Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-07@15:54:31 GMT

حلزون دریایی انرژی تولید می کند

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۷۱۴۴۳

حلزون دریایی انرژی تولید می کند

رکنا:دانشمندان بر این باورند بتوانند از نوعی حلزون دریایی سوخت و انرژی برای حفظ میط زیست تولید کنند .

تلاش برای استفاده از انواع جانداران به منظور تهیه انرژی روز به روز در حال گسترش است، زیرا این نوع منابع تامین انرژی پایدار و دوستدار محیط زیست هستند.

به گزارش نیواطلس، گروهی از محققان در دانشگاه پنسیلوانیا قصد دارند از حلزون های بزرگ دریایی که معمولا در مجاورت صخره های مرجانی زندگی می کنند به عنوان منبع تولید سوخت های زیستی استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گفته این پژوهشگران حلزون های یادشده دارای بافت های عضلانی آبی رنگ و زیبایی هستند که قادر به جذب نور خورشید بوده و استخراج انرژی از آنها ممکن است.

 

یکی از اعضای خانواده این حلزون های دریایی بیش از ۲۲۰ کیلوگرم وزن و ۱۲۰ سانتیمتر طول دارد و در کنار صخره های مرجانی سواحل استرالیا و جزایر گرمسیری غرب اقیانوس آرام زندگی می کند. در زمانی که این حلزون ها بازوهای خود را باز می کنند نور خورشید از آب شفاف اقیانوس می گذرد و جذب بخشی از سلول های بدن آنها از گونه Symbiodinium می شود. نور جذب شده برای این حلزون ها خاصیت تغذیه ای دارد.

 

بخشی از پوسته بیرونی بدن این موجود از ایریدیوسیت ها تشکیل شده که برای هدایت نور و تجزیه آن به طیف های رنگی مختلف در بدن حلزون دریایی به کار می رود. دانشمندان می گویند ساختار بدن این حیوان به گونه ای است که می توان نور جذب شده را به سوخت های شیمیایی و انواع انرژی تبدیل و از آن در مقیاسی گسترده استفاده کرد. البته شرط موفقیت این روش رسیدن نور کافی به بدن هر یک از سلول های بدن حلزون دریایی و پرورش آنها در مقیاس گسترده است.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۱۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف

امین نوربخش کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بر اساس شاخص‌های موجود امنیت انرژی مربوط به کشورهای مصرف کننده است، گفت: کشورهایی نظیر ایران و کشورهایی که بیشتر صادر کننده هستند باید ابتدا تغییراتی در شاخص‌ها ایجاد کنند و سپس به عنوان امنیت انرژی از آن یاد نمی‌شود و بیشتر ابعاد صادراتی آن و تنوع مقاصد صادراتی مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: ما هم در تولید و هم مصرف دچار مشکل هستیم، زیرا تولیدمان در مقایسه با ذخایری موجود بسیار کم است و اگر این روند ادامه دار باشد اتمام ذخایر گازی و نفتی ما تقریباً ۸ دهه طول می کشدو آخرین کشوری هستیم که ذخایر آن به اتمام می‌رسد.

نوربخش ادامه داد: ما اگر این نسبت را افزایش ندهیم باعث می‌شود که پس از چند دهه ایران و چند کشور دیگر نفت و گاز دارند و سایر کشورها نفت و گازشان به اتمام رسیده است در این شرایط سایر کشورها روندی را طی نمی‌کنند که برای تأمین انرژی خود به یک یا دو کشور وابسته شوند.

به گفته این کارشناس انرژی، روندی که برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی آغاز شده به این دلیل است که قدرت‌های بزرگ دسترسی چندانی به انرژی ندارند و هر چقدر ادامه پیدا کند کشورهای بیشتری را همراه خود می‌کند و کشور ما که تقاضا برای سوخت‌های فسیلی وجود دارد اگر تولید را افزایش ندهد در دوره‌ای مجبور به فروش نفت و گاز می‌شوند که مشتری برای آن نیست و قیمت‌ها را به شدت کاهش پیدا می‌کند به همین دلیل در عرضه و تولید باید به فکر افزایش باشیم.

وی با اشاره به اینکه در مصرف نیز چالش‌هایی وجود دارد و شدت مصرف انرژی در کشور ما نسبت به میانگین جهانی بیشتر است، خاطر نشان کرد: برای انجام یک واحد کار مشخص دو برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌شود و فرصت بالقوه ای وجود دارد که با بهینه سازی بتوانیم مصرف انرژی را کاهش دهیم تا ظرفیتی برای صادرات و درآمد ارزی و حتی ایجاد روابط سیاسی از طریق توسعه روابط انرژی در فضای منطقه ایجاد شود.

به گفته نوربخش می‌توان گفت تولید نسبت به ذخایر موجود کم است و باید حجم تولید را افزایش داد و حتی آن را به دو برابر برسانیم و هم به لحاظ مصرف آن را کاهش دهیم.

وی در خاتمه یادآور شد: بهینه سازی راه‌های مختلفی دارد به عنوان مثال تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی، رفع نشتی خطوط لوله و حتی تعویض بخاری و راه کارهای قیمتی؛ قیمت گذاری پلکانی می‌تواند در بهینه سازی مصرف مثمر ثمر واقع شود. اما ابتدا باید برسی کرد که مدام یک از این راهکارها ظرفیت بیشتری دارد به عنوان مثال در بخش خانگی از راهکارهای غیر قیمتی نظیر تعویض بخاری‌ها می‌توان دنبال کرد

کد خبر 6097948 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تنوع نرخ ارز ام الفساد است
  • تابستان منهای خاموشی
  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • میزان تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلو وات ساعت گذشت
  • تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت گذشت  
  • تولید برچسب هوشمند برای پایش سلامت مواد غذایی دریایی
  • عزم جهانی برای پایان دادن به استفاده از زغال‌سنگ
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود