Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@08:15:23 GMT

تهران، باغ‌ها و میوه‌ها

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۳۹۹۳۱

تهران، باغ‌ها و میوه‌ها

شهر > شهری - نصرالله حدادی :
زین‌العابدین شیروانی، صاحب کتاب معروف ریاض‌‌السیاحه ‌درباره آب و هوای تهران می‌نویسد: «تهران شهری است مشهور و به خوبی آب و هوا موصوف و حبوباتش ارزان و فواکه‌اش فراوان و اکثر میوه‌جات آنجا، خاصه خربزه و انگور و انجیر ممتاز دارد.»

محمدبن ابي طالب مجدي نيز در كتاب زينت‌المجالس درباره آب و هواي تهران، ضمن تمجيد از آن، مي‌نويسد: از ارتفاعاتش غله و ميوه نيكو مي‌آيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله خربزه، انگور و انجير آن‌ نهايت لطيف مي‌باشد.تهران سبزي و ميوه‌هاي خاص خود را داشت. انگور مهدي‌خاني، هلوي خليل‌خاني، انار ميخوش و خوشرنگ،

كاهوي سبز و پرچرب، كدو حلوايي شيرين و خوش‌خوراك، كدو مسمايي و خيار قلمي دولابي، خرمالوي ريزدانه خوشرنگ و شيرين و انواع و اقسام سبزيجات معطر همچون والك و سرآمد ميوه‌هاي تهران، توت سفيد كه در تمام ايران همتا نداشت و گلابي حوالي تهران-كن و سولقان- در عطر و طعم تحفه بود. فراواني آب، به‌خاطر وجود صدها رشته قنات و باغ‌هاي فراوان، چنان فضاي فرح‌ فزايي را در تهران فراهم‌ آورده بود كه دكتر «خووريه» طبيب ناصرالدين شاه و مدرسه دارالفنون، در خاطراتش ذكر مي‌كند: «در فضاي باز باغ لاله‌زار،‌ عمل جراحي باز، روي بيمار انجام داده‌اند.»

محوطه فعلي مجلس شوراي اسلامي، باغ سردار ايرواني‌ بود و خوشبختانه بخشي از آن هنوز هم در قلب «تهران» به همان صورت حفظ و نگهداري مي‌شود. محوطه تاريخي ميدان مشق، هنوز هم با درختان تناور خود، به‌رغم وجود ساختمان‌هاي متعدد، ‌پذيراي پرندگان و حيواناتي چون شاه‌بوف و روباه قرمز است و در بالادست اين محل تاريخي، باغ نسبتا وسيع كليساي انجيلي، داراي صدها اصله درخت تناور است و پرندگان كمياب در آن به جست‌وخيز مشغولند و در جاي جاي آن، لانه‌گزيني كرده‌‌اند.

2محوطه سفارتين روسيه و انگليس در خيابان فردوسي، هنوز هم بخشي از ريه شهر تهران را تشكيل مي‌دهند و در اراضي شمال تهران، در مناطقي چون اوين، دركه، جماران، آجودانيه و نياوران هنوز هم باغ‌هاي زيادي باقي مانده‌اند و باعث تنفس بهتر اهالي مقيم اين مناطق شده‌اند. نگارنده، بهار امسال در اراضي بين اوين و دركه،

باغ‌ها و درختاني را به عينه ديدم كه قدمت برخي از اين درختان، بيش از 150 سال بود و مرز بين 2محله قديمي شمال غربي تهران، يعني اوين و دركه بودند و در محوطه بسيار زيباي «پارك سنگي» چشمه‌اي جوشان را با آبي سبك و خوش‌خوراك مشاهده كرد كه بعيد مي‌دانم تا و لنگه‌اي بتوان براي آن در تهران متصور بود. تهران شهر باغ‌هاي فراموش ‌شده است. قدر و قيمت باغ‌هاي باقيمانده تهران را بيش از پيش بدانيم. زندگي ما در ميان اين همه آلودگي وابسته به آنهاست.

محقق و تهران‌شناس در همین زمینه: مال‌ها می‌توانند فرصت باشند، نه تهدید! انجام خدمات به زائرین اربعین با رویکرد حفظ محیط زیست شهر مهران

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۳۹۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مربا را برای صبحانه نخورید!

به گزارش خبرآنلاین ،کامکوات یا به قول عده‌ای پرتقال تزئینی از جمله مرکباتی است که هم خام آن با پوست در سبد میوه‌ها خوردنی است هم پخته آن به صورت مربا.

همشهری در خبری نوشت:البته این مربا از آن نوع مرباهایی نیست که بشود با خامه یا کره به عنوان صبحانه خورد؛ مربای کامکوات را معمولا به عنوان دسر بعد از غذا یا همراه با چای می‌خورند.

مواد لازم


۱ کیلوگرم کامکوات
۷۵۰ گرم شکر
۲ /۱ یک لیتر آب
۲ ق س آبلیمو

۱. میوه‌ها را شسته و در آبکش بگذارید. بعد روی هرکدام از میوه‌ها به صورت طولی، دوبرش ایجاد کنید تا هم موقع جوشیدن تلخی پوست میوه‌ها گرفته شود و هم اینکه موقع پختن با شکر، به خوبی مواد را جذب کند.

۲. حالا تمام کامکوات‌ها را که برش داده‌اید در قابلمه‌ آب‌جوش بریزید تا بجوشند.

بعد از ۲۰ دقیقه جوشیدن، کامکوات‌ها را از آب خارج کرده و در صافی بریزید. روی آنها آب سرد بگیرید تا تلخی آنها خارج شود.

۳. عمل جوشاندن کامکوات‌ها را یک بار دیگر تکرار کنید و در مرحله بعدی، آنها را در کاسه یا قابلمه‌ای بزرگ ریخته روی آنها آب سرد بریزید و بگذارید حدود ۱۲ ساعت بمانند. در این مدت آب روی کامکوات‌ها را چند بار عوض کنید تا تلخی و اسانس آنها به طور کامل از بین برود.

۴. شکر را با آب در قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و کمی غلیظ (مانند شربت) شود. حالا کامکوات‌ها را در این شربت انداخته و حدود نیم ساعت بگذارید تا میوه‌ها با شکر بجوشند و شیرین شوند. در آخر آبلیمو را اضافه کنید.

فوت‌وفن


افزودن آبلیمو در مراحل آخر تهیه مربا برای جلوگیری از شکرک زدن مرباست.

جوشاندن‌ و آبکش‌کردن‌ چند باره کامکوات‌ها برای گرفتن تلخی آن است.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901079

دیگر خبرها

  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • این مربا را برای صبحانه نخورید!
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • این میوه را حتما قبل از خواب بخورید
  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد
  • افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول