌ اول کشورهايي تبديل شده است که در جنگ‌هاي منطقه مشارکت دارند و به اين يقين رسيده‌اند که حزب‌الله عامل اصلي شکست آنها است يا نقش فعال و تأثيرگذاري در شکست پروژه‌هاي آنها ايفا مي‌کند. آمريکايي‌ها حزب‌الله را دست راست ايران مي دانند. در نتيجه پيام اين جنگ با تحريم حزب الله با اجماع جهاني و منطقه اي به پايان مي رسد که تا اين لحظه بيش از اينکه شبيه به يک واقعيت باشد، به اقدامي رسانه اي تبديل شده است.
روزانا رمال نويسنده اين مقاله به نقل از اظهارات منابع عالي رتبه در گفتگو با روزنامه البناء لبنان تاکيد کرد که برخي جريان‌هاي 14 مارس و برخي از عناصر سابق اين جريان که ارتباط خوبي با آمريکايي‌ها دارند ، پيش ‌از اين نسبت به اين موضوع اطلاع داشتند و از منابع آمريکايي اطلاع پيدا کرده بودند که تحريم ها ضد اين حزب و کساني که با آن در ابعاد رسانه‌اي و سياسي و اقتصادي همکاري کنند، قطعا اعمال خواهد شد. اين تحريم ها در چارچوبي گسترده تر دنبال مي شود. آنها در همين راستا نشست‌هايي را براي بررسي وعده جديد آمريکا برگزار کرده بودند و امروز کنگره و مسئولان آمريکايي و السبهان اين انگيزه را فاش کردند.
حمله بي‌سابقه به حزب‌الله لبنان در شرايط کنوني براي منحرف کردن افکار عمومي از شکست در سوريه و منطقه دنبال مي شود. آنهم در شرايطي که جنگ کنوني به سمت سازش سياسي مي رود و طبعا خبر تحريم حزب الله به عنوان خبر اول مي‌تواند بخشي از واقعيت‌هاي شکست مفتضحانه آنها در طول 7 سال را مخفي کند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۶۰۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب،ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان واکنش نشان داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد که تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟
  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست
  • عملیات پهپادی موفق حزب الله علیه مقر‌های فرماندهی صهیونیست‌ها
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد