Web Analytics Made Easy - Statcounter

نکته مهم درچند سال اخیر این است که این بازار از شکل سنتی و بومی خود خارج شده و مأمن فروشندگان غیر‌بومی با کالاهای متنوع غیراستاندارد و غیرمجاز شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل از بلاغ، یک بازار محلی با قدمتی بیش از 100سال و در فضایی زیبا و پرجنب‌وجوش، پر از میوه‌ها و سبزی‌های رنگارنگ، پرنده‌های زنده، ماهی، صنایع‌دستی، ابزار و ادوات کشاورزی، که با دست‌ساخته شده‌اند، و هر محصول دیگری که فقط باید در شهرهای شمالی پیدا کنید، در این بازار محلی شهر جویبار یافت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمعه‌بازار هر هفته در شهر زیبای ساحلی جویبار برگزار می‌شود شهری که امروز دنیا آن را به نام پایتخت کشتی جهان می‌شناسد.


بازاری کهن با دنیایی از خاطرات

این بازار به دلیل هم‌جواری با روستاهای اطراف، محلی برای عرضه محصولات کشاورزی و صنایع دستی بومیان منطقه شده است، که به راحتی می‌توانند ضمن فروش محصولات خود مایحتاج روزمره زندگی خود را نیز ازاین بازار تهیه کنند.

این بازار هر هفته خریداران بی‌شماری از اکثر نقاط شهرستان‌های مازندران و سایر استان‌ها به سمت خود جذب می‌کند، که می‌توان آن را یک مرکز بزرگ تجاری دانست.

دراین بازار هفتگی حدود 600 نفر فروشنده حضور دارند که هر هفته محصولات خود را در جمعه بازار جویبار عرضه می‌کنند. نکته مهم درچند سال اخیر این است که این بازار از شکل سنتی و بومی خود خارج شده و مأمن فروشندگان غیر‌بومی با کالاهای متنوع غیراستاندارد و غیرمجاز شده است.

جمعه‌بازار جویبار بیمار شد، لطفاً بداد او برسید

مسئولین بهداشت و درمان شهرستان جویبار در جلسات مختلف اداری بر غیر بهداشتی بودن برخی از محصولات خوراکی، آرایشی و بهداشتی در این بازار تأکید می‌کنند و از سوی دیگر، مسئولین اداره صنعت، معدن و تجارت این شهرستان بر غیراستاندارد و قاچاق و غیرمجاز بودن بسیاری از کالاهای عرضه شده هشدار می‌دهند.

محمودفیرزجایی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان جویبار دراین رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: جمعه بازار جویبار محلی برای عرضه انبوه کالاهای قاچاق است و کسی نیز به این موضوع اعتراضی نمی‌کند.

وی افزود: انواع کالاهای قاچاق ازجمله کفش، لوازم آرایشی و پوشاک با حجم وسیعی در جمعه بازار به فروش می‌رسد.

قطعاً جمعه‌بازار جویبار را می‌توان نظارت و هدایت کرد

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت جویبار در پاسخ به این سؤال که نظارت بر فروشندگان با چه نهادی است گفت: به دلیل اسکان غیر ثابت، این فروشندگان قابل نظارت نیستند زیرا ممکن است هفته‌ای در ابتدای بازار، وسط یا انتهای بازار حضور داشته باشند به همین دلیل نمی‌توان نظارت دائمی و دقیقی انجام داد.

فیروزجایی به راهکار مبارزه با کالای قاچاق دراین بازار اشاره و عنوان‌کرد: شهرداری به عنوان متولی کلی این بازار می‌تواند با ساماندهی و شناسنامه‌دار کردن فروشندگان، جلوی بسیاری از عرضه‌کنندگان کالاهای قاچاق و غیرمجاز را بگیرد.

وی افزود: دراین صورت می‌توانیم با اجرای گشت نظارت در این مکان با همکاری نهادهای ذی‌ربط از ورود کالاهای قاچاق و غیرمجاز جلوگیری کنیم.

وقتی نظارت و حمایت نباشد، همه‌چیز حتی بازار پررونق جویبار هم بیمار می‌شوند

محمدجعفری معاون مرکز بهداشت و درمان شهرستان جویبار به مشکلات بهداشتی جمعه بازار جویبار اشاره و عنوان کرد: عدم امکان نظارت سریع و گسترده بر کیفیت کار دستفروشان، استاندارد نبودن کالاهای عرضه شده و فاقد مشخصات و قاچاق، عدم رعایت ضوابط بهداشتی در تهیه، نگهداری و عرضه کالا، عدم وجود زیرساخت‌های لازم بهداشتی عمرانی، عرضه فرآوردهای خام دامی، طیور و ماکیان در شرایط کاملاً غیربهداشتی، احتمال انتشار انواع و اقسام بیماری‌های مشترک انسان و دام و بیماری‌های عفونی و ... از جمله مشکلات جمعه بازار جویبار است.

وی بر لزوم ساماندهی صحیح و اصولی این اماکن تأکید و اظهار کرد: باید برنامه ریزی اصولی، کیفی و مناسب در جهت بهبود زیرساخت‌ها و بسترهای اصلی آن، بهبود وضعیت ظاهری آن با اولویت حفظ بافت سنتی جمعه بازار توسط متولیان امر و ارگان‌های ذیربط، اطمینان از اجرای موازین بهداشتی از سلامت مواد غذایی عرضه شده مصرف کنندگان آن‌ها در این بازار سنتی انجام شود.

از سوی دیگر جدای از مسائل بهداشتی، این بازار بنا به گفته بسیاری از کسبه‌های شهر موجب کاهش آورده اقتصادی به شهرستان شده و ضربه بزرگی را به وضعیت اقتصادی شهر وارد کرده است.

ضرورت انتفاع مردم و کسبه از جمعه‌بازار

البته فشار اقتصادی ناشی از برپایی این بازار بر دوش کسبه و مغازه‌داران شهر جویبار است، به‌طوری که با نزدیک شدن به روز جمعه مغازه‌داران شهر جویبار با کاهش شدید فروش محصولات و کالاهای خود روبرو هستند.

معلمی یکی از پوشاک فروشان شهر جویبار در این ارتباط گفت: فروش پوشاک در طول سال در زمان‌های خاصی رونق دارد، ولی جمعه بازار باعث شده همان دوران طلایی فروش نیز چیزی نصیب ما نشود.

وی افزود: زمان‌هایی وجود دارد که حتی به اندازه اجاره بهای مغازه فروش نداریم.

این فروشنده خاطرنشان کرد: معمولا کسانی که در جمعه بازار بساط می‌کنند غیر بومی هستند و محصولات خود را به مردم این شهرستان می‌فروشند که این برای ما و برای وضعیت اقتصادی شهرستان یک سم است.

به گزارش بلاغ، با توجه به ماهیت وجود جمعه بازار، در ضرورت برپایی آن شکی نیست زیرا به عنوان یک برند فرهنگی برای شهرستان ثبت شده است و اخیراً توسط اداره میراث فرهنگی و گردشگری به ثبت ملی رسیده است، اما چیزی که جای نقد دارد گسترش غیر منتظره و دور از انتظار این بازار است.

حدود و ثغور جمعه بازار قدیمی جویبار مشخص است، ولی بازاری که امروز در جویبار برپا می‌شود محدوده مشخصی ندارد و در سال‌های اخیر شاهد گسترش بیش از حد و بی‌ضابطه بازار بوده‌ایم که منجر به عرضه کالاهای بی‌کیفیت و حتی قاچاق شد. براین اساس می‌طلبد نهادهایی که به نوعی مرتبط با این بازار هستند با اقدامات پیشگیرانه و برنامه‌ریزی و ساماندهی دقیق از عرضه کالاهای غیربهداشتی و قاچاق جلوگیری کنند تا ضمن حفظ سلامتی مراجعه‌کنندگان به این بازار وضعیت اقتصادی شهر نیز از آسیب‌ها در امان بماند.     انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۴۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان معاملات انجام شده در بازار روز جاری نهایتا با رشد 650 واحدی کار را تمام کار البته که بازار در نیمه اول در مسیر نسبتا صعودی قرار داشت اما این روند ضعیف دوامی نداشت و در نیمه دوم مسیر نزولی را انتخاب کرد تا بازار عملا تغییر خاصی را به چشم نبیند.

بازار توان و قدرت رشد را ندارد از طرفی هم کاسه منفی شدن و افت خود را لبریز کرده است.

شاید اگر زیرساخت لازم برای دو طرف کردن بازار سرمایه هرچه زودتر فراهم می‌شد شاهد بهبود روند و ارزش معاملات در بازار سرمایه بودیم و بازار سرمایه همچنان جذابیت خود را برای سرمایه گذاری داشت.

این در حالی است که بازارهای موازی با بازار سرمایه از قابلیت دو طرف بودن استفاده می‌کنند و علاقمندان و معامله‌گران بیشتری را به خود جذب می‌کنند.

قادر معصومی مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس اظهار داشته است که تا زمانی که شرایط بازار سرمایه مساعد نشود عرضه‌ای صورت نخواهد گرفت. این در حالی است که کمی قبل تر از پایان سال 1402 عرضه‌های اولیه در بازار سرمایه متوقف شده است. البته بازهم فعالان بازار انتظار داشتند که این عرضه ها از ابتدای سال 1402 متوقف شود اما با اصرار رییس سازمان بورس هفته یک عرضه در سال گذشته به بازار وارد شد و این موضوع مورد انتقاد خیلی از فعالان این حوزه بوده است.

قادر معصومی در این خصوص این مطلب را  اضافه کرده است که باید بازار کشش کافی برای عرضه‌ها اولیه را داشته باشد و نقدینگی جدید وارد بازار سرمایه شود تا IPO‌ها از سر گرفته شوند.

اما پای وزارت خارجه به تعطیلی پایان هفته‌ای باز شد و وزارت امور خارجه در راستای حمایت از فعالان اقتصادی بخش‌ خصوصی با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه موافقت کرد. این وزارتخانه در راستای بهبود شرایط اقتصادی کشور هم تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده‌ است!

وزیر صنعت ، معدن و تجارت هم اعلام کرده است که امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. او گفته ما به ظرفیت تولید 5 هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود 20 درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است. در بحث واردات خودرو ، قصد داریم تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده‌ایم و مردم می‌توانند ثبت‌نام کرده و بخرند.

این در حالی است که به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد ارقام خودروهای دپو شده در گمرکات کشور از زبان مسئولان امر کاملا در تضاد با هم است.

دنیای اقتصاد این طور نوشته که طی یک ماه گذشته ارقام متفاوتی از خودروهای وارداتی دپو شده در گمرکات کشور و مناطق آزاد منتشر شده است. بطوریکه وزیر صمت خودروهای متوقف مانده در گمرکات را 50 هزار دستگاه اعلام کرده این در شرایطی است که معاون وی و رییس سازمان توسعه تجارت مدعی است، 13 هزار خودروی وارداتی دپو شده است. با این حال احسان خاندوزی وزیر اقتصاد ماه گذشته اعلام کرد ۲۰هزار دستگاه خودرو در آستانه ورود به گمرکات کشور قرار دارند.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 

با توجه به رشد مس در بازارهای جهانی این انتظار برای افزایش قیمت فملی در بازار روز جای وجود داشت تا این نماد بتواند تاثیر خوبی را روی شاخص کل نیز قرار دهد . فملی امروز به تنهایی بیش از 2900 واحدی شاخص کل را مثبت کرد اما نمادهای دیگر اجازه رشد شاخص کل را نداند و مسیر شاخص کل صعودی نشد.

از منظر تکنیکالی همچنان سایه سنگین سقف کانال صعودی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بر سر شاخص کل سنگینی می‌کند و اجازه رشد به شاخص کل داده نمی شود اما اهالی بازار همچنان معتقد هستند که بازار می تواند به اعداد بالاتری برسد چرا که قیمت دلار در بازار آزاد کمی عقب نشسته است و این موضوع را نشانه ای برای کاهش تنش های منطقه ای می بینند.

معافیت مالیات عایدی بر سرمایه در بازار بورس هم به همراه افزایش قیمت دلار نیما می تواند از دیگر عواملی باشد که بازار برای صعود شاخص کل روی آنها حساب باز می‌کند و یا حداقل به این موارد در تحلیل های خود وزن بیشتری خواهد داد.

منبع:‌ اکو ایران

tags # بورس سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • ۱۱ میلیارد ریال تاوان عرضه خارج از شبکه گاز مایع
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • نشر پویانما با «نخستینه های چاپ ایران؛ کتاب‌های چاپ سربی دوره اول» در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است
  • قاچاق کالا عملاً روند تولید را مختل می‌سازد
  • کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • لزوم بازنگری مدیران استان قزوین در رفتار و عملکرد خود