Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل از تصویب حریم کاروانسرای تاریخی مرنجاب در کمیته حرایم آثار ملی غیرمنقول کشور خبر داد.

مهندس جواد صدیقیان رییس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: حریم کاروانسرای مرنجاب آران و بیدگل در نشست اخیر کمیته حرایم آثار ملی غیرمنقول کشور به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه آثار ملی، حریم مشخصی دارند که بر اساس ضوابط قانونی برای حفظ اثر تعیین می شود، تصریح کرد: با تصویب حریم کاروانسرای مرنجاب، ضوابط خاصی برای ساخت و ساز، تاسیسات، عملیات عمرانی و مرمت بنا مشخص می شود و دیگر شاهد بی برنامگی در این زمینه نخواهیم بود.

 

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل افزود: در ساز و کار تصویب حریم ابنیه تاریخی، اقدامات اولیه از سوی کارشناسان میراث فرهنگی شهرستان انجام و پس از تصویب در کمیته حرائم استان، در کمیته کشوری بررسی و تصویب می شود.

 

صدیقیان، تعیین حریم آثار و محوطه های تاریخی را موجب کاهش تخریب ها در آثار و محوطه های واجد ارزش تاریخی دانست و افزود: با تصویب این حریم، کاروانسرای مرنجاب نخستین بنای تاریخی شهرستان آران و بیدگل است که حریم آن در کمیته کشوری حرائم آثار ملی به تصویب می رسد.

 

کاروانسرای مرنجاب با شماره ثبت ملی ۱۲۱۲۶، قلعه‌ای در کویر آران و بیدگل کنار دریاچه نمک ‌است که توسط شاه عباس در سال ۱۰۱۲ قمری ساخته شده‌ و از جمله آثار تاریخی مهم منطقه است که در مسیر راه ابریشم قرار دارد.

 

پایان پیام/513

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۳۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان گفت: آثار تاریخی کشف شده در گذر کمرزرین، مشخص‌ترین و گویاترین زبان تاریخ این کلان‌شهر است و اطلاعات خوبی را می‌توان از این آثار به دست آورد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدعلی ایزدخواستی امروز _شنبه پانزدهم اردیبهشت_ در حاشیه بازدید شهردار اصفهان از گذر کمرزرین اظهار کرد: باستان‌شناسی گذر کمر زرین در راستای کشف شواهد گام برداشت، اما در حال حاضر در حال بررسی و تحلیل این اکتشافات است و تصمیم دارد تمام موارد این آثار کشف شده را مورد بررسی قرار دهد.

وی افزود: در حال حاضر باستان‌شناسان، این گذر را به ۱۰ لایه تاریخی تقسیم کرده‌اند و تمام این لایه‌ها در حال بررسی است، همچنین این موضوعات در راستای شفافیت تصویر اصفهان در ادوار مختلف، بسیار تأثیرگذار است.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تاکید کرد: این شواهد تاریخی، مشخص‌ترین و گویاترین زبان تاریخ این کلان‌شهر است و در حال حاضر به یک شاهد دست نخورده‌ای دست پیدا کرده‌ایم و اطلاعات خوبی می‌توان از این آثار به دست آورد که بهتر از اطلاعات مکتوب است.

ایزدخواستی گفت: با هماهنگی میراث فرهنگی و شهرداری در حال توسعه کاوش این گذر هستیم.

کد خبر 750485

دیگر خبرها

  • تصویب طرح پهنه‌بندی حریم شهر مشهد برای نخستین‌بار
  • تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • برگزاری یادواره ۴۰۰ شهید کارگر و فرهنگی آران و بیدگل
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • حضور میرشاد ماجدی در جلسه ای اف سی