Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@11:40:32 GMT

برنامه‌های هفته کتاب اعلام شد

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۷۱۴۹۷

برنامه‌های هفته کتاب اعلام شد

مدیرعامل خانه کتاب با بیان اینکه هفته کتاب مردمی‌تر شده است از افزایش کمی و کیفی برنامه‌های خانه کتاب در بیست و پنجمین دوره هفته کتاب خبر داد.

به گزارش ایسنا، مجید غلامی جلیسه در نشست خبری بیست و پنجمین دوره هفته کتاب (۲۰ تا ۲۶ آبان‌ماه) که دوشنبه (۱۵ آبان) در خانه کتاب برگزار شد گفت: در سه سال گذشته با توجه به تمهیدات دکتر صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چند نگاه ویژه در خصوص هفته کتاب طرح‌ریزی و برنامه‌ریزی شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما هم با همین رویکرد سعی کردیم چشم‌اندازها را عملیاتی کنیم. اینکه بتوانیم هفته کتاب را به عنوان یک روز ملی و برند در کشور و حتی دنیا مطرح کنیم. سیر روند این اتفاق هم به گونه‌ای بوده که ما توانسته‌ایم تا حد قابل قبولی این مسیر را با جدیت دنبال کنیم.

او اظهار کرد: نکته دیگر مردمی‌تر شدن هفته کتاب است که خوشبختانه در این مورد هم شاهد اتفاقات خوبی هستیم. هر سال به نسبت سال قبل گروه‌های مردمی ترویج کتاب پررنگ‌تر می‌شود و هرچه جلوتر می‌رویم مردم هفته کتاب را بیشتر برای خود و از خود می‌دانند.

او همچنین گفت: یکی از عملیاتی‌ترین و مهمترین نکته‌های شورای سیاست‌گذاری هفته کتاب راه‌اندازی یک ستاد دائمی برای دنبال کردن از سیاست‌ها و برنامه‌های هفته کتاب در طول سال بوده است. امیدواریم که برگزاری مستمر شورای سیاست‌گذاری و ستاد اجرایی در طول سال نویدبخش اتفاقات عمیق‌تری در دوره بیست و ششم هفته کتاب باشد.

غلامی جلیسه بیان کرد: مسئله خانواده در برنامه‌های امسال خانه کتاب، محور قرار گرفته است. همچنین در حوزه همکاری نهادهای مختلف با هفته کتاب، امسال اتفاقات بهتری افتاد. حضور آموزش و پرورش پررنگ‌تر از سال‌های قبل شده است. سال گذشته صداوسیما با ما آنچنان همکاری نمی‌کرد اما این سازمان امسال برنامه‌های خوبی تدارک دیده که هم در سطح ملی و هم بین‌المللی در حوزه کتاب همکاری کند. این همکاری هم در حوزه پوشش برنامه‌های هفته کتاب است و هم برنامه‌سازی درباره کتاب. بنابراین امسال نوید این را می‌دهیم که صداوسیما با قوت و احساس تکلیف بیشتری همه برنامه‌های هفته کتاب را پوشش بدهد و برنامه‌سازی کند.

مدیرعامل خانه کتاب گفت: اتفاق خوب دیگر این است که امسال هفته کتاب در پایتخت کتاب یعنی شهر بوشهر و در تاریخ یکشنبه ۲۱ آبان‌ماه  افتتاح می‌شود. امسال تقریبا در همه استان‌ها ستاد هفته کتاب تشکیل شده است.

او افزود: سال گذشته ما بیش از ۱۰ هزار برنامه در هفته داشتیم. پیش‌بینی می‌کنیم امسال این برنامه‌ها از جهت کمی و کیفی بیشتر از سال قبل باشد. از دیگر برنامه‌های ما اجرای ۵۰۰ برنامه زنگ کتاب‌خوانی در مدارس و کتاب‌فروشی‌هاست. در این برنامه بسیاری از نویسندگان و شاعران تراز اول با حضور در مدرسه‌ها و کتاب‌فروشی‌ها برنامه کتاب‌خوانی، داستان‌خوانی، جشن امضا و گپ و گفت دارند. همچنین جشن ملی کتاب‌ در شبکه چهار در یک روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب با حضور جمع زیادی از نویسندگان و مروجان کتاب برگزار می‌شود. در این روز برنامه‌های متعدد و متنوعی که تدارک دیده شده از صداوسیما پخش می‌شود. همچنین روز ۲۴ آبان‌ماه برای برگزاری کمپینی اختصاص داده شده که به تجهیز کتابخانه‌های نابینایان اختصاص پیدا کرده است. امیدواریم با همکاری نهادها و استفاده از ظرفیت رسانه‌ها فعالیت این کمپین با موفقیت همراه باشد.

در ادامه این نشست جلیسه درباره طرح‌های حمایتی از کتاب و طرح پاییزه کتاب نیز گفت: متأسفانه در سطح وزارتخانه مشکل جدی در حوزه تأمین اعتبارات داشتیم که بخشی از روندهای کاری ما را مختل کرده بود؛ از جمله طرح حمایت از کتاب‌فروشی‌ها. اما نوید این را می‌دهم که اعتبارات تأمین می‌شود و طی چند روز آینده ما اعتبارات لازم را دریافت می‌کنیم تا مطالبات طرح تابستانه را تسویه حساب و طرح پاییزه کتاب را آغاز کنیم.

او همچنین گفت: ۲۵ آبان‌ماه و دوم آذرماه نیز برای روی کتاب‌گردی تعیین شده است که ما سعی می‌کنیم آغاز طرح پاییزه در این روز باشد.

غلامی جلیسه همچنین گفت: ستاد هفته کتاب هیچ طرح و ایده‌ای از طرف باغ کتاب برای هفته کتاب دریافت نکرده است و این سوال باید از مدیران و مسئولان شهرداری و باغ کتاب پرسیده شود که چرا طرح و برنامه‌ای ارائه نکرده‌اند.

مدیرعامل خانه کتاب درباره هزینه‌هایی که صداسیما برای پوشش برنامه‌ها و برنامه‌سازی در حوزه کتاب مطالبه کرده است، گفت: امسال با ارتباطی که آقای دکتر صالحی با صداوسیما برقرار کرد و همچنین تغییر رویکردهای شبکه‌ها و عطش و تشنگی خود صداوسیما نسبت به خود کتاب شاهد رویکرد بهتر این رسانه در حوزه کتاب هستیم.

او با بیان اینکه قطعا باید سهم کتاب از رسانه ملی بیشتر باشد، گفت: عمدتا خود صداوسیما برنامه‌های این حوزه را رایگان انجام می‌دهد. سهم ما سهم فکری و حمایتی است.

او افزود: در رادیو سهم کتاب بیشتر از قبل شده است. به طور مثال رادیو فرهنگ برنامه‌های خود را از سه ساعت به شش ساعت ارتقا داده است. کمکی که ما به آنها کرده‌ایم این بود که در جوایزی که خانه کتاب برگزار می‌کند به دوستان توجه شود. برای برخی از برنامه‌ها هم اسپانسر گرفته‌ایم که آن‌ها هزینه برخی از برنامه‌ها را پرداخت می‌کنند.

غلامی جلیسه همچنین درباره برنامه‌های هفته کتاب در اربعین گفت:‌ گروه‌های مختلفی در ستاد اربعین با محوریت کتاب برنامه‌هایی تدارک دیده‌اند. چند ناشر  هم به صورت خودجوش کتاب‌هایی را در مبادی خروجی مرزها توزیع خواهند کرد.

در پایان این نشست از پوستر بیست و پنجمین دوره هفته کتاب رونمایی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۱۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» چه گفت؟!

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی با تأکید بر اینکه یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد، اظهار داشت: تحریف امام، تحریف انقلاب و تحریف جمهوری اسلامی و تحریف اسلام ناب محمدی (ص) است. رهبر معظم انقلاب بار‌ها فرمودند که در مقابل شبیخون‌های فرهنگی دشمن باید برنامه داشت، چون آنان نیز با برنامه و هدفمند هجمه فرهنگی انجام می‌دهند. به همین دلیل ما نیز باید برنامه داشته باشیم و یکی از مهمترین کار‌هایی که ما می‌توانیم در مقابل هجمه فرهنگی دشمن انجام دهیم، «جهاد تبیین» است؛ جهاد تبیین در خصوص انقلاب، امام و دفاع مقدس.

 نوه امام خمینی با تأکید بر اینکه وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند، گفت: امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های امام، رهبر معظم انقلاب هستند. وی در ادامه سخنانش افزود: یکی از وظایف مهم مورخ «جهاد تبیین» است؛ تبیین حقیقت انقلاب و نظام و اینکه عده‌ای از معاندین در فضای رسانه‌ای و فضا‌های مجازی با هزینه‌های فراوان به دنبال تطهیر رژیم فاسد پهلوی هستند. این گروه به دنبال وارونه نشان دادن حقیقت هستند؛ اینجاست که باید مورخ جلوی این تحریف آشکار تاریخی را بگیرد و نگذارد استکبار رسانه‌ای به اهداف خود برسد.

حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی صبح امروز در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» با تقدیر از عباس سلیمی نمین به خاطر تألیف این کتاب، گفت: امروز با توجه به گسترش فضای رسانه‌ای و مجازی و به تبع آن، خبررسانی و انتشار اخبار در این فضا و اثرگذاری آن بر روی افکار عمومی، حقایق وقایع در بعضی از اوقات به صورت وارونه نمایش داده می‌شود و در واقع قلب حقیقت پیش می‌آید و بالتبع آن تحریف در یک واقعه رخ می‌دهد.
نوه امام خمینی (س)، با اشاره به برنامه‌ریزی معاندین انقلاب برای تحریف اندیشه‌های حضرت امام، تأکید کرد: امروزه متأسفانه شاهد آن هستیم که زندگی شخصی، سیاسی و اجتماعی حضرت امام به صورت هدفمند تحریف شده و به جامعه عرضه می‌شود. نمونه‌های بسیاری را هم در شبکه‌های مجازی و هم رسانه‌های معاند شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه امروز بسیاری از ابعاد شخصیت حضرت امام همچنان ناشناخته است، افزود: در واقع نسل کنونی انقلاب، به خصوص نسل نوجوان و جوان، امام را به درستی نمی‌شناسند و عظمت امام را درک نکرده‌اند؛ لذا وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند. در اینجا وظیفه یک مورخ جلوگیری از تحریف چنین شخصیتی است.

اشراقی با تأکید بر اینکه یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد، اظهار داشت: تحریف امام، تحریف انقلاب و تحریف جمهوری اسلامی و تحریف اسلام ناب محمدی (ص) است. رهبر معظم انقلاب بار‌ها فرمودند که در مقابل شبیخون‌های فرهنگی دشمن باید برنامه داشت، چون آنان نیز با برنامه و هدفمند هجمه فرهنگی انجام می‌دهند. به همین دلیل ما نیز باید برنامه داشته باشیم و یکی از مهمترین کار‌هایی که ما می‌توانیم در مقابل هجمه فرهنگی دشمن انجام دهیم، «جهاد تبیین» است؛ جهاد تبیین در خصوص انقلاب، امام و دفاع مقدس.

وی تأکید کرد: یکی از وظایف مهم مورخ «جهاد تبیین» است؛ تبیین حقیقت انقلاب و نظام و اینکه عده‌ای از معاندین در فضای رسانه‌ای و فضا‌های مجازی با هزینه‌های فراوان به دنبال تطهیر رژیم فاسد پهلوی هستند. این گروه به دنبال وارونه نشان دادن حقیقت هستند؛ اینجاست که باید مورخ جلوی این تحریف آشکار تاریخی را بگیرد و نگذارد استکبار رسانه‌ای به اهداف خود برسد.

نوه امام خمینی (س)، یادآور شد: تا کنون چندین مستند برای تحریف انقلاب و امام توسط رسانه‌های بیگانه ساخته شده است. ما چقدر توانسته‌ایم پاسخ آنان را بدهیم؟ چقدر در جهاد تبیین موفق بوده‌ایم؟ چند مستند موفق در پاسخ به شبهه‌افکنی بیگانگان درست کرده‌ایم؟ مراقب باشیم که دشمن با برنامه به جنگ انقلاب آمده است و ما هم باید برنامه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه وظیفه یک مورخ «تبیین حقایق» است، افزود: تاریخ‌نگاری یک هنر است و مورخ یک هنرمند که با قلمش هنر خود را به منصه ظهور می‌رساند و قلمی که جلوی تحریف را بگیرد و در جهت تبیین حقایق به نگارش در آید، «قلم مقدس» است.
اشراقی با اشاره به آیه ۷۱ سوره آل عمران، گفت: امروز دشمنان قسم خورده انقلاب برای هجوم فرهنگی به کشور، به صورت آگاهانه و هدفمند اندیشه‌های امام را تحریف می‌کنند. امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند و یک مورخ انقلابی وظیفه دارد برای جلوگیری از تحریف اندیشه‌های امام به شاخص و ملاک رجوع نماید و نگاه به کلام رهبری داشته باشد.

وی یادآور شد: امام خمینی (س) ۲۵ دی ماه ۶۷ در نامه‌ای به سید حمید روحانی نوشتند و او را مکلف به تدوین تاریخ انقلاب کردند. برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب، امام در این نامه می‌فرمایند «شما به عنوان یک مورخ باید توجه داشته باشید که عهده‌دار چه کارِ عظیمی شده‌اید. اکثر مورخین، تاریخ را آن گونه که مایلند و یا بدان گونه که دستور گرفته‌اند می‌نویسند، نه آن گونه که اتفاق افتاده است... از شما می‌خواهم هر چه می‌توانید سعی و تلاش نمایید تا هدف قیام مردم را مشخص نمایید... شما باید نشان دهید که چگونه مردم، علیه ظلم و بیداد، تحجر و واپسگرایی قیام کردند و فکر اسلام ناب محمدی (ص) را جایگزین تفکر اسلام سلطنتی، اسلام سرمایه داری، اسلام التقاط و در یک کلمه اسلام آمریکایی کردند». (صحیفه امام، جلد ۲۱، صفحه ۲۳)

نوه امام خمینی (س)، با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مسیر حضرت امام دستور به جهاد تبیین داده‌اند، اظهار داشت: ما امروز می‌بینیم در رسانه‌های معاند، هدف اصلی قیام مردم که رسیدن به استقلال سیاسی، نظامی و اجتماعی بوده است را قلب‌گونه تفسیر می‌کنند. امروز کدام کشور مانند جمهوری اسلامی ایران است که از لحاظ سیاست خارجی و نظامی، کاملا استقلال داشته و وابسته به بلوک شرق و غرب نباشد؟! تبیین چنین مسأله‌ای وظیفه همگانی و به خصوص خواص است.

وی حضرت زینب (ع) را بزرگترین جهادگر تبیین تاریخ اسلام دانست.

اشراقی در پایان سخنان خود به مساله روز جهان اسلام، فلسطین پرداخته و گفت: تاریخ را مورخین نمی‌سازند؛ بلکه تاریخ‌سازان می‌سازند. امروز مردم مظلوم و سرافراز غزه تاریخ‌ساز یک حماسه عظیم هستند؛ حماسه پیروزی خون بر شمشیر، حق بر باطل و نور بر ظلمت؛ و بر مورخین فرض است که وقایع دردناک غزه را بدون کوچک‌ترین تحریف به رشته تحریر در آورند. مورخ یک جهادگر تبیین است و هرگز نباید از پروپاگاندای رسانه‌ای بترسد و مهمترین ویژگی یک مورخ شجاعت است و شجاعت او اثر مستقیم بر قلم او دارد.

اشراقی در پایان تأکید کرد: متأسفانه در بحث جهاد تبیین برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب در فضای مجازی مناسب عمل نکرده‌ایم و باید با برنامه‌ریزی دقیق و مدون بتوانیم این کم‌کاری را جبران کنیم.

منبع: انتخاب

tags # اخبار سیاسی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • برگزاری جشن تولد برای مجموعه کتاب‌های پیامبران اولوالعزم در نمایشگاه کتاب
  • اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند
  • مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» چه گفت؟!
  • سید احمد خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • آیت الله خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • آیت الله خاتمی خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • برپایی پنج میز خدمت در نماز جمعه تهران
  • طرح «بوم»؛ شکوفایی خلاقیت‌ها یا باری روی دوش معلم؟
  • همه تاریخ خوان باشیم و تاریخ را بدانیم
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان