Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز، محسن مهدیان: دادگاه سایت خبری الف دیروز برگزار شد. اتهام آقای احمد توکلی به عنوان مدیرمسوول سایت الف، انتشار مطالب کذب و دفاع از سران فتنه بود که بعد از دفاعیه، هیات منصفه مطبوعات حکم تبرئه از اتهامات مطروحه را صادر کرد.

اما فارغ از این اتهام و دادگاه برگزار شده، یک نکته قابل توجه وجود دارد که باید نسبت بدان تأمل بیشتری داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتهام الف، اظهارنظرها و کامنت های مخاطبان بود نه اخبار یا مقالاتی که منتشر کرده است. پیش‌تر نیز بسیاری از مدیران رسانه‌ای به همین بهانه متهم و در دادگاه حاضر شدند. نکته قابل اعتنا، تعریفی است که ما از رسانه داریم و لازم است نسبت بدان تأمل کارشناسی بیشتری صورت گیرد.

احمدتوکلی در دادگاه دیروز تلاش کرد از «حق‌مخاطب» دفاع کند تا از محتوای اظهارنظرش. او تاکید داشت مخاطب الف حق دارد اظهارنظر کند ولو اینکه نظرش خلاف واقع باشد.

واقعیت این است که رسانه امروز، رسانه‌ای کاربر محورست. نمی‌شود کاربر را از رسانه حذف کرد واگرنه مرجعیت رسانه زیر سؤال می‌رود. حذف کاربر از یک رسانه در دنیای امروز، مثل حذف جزئی از بدن است؛ رسانه از کارکرد خودش خارج می‌شود. اصرار بر حذف بخش کلیدی رسانه‌ها در نهایت به تضعیف رسانه‌ها منجر می‌شود، آنهم رسانه‌ای که قرار است در جنگ فرهنگی دنیای امروز پیشگام باشد.

نظام حقوقی ما باید بین دو عنوان تفاوت قائل شود؛ یکی سهم رسانه و دیگری سهم مخاطب. مدل ارزیابی این دو نیز باید متفاوت باشد. نمی‌شود همان روش ارزیابی محتوای رسانه‌ای در قبال محتوای اظهار نظر مخاطب نیز تکرار شود. رسانه در قبال صدق و کذب محتوایش تکلیف دارد اما این حکم نمی‌تواند برای مخاطب نیز صادق باشد. آنچه درباره اظهارنظر مخاطب حکم می‌کند، صدق و کذب محتوا نیست، اصل اظهارنظر اهمیت دارد. 

مخاطب نظرش را می‌گوید و البته این اظهارنظر می‌تواند خلاف واقع باشد. رسانه اصالتش به صدق بودن مطالبش است ولی مخاطب، اصالت حضورش به اظهارنظرش است نه صدق و کذب سخنانش.

مثلاً ممکن است یک رسانه از وقوع یک فساد در جامعه بگوید و مخاطبی ذیل آن بنویسند: «همه کشور شده است دزدی» طبیعی است که این حرف غلط است ولی احساس یک مخاطب از وضعیت فساد در کشور است. یا مخاطبی دیگر ذیل مطلبی در ضرورت حصر از سران فتنه دفاع کند. باید پذیرفت که اصل در ارائه کامنت، اظهارنظر است نه صدق بودن آن. اصل حضور مردم است نه همراهی‌شان. وظیفه یک رسانه اصلاح همین برداشت‌های غلط است نه حذف آن.

تفکیک این دو موضوع بسیار کلیدی است. مخاطب نیاز دارد اظهار نظر کند ولو خلاف واقع. اگر انعکاس حرف‌هایش را نتواند در رسانه‌های رسمی ببینید، به رسانه‌های غیررسمی پناه می‌برد و آنجا مدیریت محتوا میسر نیست. اگر اجازه ندهیم مردم نظراتشان را در رسانه‌های قابل مدیریت بیان کنند، جائی می‌برند که تدبیرش دست کسی نخواهد بود، بدتر اینکه قدرت اثرگذاری رسانه‌های رسمی نیز از بین می‌رود.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۲۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلبانی، اعضای گروهک منافقین را مسترد کند

  درابتدای جلسه قاضی دهقانی دررابطه با علت تأخیر در تشکیل جلسه دادگاه گفت:اولین نکته این‌که علت تأخیر دادگاه به جهت تأخیر یکی ازوکلای متهمین وکیل ردیف اول تا بیستم بود،باتوجه به این‌که رئیس دادگاه ومستشاران تاکید جدی بر ضرورت رعایت نصوص قانونی دارند، عدم حضور وکیل درجلسه موجب اخلال درجلسه محسوب می‌شود، از اینجا به وکیل متهم تذکر داده می‌شود که از این پس درجلسات دادگاه سر زمان اعلام شده دردادگاه حاضرشوند.قاضی گفت: با توجه به این‌که قرائت کیفرخواست واصله توسط نماینده دادستان مطابق بند الف از ماده ۳۵۹ از قانون آیین دادرسی کیفری انجام پذیرفته و نظر به نص قانون و بند ب و پ ماده ۳۵۹ از قانون آیین قانون دادرسی کیفری، شکات یا وکیل آنها برای استماع اظهارات و بیانات خود در دادگاه فرصت یافته و دادگاه به استماع دفاعیات مدعی خصوصی یا شکات و وکیل آنها می‌پردازد. قبل از این‌که اظهارات وکیل شاکی بیان شود از این جایگاه مطلبی را با سازمان‌های بین‌المللی و برخی از کشور‌هایی که میزبان متهمان این کیفرخواست هستند، بیان می‌کنیم که مردم آن کشورها خود باید پیشگام شده و از دولت‌های و نهادهای صالح خود و به سازمان‌های بین‌المللی خواستار استرداد و خروج این افراد و حضور در دادگاه تا تعیین تکلیف نهایی و صدور حکم برای منافقین شوند. 
 
سخنی با سازمان‌های بین‌المللی
دهقانی اظهار کرد: ازاین جایگاه مطلبی را به سازمان‌های بین‌المللی و برخی کشور‌های میزبان متهمان اعلام می‌دارم‌؛ اکنون که برای ۱۰۴متهم با کیفرخواست صادره در دادگاه صالح رسیدگی به پرونده‌ای در جریان قرار دارد که متهم به جنایاتی بیش از یک قتل هستند، چطور است که وقتی یک‌فرد مظنون به قتل باشد، پلیس یا نهاد‌های صالح را از حضور او مطلع می‌کنند اما اکنون ۱۰۴نفر که متهم به پوست کندن زنده افراد و بمب‌گذاری‌ هستند، نباید پیشگام شوند و از نهاد‌های صالح خود خواستار استرداد و خروج این افراد از کشورشان باشند تا تعیین تکلیف نهایی متهمان با این اتهامات در دادگاه صورت گیرد‌؛ دادگاهی که متهمان آن آزادانه حق انتخاب وکیل را دارند.قاضی افزود: به مردم آلبانی و برخی کشور‌های اروپایی اعلام می‌کنم اکنون افرادی که برای آنها کیفرخواست صادر شده و دادگاهی با بهره‌مندی ازحق انتخاب وکیل برای دفاع از اتهامات انتسابی وجود دارد‌؛ عملی که به نظر می‌رسد دولت‌های این کشور‌ها آنها را نسبت به این موضوع آگاه نکردند. رئیس دادگاه ابراز امیدواری کرد این دولت‌ها با اولویت دادن به امنیت مردم خود در استرداد آنها به جمهوری اسلامی ایران مانند هر گروه دیگری که متهم می‌شود، اقداماتی را در راستای منافع ملی خود انجام دهند. 
 
جنایات گروهک منافقین رسانه‌ای شود
در ادامه با دستور قاضی سید میثم حکیم‌‌زاده حسینی یکی از وکلای شکات پرونده برای بیان اظهارات خود در جایگاه قرار گرفت. 
سیدمیثم حکیم‌زاده حسینی، یکی ازوکلای شکات پرونده بیان کرد: باتوجه به این‌که امروزاولین جلسه‌ای است که برای بیان دفاعیات فرصت پیداکرده‌ام، متن لایحه آماده شده است که تقدیم دادگاه می‌شود. وی ادامه داد: باید اصحاب رسانه جنایات گروهک منافقین را رسانه‌ای کنند. قاضی درتذکر به این وکیل بیان کرد: دادگاه هنوز واژه جنایت وجرم رابه کار نبرده ودرکیفرخواست ازواژه اتهامات استفاده شده،هنوز دادگاه هیچ قضاوتی نکرده است.حکیم‌زاده حسینی، وکیل شکات پرونده گفت: آنچه از این حوادث بر می‌آید، نشان می‌دهد جنایاتی رخ داده که هر کس توصیف آن را بشنود، کلامی غیر از این نمی‌تواند بگوید. از نظر وجدان عمومی اصحاب رسانه تکلیف‌شان این است که موارد راانعکاس دهند.آنچنان که امروز می‌بینیم درجنایات غزه وجدان‌ها بیدارشده وهمه موضع‌گیری می‌کنند. وی ادامه داد: اتفاقی که دراین چهل و چندسال گذشته درایران به دست جنایتکاران تروریست سازمان مجاهدین خلق رخ داد کمتر از آن چیزی نیست که امروز در غزه می‌بینیم. ما با افرادی مواجه‌ایم که حد اعلای جنایت و خیانت را در مورد کشور خود و منافع ملی خودشان به کار بردند. 
 
همکاری رجوی با ساواک
وکیل برخی شکات پرونده با اشاره به یک سند از اسناد ساواک اعلام کرد مسعود رجوی بعد از آن‌که هم‌رتبه‌های او درسازمان مجاهدین خلق اعدام شدند، از طرف شاه حکم عفو گرفت وهمکاری خود با ساواک را آغاز کرد. این موضوع در یک نامه ارتشبد نصیری به صراحت آمده است.وی ادامه داد:سؤال بی‌پاسخ ازسوی اعضای گروک تروریستی منافقین این است چرابه‌رغم محکومیت مسعود رجوی به اعدام و به رغم اجرای حکم سایر اعضا اما رجوی نه‌فقط اعدام نشد بلکه ریاست گروهک را به‌عهده گرفت و بعد‌ها مشخص شد او برای در اختیار دادن اطلاعات و نشانی سایر اعضا و لو دادن آنها به سازمان امنیت و اطلاعات کشور گمارده شده بود. 

قاضی دهقانی پرسید: در چه سالی این اتفاق رخ داده است؟
وکیل گفت:درسال۱۳۵۰ومستنداتی که از سال۱۳۵۱وجود دارد درباره عفو مسعودرجوی است.مکاتبات ساواک درباره مسعود رجوی به تاریخ فروردین۱۳۵۱وجوددارد.درادامه این وکیل دادگستری ازرئیس دادگاه خواست تاصفاالدین تبراییان،مورخ و پژوهشگر تاریخی وعلی اکرامی ازاعضای سابق گروهک به‌عنوان دو‌فرد مطلع از جنایات گروهک تروریستی منافقین اظهارات خود را بیان کنند. 

قاضی دادگاه از وکیل پرسید: آیا این افراد می‌خواهند مستنداتی به دادگاه ارائه دهند؟
وکیل پاسخ داد: بله. 

قاضی خطاب به وکیل پرونده گفت: مستشار دادگاه تقاضا دارد موضوع عفو بیشتر تبیین شود و توضیحات بیشتری داده شود؟ آیا حسب ادعای شما این‌فرد از عوامل ساواک است یا متهمی بوده که حکومت وقت وی را عفو کرده است؟
 
نور چشمی ساواک

وکیل شکات گفت: طبق نامه ارتشبد نصیری، مسعود رجوی ازعوامل اصلی و سرکردگان سازمان در دهه۵۰ بوده و به این واسطه در کنار سایر سرکردگان این سازمان محکومیت قطعی به اعدام دارند. طبق مکاتبات، رجوی یک استثنا و نور چشمی ساواک بوده و به‌رغم محکومیت قطعی اعدام درخواست عفووتخفیف مجازات برای وی داده شده است. وکیل ادامه داد: این موضوع که مجاهدین خلق از همکاران سازمان اطلاعات بودند عبارت ساده‌ای نیست، ساواک، مسعود رجوی راهمکار سازمانی خود در بحبوحه‌ای که سازمان مجاهدین خلق به‌عنوان یک گروه معاند پهلوی تحت تعقیب و رجوی در رأس این سازمان بوده، معرفی کرده است. 

خیانت به منافع کل ملت 

قاضی گفت: یعنی شما معتقدید مسعود رجوی نفوذی سازمان اطلاعات بوده است؟ 
وکیل گفت: رژیم پهلوی در بازه‌ای از زمان به این نتیجه می‌رسد به جای این‌که سازمان مجاهدین خلق را مطلقا از بین ببرد بهتر است این سازمان را که با نگاه ایدئولوژیک ایجاد شده و همراهی جوانان جامعه را با خود دارد با خود همراه کرده و آن را ظرفیتی برای خود بداند تا بتواند در آن نفوذ کند. باید دید این‌که رویکرد آنها چه بود که تا امروز مقابل ملت ایران ایستاده و جنایت می‌کنند و نه فقط حاکمیت را قبول ندارند علیه مردم خود خیانت می‌کنند این است که صرفا به دنبال قدرت طلبی و حاکمیت بوده  یا نه دست پرورده رژیم پهلوی و سیای آمریکا بوده اند؟ که منجر به شهادت ۱۷هزارنفر از مردم شریف و در نهایت خیانت به منافع کل ملت به جهت وابستگی آنها به سرویس‌های بیگانه شدند. این وکیل دادگستری گفت: اصحاب رسانه سکوت فضای رسانه‌ای در مورد پشت پرده این سازمان جنایتکار را بشنوید در این مورد قلم بزنید و هرچه می‌توانید، بنویسید. وی گفت: اصحاب رسانه آنقدر بنویسید تا حامیان غربی آنها شرم کنند از حمایت عیان از آنها، چه کسی از متلاشی شدن یک سازمان اسلامی، بازداشت و اعدام اعضای آن و تسویه خونین طرفداران ایدئولوژی اسلامی توسط تقی شهرام و مسعود رجوی منتفع می‌شد؟
   
تقی شهرام به دنبال حذف فیزیکی آیت ا...بهشتی بوده است. 

وی گفت: آیااین تشکیلات برآمده ازتسویه عناصر مسلمان که تابلوی مارکسیست رابلند کرده است،مزدور جدید ساواک برای مبارزه با مخالف پهلوی به شمار نمی‌آید؟
این وکیل دادگستری بیان کرد: چرا وحید افراخته باید درسال۵۳بگوید می‌خواهیم آیت ا...بهشتی رابزنیم. درکتاب تقی شهرام صفحات ۱۱۵و۱۱۶این موضوع آمده است. وحید افراخته درسه جا ازاعترافاتش صراحت داردکه تقی شهرام به دنبال حذف فیزیکی آیت ا...بهشتی بوده است. 

دیگر خبرها

  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود!
  • آماری از مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!
  • تمساح خونی و سال گربه زیر سایه مست عشق
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • توضیحات مرکز رسانه قوه قضاییه درباره حکم اعدام توماج صالحی
  • توضیحات مرکز رسانه قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی
  • آلبانی، اعضای گروهک منافقین را مسترد کند
  • برنامه‌های تولیدی رادیو بوشهر کیفی شود
  • برداشت محصولات کشاورزی در نقاط مختلف استان بوشهر نظارت می‌شود