Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-04-27@20:11:55 GMT

مقیمی: چشممان به سبد نفتی نباشد

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۲۱۵۱۶

بنا به آنچه اخیرا رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرده، قرار است اصلاحاتی در زمینه نظام بودجه‌ریزی سال ۹۷صورت گیرد. نظر شما در زمینه اصلاحاتی که به آن اشاره شده، چیست؟

تردیدی وجود ندارد که نظام بودجه‌ریزی در کشور نیاز به اصلاحات دارد و شیوه بودجه‌ریزی به روال گذشته دارای مشکلات زیادی است. اگر اصلاحاتی که به آن اشاره شده، در نظام بودجه‌ریزی شکل گیرد، چارچوب درستی در شرایط به وجود خواهد آورد و منجر به حمایت از کسب‌وکارهای جدید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر قرار است توسعه‌ای در این بخش صورت گیرد، قطعا می‌تواند فرصت جدیدی را برای شرایط کسب‌وکارهای جدید ایجاد کند. در این راستا توجه خاص به بحث اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره کرده است، فراهم می‌شود. همچنین این اصلاحات در نظام بودجه‌ریزی می‌تواند شرایط اجرایی بسیاری از قوانینی را که شکل گرفته، اما اجرا شدن آن به تعویق افتاده است، ایجاد کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد است طبق روند جدید بودجه نویسی که در سال جاری در حال انجام است، بودجه سال ۱۳۹۷ پیش از ۱۵ آذر به مجلس می‌رسد و در آن قیمت نفت ۵۰دلار در نظر گرفته شده است. نظر شما در مورد قیمت پیش‌بینی‌شده نفت در بودجه ۹۷ چیست؟

اقتصاد ایران بر مبنای درآمدهای حاصل از فروش نفت برنامه‌ریزی می‌شود. به اعتقاد من، مادام که زمینه‌سازی لازم برای بودجه‌ریزی انجام نشود، به اجبار باید گریزی زده شود به وضعیت نفت ایران تا مبلغ و عدد پیشنهادداده‌شده بر مبنای درستی از قیمت نفت باشد. کمتر عرضه شدن میزان نفت در بازار جهانی یا تاثیری که ممکن است برخی تصمیمات سازمان اوپک روی قیمت نفت بگذارد، باعث می‌شود قیمت نفت با حداقل قیمت ممکن بسته شود. در این راستا بودجه باید در چارچوب قیمت نفت بسته‌شده حرکت کند. امید است که قیمت نفت به حدود ۱۰۰دلار برسد و این رقم در دوره‌های قبل نیز اتفاق افتاده است. لازم به ذکر است که با بهترین قیمت‌های ممکن می‌توان نفت ایران را به فروش رساند و این کار سود اقتصادی زیادی برای ایران دارد، چرا که اقتصاد ایران اقتصادی است که بر مبنای بودجه نفتی برنامه‌های آن پیش می‌رود.

با توجه به اینکه در سال جاری تاکید زیادی بر افزایش صادرات غیرنفتی در ایران شده است، و برای سه‌ماهه نخست، هفت‌درصد بدون نفت رشد اقتصادی وجود داشته، نظر شما در زمینه جایگاه رشد اقتصادی بدون نفت در نظام بودجه‌ریزی سال ۹۷ چیست؟

صادرات غیرنفتی با کلام امکانپذیر نیست و نیاز به زیرساخت‌های خاص خودش دارد. نهادهای اولیه تولید باید در وضعیتی مناسب قرار داشته باشد تا بتوان تولیدی را انجام داد که صادرات‌محور باشد و نیز شرایطی فراهم شود که بتوان در بازارهای بین‌الملل آن را ارائه داد. در این راستا باید قوانین و مقرراتی ایجاد شود که حمایت لازم را از کالای تولیدشده انجام دهد تا بتوان در بازار بین‌المللی آن را به‌فروش رساند. کالاهای تولیدشده باید قدرت رقابت را در کیفیت، قیمت و نیز سلیقه مشتریان بین‌المللی داشته باشند.

کارشناسان مسکن معتقدند ایران دوره‌ پنج‌ساله رکود مسکن را طی می‌کند و برخی پیش‌بینی می‌کنند که بازار مسکن در نیمه دوم سال جاری روند رو به بهبودی دارد. در این راستا رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده که مسکن می‌تواند به‌عنوان پیشران رشد و رونق باشد. نظر شما در این رابطه چیست؟

اگر بازار مسکن بتواند رشد داشته باشد بسیاری از کسب وکارها می‌تواند رونق پیدا کند. انواع کارهای مختلف در بخش مسکن وجود دارد. اگر بتوان بازار مسکن و نیز ساختمان‌سازی را رونق داد می‌توان اشتغال زیادی ایجاد کرد. امید می‌رود با توسعه و رونق گردش و کار اقتصادی در بخش ساختمان اقدام به کارآفرینی و ایجاد اشتغال شود.

بودجه‌ریزی در ایران بر چه مبنایی صورت می‌گیرد؟ از سال ۸۰ تاکنون قرار بوده نظام بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد باشد و هنوز چنین اتفاقی روی نداده؛ نظر شما در این زمینه چیست؟

نظام بودجه‌ریزی در ایران هنوز نتوانسته بر مبنای عملکرد عمل کند. در ایران چشم‌ها به وضعیت نفت است تا مشخص کنند بودجه چگونه بر مبنای نفت بسته شود. اگر همچنان بودجه بر مبنای نفت باقی بماند، عملکرد در این میان باز هم نادیده گرفته می‌شود.

در نظام بودجه‌ریزی در سال ۹۷ قرار است در پروژه هدفمندی یارانه‌ها نیز اصلاحاتی صورت گیرد. آیا اصلاحات لازم در زمینه یارانه‌ها نیاز خواهد بود؟

بهترین حالت ممکن در زمینه هدفمندی یارانه‌ها این است که پرداخت یارانه‌ها را منتفی کنند. باید جسارت لازم وجود داشته باشد تا جلو پرداخت یارانه‌ها گرفته شود. با بودجه‌ای که برای یارانه‌ها داده می‌شود، می‌توان کسب‌وکار ایجاد کرد. باید به‌شکل دیگری به اشخاصی که احساس می‌کنند مستحق دریافت یارانه‌ها هستند، پرداخت صورت گیرد. باید برای آنها ایجاد شغل کرد و به اصطلاح به آنها ماهیگیری یاد داد.

پیشنهاد شما در زمینه بهبود نظام بودجه‌ریزی کشور چیست؟

بهترین کاری که ممکن است برای بهبود نظام بودجه‌ریزی انجام داد، کمک به اجرای درست قوانین موجود است. در حال حاضر بسیاری از قوانین اجرانشده در کشور معضل ایجاد کرده است. باید در زمینه تولید نیز کمک کرد و از شعار به اجرا رسید. برای ایجاد کسب‌وکارهای جدید و نیز رونق عملکرد کاری باید حمایت و کمک‌های لازم صورت بگیرد. با بالا رفتن تولید، صادرات و اشتغال می‌توان بودجه را بر مبنای تولید و صادرات نیز بست. نباید چشم ایران به سبد نفتی دنیا و قیمت‌گذاری بازارهای بورس جهانی برای نفت باشد.

true برچسب ها : برنامه و بودجه رشد اقتصادی فاطمه مقیمی true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۱۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، در این نشست افشین کسالائی در تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور با تاکید بر تحلیل اهم شاخص‌های توسعه‌ای برنامه ششم، برنامه‌ریزی برای توسعه را ایجاد بستری دانست که در پهنه آن توسعه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی کشور در چارچوب‌های مبتنی بر نظریه‌های علمی و تخصصی طراحی، تدوین و اجرا شود.

معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور در تبیین نقشه راه برنامه هفتم توسعه کشور به تشریح پارادایم، اصول حاکم، ویژگی‌ها، اهداف و الزامات و پیش نیازهای تحقق آن سخن گفت و اظهار داشت: برنامه هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است و در تدوین آن تلاش شده سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب به عنوان محورهای اصلی برنامه در نظر گرفته شود.

کسالائی با اشاره به اهم احکام قانونی با رویکرد استانی لایحه برنامه هفتم توسعه، گفت: تمرکززدایی و تقویت نقش استان‌ها در این برنامه  مورد تاکید ویژه قرار گرفته است.

وی رویکرد اصلی برنامه هفتم توسعه را بر اساس موضوعات کلیدی و پیشران‌های کشور با رعایت ملاحظات اسناد آمایش سرزمین، سیاست‌ها، تمرکز بر پیشران‌های توسعه، مسایل بحران‌زا و بسترسازها ( ابر پروژه‌ها) عنوان کرد.

تبیین چارچوب تدوین سند توسعه و برنامه‌های عملیاتی استان و تبیین و تحلیل اصلی‌ترین موضوعات و تبصره‌های قانون بدجه مرتبط با استان از دیگر مباحث مطرح شده توسط معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور در این نشست بود که به آن پرداخته شد.

شایان ذکر است؛ این نشست با توجه به تصویب و ابلاغ قریب الوقوع برنامه هفتم توسعه و مبنای عمل قرار گرفتن در سال جاری و ضرورت تبیین مبانی و احکام آن به همت معاونت توسعه و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برگزار شد.

دیگر خبرها

  • بررسی آخرین وضعیت بودجه واعتبارات وطرح‌های نیمه تمام گیلان
  • تراز منابع و مصارف مشمول بودجه استان زنجان مثبت شد
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه