Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@16:53:13 GMT

برای قسم خوردن جایگزین پیدا کنید

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۰۴۶۴۰

یک مفسر قرآن‌ کریم با بیان این‌که انسان نباید با قسم خوردن، خدا را در معرض کارهای روزمره خود قرار دهد چراکه در آیات قرآن، به سوگند نخوردن و انجام کارهای خیر در کنار هم اشاره شده است، اظهار کرد: ما باید خود را به قسم نخوردن عادت دهیم و تمرین کنیم تا قسم خوردن را کنار گذاشته و یا یک جایگزین مناسب برای آن پیدا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، مهرداد ویسکرمی در جلسه تفسیر قرآن‌کریم با محوریت سوره مبارکه «بقره» گفت: آیه ۲۲۴ سوره بقره با این مضمون «وَلاَ تَجْعَلُواْ اللّهَ عُرْضَةً لِّأَیْمَانِکُمْ أَن تَبَرُّواْ وَتَتَّقُواْ وَتُصْلِحُواْ بَیْنَ النَّاسِ وَاللّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ؛» در رابطه با کراهت قسم و سوگند خوردن نابجاست. 

وی افزود: خدای متعال در این آیه از سوره بقره می‎فرماید: «و خدا را دستاویز سوگندهای خود قرار مدهید تا [بدین بهانه] از نیکوکاری و پرهیزگاری و سازش‏ دادن میان مردم [باز ایستید] و خدا شنوای داناست».

ویسکرمی با اشاره به این‌که حتی قسم خوردن عادی از نظر فقهی مکروه است، اظهار کرد: در زبان عرب از «قسم» تعبیر به «یمین» می‌شود.

این مفسر قرآن‌کریم اظهارکرد: با توجه به این‌که اعراب در زمان بیعت دستان راست خود را روی هم می‌گذاشتند و به دست راست یمین گفته می‌شود لذا معنی دیگر آن هم به قسم اطلاق می‌شود. 

وی با بیان این‌که انسان نباید با قسم خوردن، خدا را در معرض کارهای روزمره خود قرار دهد، عنوان کرد: در آیات قرآن، به سوگند نخوردن و انجام کارهای خیر در کنار هم اشاره شده است.

ویسکرمی  با اشاره به این‌که اگر کسی بخواهد وظیفه دینی خود را انجام دهد باید تقوای الهی را پیشه کرده و دست به خیر باشد، اظهارکرد: نباید به جای عمل به وظیفه و تکلیف دینی از قسم خوردن به شعائر اسلامی استفاده کنیم.

این مدرس دانشگاه قسم خوردن نابه‌جا و فراوان را از کارهای مکروه دانست و با بیان این‌که حتی قسم خوردن عادی هم از لحاظ فقهی، مکروه است و گاهی ظاهر کار ما قشنگ نیست اما با قسم خوردن می‌خواهیم آن‌را زیبا جلوه دهیم، یادآور شد: گاهی در مسائل اجتماعی یک خلاء داریم و می‌خواهیم آن‌را با قسم خوردن جبران کنیم، وقتی رفتار اجتماعی ما نامناسب نباشد ما مجبور به قسم خوردن می‌شویم.

وی با اشاره به این‌که گاهی در حُسن فعلی یا ظاهر عمل، حُسن فاعلی یا نیت عمل و گاهاً در مسائل اجتماعی شروع به قسم خوردن می‌کنیم در صورتی‌که امامان سفارش کردند تا می‌توانید قسم نخورید، گفت: قسم خوردن فراوان دارای ریشه روانشناسی است، گاهی قسم فراوان از تشویش درونی انسان است و گاهی مشکلات بیرونی انسان را مجبور به قسم خوردن فراوان می‌کند. 

این مفسر قرآن‌کریم با اشاره به این‌که انسان باید خود را به قسم نخوردن عادت دهد، بیان کرد: باید تمرین کنیم تا قسم خوردن را کنار بگذاریم و یا یک جایگزین مناسب برای آن پیدا کنیم.

وی درباره کفاره قسم خوردن با بیان این‌که در آیه ۸۹ سوره مبارکه مائده با این مضمون «لاَ یُؤَاخِذُکُمُ اللّهُ بِاللَّغْوِ فِی أَیْمَانِکُمْ وَلَکِن یُؤَاخِذُکُم بِمَا عَقَّدتُّمُ الأَیْمَانَ فَکَفَّارَتُهُ إِطْعَامُ عَشَرَةِ مَسَاکِینَ مِنْ أَوْسَطِ مَا تُطْعِمُونَ أَهْلِیکُمْ أَوْ کِسْوَتُهُمْ أَوْ تَحْرِیرُ رَقَبَةٍ فَمَن لَّمْ یَجِدْ فَصِیَامُ ثَلاَثَةِ أَیَّامٍ ذَلِکَ کَفَّارَةُ أَیْمَانِکُمْ إِذَا حَلَفْتُمْ وَاحْفَظُواْ أَیْمَانَکُمْ کَذَلِکَ یُبَیِّنُ اللّهُ لَکُمْ آیَاتِهِ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ» به کفاره قسم خوردن اشاره شده است، خاطرنشان کرد: خدای متعال در این آیه فرموده است: «خدا شما را به سوگندهای بیهوده‌‏تان مؤاخذه نمی‎‏کند ولی به سوگندهایی که [از روی اراده] می‎‏خورید [و می‎‏شکنید] شما را مؤاخذه می‌کند و کفاره‌‏اش خوراک دادن به ۱۰ بینواست از غذاهای متوسطی که به کسان خود می‌‏خورانید یا پوشانیدن آنان یا آزاد کردن بنده‏‌ای و کسی‌که [هیچ‌یک از این‌ها را] نیابد [باید] سه روز روزه بدارد این است کفاره سوگندهای شما وقتی‌ که سوگند خوردید و سوگندهای خود را پاس دارید این‌گونه خداوند آیات خود را برای شما بیان می‌‏کند باشد که سپاسگزاری کنید». 

این مفسر قرآن تصریح کرد: طعام دادن و یا سیر کردن ۱۰ نفر از غذای متوسطی که انسان استفاده می‌کند، پوشیدن یا خریدن لباس برای پوشش ۱۰ نفر یا آزاد کردن یک برده، کفاره قسم خوردن است، کمااینکه اگر این موارد جور نشد باید سه روز را روزه بگیرد و به قسمی که خورده است، پایبند باشد.

ویسکرمی گفت: قسمی که از روی عصبانیت باشد، کفاره ندارد؛ این در حالی‌است که کفاره به قسمی که در حالت تعادل روحی و آگاهانه باشد، تعلق می‌گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۴۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین علت چاقی در ایران

به گزارش خبرآنلاین، منصور رضایی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در برنامه ساختمان پزشکان رادیو جوان با اشاره به برخی باورهای غلط در حوزه تغذیه بیان کرد: متأسفانه امروزه شاهد گسترش باورهای غلطی در میان عموم مردم هستیم که آنها را در نوع تغذیه و سبد غذایی به انحراف می‌کشاند. به طور مثال؛ بسیاری بر این باورند که مصرف مداوم آناناس قوای جسمانی آنها را تقویت می‌کند در حالی که آناناس دارای ماده‌ای به نام بروملین است. بروملین یک آنزیم پروتئولیتیک است که به هضم پروتئین کمک می‌کنند. از بروملین در علم پزشکی استفاده می‌شود و بیشتر در راستای ترمیم زخم و بافت‌های آسیب دیده کاربرد دارد.

فارس در خبری نوشت:وی در ادامه ضمن تأکید بر تعادل در وزن افراد و استفاده از رژیم غذایی مناسب افزود: نخست باید تأکید کنم که این باور به کلی اشتباه است که برای کاهش وزن افراد چاق؛ پیشنهاد می‌شود تا از خوردن شام و برخی مواد غذایی خودداری کنند به زعم بنده این نوعی خودآزاری است و به هیچ عنوان در راستای کاهش وزن مؤثر نیست و آسیب‌های بسیاری را نیز دارد. به بیان دیگر، کسی با نخوردن لاغر نمی‌شود!

این متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی همچنین گفت: نخستین قدم در زمینه لاغری و تناسب اندام، ریشه‌یابی و یافتن علت چاقی در افراد است. بر اساس یافته‌های جامعه آماری؛ بزرگ‌ترین و مهم‌ترین علت چاقی در کشور ما مشکلات تیروئیدی است و تشخیص این مهم نیز بر عهده متخصص غدد است و نمی‌توان آن را به تمام افراد چاق تعمیم داد و بی‌شک این تشخیص نیز مستلزم انجام آزمایش‌های تخصصی و ویژه است تا بهترین روند درمان در دستور کار قرار گیرد.

رضایی در ادامه متذکر شد که وقتی فردی یکی از وعده‌های غذایی را حذف می‌کند، در وعده بعدی با اشتهایی مضاعف به غذا خوردن می‌پردازد که ضمن جلوگیری از لاغری به سیستم گوارش وی نیز آسیب می‌رساند؛ بنابراین هر فردی که قصد رژیم لاغری و کاهش وزن دارد باید چند نکته را مد نظر قرار دهد؛ نخست گرم کردن اتاق، بدان معنا که در فضای سرد غذا نخورد (افزایش میل و اشتها به خوردن)، دوم اینکه آهسته غذا را میل کند تا با این روش حس بیشتر خوردن را به خود القا کند و سوم اینکه غذاهای جویدنی را بیشتر در برنامه غذایی خود قرار دهد تا زودتر خسته و دست از غذا بکشد.

وی در ادامه سخنان خود چنین اظهار کرد که ضروری است تا افراد برای لاغری با متخصص غدد و تغذیه مشورت کنند تا ضمن بررسی مشکلات تیروئیدی و گوارشی مناسب‌ترین رژیم را برای فرد در نظر بگیرد. به طور کلی باید بگویم که این روند از چنان ظرافت و زوایایی برخوردار است که نوع تحرک، میزان تحرک و فعالیت روزانه، روش غذا خوردن، سبک زندگی و حتی نوع تنفس فرد نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد و برای تجویز رژیم حائز اهمیت ویژه‌ای است و این مهم را نیز در نظر داشته باشید که هیچ رژیمی در کوتاه‌مدت فرد را به نتیجه مطلوب نمی‌رساند پس از رژیم‌های کوتاه‌مدت پرهیز کنید که آسیب‌های بسیاری را به همراه دارند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902312

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • چرا برخی مادران باردار مُهر می‌خورند؟
  • کدام فلفل‌ها از همه تندتر هستند؟
  • قاضی تبریزی از برترین‌های کشور در صدور حکم مجازات جایگزین حبس
  • انتصاب در ساترا/ کریمان جایگزین حسام‌پور شد
  • سرمربی پرسپولیس جایگزین حمید مطهری در تیم ملی ؟ | آخرین وضعیت مذاکرات
  • فوق‌ستاره ژاپنی جایگزین گران‌ترین والیبالیست جهان
  • از فصل دوم جایگزین نقش کژال شدم/ پیشنهادات کاری دیگری دارم اما تصمیم نگرفته‌ام
  •  رشد ۴۶ درصدی جمع‌آوری زکات فطره و کفاره در نطنز 
  • ۶ اشتباه رایج بعد از غذا خوردن