Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@21:51:56 GMT

تهران پارکینگ طبقاتی شده است

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۲۱۵۸۰

تهران پارکینگ طبقاتی شده است

دوباره صدای سرفه‌های خشک و ممتد شهروندان در اکثر مناطق تهران به گوش می‌‌رسد؛ سرفه‌هایی که اغلب همراه با نیم‌نگاهی به سقف آسمان دودی و زشت شهر هستند.

 دوباره صدای اعتراض شهروندانی که می‌خواهند این پاییز و زمستان دیگر نفس راحت بکشند و از ترس آلودگی هوا دست از علائق خود مانند استفاده از دوچرخه یا پیاده‌روی نکشند، بلند شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهران، شهری که دیگر نفس نمی‌کشد، بار دیگر منتظر باد و باران، ناامیدانه به آسمان چشم دوخته است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، فاطمه سعیدی، نماینده مردم تهران در مجلس  درباره آلودگی هوای تهران می‌گوید: «مساله‌ای مهم‌تر و حساس‌تر از سلامت مردم وجود ندارد، بنابراین اساس هر تصمیم و اقدام باید کمک به بهبود سلامت مردم باشد. زنان و دختران سالم و بانشاط که از دوچرخه و موتور برای تردد استفاده می‌کنند، بهتر از زنان و دختران عبوس و افسرده‌ای هستند که در این شهر به‌سختی نفس می‌کشند.»

مهم‌ترین دلایل افزایش آلودگی هوا در شهر تهران را چه می‌دانید؟

آلودگی هوا برای تهران‌نشینان طبیعی شده و برای رفت‌وآمدهای خود در روزهای‌آلوده بسیار محتاط برخورد می‌کنند. افراد شاغل بیمار که دچار انواع بیماری‌های تنفسی و قلبی هستند یا مردم سالم در روزهای آلوده شهر بی‌دلیل سرفه می‌کنند و سردرد دارند. بنابراین شهرداری یا سازمان محیط‌زیست باید جلسات مشترک برگزار و فکر اساسی برای روند موجود آلودگی شهر بکنند. یکی از دلایل افزایش‌دهنده آلودگی‌ هوا ازدیاد خودروهاست. اکنون اکثر خودروهای در حال تردد تک‌سرنشین هستند، اما می‌توان تردد خودروها در شهر را به‌میزان زیادی محدود کرد. موضوع بنزین‌های آلوده تا حد بسیار زیادی حل شده، اما آلودگی هوا همچنان بر شهر حاکم است، بنابراین باید خودروهای با سوخت نامناسب و خودروهای قدیمی را از رده خارج کنند و تولید خودرو را نیز محدود کنند، زیرا اکنون شهر تهران یک پارکینگ بزرگ شده که ظرفیت آدم‌ها و گنجایش خودرو‌ها را ندارد. این شهر یک پارکینگ چندطبقه برای خدمات‌رسانی به خودروها شده است. یکی از علل مهم آلودگی خودروهای تک‌سرنشین هستند، بنابراین باید فرهنگ دوچرخه و موتورسواری را در کلانشهرها ایجاد کنیم. برخی افراد از قدغن بودن موتور و دوچرخه‌سواری برای بانوان سخن می‌گویند، در حالی که باید تمهیداتی برای این مسائل اندیشید تا خانم‌ها با تغییر یا اصلاح پوشش خود از این وسایل‌نقلیه سالم استفاده کنند. اگر بتوان تعداد وسایل حمل‌و‌نقل عمومی را زیاد کرد، قطعا در کاهش میزان آلودگی هوا موثر خواهد بود. مردم باید یاد بگیرند که از وسایل نقلیه با میزان آلودگی کمتر هوا استفاده کنند؛ وسایلی مانند دوچرخه که آلودگی ندارند و سبک و ارزان هستند. شهرهای بزرگ دنیا در حال حاضر از این شیوه برای تردد‌شهری خود استفاده می‌کنند. در صورت سفر به شهرهای بزرگ دنیا اکثر مردم را با موتور، دوچرخه یا وسایل حمل‌و‌نقل عمومی در حال تردد می‌بینیم و خودروهای تک‌سرنشین اندکی مشاهده می‌کنیم. شهرهای بزرگ ایران نیازمند این فرهنگ هستند. فضاهای سبز شهر تهران در سال‌های گذشته به برج‌های بلندی تبدیل شده‌اند و در کوچه‌های بسیار باریک شاهد ساخت برج‌های بلند هستیم. فضاهای سبز از بین رفته‌ و زمین‌ها تبدیل به ساختمان و برج شده‌اند. این موارد از موارد بی‌احتیاطی و سوء‌مدیریت‌های رخ‌داده در شهرداری است. امیدواریم مدیریت و شورای جدید شهر تهران بتوانند فکر اساسی برای میزان آلودگی هوای شهر کنند و یکی از درخواست‌های نمایندگان تهران از شهردار کنونی رسیدگی به این موضوع است. کم‌کردن ترافیک و میزان آلودگی هوا، محیط‌زیستی سالم را برای زندگی‌سالم در تهران به وجود می‌آورد. زندگی خوب و سالم حق شهروندان تهرانی است. اکثر مردم در روزهای آلودگی هوا افسرده و بی‌حال و رمق هستند. حق مردم تهران نیست که به میزان کنونی از این پدیده اذیت شوند. ابتلا به بیماری‌های گوناگون، سروصدا و ترافیک آزار‌دهنده است. هر شهروند تهرانی حداقل روزی سه ساعت در ترافیک می‌ماند و بهترین ساعات زندگی خود را پشت چراغ‌قرمز می‌گذراند. صداوسیما و رسانه‌های مختلف، فرهنگ استفاده از دوچرخه و موتورسواری را ترویج و ایجاد و مسئولان مسیرهای تردد این وسایل‌نقلیه را امن کنند. البته برخی از موتورهای تردد‌کننده در شهر دود بیشتری نسبت به خودرو تولید می‌کنند. بنابراین باید موتورهایی با میزان آلودگی هوای کمتر تولید کرد. تمام این موارد در کاهش آلودگی هوا موثر هستند.

یکی از موارد مطرح‌شده استفاده از دوچرخه و موتورسیکلت است. طرحی به‌عنوان سه‌شنبه‌های بدون خودرو مطرح شد. متاسفانه با کمپین‌های‌مردمی تشکیل‌شده برخوردهای بدی صورت گرفت و از تردد آنها با دوچرخه جلوگیری شد. چگونه می‌توان مشارکت مردم را در این راستا افزایش داد؟

اگر سلامت مردم مورد گزند و آسیب قرار گیرد توجیه‌ناپذیر است و اصل و اساس هر خدمتی به مردم توجه به سلامت آنهاست. اکنون سلامت کودکان، نوزادان، میانسالان و حتی جوانان کشور در خطر است. چرا تردد بانوان با موتور یا دوچرخه قدغن است؟ اگر واقعا مشکلاتی سبب این تصمیم شده است، باید درصدد رفع مشکلات برآییم نه اینکه به‌طور کلی تردد بانوان با این وسایل ‌نقلیه را قدغن اعلام کنیم. حذف دوچرخه‌سواری بانوان دردی را دوا نمی‌کند. آیا پس از حذف آنها جایگزینی برایشان اعلام کرده‌ایم؟ اگر می‌‌گوییم دوچرخه و موتور و وسایل ایاب و ذهاب سالم را نمی‌خواهیم، باید وسایل نقلیه سالم را به مردم معرفی کنیم. در صورت حذف دوچرخه کدام وسیله نقلیه سالم و بی‌آلودگی را در اختیار مردم قرار داده‌ایم؟ آیا هنگامی که تمهیداتی تحت عنوان سه‌شنبه بدون خودرو برای تردد مردم با وسایل نقلیه عمومی، دوچرخه و موتور در نظر گرفته می‌شود، باید از تردد آنها با دوچرخه جلوگیری کنیم؟! برای سلامت مردم باید تمام افراد با یکدیگر همکاری کرده و به آنها برای زندگی سالم کمک کنیم؛ یکی از راه‌های سلامت و زندگی خوب مردم از بین بردن آلودگی هوا و صوت و ترافیک کنونی در شهرهاست. متخصصان، وزارتخانه‌ها و برنامه‌ریزها باید فکر اساسی برای وضع موجود کنند. اگر دوچرخه و موتور را برای مردان و زنان قدغن کنیم، آن راه‌حل اساسی است؟! حذف کار بسیار راحتی است، اما آیا واقعا می‌توان ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی را گسترش داد و تقویت کرد و آیا می‌شود خطوط مترو تمام شهر را پوشش دهند؟ این اقدامات زمانبر است، بنابراین هر چه سریع‌تر باید اقدام کرد، زیرا تهران در اوج و انفجار آلودگی هوا و صوت است. مردم از ترافیک‌های بلندمدت عصبی و بیمار شده‌اند. تمام زمین‌ها قربانی ساخت برج شد و آنچه دیده نشد، نیاز مردم به وجود فضای شهر بود. قطع درختان کهن در خیابان ولیعصر و فضاهای سبزی که تبدیل به برج و خانه شد، از خاطره‌ها نمی‌روند.

رویکرد ساخت اتوبان و تونل مردم را مشتاق حضور در اتوبان‌ها کرد. تغییر رویکرد شهرداری بستگی به تغییر دیدگاه فکری مدیران شهری دارد یا تغییر چارچوب‌های فکری مدیران به‌تنهایی کافی نیست؟

هر فکر مدیریتی که در شهر بزرگ تهران پیاده‌سازی شد، چهره آن را دگرگون کرد. بنابراین برای اداره شهر نیازمند چارچوب‌های بنیادین هستیم تا مدیریت شهر با تغییر دیدگاه‌های شخصی و مدیریتی تغییر نکند. ساخت اتوبان و تونل نیاز یک شهر است، اما دلیل بر آن نیست که اگر زیرساخت‌های لازم مانند تونل، اتوبان یا زیرگذر کافی و مجهز داشتید، اجازه تولید هر میزان اتومبیل را بدهید. نیازمند تغییر فرهنگ مردم در استفاده از خودرو تک‌سرنشین هستیم تا در مسیرهای کوتاه پیاده بروند یا از وسایل حمل‌و‌نقل عمومی استفاده کنند. اگر زنان اجازه استفاده از دوچرخه و موتور را ندارند، آقایان در مرحله اول از آنها استفاده کنند و همزمان زمینه را برای استفاده از موتور و دوچرخه توسط زنان نیز فراهم کنیم. در کشورهای اسلامی استفاده از این وسایل حمل‌و‌نقل برای زنان بلامانع است، به‌عنوان مثال بیش از 70‌درصد از شهروندان در جاکارتا، بزرگ‌ترین پایتخت مسلمان، از دوچرخه و موتور برای تردد استفاده می‌کنند. اما در حال حاضر سه نفر از اعضای یک خانواده خودرو دارند و تهران را به یک پارکینگ تبدیل کرده‌اند. وضع‌کنندگان قوانین شهری بودجه دریافتی را صرف تعریض پیاده‌روها و مسائلی کنند که به بهبود سلامت شهروندان کمک می‌کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۱۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه

ایسنا/کرمانشاه یک فعال محیط زیست معتقد است: هفته زمین پاک را نباید صرفا به مسائلی مانند زباله محدود کرد، بلکه مجموعه‌ای از عوامل در نهایت به آلودگی زمین می‌انجامد.

یوسف ابراهیمیان به مناسبت هفته زمین پاک (دوم تا هشتم اردیبهشت) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به عوامل متعددی که در دنیای امروز منجر به آلودگی زمین می‌شود، گفت: پسماندها یکی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی زمین هستند.

وی با بیان اینکه باید رویکرد مناسب‌تری در زمینه مدیریت پسماندها داشته باشیم، افزود: متاسفانه در حال حاضر حداقل در شهر کرمانشاه به صورت گسترده شاهد تفکیک زباله‌ها از مبدا نیستیم و صرفا کارهای مختصری در برخی از محلات شهر صورت گرفته است.

مدیر و موسس انجمن «حفاظت و احیاء محیط زیست» کرمانشاه معتقد است: نبود تفکیک مناسب پسماندها در مبدا از یک سو باعث می‌شود زباله‌های قابل بازیافت در داخل محلات و توسط زباله‌گردها تفکیک شود که این امر آلودگی فراوانی را وارد محیط زیست می‌کند و از سوی دیگر بخشی از پسماندهای ارزشمند و دارای قابلیت بازیافت از دست می‌روند.

وی ادامه داد: به علاوه در همین شهر کرمانشاه اگرچه کارهای بسیار خوبی در زمینه مدیریت پسماند از سوی شرکت بازیافت صورت گرفته، اما به دلیل نزدیکی سایت پسماند به شهر، بوی بد و آلودگی  این سایت تا بالای کرمانشاه می‌رسد و می‌تواند سلامت مردم را به خطر بیندازد.

این فعال محیط زیست تصریح کرد: برای مدیریت صحیح پسماندها، از یک سو باید تفکیک زباله از مبدا صورت بگیرد و زباله‌ها به صورت تفکیک شده به شرکت بازیافت برود، از سوی دیگر جانمایی سایت مدیریت پسماند درست باشد.

چرا نمی‌شود کیسه نایلونی را با پاکت کاغذی جایگزین کرد؟

موضوع دیگری که ابراهیمیان به آن اشاره کرد و محوریت روز زمین پاک امسال نیز هست سهم بالای پسماندهای پلاستیکی در آلودگی زمین است که این آلودگی قرن‌ها در محیط زیست باقی می‌ماند و تجزیه هر پسماند پلاستیکی چند صد سال به طول می‌انجامد.

وی تاکید کرد: در کنار برنامه‌ریزی برای بازیافت پسماندهای پلاستیکی و جلوگیری از ورود آنها به محیط طبیعی، باید اقداماتی نیز به منظور کاهش تولید چنین پسماندهایی صورت بگیرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه از چند عامل اثرگذار در بالا بودن سهم پسماندهای پلاستیکی یاد کرد که یکی از مهمترین آنها سود خوبی است که فروش کیسه‌های نایلونی در برخی صنوف از جمله نانوایی‌ها دارد، بگونه‌ای که گاهی سود فروش این کیسه‌های نایلونی برای نانوایی‌ها از خود نان بیشتر است و کیسه نایلونی را که کیلویی حدود ۸۰ هزار تومان می‌خرند، دانه‌ای حدود دو هزار تومان به مردم می‌فروشند.

ابراهیمیان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این کیسه‌ها در برخی فروشگاه‌ها به صورت رایگان عرضه می‌شود، اما در صورت حذف آن هیچ جایگزینی وجود ندارد.

وی با اشاره به قیمت بالای پاکت های کاغذی و با بیان اینکه هر کیلو پاکت کاغذی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد، ادامه داد: قطعا با این قیمت‌ها جایگزینی پاکت کاغذی با کیسه‌های نایلونی برای مغازه‌داران و فروشگاه‌ها صرفه اقتصادی ندارد، مگر اینکه یارانه‌ای در این زمینه به آنها داده شود.

به گفته این فعال محیط زیست، اینکه عرضه این کیسه‌ها کلا ممنوع شود تا مردم مجبور شوند کیسه‌های چندبار مصرف برای خرید همراه خود بیاورند هم نیازمند اهرم قانونی است که اکنون در اختیار نیست.

آلودگی زمین فقط با زباله نیست

ابراهیمیان به موضوع دیگری اشاره که در بسیاری از مواقع در زمینه آلودگی زمین فقط به زباله‌ها توجه می‌شود و این در حالیست که در کنار زباله‌ها عوامل آلاینده بسیار دیگری هم داریم که از جمله آنها می‌توان به آلودگی حاصل از صنایع و کارخانجات اشاره کرد.

وی با بیان اینکه هنوز بسیاری از صنایع فیلترهای لازم برای تصفیه خروجی هم در زمینه آلاینده هوا و هم پساب‌ها را ندارند، این امر را یکی از مهمترین آلاینده‌های زمین اعلام کرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه تاکید کرد: در بخش کشاورزی نیز شاهد مصرف حجم عظیمی از سموم و کودهای شیمیایی هستیم که منجر به آلودگی آب و خاک می‌شود و تبعات آن تا چندین سال باقی می‌ماند.

ابراهیمیان از آلودگی حاصل از خودروها نیز یاد کرد و افزود: هر خودرو مانند یک بخاری نفتی عمل می‌کند و هم آلودگی هوا دارد و هم به گرم شدن زمین دامن می‌زند.

این فعال محیط زیست سپس به سهم بسیار مهم عوامل انسانی در آلوده کردن زمین اشاره کرد و گفت: بارها می‌بینیم که مردم پسماندهای خود را به راحتی در محیط طبیعی و حتی رودخانه‌ها خالی می‌کنند و برخی رودخانه‌ها به معبری برای عبور زباله تبدیل شده است.

وی اظهار کرد: متاسفانه آموزش مناسبی در زمینه فرهنگسازی برای مردم با هدف جلوگیری از آلوده کردن زمین و محیط زیست ارائه نمی‌شود. رسانه‌ها، فضای مجازی و خصوصا آموزش و پرورش و مدارس نقش بسزایی در این زمینه دارند و باید آموزش‌ها در مدارس بگونه‌ای ارائه شود که هر کودک یک سفیر محیط زیست در خانواده خود باشد.

ابراهیمیان اظهار کرد: همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم بدهند و هم در زمینه آگاهی دادن به مردم و هم مشارکت در حفظ زمین پاک پای کار بیایند و هیچ دستگاهی مسئولیت خود را بر گردن دیگری نیندازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • با ۵۰۰ میلیون تومان در کجای تهران می‌توان خانه رهن کرد؟
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ | هوا در این منطقه شرقی تهران پاک است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • غبار روی کوه‌های تهران مه است یا آلودگی هوا؟
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • آتش‌سوزی گسترده انبار کالا در جنوب تهران
  • هوای پایتخت در مرز آلودگی ؛ وضعیت کیفیت هوای شهرستان‌های استان تهران + عکس
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق