Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@08:58:34 GMT

چند توصیه برای بدخواب‌ها

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۰۱۶۳۷

یک متخصص بیماری های مغز و اعصاب علل اختلال خواب در برخی‌ها را تشریح کرد. آفتاب‌‌نیوز : دکتر صدیقی با بیان اینکه یکی از علت‌های مهم کفیت خواب پایین و اختلال خواب، بیماری‌های روحی و روانی است که در صدر آن‌ها نیز بیماری های اضطرابی قرار دارد، افزود: بعضی از افراد ریتم خواب‌شان طوری است که ممکن است زودتر به خواب روند، کسانی که در ابتدای شب خوب خواب نمی‌روند، در بسیاری از موارد بیماری‌های اضطرابی دارند و برعکس افرادی که دچار بیماری‌های افسردگی هستند، اوایل صبح از خواب بیدار می‌شوند معمولا ساعت سه تا چهار صبح و دیگر خواب نمی‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش آفتاب‌نیوز، وی افزود: به طور معمول از زمانی که فرد به رختخواب می‌رود تا زمانی که به خواب می‌رود باید ۱۰ دقیقه طول بکشد که این روند در بیمارانی که دچار اضطراب هستند یک تا دو ساعت است. از طرف دیگر، کسانی که زمینه افسردگی دارند، خیلی وقت‌ها در اوایل صبح بیدار می‌شوند و دیگر خواب‌شان نمی‌برد، این بی‌خوابی با علائمی مانند سوزش سر همراه است.
 صدیقی، بی‌خوابی‌ها را به سه دسته کوتاه مدت، دراز مدت و مزمن تقسیم بندی کرد و گفت: اگر بی‌خوابی بین سه هفته تا سه ماه باشد، کوتاه مدت تلقی می‌شود که در این شرایط از داروهای خواب‌آور به شکل موقت به طوری که ایجاد وابستگی نکند، می‌توان استفاده کرد.
وی با بیان اینکه بیش از سه ماه بی‌خوابی، مزمن محسوب می‌شود، گفت: در بیشتر مواقع بیماری‌های دیگر باعث بی‌خوابی هستند مانند دردهای مفصلی، آرتروز، دردهای استخوانی، پای بی‌قرار، بیماری‌های داخلی، دیابت، تیروئید و یا حتی گاهی بیماری‌های تنفسی مانع خواب خوب می‌شوند.
این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب عنوان کرد: اینکه شخص بی‌خوابی مزمن داشته باشد حتما احتیاج به اقدامات تشخیصی دارد و کارهای تشخیصی نیز در کرمان قابل انجام است. ضمن آنکه برای درمان بی‌خوابی افراد که دارای مشکلاتی چون بیماری نیستند، بهترین راه استفاده از تکنیک‌های شناختی رفتاری است.
این متخصص بیماری های مغز و اعصاب در دسترس بودن قرص‌های خواب را یکی از بدترین اتفاقات دنیای امروز عنوان کرد و گفت: استفاده از قرص های خواب آور باعث شده که بهداشت خواب به هم زده شود.
 وی افزود: استفاده مکرر از داروهای خواب آور بویژه ترکیبات گروه "پام‌ها" جدا از اینکه وابستگی را در فرد ایجاد می‌کند، در دراز مدت بر روی حافظه فرد نیز تاثیر می‌گذارد.
 صدیقی تاکید کرد: حتما باید علت بی‌خوابی و کم خوابی و اینکه آیا مزمن هست یا حاد و آیا همزمان بیماری جسمانی و یا روانی وجود دارد، با مراجعه به پزشک تشخیص داده شود.
 این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان این موضوع که به طور متوسط یک فرد بزرگسال ۶.۵ تا هفت ساعت در شبانه روز نیاز به خواب دارد، عنوان کرد: بعضی از افراد به طور نرمال ساعت خواب کمتری دارند و فرد موثر در جامعه هستند و کمبود خواب هم ندارند. اما برخی از افراد پرخواب‌تر هستند و نیاز بدن آنها هشت ساعت خواب است.
منبع: ایسنا

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۱۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیارتگاه دوست‌داشتنیِ شهر

حرم شاه عبدالعظیم حسنی که محلی‌ها به آن شابدعظیم می‌گویند، یکی از حرم‌هایی است که در کنار احترام و اهمیت مذهبی، دارای سویه خاطره‌انگیز برای مردم ایران به‌خصوص اهالی ری و تهران است. این وجه حرم عبدالعظیم حسنی آنقدر قوی هست که می‌توان گفت بیش از سایر امامزادگان در ادبیات راه یافته و تصویرش در آثار سینمایی نیز آمده است. اهالی شهرری و تهران خاطره‌های بسیاری از این حرم دارند که با مناسک مذهبی مانند ایام محرم و صفر و همچنین اعیاد مذهبی و ملی گره خورده است.

همه چیز از یک خواب شروع شد

می‌گویند یکی از شیعیان شهرری خوابی دید. در این خواب رسول خدا درخت سیبی را به مرد شیعه نشان داد و خبر فوت یکی از نوادگانش را در آن مکان داد. حضرت در خواب به مرد شیعه گفتند که نواده ایشان باید زیر آن درخت سیب به خاک سپرده شود. مرد روز بعد به سراغ صاحب باغ رفت و خواست آنجا را بخرد اما صاحب باغ هم همین خواب را دیده بود و تصمیم داشت که باغ را وقف شیعیان کند. این باغ محل اولیه حرم عبدالعظیم حسنی بود. بعد از این روایتی از ساختمان ابتدایی حرم وجود ندارد. آمده است که در بنای نخستین این آرامگاه را محمد پسر زید داعی علوی در نیمه دوم قرن سوم هجری قمری برابر با با قرن نهم میلادی تعمیر اساسی کرد. درگاه اصلی ورودی آن که در شمال آرامگاه قرار دارد به فرمان پادشاهان خاندان بویه و سپس با تلاش مجدالملک قمی ساخته شد. تعمیر اساسی حرم در دوران آل بویه در بیشتر منابع آمده است. با این وجود از آنجا که معماری اصلی این بنا، شبیه به سبک دوران سلجوقی است و به همین دلیل احتمال می‌رود سلجوقیان نیز تغییرات اساسی در بنا ایجاد کرده باشند.

زیارتگاهی که مدفن آن حضرت شد

در روایات آمده است که جناب عبدالعظیم حسنی در زمان حیات خود روزها در سرداب محل زندگی‌اش مخفی بوده و به عبادت می‌پرداخته و تنها گاهی برای زیارت مرقدی که در نزدیکی سرداب بوده از محل اقامت خود بیرون می‌رفته است. ایشان پس از فوت در نزدیکی همین مقبره به خاک سپرده شده‌اند و بعد از مدتی دو مقبره در یک بنا قرار گرفته‌اند. آن‌طور که آمده است بر روی مقبر مطهر ایشان تا قرن‌ها ضریحی وجود نداشته است. اولین ضریح را شاه طهماسب صفوی برای این زیارتگاه وقف کرده است. ضریحی که صفویان برای حرم ساخته بودند، از جنس چوب بود. این ضریح چوبی تا زمان قاجار بدون تغییر باقی مانده بود. اما در آن زمان، ضریح حرم را با یک ضریح نقره‌ای جایگزین کردند. ضریح نقره‌ای حرم شاه عبدالعظیم در دوران ناصرالدین شاه مرمت شد.

صحن‌های حرم حضرت عبدالعظیم حسنی

حرم شاه عبدالعظیم حسنی شامل ۵ صحن است که به شرح زیر هستند:

صحن شمالی یا عتیق که اکنون با نام امام حسن مجتبی (ع) شناخته می شود. صحن شمال غربی یا باغ طوطی که اکنون با نام صحن امام حسین شناخته می‌شود و شمال غربی حرم قرار گرفته و مدرسه امین‌السلطنه نیز در آن واقع شده است. صحن غربی یا ناصر ناصری یا صحن ولیعهدی که اکنون با نام صحن کاشانی شناخته می‌شود و در غرب حرم قرار گرفته است. صحن شمال شرقی یا باغچه علی جان که در شرق حرم قرار گرفته است. صحن جنوبی که به نام امامزاده حمزه مشهور است.






زهره هاشمی

دیگر خبرها

  • خواب آلودگی راننده پژو جان پاکبان گرگانی را گرفت
  • ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • خواب عجیب دختر فلسطینی | ببینید
  • آشنایی با یک تاثیر منفی کم خوابی
  • زیارتگاه دوست‌داشتنیِ شهر
  • فرمول خانگی برای درمان بی‌خوابی (فیلم)
  • فرمول خانگی برای درمان بی‌خوابی
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد