Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-28@21:11:06 GMT

زرشک چه خواصی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۲۶۶۷۹

زرشک چه خواصی دارد؟

خبرگزاری میزان- اگر به شما بگویم گیاهی وجود دارد که می تواند سلامت قلب را افزایش دهد، روده و کبدتان را پاکسازی نماید یا حتی از دیابت و سرطان پیشگیری کند چه احساسی خواهید داشت؟ هیجان زده نمی شوید؟

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، البته که هیجان زده می شوید. همه ماها به دنبال چنین گیاه معجزه اسایی در زندگی خود هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه همان زرشکی است که در غذاهای خود مورد استفاده قرار می دهیم. داروهای حاوی زرشک بیش از ۲۵۰۰ سال برای درمان شرایط مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.

حالا سوال اینجاست که چرا زرشک اینقدر مهم است؟ مطالعات انجام شده نشان داده است که این گیاه می تواند از رشد باکتری های بد در روده جلوگیری کند و به عملکرد بهتر سیستم ایمنی کمک نماید.

علاوه بر این، عصاره زرشک اثرات مثبت زیادی بر روی سیستم قلبی-عروقی و سیستم عصبی دارد. به عنوان مثال می تواند پرفشاری، ضربان قلب غیر طبیعی و اختلالات عصبی همچون صرع و تشنج را درمان کند.

 مطالعات مختلف نشان می دهد که زرشک خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد و حتی می تواند از بروز انواع خاصی از سرطان پیشگیری نماید. مطالعات اخیر نشان می دهد زرشک طیف وسیعی از مزایا را برای سلامتی افراد دارد و می تواند به آن ها کمک کند سالم بمانند.

 

 

 

۶ مورد از خواص زرشک برای سلامتی:

مبارزه با عفونت:

 

مطالعات مختلف نشان می دهد که بربرین موجود در زرشک می تواند خاصیت قابل توجه آنتی باکتریایی، ضد قارچی و ضد میکروبی داشته باشد. با محدود کردن توانایی باکتری ها در چسبیدن به سلول های انسانی، این ماده می تواند در برابر عفونت های بسیاری مبارزه کند. زرشک برای تسکین طیف وسیعی از التهاب ها و عفونت ها در بدن مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده به عفونت مثانه، مجاری ادرار و عفونت های معدی روده ای کمک می کند. زرشک همچنین به تسکین گلودرد، احتقان بینی، سینوزیت و برونشیت کمک می کند.

به سیستم گوارشی کمک می کند:

 

بربرین موجود در زرشک بر روی عضلات نرمی که در روده وجود دارد کار می کند و به هضم و از بین رفتن دردهای معدی روده ای کمک می نماید. زرشک می تواند در درمان اسهال همچون اسهال مسافران و اسهالی که به خاطر مسمومیت غذایی ایجاد شده است کمک کند. مطالعات نشان می دهند که این گیاه قادر است مشکلات معدی روده ای را سریع تر از آنتی بیوتیک ها بهبود ببخشد. یکی از مطالعات انجام شده نشان می دهد بربرین اسهال باکتریایی را بدون ایجاد عوارض جانبی منفی تسکین می دهد.

پیشگیری و درمان دیابت:

 

زرشک اثرات مثبت تایید شده زیادی بر روی قند خون دارد و می تواند آن را به حد تعادل برساند. یکی از مطالعات انجام شده بر روی بربرین مصرف ۵۰۰ میلی گرم از این ترکیب دو یا سه بار در روز را با داروی متفورمین که برای دیابت مورد استفاده قرار می گیرد مقایسه نمود. بربرین قادر بود قند خون و متابولیسم لیپید را همانند متفورمین کنترل کند. مطالعات دیگر نشان داده اند که بربرین می تواند اختلال متابولیسم لیپید و گلوکز را بهبود ببخشد. یکی از مطالعات منتشر شده در Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine، نشان داد که بربرین می تواند حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد.

بهبود سلامت قلب:

 

زمانی که صحبت از سلامت قلب به میان می اید، خاصیت درمانی گونه های مختلف زرشک می تواند توجهمان را به خود جلب کند. این گیاه در بهبود پرفشاری خون، بیماری قلبی، آریتمی وسایر مشکلات قلبی مفید خواهد بود. فیبریلاسیون دهلیزی ضربان قلب نامنظم و اغلب تندی است که باعث می شود جریان و گردش خون ضعیف گردد. درمان های جایگزین همچون یوگا، طب سوزنی، بیوفیدبک و استفاده از مکمل های تهیه شده از گیاهانی همچون زرشک می تواند در درمان این بیماری مفید باشد. یکی از مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۵ نشان داد که بربرین فعال در زرشک، فعالیت بیوشیمیایی در قلب ایجاد می کند و همین امر فیبریلاسیون دهلیزی را بهبود می بخشد. این مطالعه نتیجه می گیرد که بربرین به عنوان عامل ضد آریتمی کلاس IA یا III عمل می کند اما مزایای آن در فیبریلاسیون دهلیزی به طور سیستماتیک در مطالعات بالینی انسانی مورد بررسی قرار نگرفته است. به همین خاطر پذیرش این ماده در درمان فیبریلاسیون دهلیزی محدود مانده است. زرشک می تواند چگالی و تراکم تری گلیسیرید و کلسترول سرم را کاهش دهد و همین امر برای سلامت کلی قلب مفید است.

مبارزه با سندرم متابولیک:

 

سندرم متابولیک اختلال متابولیکی است که در برگیرنده ترکیبی از سه یا چند مشکل سلامتی است. این مشکلات شامل چاقی شکمی، قند خون بالا، سطح تری گلیسیرید بالا، فشار خون بالا یا سطح پایین کلسترول خوب است. یکی از مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۴ در ایران ، تاثیر مکمل های حاوی زرشک را بر روی بیمارانی که سندرم متابولیک داشتند مورد بررسی قرار داد. این مطالعه بررسی هایی را بر روی PAB داشت که طیفی اس فاکتورهاست و می تواند استرس اکسیداتیو را ترویج کرده و کنترل کند. PAB ممکن است با فاکتورهای خطر بیماری عروق کرونری قلب مرتبط باشد. استرس اکسیداتیو عدم تعادل بین تولید رادیکال های آزاد و توانایی بدن برای خلاص شدن از شر آن هاست. به همین خاطر هرچقدر استرس اکسیداتیو و PAB کمتر باشد بهتر است. برای این مطالعه خاص،۱۰۶ بیمار با سندرم متابولیم در دو گروه به طور تصادفی قرار گرفتند:گروه موردی و گروه کنترلی. گروه موردی سه کپسول از زرشک و گروه کنترلی سه کپسول از دارونماها را به مدت ۶ هفته دریافت کردند. در گروهی که زرشک مصرف کرده بودند کاهش قابل توجهی در PAB مشاهده شد. این در حالی بود که تغییر قابل توجهی در گروه کنترل رخ نداد. این مطالعات نشان می دهد که مکمل های حاوی زرشک می توانند استرس اکسیداتیو را کمتر نمایند. برای افرادی که از سندرم متابولیک رنج می برند، استفاده از مکمل های حاوی این گیاه می تواند بار اکسیداتیو را کاهش دهد و همین امر روش کلیدی برای مبارزه با سندرم متابولیک است.

پاکسازی کبد و کیسه صفرا:

 

همانطور که می دانید کبد خون را پاکسازی می کند و صفرا را تولید می کند که برای هضم چربی، تجزیه هورمون ها، ذخیره سازی ویتامین ها، مواد معدنی و آهن ضروری است. وظیفه اصلی کیسه صفرا ذخیره صفرای غنی از کلسترول است که توسط کبد ترشح می شود. صفرا به بدن در هضم غذاهای چرب کمک می کند. زرشک می تواند در پاکسازی کبد و کیسه صفرا بسیار موثر عمل کند. بربرین موجود در این گیاه به ترشح صفرا کمک می کند و به عنوان ملین خفیف عمل می نماید و فرایند هضم و گوارش را تنظیم می کند. توانایی بربرین برای کمک به ترشح صفرا، یک نکته کلیدی محسوب می شود. محصولات زائد می توانند از طریق ترشح صفرا بدن را ترک کنند. با اینحال، این ترشح می تواند توسط فاکتورهای مختلفی همچون رژیم غذایی ضعیف دچار اختلال شود. زرشک با افزایش ترشح صفرا می تواند یک ماده عالی برای سلامت کبد و کیسه صفرا باشد.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۲۶۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی گفت: این وضعیت لزوم توجه به ایجاد سامانه‌های هشدار اولیه درباره اطلاع رسانی در زمینه بلایا را نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا علی صالح‌پور در نشست تخصصی بررسی بارش‌های سیل‌آسای فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور که امروز در پژوهشگاه هواشناسی برگزار شد، اظهارکرد: یکی از مجموعه‌هایی که در زمینه مقابله با بلایای طبیعی فعالیت می‌کند، «اینفورم» است. بر اساس گزارش این موسسه از سه منظر شدت بلایای طبیعی، تغییرات اقلیمی و خطرات بلایای طبیعی می‌توان این موضوع را بررسی کرد. در زمینه شدت بلایا مطالعات اینفورم نشان می‌دهد که شدت بلایا تمرکز قابل توجهی در آفریقا، جنوب و غرب آسیا و شرق اروپا دارد و نرخ شدت بلایا در ایران ۳.۶ است.

وی اضافه کرد: در زمینه اثرات بلایا ناشی از تغییرات اقلیمی اینفورم دو سناریوی بدبینانه و خوشبینانه مطرح می‌کند. در سناریوی بدبینانه بی‌توجهی به تولید گازهای گلخانه‌ای و عدم کنترل گرمایش جهانی لحاظ شده استو در این زمینه ایران از جمله کشورهای با آسیب پذیری بالاست. در سناریوی خوشبینانه ایران می‌تواند در زمینه کاهش خطرات بلایای طبیعی نقش داشته باشد.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه طی ۱۰ سال گذشته میزان ریسک بلایای طبیعی به طور قابل توجهی در اغلب نقاط دنیا از جمله ایران افزایش یافته است، تصریح کرد: به طور کلی آسیا طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ وضعیت خوبی داشته است و کشورهایی مانند چین و پاکستان در این زمینه جایگاه مناسب دارند. اما ایران همچنان جزو کشورهای با ریسک بالا به شما می‌رود و پروفایل کشورمان در زمینه ریسک در رده ۲۸ قرار دارد.

صالح پور با بیان اینکه گزارش اخیر دفتر کاهش بلایای طبیعی سازمان ملل بر اهمیت موضوع تاب آوری تاکید کرده است، اظهار کرد: در این زمینه سه موضوع از جمله منافع مردم و سیاره زمین مطرح شده است. در زمینه مردم به این نکته می‌توان توجه کرد که متاسفانه طی ۵۰ سال گذشته با افزایش ۵ برابری رخداد بلایای طبیعی مواجه بوده‌ایم. این وضعیت لزوم توجه به ایجاد سامانه‌های هشدار اولیه درباره اطلاع رسانی در زمینه بلایا را نشان می‌دهد.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با اشاره به وضعیت سیاره زمین گفت: باید بپذیریم که جهان در حال گرم شدن است و برای زندگی با این موضوع کنار بیاییم. در این شرایط لزوم تقویت زیرساخت‌ها و اعمال سیاست‌های لازم احساس می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به چارچوب سندای (Sendai Framework) اظهار کرد: این چارچوب درباره تغییرات ناشی از بلایای طبیعی است و چهار اولویت برای اجرا دارد. ایران نیز عضوی از آن است.

صالح پور اضافه کرد: بر اساس چارچوب سندای باید درک درستی از بلایای طبیعی داشته باشیم. حاکمیت به مدیریت خطر توجه کند علاوه بر آن سرمایه‌گذاری‌های لازم برای کاهش خطرات بلایای طبیعی صورت گیرد. در ایران بودجه سازمان مدیریت بحران ۹۶ درصد افزایش یافته است که رشد قابل توجهی محسوب می‌شود.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه ضمن اشاره به تغییرات اقلیمی گفت در این شرایط لزوم توجه به اعمال سیاست‌هایی در سطوح فرامرزی و ایجاد ساختارهای مشترک با کشورهای همسایه احساس می‌شود. به طور مشخص در حوزه خلیج فارس این پتانسیل وجود دارد علاوه بر آن سازمانی ذیل «راپمی» فعالیت می‌کند که می‌توان از ظرفیت‌های آن نیز بهره برد. محیط زیست خلیج فارس وضعیت وخیمی دارد و با کشورهای حاشیه آن می‌توانیم در در زمینه زیست محیطی همکاری‌هایی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: هرساله در تابستان هورالعظیم دچار آتش سوزی‌هایی می‌شود. در این شرایط نیازمند همکاری‌هایی‌ با عراق هستیم علاوه بر آن در ناحیه زاگرسی با این کشور همسایه هستیم و نیازمند سامانه پاسخ سریع به وقوع آتش سوزی‌ها در این مناطق هستیم .از سوی دیگر شمال شرق کشور با طوفان‌های گرد و غبار مواجه است که برای مدیریت آنها نیز همکاری‌ها با کشورهای همسایه احساس می‌شود.

صالح پور در پایان با اشاره به موافقتنامه پاریس گفت: از سال ۲۰۱۵ موافقتنامه پاریس مطرح بوده است اما ما هنوز به آن نپیوسته‌ایم و نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های قابل توجه آن بهره ببریم و نمی‌دانیم چرا این موضوع تعیین تکلیف نمی‌شود ؟ امیدواریم در مجلس آینده این موضوع تعیین تکلیف شود چرا که تاکنون حدود ۱۰ سال را از دست داده‌ایم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • میزان جوایز ششمین همایش مطالعات فیلم‌کوتاه تهران اعلام شد
  • بازنگری در مکان‌یابی پل‌های عابر پیاده در قم/۱۰ پل عابر پیاده مکانیزه اجرایی می‌شود
  • کشف نقوش صخره‌ای در منطقه تاریخی ورزقان
  • اعلام جوایز نقدی ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • این ادویه عمرتان را زیاد می‌کند
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند