Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالله سهرابی عضو شورای توسعه صادرات ستاد فرمان اجرایی امام (ره)در این باره اظهارداشت:طی 10 سال گذشته ظرفیت تولید اقتصادی گوشت قرمز در داخل سالانه حدود 800هزارتن بوده است که 51 درصد آن را گوشت گوسفند و بز تشکیل می داد . و حدود 150هزارتن کمبود گوشت قرمز نیز از طریق واردات تامین می شد یعنی رقمی بیش از یک میلیارد دلاردر سال.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:متاسفانه سهم 51 درصدی گوشت گوسفند وبز درحال حاضربه 36 درصد کاهش یافته است . دلیل آن نیزاین است که از سالهای 84و85 با افزایش قیمت گوشت گوسفند ،دامداران تشویق شدند دست به کشتار دام مولد بزنند.همین امر سبب شد که جمعیت 50میلیون راسی گوسفند به زیر 40 میلیون کاهش یابد. از طرفی قیمت گوشت قرمز گوسفندی با لاشه از سال 80 به بعد همیشه 14 برابر قیمت جو بوده است این نرخ 14 برابری 4الی 5 سال است که افزایش یافته یعنی به 18 تا 20 برابر قیمت جو رسیده است همه اینها بدان معنی است که دام مولد به دلیل افزایش قیمت در حال نابودی است .

سفیرسابق ایران در قطر افزود:از سوی دیگرپیش بینی شده است در صورت رشد جمعیت آن هم به رقم 150 میلیون نفر، مقدار مصرف گوشت قرمز که الان حدود یک میلیون تن است به یک میلیون و200 تا یک میلیون و500هزارتن افزایش یابد .اما از آنجاییکه جمعیت کشور در حال کاهش است احتمالا سهم تولید گوشت قرمز نیز کاهش می یابد وسپس واردات 150 هزارتنی به 300هزارتن خواهدرسید یعنی دو میلیارد دلار در سال.وبالطبع قیمت گوشت ودلار نیز افزایش خواهد یافت.یکی از بحرانی ترین شرایط این است که با کوچکترین تکانه قیمت ارز ،همان شب قیمت گوشت افزایش پیدا می کند اما اگر ماوابسته به تولید داخل باشیم در آن صورت حداقل 6 ماه طول خواهد کشید که افزایش ارز روی قیمت گوشت قرمز اثر بگذارد.

سهرابی ادامه داد:چند راه حل وجود دارد یک راه حل واردات دام پروار است یعنی این دام ها را از خارج وارد وبا نهاده های کشور پروار کنیم. مسلما این بهتر از واردات گوشت منجمد است.نکته بعدی این است که با استفاده از ژنتیک دام های پرتولید خارجی کارترکیبی انجام دهیم ودام بومی ما که دام مرتعی است با دام های خارجی ترکیب کنیم.توجه داشته باشید ما حدود 124 میلیون واحد دامی داریم که از این تعداد واحد دام حدود 83 میلیون آن در 85 میلیون هکتارمتر مربع چرا می کنند در صورتیکه این 85میلیون هکتارمتر مرتع کشور بطور استاندارد حدود 10.7میلیون تن علوفه تولید می کند. یعنی ظرفیت این مراتع فقط برای 37 میلیون واحد دامی است آن هم برای 7ماه مناسب است.اما وقتی 83 میلیون واحد دامی در این مراتع چرا می کنند یعنی چیزی حدود 2/2برابر از ظرفیت مراتع استفاده می شود.و این به معنی نابودی کامل مراتع کشور است.

وی در پاسخ به این پرسش که راه حل چیست گفت:مجلس دولت را مکلف کرده است سالانه حدود 3میلیون واحد دامی را ازمرتع خارج کند و حدود 3.1دهم میلیون واحد دامی را در سامانه صنعتی متمرکز، تولید کند.لذا ضروری است دام هایی را برای سامانه صنعتی ، ترویج وگسترش دهیم که یک راه آن ترکیب دام های بومی ودام های ژنتیکی خارجی پر تولید است . و این قابلیت را در دام های بومی ایجاد کنیم که به صورت سامانه صنعتی تولید کند .راه دیگر اینکه دام مولد را وارد ودر سامانه صنعتی تکثیر کنیم.

سهرابی به اقدام سازمان اقتصادی کوثر برای واردات محدود دام پر تولید خارجی جهت کمک به سامانه گوشت قرمز اشاره کرد وگفت:این سازمان اقدام به تشکیل 60هزار راس مولد در سامانه صنعتی با مشارکت شرکت های خارجی کرده است.براین اساس 10هزار راس دام مولد طی چند سال وارد کشور و در چهار استان دامدارخیز تکثیر شود وپس از اینکه تا 60هزار راس تکثیر شد سپس تا سال 1404 بتوانیم تا نیم میلیون راس دام به صورت اقماری ومشارکتی دام مولد پرتولید داشته باشیم و با این نیم میلیون راس دام مولد می توانیم حدود یک ونیم میلیون راس بره تولید کنیم به بیان دیگر به راحتی می توانیم حدود 30درصد گوشت قرمز وارداتی را جبران کنیم و اجازه ندهیم حجم واردات از این رقمی که هست بالاتر رود.

وی ادامه داد: در غیر این صورت وابستگی به واردات گوشت قرمز بیشتر خواهد شد.از طرفی هرچه قیمت ارز بالاتر می رود و قیمت گوشت هم افزایش می یابد آن وقت قشر مستضعف جامعه قادر به مصرف گوشت نخواهند بود.

سهرابی تاکید کرد:فراموش نکنیم گوشتی که در حال حاضر وارد می شود گوشت گاو منجمد است درحالیکه ماباید گوشت گوسفندی را جایگزین آن کنیم.از طرفی گوشت منجمد نیز به دلیل طولانی بودن زمان مصرف از کیفیت بالایی برخوردار نیست.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا گوشت گوسفندی وارد نمی شود؟ افزود: از کشورهای تولید گوشت گوسفندی فقط می توان به چین ،استرالیا ،نیوزیلند و امریکا اشاره کرد .لذا اگر ما دام مولد گوسفندی وارد کنیم می توانیم در این زمینه خودکفا شویم ودر آن صورت کشورهای حاشیه خلیج فارس می توانند بزرگترین مشتریان ما باشند. البته در حال حاضر برهه هایی از مرز های شمالی گوشت گوسفندی وارد شده است.

جام جم

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۷۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوسفندهای غول پیکر 40 هزار دلاری

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 14 تاجیکستان تولیدکننده گوسفندان منحصر به فردی است که تا 40 هزار دلار ارزش دارند. حدود ۲۵۰ گوسفند غول‌پیکر هیسار - که با دو توده چربی در قسمت عقب آن‌ها قابل تشخیص هستند - زیر آفتاب اوایل بهار زیر نظر شاریپوف در حال چرا بودند. او گفت: «این‌ها به طور متوسط ۱۳۵ کیلوگرم (۳۰۰ پوند) وزن دارند. در اواخر زمستان خیلی سنگین نیستند، اما به سرعت اضافه وزن پیدا می‌کنند. بزرگ‌ترین گوسفند هیسار تاجیک می‌تواند بیش از ۲۱۰ کیلوگرم (۴۶۰ پوند) وزن داشته باشد و قادر به تولید گوشت و چربی حدود دو سوم وزن کل خود است، که می‌توانند برای کشاورزان بسیار سودآور باشند.» شروفجون راخیموف، یکی از اعضای آکادمی علوم کشاورزی تاجیکستان، به خبرگزاری فرانسه گفت: هیسار‌ها یک نژاد منحصر به فرد هستند، اول به دلیل وزنشان، به علاوه این گوسفند‌ها هرگز در یک نقطه نمی‌مانند، بنابراین به بهبود اکوسیستم زمین کمک می‌کنند. آن‌ها می‌توانند تا ۵۰۰ کیلومتر (۳۰۰ مایل) در جستجوی چراگاه بین فصول سال سرگردان باشند و به مراتع در مناطق مختلف کمک کنند تا احیا شوند. کاهش کیفیت زمین یکی از اصلی‌ترین چالش‌های زیست محیطی پیش روی آسیای مرکزی است. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، حدود ۲۰ درصد از زمین‌های منطقه در حال حاضر تخریب شده است و ۱۸ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است. این مساحت ۸۰۰۰۰۰ کیلومتر مربع (نزدیک به ۳۱۰۰۰۰ مایل مربع) است که معادل وسعت ترکیه است. بسیاری از کشاورزان که با کاهش بهره‌وری زمین هایشان به معیشت خود آسیب وارد می‌کنند، مهاجرت را انتخاب می‌کنند. در چنین محیطی، وضعیت گوسفند هیسار - که می‌تواند در شرایط سخت رشد کند - برای تاجیکستان مورد توجه عمومی جدی است. تاجیکستان اخیراً همسایگان خود را به دستکاری در این نژاد متهم کرده و آن را با دیگر گونه‌های محلی برای ایجاد گوسفندان سنگین‌تر به کار برده اند. یک هیسار به وزن ۲۳۰ کیلوگرم سال گذشته در یک مسابقه کشاورزی در قزاقستان به ثبت رسید و رکورد جهانی گینس را به نام خود ثبت کرد. پرورش دهندگان تاجیک می‌گویند که قصد دارند جلوتر بمانند. بوبوکالونوف در حالی که در مقابل گوسفندی که روی ترازو خوابیده و پاهایش را به هم بسته است، گفت: «او ۱۵۲ کیلوگرم وزن دارد و ۱۵۰۰۰ دلار ارزش دارد. این مبلغ معادل شش سال حقوق متوسط در تاجیکستان است. بوبوکالونوف قصد دارد او را اواخر امسال بفروشد.امیدوارم تا زمان مسابقات تابستان امسال وزن او به ۲۲۰ تا ۲۳۰ کیلوگرم برسد. فقط با تغذیه او با محصولات طبیعی بدون دوپینگ، او می‌تواند روزانه ۸۰۰ گرم وزن داشته باشد.» در قزاقستان، یک گوسفند در سال ۲۰۲۱ به قیمت ۴۰۰۰۰ دلار فروخته شد. با این گوسفندها در این ویدیو آشنا می‌شوید.

دیگر خبرها

  • گوسفندهای غول پیکر 40 هزار دلاری
  • ۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • توزیع 1.5 تن گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در بهشهر
  • توزیع روزانه ۴ تن گوشت قرمز در بازار روزهای کرج
  • قیمت گوشت قرمز امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • (ویدئو) گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است
  • توزیع گوشت قرمز در بازارهای روز کرج + قیمت
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • مشارکت عشایر برای افزایش تولید/ پیش بینی تولید ۷ هزار تن گوشت قرمز در خراسان شمالی