Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@02:14:18 GMT

خالق آهنگهای ماندگار...

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۶۶۰۱۸

خالق آهنگهای ماندگار...

علی تجویدی، هنرمندی محقق، جستجوگر و پژوهشگر بود که آهنگ های وی را می توان بعد از «علی اکبر شیدا» و «عارف قزوینی» بهترین آهنگ‌هایی دانست که بر اساس موسیقی سنتی استوار است.

‌به گزارش ایمنا، علی تجویدی به مبانی هارمونی  واقف بود و بنابراین از دید آهنگسازی، برتر و بالاتر از بسیاری از همگنان  معاصر خود بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بیش از ۷۰ آهنگ زیبا و موزون برای برنامه گلها ساخته است و ثمره  فعالیت های بعد از انقلاب وی انتشار دو جلد کتاب و ساختن آهنگ های زیادی روی اشعار بیژن ترقی است. وی عنوان کرده است: «من به یاد ندارم که آهنگی ساخته باشم که انگیزه نداشته باشد. آهنگ بدون انگیزه هیچ وقت تاثیرگذار نخواهد بود».

علی تجویدی پانزدهم آبان ۱۲۹۸ خورشیدی متولد شد و مقدمات موسیقی را نزد پدرش، هادی خان تجویدی که از شاگردان کمال الملک، نقاش مشهور آن دوران بود و برادرانش محمد و علی اکبر تجویدی آموخت و در نوجوانی نواختن فلوت و نت موسیقی را نزد ظهیرالدینی آموخت. چنانکه خود در جایی نقل کرده است: «از دوازده سالگی دستگاه‌های موسیقی ایرانی را می شناختم، مرحوم ابوالحسن صبا چون نزد پدرم نقاشی کار می کرد به منزل ما رفت و آمد داشت و از همان موقع با ایشان آشنا شدم، اولین سازی که آموختم تار بود ضمناً موقعی که در دبیرستان تحصیل می کردم به گروه پیشاهنگی وارد شدم و فلوت آموختم و با نت آشنایی پیدا کردم».

علی تجویدی در شانزده سالگی به درس «حسین یاحقی»  استاد نامی کمانچه و ویلن رفت و پس از ۶ ماه نزد وی به آموختن ویلن مشغول شد و سپس به درس  «ابوالحسن صبا»  رفت و ۸ سال نزد وی به فراگرفتن موسیقی و نوازندگی ویولن پرداخت. آن چنان که علی تجویدی نقل می کند سه تار و ضرب را نیز نزد ابوالحسن صبا فراگرفت و در مدتی کوتاه به عنوان یکی از شاگردان مورد علاقه او شناخته شد. او مدتی بعد به توصیه ابوالحسن صبا و برای پیشرفت در نوازندگی و تکنیکهای ویلون نوازی سه سال نزد یکی از استادان ویلن نواز خارجی آموزش می بیند و همزمان از سوی یکی از دوستانش با حاج آقا محمد ایرانی و رکن الدین خان مختاری و سایر موسیقیدانان ایرانی از جمله نورعلی خان برومند، طاهر زاده و اسماعیل قهرمانی آشنا می شود. این آشنایی، تجویدی جوان را در مسیری تازه می اندازد و اشتیاقش را برای کار روی موسیقی ایرانی بیشتر می کند.

علی تجویدی دستگاه‌های کامل ایرانی و تصنیف‌های علی اکبر شیدا را نزد این گروه از موسیقیدانان و نوازندگان ایرانی می آموزد و به توصیه رکن الدین خان مختاری به آهنگسازی روی می آورد و برای آشنایی بیشتر با این فن و همچنین ارکستراسیون(سازبندی) و هارمونی مدتی در کنسرواتوارهای موسیقی آموزش می بیند. علی تجویدی مدتی نزد  «ملیک آبراهیمیان» و «بابگن تامبرازیان»  به آموختن موسیقی غربی پرداخت و پس از آن سالها به مطالعه در زمینه هارمونی، ارکستراسیون و آهنگسازی نزد  «هوشنگ استوار» پرداخت.

نام علی تجویدی در «دایرة المعارف رجال قرن بیستم» که توسط موسسّه در سال ۱۹۹۸ میلادی منتشر شد، ذکر شده است. این کتاب مخصوصا مورد استفاده اشخاصی قرار می گیرد که از آن به عنوان مرجع و مآخذ بزرگان امروز جهان استفاده می کنند، این نشان می دهد که علی تجویدی در ردیف موسیقی دانان طراز اول دنیا قرار دارد.

علی تجویدی، استاد و آهنگساز و نوازنده نامی ویلن در سن ۸۶ سالگی در تهران درگذشت.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۶۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک

سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک گفت: به مناسبت گرامیداشت دهم اردیبهشت سال جاری، از آهنگ خلیج‌فارس به دو زبان فارسی و عربی تهیه شده به سفارش این سازمان، رونمایی می‌شود.

محمود افتخاری‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی با تبریک فرارسیدن دهم اردیبهشت ماه روز ملی خلیج فارس اظهار کرد: طی سال‌های اخیر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به همراه اربابان غریب‌شان که از انقلاب اسلامی و اقتدار ایران زخم خورده‌اند همواره سعی و تلاش فراوانی در تحریف نام خلیج فارس داشته‌اند تا از این تغییر نام اعتباری برای خود بیافرینند و این آبراه استراتژیک جهان را به نام خود درآورند.

وی افزود: البته اعراب حاشیه خلیج فارس در پیمودن این مسیر تنها نبودند و گاه گاه از سوی بعضی مؤسسات بزرگ غربی از جمله نشنال جئوگرافی نیز همراهی می‌شدند.

سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک تصریح کرد: این همراهی‌ها در نهایت به عذرخواهی این گونه مؤسسات و جایگزینی نام اصیل خلیج فارس به جای نام‌های جعلی دیگر شد.

افتخاری فرد خاطرنشان کرد: به مناسبت گرامیداشت دهم اردیبهشت ماه سال جاری، از آهنگ خلیج فارس به دو زبان فارسی و عربی تهیه شده به سفارش این سازمان، رونمایی می‌شود.

وی ادامه داد: در راستای ارج نهادن این روز بزرگ و با عنایت به برنامه‌ریزی انجام شده سفارش ساخت یک قطعه موسیقایی به نام خلیج فارس در دستور کار قرار گرفته شد.

سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک گفت: این اثر امروز دوشنبه دهم اردیبهشت در صحن علنی شورا با حضور اعضای شورای شهر و شهردار اراک رونمایی می‌شود.

کد خبر 749104

دیگر خبرها

  • آهنگ روز معلم + دانلود سرود گروه نجم الثاقب و متن معلم خوب من
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟
  • یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران
  • یادمان غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • زنده یاد آتیلا پسیانی خالق خاطرات دهه شصتی‌ها بود
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران | وقتی او در مورد پایان رابطه عاطفی خود حرف می‌زند...
  • آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک