Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@16:46:04 GMT

کسری تراز تجاری آمریکا با چین کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۱۲۲۴۳

کسری تراز تجاری آمریکا با چین کاهش یافت

با ورود ترامپ به چین، گمرک این کشور ازکاهش کسری تراز تجاری چین با ایالات متحده در ماه اکتبر خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از آسوشیتدپرس، با ورود دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا به پکن و قرار گرفتن موضوعات تجاری در دستور کار او. مقامات چینی در گزارشی اعلام کردند کسری تراز تجاری  چین با ایالات متحده در ماه گذشته میلادی یعنی اکتبر کاهش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در همین حال اطلاعات گمرک چین نشان می دهد که مجموع صادرات این کشور در ماه اکتبر با ۶.۹ درصد افزایش به ۱۸۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار رسید؛ در حالیکه این رقم برای ماه قبل از آن از ۸.۱ درصد رشد نشان می دهد.

همچنین واردات چین در ماه اکتبر با ۱۷.۲ درصد افزایش به ۱۵۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار رسید که در مقایسه با ماه قبل از آن که از رشد ۱۸.۷ درصدی برخوردار بوده، کاهش نشان می دهد.

صادرات چین در ماه اکتبر به آمریکا ۱۱.۲ درصد افزایش نشان می دهد؛ در حالیکه واردات کالاهای آمریکایی به چین در همین بازه زمانی ۱۷.۴ درصد جهش پیدا کرده است.  

مازاد تجارت چین با آمریکا در ماه اکتبر ۲۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار است که در مقایسه با ماه قبل از آن ۱.۵ میلیارد دلار کاهش دارد؛ اما در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۲.۲ درصد افزایش نشان می دهد؛ ضمن اینکه مجموع مازاد تجارت چین با آمریکا در ۹ ماه نخست سال جاری میلادی ۲۲۳ میلیارد دلار اعلام شده است.

رشد صادرات چین در نیمه نخست سال جاری میلادی از رونق قابل توجهی برخوردار بوده و این نشانه مثبتی برای رهبران چینی است که قصد دارند از نابودی مشاغل مرتبط با حوزه صنعت جلوگیری کنند و رشد اقتصادی بیشتری به چین ببخشند.

البته چشم انداز صادرات کالاهای چینی به ایالات متحده به دلیل فشار واشنگتن به پکن برای کاهش مازاد تجارت این کشور با آمریکا در هاله ای از ابهام قرار گرفته است و دولت ترامپ تعرفه گمرکی را برای کالاهای چینی از قبیل فولاد ضد زنگ و تخته سه لایی افزایش داده تا جبران یارانه وارد کنندگان باشد.

رشد صادرات چین به جهان در ماه گذشته میلادی کمی کاهش پیدا کرد؛ اما همچنان با استوار پیش می رود و این موضوع نشان دهنده انعطاف پذیر باقی ماندن تقاضای جهانی است.

به گفته برخی از کارشناسان اقتصادی، اگرچه تجارت چین با آمریکا همزمان با دیدار ترامپ از پکن از جایگاه ویژه ای برای چینی ها قرار دارد؛ اما پیش بینی می شود کسری تراز تجاری آمریکا با چین در سال جاری میلادی به تقریبا ۳۷۰ میلیارد دلار برسد.

پیش از این ترامپ در مورد اندازه شکاف کسری تراز تجاری آمریکا با چین شکایت کرده بود و انتظار می رود پیشنهاداتی برای چینی ها بمنظور کاهش آن داشته باشد.

دولت ترامپ در حال تحقیق و بررسی در مورد این مسئله است که آیا پکن تعهدات تجارت آزاد خود را با تحت فشار قرار دادن شرکت های خارجی در قبال دادن فناوری و دسترسی آنها به بازار نقض کرده است یا خیر.

البته برخی از شرکت های آمریکایی نگران تمرکز ترامپ در تجارت کالا هستند که این یعنی او توجه خیلی کمی به موانع دسترسی به بازار بویژه در بخش خدمات مانند مالی و مراقبت های بهداشتی دارد.

بر پایه این گزارش، مازاد تجارت چین با اتحادیه اروپا که بزرگ ترین شریک تجاری این کشور محسوب می شود در ماه اکتبر با ۶.۶ درصد کاهش به ۱۱.۳ میلیارد دلار رسید.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۱۲۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند

شبکه خبری «بلومبرگ» گزارش داد، دستیاران اقتصادی دونالد ترامپ به دنبال گزینه‌هایی برای جلوگیری از دور شدن کشورها از دلار هستند زیرا آمریکا با چالش فزاینده‌ای از سوی بازارهای نوظهور، از جمله کشورهای بریکس مواجه است.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواهان آمریکا برای انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر و تیمش، در حال بحث در مورد اعمال جریمه‌هایی علیه متحدان و مخالفانی هستند که به دنبال دور کردن تجارت خود از دلار آمریکا به ارزهای دیگر هستند. این رسانه به نقل از افراد آشنا گزارش داد، این گزینه‌ها می‌تواند شامل کنترل صادرات، جریمه‌های دستکاری ارز و تعرفه باشد.

گرایش جهانی به استفاده از ارزهای ملی در تجارت به جای دلار، پس از قطع ارتباط روسیه از سیستم مالی غرب و مسدود شدن ذخایر خارجی آن در سال ۲۰۲۲ به‌عنوان بخشی از تحریم‌های مرتبط با اوکراین، شتاب قابل توجهی پیدا کرد.

کارشناسان مالی هشدار داده‌اند که لایحه‌ای با مقرراتی که به آمریکا اجازه مصادره دارایی‌های مسدود شده روسیه را می‌دهد، که بایدن روز چهارشنبه آن را امضا کرد، می‌تواند باعث دلارزدایی شود. قانون موسوم به REPO، که در بسته کمک نظامی ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف گنجانده شده بود، به رئیس‌جمهور ایالات متحده اجازه می‌دهد تا دارایی‌های دولتی روسیه را که در بانک‌های آمریکایی نگهداری می‌شود، مصادره کند.

به گزارش بلومبرگ، ترامپ خطاب به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داده که «شما دلار را به‌عنوان استاندارد از دست خواهید داد. این مانند شکست خوردن در بزرگ‌ترین جنگی است که تا به حال باخته‌ایم.» به گزارش این رسانه، مشاوران اقتصادی ترامپ و تیم مبارزات انتخاباتی او به طور خاص محدود کردن تلاش‌های دلارزدایی توسط کشورهای بریکس را در نظر گرفته‌اند.

این گروه که اخیرا گسترش یافته و اکنون شامل برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، اتیوپی، ایران، مصر است، استفاده از ارزهای ملی را در تجارت متقابل تقویت می‌کند. بریکس حتی از احتمال معرفی ارز تک نرخی جدید در سال‌های آینده خبر داده است.

به گزارش راشا تودی، ترامپ بارها گفته است که می‌خواهد دلار ارز ذخیره جهانی باقی بماند.

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در ماه مارس به سی‌ان‌بی‌سی گفت: «از زمانی که کشورها به دلار بها نمی‌دهند، متنفرم. من به کشورها اجازه نمی‌دهم دلار را دور بزنند، زیرا زمانی که ما این استاندارد را از دست بدهیم، مانند از دست دادن یک جنگ انقلابی خواهد بود.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تراز تجاری منفی ۱۶ میلیارد دلار واقعی نیست
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند