Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > پزشکی - دکتر مصطفی صادقی:
امروزه تأمین هزینه بالای خدمات دندانپزشکی یکی از دغدغه‌های مالی خانواده‌هاست.

اگرچه سازمان تأمين اجتماعي خدمات ضروري دندانپزشكي مانند جرم‌گيري، ترميم و كشيدن دندان را به‌صورت رايگان به افراد تحت پوشش خود ارائه مي‌دهد، بسياري از والدين تمايل دارند درمان‌هاي دندانپزشكي خود و فرزندانشان در مراكز خصوصي، با كيفيت خدمات بالاتر و تحت نظر دندانپزشك مورد اطمينان‌شان انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌هاي اخير شاهد ورود شركت‌هاي بيمه خصوصي و دولتي به عرصه دندانپزشكي بوده‌ايم كه اين خود مي‌تواند آغازگر تحولي در نظام سلامت دندانپزشكي كشور باشد.

اغلب اين شركت‌هاي بيمه به مشتريان خود اجازه مي‌دهند به دندانپزشك خانوادگي‌شان مراجعه كنند و پس از انجام درمان با ارائه فاكتور، تمام يا كسري از مبلغ پرداخت‌شده را تا سقف مالي مشخصي دريافت كنند. با وجود سودمندي شركت‌هاي بيمه در كمك به اقتصاد و سلامت خانواده، تمامي اين بيمه‌هاي دندانپزشكي مبتني بر انجام خدمات درماني هستند و راهكاري براي پيشگيري از ايجاد بيماري‌هاي دهان و دندان درنظر نگرفته‌اند.

براساس تعريف سازمان جهاني بهداشت (WHO) روش‌هاي پيشگيري در دندانپزشكي به 3سطح تقسيم مي‌شود؛ سطح اول آموزش و بالا‌‌‌‌‌‌‌بردن سطح آگاهي مردم نسبت به اهميت بهداشت دهان و دندان و همچنين آموزش جهت كاهش مواد قندي در رژيم غذايي است، سطح دوم اقدامات تشخيصي دوره‌اي جهت شناسايي زودهنگام پوسيدگي‌ها و سطح سوم شامل انجام درمان‌هاي ترميمي، عصب كشي و روكش است. متأسفانه فعاليت اغلب شركت‌هاي بيمه در سطح سوم پيشگيري متمركز است كه پرهزينه‌ترين و در عين حال كم‌اثرترين روش پيشگيري از بيماري‌هاي دهان و دندان است. آموزش تخصصي بهداشت به‌صورت چهره به چهره توسط دندانپزشك و تكرار اين آموزش به‌صورت دوره‌اي مؤثر‌ترين روش براي افزايش سطح آگاهي و بهداشت دهان و دندان است.

در يك جلسه آموزش بهداشت استاندارد ابتدا بيمار به روش معمول خود مسواك مي‌زند، سپس با استفاده از قرص آشكاركننده، ميكروب‌هاي باقيمانده بر سطح دندان‌ رنگي مي‌شوند و درنهايت با تكرار و تصحيح مسواك‌زدن تحت نظر دندانپزشك اين پلاك‌هاي ميكروبي نيز تميز مي‌شوند. با وجود اهميت بالاي جلسات آموزش بهداشت در حفظ سلامت جامعه، متأسفانه اين جلسات هيچ جايگاهي در ليست خدمات شركت‌هاي بيمه داخل كشور ندارد. اين در حالي است كه در اغلب كشور‌‌هاي توسعه يافته آموزش بهداشت داراي يك كد و تعرفه مشخص است و بيمه‌شدگان به‌صورت دوره‌اي از اين آموزش‌ها بهره‌مند مي‌شوند.

ورود شركت‌هاي بيمه به حوزه فرهنگ بهداشت دهان و دندان نه‌تنها منجر به افزايش سطح سلامت جامعه مي‌شود بلكه مي‌تواند در درازمدت هزينه شركت‌هاي بيمه را كاهش و سود دهي آنها را افزايش دهد. به همين ترتيب اگر شركت‌هاي بيمه مشتريان خود را موظف كنند جهت معاينات دوره‌اي ۶ ماهه به دندانپزشك مراجعه كنند، با صرف هزينه اندكي مي‌توانند پوسيدگي‌ها را در نقطه شروع متوقف كرده و از صرف هزينه براي عصب كشي يا روكش دندان‌ها جلوگيري كنند.

در همین زمینه: پوسیدگی دندان دومین بیماری قرن است شایع‌ترین مشکلات دندانپزشکی کودکان پوشش بیمه خدمات دندانپزشکی امکانپذیر نیست ارائه خدمات دندانپزشکی رایگان به دانش‌آموزان زیر ۱۵ سال

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۵۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، سلامت دهان و دندان را موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن دانست و از برگزاری پویش سلامت دهان و دندان با اهداف آموزش عمومی خبر داد.

به گزارش ایسنا، زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود