Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > پزشکی - همشهری آنلاین:
محققان دانشگاه هاروارد به تازگی نشان داده‌اند که چگونه روزه گرفتن می‌تواند طول عمر را افزایش داده،‌روند سالخوردگی را کند کرده و با بهبود فعالیت شبکه‌های میتوکندریایی درون سلول سلامت را بهبود ببخشد.

براساس گزارش گيزمگ، اگرچه تحقيقات پيشين نشان داده بود چگونه روزه‌گرفتن‌هاي متناوب مي‌تواند روند سالخوردگي را كند كند، اما محققان به تازگي موفق به كشف روند بيولوژيكي شده‌اند كه اين مزيت را در گرفتن روزه ايجاد كرده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ميتوكندريا را مانند نيروگاه‌هاي كوچكي درون سلول‌ها تصور كنيد. سال گذشته مطالعات محققان دانشگاه نيوكسل نشان دادند چطور اين نيروگاه‌هاي كوچك در روند پير شدن سلول‌ها نقش كليدي به عهده دارد.  اكنون پژوهش جديد محققان هاروارد نشان مي‌دهد تغيير شكل شبكه‌هاي ميتوكندرا مي‌تواند بر طول عمر اثرگذار باشد، اما تمركز اصلي اين پژوهش بر تاثيرگذاري روزه گرفتن بر شبكه‌هاي ميتوكندرا و قابليت آن در حفظ اين شبكه‌ها در وضعيت جواني است.

شبكه ميتوكندرياي درون سلولي معمولا ميان دو حالت در نوسان است: هم‌جوشي و تقسيم. محققان با استفاده از كرم‌هاي نماتد، موجودي كه با وجود طول عمر دو هفته‌اي اش در مطالعات مرتبط با طول عمر مورد استفاده قرار مي‌گيرد، دريافتند رژيم غذايي به شدت محدود، هم‌ايستايي يا ثبات محيطي را در شبكه‌هاي ميتوكندريايي بهبود بخشيده و انعطاف‌پذيري بيشتري ميان حالت‌هاي هم‌جوشي و تقسيم در آنها ايجاد مي‌كند.

به گفته محققان اين انعطاف شبكه‌هاي ميتوكندريايي يكي از فوايد روزه‌گرفتن يا رژيم غذايي به شدت محدود است. اگر ميتوكندريا در يك حالت قفل شود، تاثيرات روزه گرفتن و محدوديت‌هاي رژيمي بر طول‌عمر نيز محدود مي‌شود.

محققان همچنين دريافته‌اند گرفتن روزه همكاري ميتوكندريا با پراكسيتن، اندامكي كه مي‌تواند ميزان اكسيد شدن اسيد‌هاي چرب يا همان فرايند متابوليسم چربي را افزايش دهد، را بهبود مي‌بخشد.

در طول اين پژوهش طول عمر كرم‌هاي نماتد تنها به كمك ايجاد هم‌ايستايي در شبكه ميتوكندريايي از طريق تغيير رژيم غذايي،‌افزايش پيدا كرد. اين يافته‌ها توانست دليل تاثيرگذاري روزه‌گرفتن بر طول‌عمر و بهبود يافتن روند سالخوردگي را واضح‌تر سازد.

در همین زمینه: الگوی تغذیه با افزایش سن باید تغییر کند الگوی نادرست تغذیه عامل بروز ۳۰ درصد بیماری‌هاست

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۶۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | فرصت چهار روزه پشت کنکوری‌ها برای مشاهده و چک سوابق تحصیلی

تعداد بازدید : 3 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق تاثیرات راهبردی در منطقه و جهان داشت
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • دانشمندان یک «خطای فنی» در لبه کیهان کشف کردند
  • چرا باید انسان‌ در «عکس‌های منظره‌» باشد؟
  • روایتی از تاثیرات حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها
  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • ۱۷۶ پروژه عمرانی بزرگ مقیاس در زنجان اجرا شد
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • ببینید | فرصت چهار روزه پشت کنکوری‌ها برای مشاهده و چک سوابق تحصیلی