Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرید خشت خام، آجر، گل، گچ، آهک، کاه نرمه، قلوه سنگ و کاه از جمله مصالح مورد نیاز خریداری شده توسط این اداره کل برای اجرای طرح های مشارکتی اعلام شد .   به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، معاون توسعه مدیریت اداره کل میراث فرهنگی استان یزد گفت : در طرح های مشارکتی سال 1395با توجه به رویکرد مشارکتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در مرمت بناهای تاریخی در راستای حفظ و احیای این آثار ارزشمند و همچنین بسترسازی‌های مناسب در این حوزه، حدود چهل بنای تاریخی استان به صورت طرح های مشارکتی با شهرداری ها، بخشداری ها و دهیاری ها مرمت و احیا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  محمدرضا دهستانی افزود  از جمله اقدامات مطلوب و موثر در حفظ و احیای مواریث تاریخی ـ فرهنگی، مرمت و باز زنده سازی آثار تاریخی با جلب مشارکت مالکین  اعلام کرد .   وی گفت: باتوجه به بافت جهانی شهر تاریخی یزد، بافت های تاریخی ارزشمند در شهرستان های استان و همچنین وجود تک بناهای شاخص در سراسر استان لزوم حفظ، احیا و نگهداری این میراث ارزشمند از جمله رسالت های اصلی این اداره کل محسوب می شود که در همین راستا این اداره کل با انعقاد تفاهم نامه با بخشداری ها، دهیاری ها و شهرداری ها و هزینه کرد اعتبارات اسناد خزانه در سال مالی 1395 به میزان 28000 میلیون ریال در کل استان، حدود چهل اثر تاریخی را احیا نمود. دهستانی افزود: پس از انعقاد تفاهم نامه بخشی از پروژه توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در قالب خرید مصالح و بخشی دیگر از پروژه توسط طرف دوم تفاهم نامه به مرحله اجرا در آمد. معاونت توسعه مدیریت اداره کل میراث فرهنگی گفت: اجرای طرح مرمت مشارکتی پروژه های تاریخی استان یزد در تمامی شهرستان های استان و برخی از روستاهای تاریخی اجرا شد که در این زمینه  ذینفع تخصیص این اعتبارات تمام مردم استان و به خصوص روستاییان بودند. وی   تصریح کرد : در راستای اجرای این طرح تعداد دوازده شهرداری، پنج دهیاری و شش بخشداری مشارکت داشتند و تعدادی از طرح ها نیز به صورت عقد قرارداد با پیمانکار اجرا شد. گفتنی است: خشت خام، آجر، گل، گچ، آهک، کاه نرمه، قلوه سنگ و کاه از جمله مصالح مورد نیاز خریداری شده توسط این اداره کل برای اجرای طرح مشارکتی بود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۶۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند

 ویدیویی از تابوت‌های باستانی در محوطه ایلامی جوبجی رامهرمز که کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گویند «برای انتقال آنها اقدامی نشده است» در فضای مجازی دست به دست می‌شود.

 کارگری در این ویدیو خطاب به مقامات محلی می‌گوید که «۱۲ ماه اینجا هستیم. جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما به دلیل شرایط بد نگهداری و مراقبت جسدهای باستانی نابود شدند.»

به گزارش ایسنا، این در حالی است معاون میراث‌ فرهنگی خوزستان در این باره گفت: این تابوت‌ها مربوط به مراحل کاوش‌های فصل پنجم در سال ۱۳۹۸ است.

سیدمحسن حسینی اظهار کرد: با صدور مجوز فصل پنجم کاوش از سوی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور، هیأت باستان‌شناسی به منظور کاوش علمی و نجات‌بخشی در محل محوطه تاریخی جوبجی حضور یافت که به دنبال آن، کاوش کاملاً علمی باحضور کارشناسان متخصص باستان‌شناس و مرمت‌گر انجام شد که حاصل این کاوش‌ها کشف تعدادی تابوت بود که در بعضی از آن‌ها بقایای اسکلت انسانی وجود داشت.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان ادامه داد: از همین‌رو، باحضور کارشناس مرمت‌گر در هیأت، اقدامات علمی و مرمتی اولیه روی تابوت‌ها و اسکلت‌ها انجام شد و سپس با ساماندهی اصولی، همه تابوت‌ها به منظور اقدامات بعدی از جمله مستندنگاری و مرمت، به کارگاه و آزمایشگاه پایگاه میراث‌جهانی منتقل شدند که در محیط آزمایشگاهی و کاملاً علمی مطالعات و اقدامات حفاظتی انجام شد و در حال حاضر  نیز این تابوت‌ها در انبار قرار دارند و به محض راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی رامهرمز، همه اشیاء و تابوت‌ها به موزه رامهرمز انتقال خواهند یافت.

ایسنای خوزستان همان سال گزارشی با نام «ماجرای تابوت‌های جوبجی چیست؟» از کشف این تابوت‌ها تهیه و منتشر کرد.

او افزود: از آغاز کار دولت مردمی حفظ و حراست از اموال و اشیای ملی در اولویت کار میراث‌فرهنگی قرار گرفته و در سال جدید هم به منظور ساماندهی این تابوت‌ها و نیز اشیا و اموال فرهنگی پنج شهرستان دیگر، تامین اعتبار انجام داده‌ایم.

حسینی با اشاره به ویدیوی منتشر شده، گفت: بعد از گذشت پنج سال دوباره یک خبر که در زمان خود پاسخ داده شده بود را بازپخش کرده‌اند.

در هر هیات کاوش باستان‌شناسی حداقل یک نفر مرمت‌گر و یک نفر استخوان‌شناس وجود دارد که اقدامات و موارد حفاظتی اولیه را روی اشیای مکشوف انجام می‌دهند.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان خاطرنشان کرد: اشیا و اموال حاصل از کاوش‌های جوبجی در محل استاندار و مخزن امن قرار دارند، بخش از کشفیات هم در مجهزترین آزمایشگاه‌های میراث‌فرهنگی کشور توسط کارشناسان مرتبط و مجرب در دست بررسی هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت با دستو‌ر دادستانی
  • ورود دادستانی و توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر