Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - معاون رييس جمهوري و رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي صنايع دستي و گردشگري در پنج نامه جداگانه به استاندار گيلان مراتب ثبت پنج اثر فرهنگي‌تاريخي در اين استان را به او ابلاغ کرد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، علي‌اصغر مونسان در پنج نامه جداگانه به مصطفي سالاري استاندار گيلان مراتب ثبت پنج اثر فرهنگي‌تاريخي را در فهرست آثار ملي ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در يکي از نامه‌هاي رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي آمده است:
«در اجراي بند (ج) ماده واحده قانون تشکيل سازمان ميراث‌فرهنگي کشور مصوب 1364 مجلس شوراي اسلامي و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان ميراث‌فرهنگي کشور مصوب 1367 مجلس شوراي اسلامي مبني بر ثبت آثار ارزشمند منقول و غيرمنقول فرهنگي‌تاريخي کشور در فهرست آثار ملي و فهرست‌هاي ذي‌ربط، مراتب ثبت اثر فرهنگي‌تاريخي ”خانه پورجواد“ واقع در استان گيلان، شهر رشت، ساغريسازان، خيابان خذن، بن‌بست کرامتي که پس از طي تشريفات قانوني لازم به‌شماره 31130 مورخ 96/6/22 در فهرست آثار ملي ايران به‌ثبت رسيده، ابلاغ مي‌گردد.
اثر مذکور تحت حفاظت و نظارت اين سازمان است و هر گونه دخل و تصرف يا اقدام عملياتي که منجر به تخريب يا تغيير هويت آن شود برابر مواد 558 لغايت 569 از کتاب پنجم قانون مجازات‌هاي اسلامي، تعزيرات و مجازات‌هاي بازدارنده، جرم محسوب مي‌شود و مرتکب مشمول مجازات‌هاي قانوني خواهد شد و مرمت وبازسازي اثر صرفا با تاييد و نظارت اين سازمان ممکن خواهد بود.
خواهشمند است دستور فرماييد مراتب جهت اطلاع و اجرا به مقامات و مسئولان ذي‌ربط در استان ابلاغ شود و از نتيجه اين سازمان را مطلع فرماييد.»
او همچنين در نامه‌هاي مشابه جداگانه‌اي، موارد زير را نيز به استاندار گيلان ابلاغ کرد:
- «خانه چيني‌چيان» واقع در رشت، ميدان شهرداري، خيابان شريعتي، سراي ميخچي به شماره 31126 در تاريخ 96/6/22
- «خانه آذرباني» واقع در رشت، خيابان امام‌خميني، نرسيده به ميدان انقلاب، خانه آذرباني به شماره 30609 در تاريخ 96/6/22
- «حمام نور» واقع در لاهيجان، خيابان کاشف غربي، مرکز محله پردسر، جنب تکيه پردسر به شماره 31789 در تاريخ 96/6/25
- «خانه حاجي‌سيف» واقع در رشت، خيابان امام‌خميني، محله چله‌خانه، روبروي مسجد چله‌خانه به شماره 31129 در تاريخ 96/6/22

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۳۹۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: رسیدگی به بحث فرونشست‌ها در آثار و ابنیه تاریخی از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از میراث آریا، فاطمه داوری در سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین اظهار کرد: شرایط آثار و ابنیه تاریخی در دوره معاصر با توجه به تغییرات اقلیمی نسبت به دوره‌های تاریخی گذشته دچار بحران‌های گوناگونی شده، اما در راستای وظیفه ذاتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین یکی از برنامه‌هایی است که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۳ برای رسیدگی به موضوع فرونشست‌ها برگزار کرده است.

وی افزود: سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان، پروژه‌ای است که با همکاری میان معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، دانشگاه اصفهان، مؤسسه بین‌المللی ایسکارسا است که آخرین نتایج و دستاوردهای متخصصان داخلی و خارجی در زمینه فرونشست در ابنیه تاریخی عرضه می‌شود.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: این سمینار نشان داد تغییرات اقلیمی و بحران‌های طبیعی فرونشست‌ها ما را با موضوعی تخریب‌کننده‌ای مواجه کرده بنابراین عزمی راسخ، جدی لازم است تا از بناها با افزایش تاب‌آوری و استحکام‌بخشی، در برابر تهدیدهای طبیعی محافظت کنیم.

داوری عنوان کرد: بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان یک نمونه و الگو فرایندی است که استاندارد نحوه مواجه با یک اثر تاریخی را با فرونشست در مطالعه و شناخت شناسایی کرد و اطلاعاتی جدید و به روز را در این حوزه اعلام کرده است.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تا این الگو را کامل کنیم تا بتوانیم از آن به‌عنوان یک الگو اجرایی حفاظت و مرمت اثر به سایر آثار و ابنیه تاریخی تعمیم دهیم.

کد خبر 747823

دیگر خبرها

  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • آیین نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند