Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@10:29:22 GMT

نعمت های خدادادی در دیار کویری کرمان- سمیه حسن شاهی**

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۰۵۴۱۷

نعمت های خدادادی در دیار کویری کرمان- سمیه حسن شاهی**

کرمان، این دیار پر از ظرفیت و نعمت های خدادادی و با طبیعتی چهار فصل، فرصت منحصر به فردی برای استفاده از انرژی های پاک در اختیار دارد که بسیار بی نظیرند و در راه توسعه و پیشرفت می توانند مسیر را هموار کنند.

این استان به عنوان استانی پیشرو در اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی، با 300 روز آفتابی و قرار گرفتن در ذوزنقه طلایی انرژی خورشیدی کشور و هدایت و حمایت دولت های یازدهم و دوازدهم در تسهیل سرمایه گذاری، در بخش سرمایه گذاری انرژی پاک در کشور رتبه ممتازی را به دست آورده و این جایگاه به همت همه مسئولان و دلسوزان این دیار باید ارتقاء یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اینکه طبق مصوبه دولت، دستگاه های اجرایی ملزم شده اند که 20 درصد برق مورد نیاز خود را از انرژی های تجدیدپذیر تامین کنند، نشان می دهد که در این حوزه نه تنها در کرمان بلکه در سطح کشور ظرفیت های بسیار خوبی وجود دارد که تاکنون مورد کم توجهی قرار گرفته اند و از سوی دیگر، دولت تدبیر و امید با شناخت دقیق از ظرفیت ها، زمینه را برای استفاده از آنها فراهم آورده است.
در ماه های اخیر با افتتاح نیروگاه 20 مگاواتی انرژی خورشیدی در ماهان با حضور وزیر نیرو و استاندار کرمان و نیز با افتتاح 17 نیروگاه خورشیدی خانگی در کوهبنان و افتتاح 54 نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی در استان طی روزهای اخیر، تلاش شده که از این نعمت الهی به دیار کویری اما سرشار از ظرفیت کرمان بهره برداری بیشتری انجام شود.
برنامه ریزی برای احداث 2 هزار نیروگاه خورشیدی برای خودکفایی مددجویان کمیته امداد و امضای تفاهم نامه ساخت 2 هزار سامانه خورشیدی فتوولتائیک پنج کیلوواتی در کهنوج از جمله اقداماتی است که در این استان اجرایی شده تا ضمن استفاده از ظرفیت های خدادادی این سرزمین، خانواده های محروم و نیازمند نیز بتوانند از این رهگذر درآمدی کسب کرده و به توانمندی برسند.
اکنون که جایگاه این استان در زمینه انرژی خورشیدی دست نیافتنی تر از گذشته شده است، با امضای قرارداد احداث نیروگاه 2 هزار مگاواتی طی 10 سال آینده در استان کرمان، این استان افقی والا در این حوزه را به نظاره نشسته که آن را در خاورمیانه بی نظیر خواهد کرد.
بی شک کرمان که به طور متوسط روزانه 10 ساعت تابش آفتاب را دارد، با استفاده از این مزیت مهم می تواند جایگاه این استان را در بخش تامین انرژی های پاک و همچنین جلب سرمایه گذاران خارجی ارتقا بخشد و به همت دولت تدبیر و امید زمینه های این اقدامات اساسی و توسعه آفرین فراهم شده است.
ظرفیت های بالقوه انرژی های تجدید پذیر در استان کرمان این ایده را در ذهن ها متبادر می سازد که می توان از این انرژی در بخش های مختلفی از جمله خانگی، صنعتی، عمومی و سایر حوزه ها نیز استفاده کرد و از این رهگذر ضمن توسعه اشتغال و کاهش هزینه ها، به سلامت و حفظ محیط زیست نیز مسئولانه تر پرداخت.
اکنون که دولت با خرید تضمینی برق تولیدی نیروگاه های خورشیدی و سایر بسته های تشویقی، عزم جزم خود برای حمایت از توسعه انرژی های تجدیدپذیر را نشان داده است، باید با نگاه ویژه تری برای جلب سرمایه گذاری در این حوزه تلاش کرد.
**خبرنگار ایرنا در کرمان

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۵۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگامی خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: نخستین نیروگاه‌های خورشیدی کشور برای تامین برق چاه‌های کشاورزی در خراسان رضوی نصب می‌شود و این استان پیشگام اجرای این طرح در کشور است.
علیرضا خدابنده افزود: خراسان رضوی در راستای ابلاغیه وزارت نیرو مبنی بر نهضت «تولید محصول سبز با برق سبز» با هدف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تامین برق چاه‌های کشاورزی، نصب این نیروگاه‌ها را به عنوان اولین استان و پیشرو در این طرح آغاز کرد.

او گفت: مدیریت بار در روز‌های اوج بار تابستان سال ۱۴۰۳ و همچنین ضرورت حمایت از تولید پایدار محصولات کشاورزی از دیگر اهداف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تأمین برق چاه‌های کشاورزی در استان خراسان رضوی است، در این راستا دارندگان چاه‌های کشاورزی می‌توانند با مراجعه به ادارات برق شهرستان‌ها نسبت به ثبت نام برای دریافت پنل‌های خورشیدی اقدام کنند.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: یکی از استان‌های پیشتاز در حوزه نصب و بهره برداری از نیروگاه‌های خورشیدی خراسان رضوی است و تاکنون هزار و ۱۲۱ نیروگاه خورشیدی انشعابی به ظرفیت ۱۰.۵ مگاوات در استان نصب شده است.

خدابنده افزود: برنامه امسال نیز نصب حدود ۵۰۰ واحد نیروگاه خورشیدی ویژه مشترکان در خراسان رضوی است.

او گفت: به این منظور مقرر شده است با هدف انسجام بخشی و هم افزایی فعالیت‌های نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی، کمیته راهبری این نهضت در هر شهرستان تشکیل و به صورت هفتگی نشست‌های خود را برگزار کرده تا مسیر راهبری طرح تا قبل از آغاز روز‌های پیک تابستان ۱۴۰۳ هموار گردد.

 

دیگر خبرها

  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • پدر شهید «جعفر نعمت زاده» دیار حق را لبیک گفت
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • پیشگامی خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی
  • فراهم شدن مقدمات احداث چهارمین هنرستان انرژی اتمی کشور در هرمزگان
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!