Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها بحث درآمدهای چند ده میلیونی مداحان مطرح است؛ شغلی پردرآمد زیر سایه مراسم‌های اعیاد و عزاداری‌های مذهبی. پاکت‌هایی که کمتر مبلغ درون آنها افشا می‎شود، در پایان مراسم تقدیمشان می‎شود.

ایران آنلاین /  هرسال اربعین که می شود حال و هوای مردم و کشور تغییر می کند، عموما رخت سیاه بر تن می کنند و مجالس عزا در کوچه پس کوچه ها برپاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارادت به امام حسین(ع) نه سن و سال و منصب می شناسد. نه جناح و حزب سیاسی.

به رغم توصیه ها و تاکید علما و حتی رهبر معظم انقلاب باز هم مراسم‎های روضه خوانی در این ایام اغلب به فضای نقد سیاسی دولت و نظام تبدیل می شود. مداحان و خطبایی که وارد چنین فضایی می شوند بر این باورند که حرکت امام حسین(ع) یک جنبش سیاسی بوده و به تبع آن باید پذیرفت که در مجالس عزایش هم تا حدی مسائل روز سیاسی بیان شود. کما اینکه از گذشته نیز منبرها و مراسم های مذهبی در ایران از شان و جایگاه سیاسی برخوردار بودند.

اما مخالفان سوءاستفاده از منبرهای مذهبی معتقدند که شان اربعین و مراسم حسینی به حدی است که نباید آن را تا مسائل جناحی و حزبی و انتقادات بی اساس علیه جریانی یا دولتی تنزل داد. به عبارت دیگر با وجود اینکه وجه سیاسی حرکت امام حسین برای احیای دین جد بزرگوارش را نمی توان کتمان کرد اما این تریبون را نیز نباید در اختیار مسائل حزبی قرار داد.

نوع استفاده سیاسی یا عقدیتی از تریبون‎های مذهبی در چنین ایامی، تنها یک بعد مسائل مورد بحث است. بعد دیگری که بحث برانگیز است، هزینه مداحی‎ها و منبر خطبا است. این روزها مکررا از رقم بالای دستمزد مداحان خبر می رسد؛ مداحانی که طرفدارانشان از روحانیان پیشی گرفته اند. اما نمی شود منکر منبرهای گران هم شد.
آنچنان که روایت شده، بار اول سیدجمال الدین اصفهانی پدر محمدعلی جمالزاده نویسنده معروف پای مسائل سیاسی را به منبر باز کرد. شاه از منبر سید جمال می ترسید به همین جهت مبلغی پول و کالسکه برای او فرستاد تا به قم برود. وی اول این مبلغ را پذیرفت اما بعد آن را پس فرستاد و خود از شهر خارج شد. شاید داستان پاکت های اخر منبر از همین جا شروع شده باشد. پاکت هایی با مبلغ نامعلوم که اغلب پس زده هم نمی شوند.

به سراغ برخی نمایندگان ملبس مجلس رفتیم تا نظر آنها راجع به تریبون های سیاسی و نرخ خطبه‎های واعظان جویا شدیم. آنها متفق القول در پاسخ به اینکه آیا منبر منبع درآمد شماست گفتند: منبر؟؟ منبع درآمد؟؟ منبر وظیفه است. شغل یعنی چه؟ شغل در کلام یعنی چیزی که درآمد زا باشد و تامین معاش کند. اگر این منظورتان است، نه.

تعدادی هم گفتند: وعظ منبع درآمد ما نیست، طی هم نمی کنیم که چقدر دریافت کنیم. اما در پایان منبر اگر مبلغی در پاکت به ما بدهند رد نمی کنیم.

حجت‌السلام احمد آزادی‎خواه نماینده اصولگرای مجلس دهم که مهم‎ترین درس اربعین را روحیه استکبار ستیزی و توجه به معنویت می‌داند، گفت: بنده سال‎هاست توفیق نوکری در این دستگاه را دارم و منبر و روضه امام حسین منبع درآمدم نیست. نه امروز که نماینده و نه در گذشته. روحانیون اغلب پولی دریافت نمی کنند مگر شخصی که میزبان است نذری داشته باشد و مبلغی را تقدیم روحانیون کند.

حجت السلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس ضمن اینکه می گوید منبر رفتن افتخار است و روضه اباعبدالله از همه مباحث در زندگیم مهم تر است، اظهار کرد: گاهی در حد خودمان به این دستگاه عرض ادب می کنیم. روحانیون تنها هدیه مردم را قبول می کنند و اگر یک روحانی رفتاری غیر از این داشته باشد از جرگه روحانیت جدا است و استثنا محسوب می شود.

حجت السلام حسن نوروزی از دیگر نمایندگان مجلس که امسال هم چند مراسم دعوت شده بود و به خبرآنلاین گفت: در این 40 سال که به اهل بیت خدمت می کنم امکان نداشت برای سخنرانی یا روضه مبلغی را از قبل قرارداد ببندم. در همه  عمرم چنین چیزی نخواهد بود. اما اگر مبلغی را در پاکت به عنوان هدیه یا نذر بدهند رد نمی کنم./ خبرآنلاین

 

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۳۵۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای گردنبند کهنه شمسایی در جام ملت‌های آسیا +عکس

سرمربی تیم ملی فوتسال ایران در طول جام ملت‌های آسیا یک گردنبند خاص به گردن داشت.

به گزارش مشرق، تیم ملی فوتسال کشورمان امروز با برتری ۴ بر یک مقابل تایلند برای سیزدهمین بار به قهرمانی جام ملت‌های آسیا رسید.

از ابتدای این مسابقات یک گردنبند و پلاک روی سینه وحید شمسایی توجهات را به خودش جلب کرد و با توجه به نوع لباس پوشیدن سرمربی تیم ملی، این موضوع بیشتر به چشم آمد.

طبق پیگیری‌ها مشخص شد نام حضرت زهرا (س) روی این پلاک نقش بسته است. شمسایی این پلاک را از زمان بازیگری خود روی گردنبندش می‌انداخت و با توسل به نام صدیقه طاهره وارد مسابقات می‌شد. در واقع این پلاک برای اسطوره فوتسال کشورمان خوش یمن بوده است.

نکته مهم این است که با وجود کهنه شدن این گردن‌بند و پاره شدن بخشی از زنجیرش، شمسایی همچنان علاقه زیادی به استفاده از آن دارد.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • چند خبر کوتاه از شهرستان های تربت حیدریه و نیشابور
  • ماجرای گردنبند کهنه شمسایی در جام ملت‌های آسیا +عکس
  • ببینید | ماجرای خبر مهمی که رهبر انقلاب از رادیو شنیدند
  • محمدحسن روزی‌طلب سرپرست اداره کل برنامه‌های سیاسی صداوسیما شد
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • ماجرای حضور آیت‌الله خامنه‌ای در خانه شهید شیرودی
  • عکس| ماجرای مصدومیت شدید سعید آقاخانی چیست؟/ حال کارگردان نون خ خوب است
  • مراسم رونمایی از فصلنامه «ماجرا» برگزار می‌شود
  • مورایس مسلمان شده؟ / ماجرای مسلمان شدن سرمربی سپاهان از زبان خودش + عکس و فیلم
  • ماجرای عجیب گم شدن یک حلقه ازدواج