Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-02@03:44:48 GMT

کشف 1تالار ستون دار هخامنشی!

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۹۹۲۲۲

سرپرست گروه باستان شناسی محوطه تاریخی ریوی خراسان شمالی گفت: در کاوش های باستان شناسی بین المللی در محوطه ریوی شهرستان مانه و سملقان، ساختمانی بزرگ مربوط به معماری شاه نشینی کشف شد. ناطقان: محمدجواد جعفری سرپرست گروه باستان شناسی محوطه تاریخی ریوی خراسان شمالی گفت: کشف این تالار اهمیت شهر آشخانه و منطقه مانه و سملقان را بیشتر می کند به دلیل اینکه سابقه مدنیت این شهر به عنوان یک مرکز حکومتی به دوره هخامنشی برمی گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی تاکید کرد: هدف ما مطالعات بیشتر باستان شناسی برای خروج بنای معماری آن دوران و تبدیل این محوطه به سایت موزه برای جذب بیشتر گردشگران ایرانی و خارجی است به دلیل اینکه به توسعه صنعت گردشگری و رشد استان بسیار کمک می کند.

جعفری بیان کرد: براساس این پژوهش ها، در کاوش های انجام شده در فصل های گذشته نیز، آثاری از دوران اشکانی و ساسانی در این محوطه به دست آمد که نشانگر توالی استقراری پس از دوران هخامنشی است.

وی ادامه داد: قدیمی ترین مواد باستان شناسی در این سایت مربوط به هزاره سوم پیش از میلاد 'عصر مفرغ معروف' است که استقرار و زندگی مردم در این منطقه را نشان می دهد.

جعفری اظهارکرد: محوطه تاریخی ریوی در نزدیک روستای نجف در شهرستان مانه و سملقان و در شمال غرب خراسان شمالی قرار دارد. طی پژوهش های باستان شناسی که از سال 1391 در محوطه تاریخی 'ریوی' آغاز شده، باستان شناسان به بقایای یک شهر از دوران هخامنشی دست یافتند.

وی افزود: اهمیت محوطه ریوی در این است که گستره آن در دوران هخامنشی به بیش از 110 هکتار رسیده و به نظر می رسد یکی از شهرهای مهم دوران هخامنشی در شمال شرق کشور بوده است.

پژوهش های باستان شناسی محوطه تاریخی ریوی به صورت مشترک بین اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی و موسسه باستان شناسی آلمان از سال 1394 آغاز شده و با توجه به اهمیت علمی و گردشگری این اثر تاریخی، این اداره کل با همکاری موسسه باستان شناسی آلمان، برنامه منظمی را با عنوان 'پروژه باستان شناسی ریوی' جهت کاوش و پژوهش در این محوطه تاریخی برنامه ریزی کرده است.

با توجه به شواهد باستان شناختی، 'ریوی' از مهم ترین محوطه های دوران تاریخی شمال شرق کشور است که پژوهش های باستان شناسی هدفمند در آن می تواند موجب ارتقای شناخت ما از هویت تاریخی منطقه و رشد صنعت گردشگری در خراسان شمالی شود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: تالار ، هخامنشی ، کشف تالار

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۹۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر

روستای تاج آباد کهنه از توابع شهرستان رفسنجان استان کرمان واقع شده است. این روستا یکی از روستا‌های قدیمی و به جا مانده از دوران صفوی است، اما با حفاری‌هایی که در این روستا انجام شده گاهی به دوران پیش از اسلام نیز اشاره می‌کنند.

در این روستا قلعه تاریخی وجود دارد که اکنون تبدیل به خرابه و محل تجمع حیوانات و گاهی معتادان متجاهر شده است. تصمیماتی به جهت بازسازی و نگهداری این قلعه گرفته شد، اما تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

شهروند خبرنگار ما با ارسال پیام از این موضوع ابراز نارضایتی کرد و از مسئولان درخواست رسیدگی دارد.

منبع: اکبرزاده - کرمان

بیشتر بخوانید:

وقتی بازسازی قنات روستای زازرم علیا به فراموشی سپرده شد + تصاویر

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید

 

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • کشف گنج هخامنشی و ساسانی در چالوس
  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است
  • کشف اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس
  • کشف گنج هخامنشی و ساسانی از قاچاقچی عتیقه در چالوس
  • کشف گنج هخامنشی و ساسانی از قاچاقچی عتیقه در چالوس ؛ این اشیا هنوز قیمت گذاری نشده اند
  • کشف ۳۰۸ قطعه اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس