Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@15:59:00 GMT

استارت‌آپ‌ها و نخبه‌سازی‌های آیت‌الله خامنه‌ای

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۵۷۶۹۹

استارت‌آپ‌ها و نخبه‌سازی‌های آیت‌الله خامنه‌ای

این روزها اگر در تکاپوی غرب در شناسایی مغزها و ایده‌ها از طریق راه‌اندازی یا هدایت استارت‌آپ‌ها در ایران رصد شود می‌توان نتیجه گرفت که متدولوژی فقاهتِ حکیمانه بر اندیشه بروکرات‌ها پیشی دارد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، مجتبی زارعی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور در یادداشتی به بررسی نقش شرکت‌‌های دانش‌بنیان و روش‌شناسی رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن کامل یادداشت مجتبی زارعی به شرح زیر است:

این روزها اگر در تکاپوی غرب و به‌خصوص آمریکا در شناسایی مغزها و ایده‌ها از طریق راه‌اندازی یا هدایت استارت‌آپ‌ها در ایران رصد شود و از سویی راهبردهای آینده‌نگارانه فقیه ِحکیم آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای را از دهه قبل حول شرکت‌های دانش‌بنیان کنار هم بگذاریم می‌توان، باری دیگر به فتوای عقل و با روش‌شناسی‌های علمی و نیز به شهادت دشمنان و سیاستمداران دولت‌های بزرگ جهان به این نتیجه رسید که متدولوژی فقاهتِ حکیمانه، از روش‌شناسی‌‌ها و چارچوب‌های نظری حاکم بر اندیشه و عمل توسعه‌گرایان و بروکرات‌ها به اندازه چند دهه پیشی دارد.

مرین وبستر، استارت‌آپ را (مخففstartup company شرکت نوپا) مجموعه‌ای از کارها برای حرکتی جدید و حصول به یک شرکت یا کسب و کار نوپا تعریف کرده و بسیاری نیز برآنند که منشأ آن سن فرانسیسکو و درّه سیلیکون است؛ کمپانی‌ها و شرکت‌های نوپا و نوظهوری که در نسبت سه‌گانه انسان، ایده و محصول شکل می‌یابند، با فرهنگ و علم و فناوری و نیز شرکت‌های چند ملیتی پیوندی وثیق دارند؛ دست آخر نیز میل زیادی دارند تا در حوزه سیاست، تغییرات اجتماعی و سبک زندگی بسط یابند؛

از سویی چون استارت‌آپ‌ها غالباً از طریق رویدادهای استارت‌آپی به مرحله فعلیت و کمال و عینیت می‌رسند و چون فراخوان طرح ایده‌ها و ابداعات و خلاقیت‌ها، عموما بر بستر شبکه‌های اجتماعی شکل می‌گیرد، می‌تواند حاوی پیامدهای ملّی ناگوار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی باشد؛ اما رویدادهای استارت‌آپی چیست؟ وقتی طرح ایده‌ها، جمع‌آوری آن و تبدیل‌اش به محصول در یک همایش، رویداد و تظاهرات مکانی شکل گیرد؛ رویدادی استارت‌تاپی به‌وجود می‌آید؛ افرادی که حول ارائه یک نظر و تکاپو در باره یک مسئله در مکانی فیزیکی و یا مجازی گردهم می‌آیند، در ازای ارائه‌ای کوتاه از ایده خود، مبلغی نیز پرداخت می‌کنند، داوران و ناظرانی وجود دارند که به گزینش و پالایش ایده‌ها پرداخته و ایده‌های کارا را بر سکوی قهرمانی می‌نشانند؛ اینجاست که ایده‌های معطوف به تحقق محصول، شناسایی و یا در شرکت‌های عموما خارجی مورد سرمایه‌گذاری واقع می‌شود.

این روزها رویدادهای استارت‌تاپی در ایران به سرعت در حال افزایش است، اما چرا مولد نیستند و به درمان دردهای ایرانیان رهنمون نمی‌شوند؛ سر از تعاملات لاکچری، بازار موبایل و دیگر فرآورده‌های خدماتی و بهتر بگویم شبه‌خدماتی روی آورده‌اند؛ برخی را به میلیاردها تومان ثروت و سرمایه‌های بادآورده رسانید؛ پول‌هایی که اگر عنان از کف نهد می‌تواند در تحولات سیاسی و فرهنگی به صورت مخربی ایفای نقش کند.

از دیگر سو در لابلای رویدادهای استارت‌آپی در زیر پوست تحولات علم و فناوری اما اخباری دیگر به گوش می‌رسد که گویا بسیاری از نوآوران و خلّاقان و صاحبان ایده در نبود ِاستارت‌آپ‌های بومی اثرگذار و متمکّن، به فراخوان‌های شرکت‌های استکباری دانش‌بنیان رو کرده‌اند؛ درست در همین مرحله از تحلیل است که به عمق وجودی و ملّی راهبردهای ابلاغی فقیهِ حکیم؛ آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای پی خواهیم برد؛ طرح جنبش‌های نرم‌افزاری، طرح نهضت‌های تولید علم، جریان‌سازی برای ایجاد گسترده شرکت‌های دانش‌بنیان و نهایتا حصول به اقتصاد مقاومتی و از دیگر سو، طرح کرسی‌های آزاداندیشی، کرسی‌های نظریه‌پردازی و نهایتا حصول به الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت و... از حیث نظری و انضمامی، استارت‌آپ‌های منظومه‌ای و شبکه‌ای و متدولوژیکِ فقاهتِ حکیمانه به شمار می‌آیند.

جنگ بین ایران و آمریکا به عنوان دو نظام با مبانی معرفتی متفاوت، اینک البته در نقاط سیاست‌گذارانه و راهبردی متمرکز است؛ با این مفروض که مسکو یا پکن نه بدیل آنها، که صرفاً مخالف سیاسی لیبرال دموکراسی‌اند به دیگر سخن با این که درگیری ایران و آمریکا در نقطه مرکزی‌اش یعنی نزاع فلسفی- ایدئولوژیکی متمرکز است مع‌الوصف اکنون نقطهگسلی آن حول کارآمدی و ناکارآمدیِ تمدنی است؛ لیبرال دموکراسی از آنجا که به مقاطع پایانی حیات خویش نزدیک می‌شود، اما هنوز در جمع‌آوری ایده‌ها، اختراعات و ابتکارات نخبگان جهان و تبدیل آن به قدرت ملّی، کارآمدتر از هر دولت دیگری از جمله جمهوری اسلامی ایران عمل می‌کنند؛ آیا اینک استارت‌آپ‌ها در قامت بانک ایده‌ها برای لیبرال‌دموکراسی عمل کرده و خلاقیت‌ها را ارزانی بقای این تمدن مضمحل خواهند نمود؟ آیا مرکانتلیسم جدیدی روی خواهد داد؟ آیا بعد از غارت منابع زیرزمینی، استعمار فرانو‌ موقتا از طریق استارت‌آپ‌ها و با غارت ایده‌ها تداوم می‌یابد؟

انتهای پیام/

R1011202/P1360/S1,14/CT12 موضوعات مرتبط امام خامنه‌ای

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۷۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است

آیت الله اعرافی با بیان اینکه توجه به این فرهنگ‌سازی در آمارهایی مانند تصادفات اثرگذار است، تصریح کرد: یک بخش مهم و پایه‌ای در فرهنگ‌سازی خانواده‌ها است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار رئیس پلیس راهور استان قم که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، گفت: فراجا مسئولیت‌های متعدد و ترکیبی دارد که از این رو باید از آن‌ها حمایت شود. اقداماتی مانند «طرح نور» از جمله کارهای ویژه است که به عنوان حوزه از آن حمایت می‌کنیم و به طور ویژه از فعالیت های فراجا در عرصه امنیت اخلاقی تقدیر و تشکر داریم.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه کار در قم حساس، سخت و ارزشمند است، عنوان کرد: مسئله فرهنگ ترافیک در رعایت قوانین بسیار مهم است که حوزه، دانشگاه، آموزش و پرورش، خانواده و نهادهای مختلف اجتماعی در آن مسئولیت دارند.

وی با اشاره به اینکه همه باید به گونه‌ای تربیت شویم که قانون را رعایت کنیم، خاطرنشان کرد: تربیت از خانواده آغاز شده، در مدرسه به تثبیت رسیده و در ادامه در سایر نهادها تقویت می‌شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه توجه به این فرهنگ‌سازی در آمارهایی مانند تصادفات اثرگذار است، تصریح کرد: یک بخش مهم و پایه‌ای در فرهنگ‌سازی خانواده‌ها است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه بخش مهم دوم آموزش و پرورش است، یادآور شد: فرهنگ‌سازی در آموزش و پرورش باید توسط معلمان و کادر مدرسه انجام شود و این جزو وظایف آن‌ها است.

امام جمعه قم با بیان اینکه باید هم‌افزایی برای کاهش آسیب‌ها صورت بگیرد، گفت: همچنین نقاط حادثه‌خیز شهری نیز باید اصلاح شده و تغییر پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ ایجاد پارکینگ نیز یک موجود مهم است، بیان کرد: باید هر مسجد و مدرسه‌ای که ساخته می‌شود در کنار آن یک پارکینگ نیز احداث شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه استفاده از فناوری‌های پیشرفته نیز اهمیت ویژه‌ای دارد، اظهار داشت: گاهی بسیاری از مشکلات با استفاده از این فناوری‌ها حل خواهد شد.

وی افزود: مقوله راهنمایی و رانندگی یکی از نمادهای فرهنگی شهر است و از این جهت مردم و مسئولین نسبت به این موضوع باید اهتمام لازم را داشته باشند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه اخلاق برخوردی ماموران راهنمایی و رانندگی نیز بسیار مهم است، گفت: همچنین اقدامات مطالعاتی، تحقیقاتی و ارزیابی نقش بسیار موثری دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تیم دانش‌آموزی ایران ۵ طلا در رویداد ایده و فناوری ترکیه کسب کرد
  • معلمان با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند
  • تصاویری از رهبر انقلاب در خلیج فارس
  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • ماجرای حضور آیت‌الله خامنه‌ای در خانه شهید شیرودی
  • تصاویری از نشست خبری همایش بین المللی اندیشه های قرآنی آیت الله العظمی خامنه ای
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • ایران به هاب ترانزیت داده نزدیک می‌شود؟
  • ایده برای طراحی سایت شرکتی