Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،این نکته ثابت شده که کمبود سروتونین عامل مهم ابتلا به افسردگی، تحریک پذیری و استرس است. سروتونین در مقادیر بیشتر در دستگاه گوارش تولید می شود با این حال می توان آن را در پلاکت خون، مغز و سیستم عصبی مرکزی نیز یافت. سروتونین تاثیر شدیدی بر توابع فیزیکی و روانی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سطوح سروتونین زمانی کاهش می یابد که منابع کافی از تریپتوفان و سایر ویتامین ها و مواد معدنی از طریق رژیم غذایی به بدن نرسد. نوشیدن الکل، کافئین و شیرین کننده های مصنوعی سطح آن را در بدن کاهش می دهند ضمن این که این ماده توسط نور خورشید تحریک می شود. بنابراین در فصول سرد، سطوح سروتونین در بدن کاهش می یابد.

با این حال برخی گزینه های غذایی سرشار از این نوع ماده شیمیایی هستند و به جلوگیری از افسردگی ناشی از کمبود سروتونین کمک می کنند:

ماهی های چرب: پروتئین ها و اسیدهای چرب ضروری در این نوع ماهی ها، منجر به افزایش سروتونین در بدن می شوند. علاوه بر این، مصرف این ماهی ها سطوح التهاب را در بدن کاهش می دهند. ماهی سالمون، ماهی ساردین، ماهی تن و ... سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.

تخم مرغ: بخصوص زرده آن سرشار از اسیدهای آمینه و مواد ضروری برای بهبود سلامت فیزیکی و روانی هستند. تریپتوفان موجود در زرده تخم مرغ منجر به افزایش سطح سروتونین می شود.

محصولات لبنی: شیر و مشتقات آن منجر به بهبود خلق و خو می شوند چون سطح کورتیزول یا همان هورمون استرس را در بدن کاهش داده و بر افسردگی نیز غلبه می کنند. علاوه بر این، لبنیات منابع مفیدی از اسیدهای آمینه ضروری برای افزایش سطح سروتونین هستند.

آجیل: اسیدهای چرب ضروری موجود در انواع آجیل، استرس، افسردگی و احساس خستگی را کاهش می دهد و منجر به بهبود عملکرد فیزیکی، روانی و ذهنی می شود. علاوه بر این، انواع آجیل منابع خوبی از منیزیم هستند. این ماده معدنی اثرات استرس را خنثی کرده و مانع بروز مشکلات خواب می شود.

شکلات: شکلات تیره خوشمزه ترین غذا برای کاهش استرس، افسردگی و انواع مشکلات عاطفی است. شکلات تیره حاوی دوز کافی تریپتوفان است به ویژه زمانی که تلخی آن بالای ۶۰ درصد باشد. علاوه بر این، این نوع شکلات منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها نیز محسوب می شود که اثرات منفی رادیکال های آزاد را در بدن خنثی می کنند.

موز: علاوه بر این که سرشار از پتاسیم و کربوهیدرات است، یک منبع غنی از تریپتوفان نیز محسوب می شود و یکی از غذاهای محبوب برای افزایش سطح سروتونین است.

ویتامین دی: سروتونین به شدت وابسته به ویتامین دی است و تحقیقات نشان داده که قرارگرفتن هرچه بیشتر در معرض نور خورشید، می تواند سنتز سروتونین را افزایش دهد.

منبع:آوای سلامت

انتهای پیام/

راهکارهای جلوگیری از ابتلا به افسردگی

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۴۰۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این اکتشاف می تواند نشانگرهای مشترک جدیدی برای افسردگی و بیماری های قلبی فراهم کند که به توسعه درمان هایی برای هر دو بیماری منجر شود.

هر دو بیماری مذکور مشکلاتی برای سلامت در جهان به حساب می آیند. طبق تخمین های اولیه ۲۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان از افسردگی رنج می برند و از سوی دیگر ۶۲۰ میلیون نفر به بیماری های قلبی مبتلا هستند. برای مدت های طولانی تخمین زده می شد عوامل دخیل در سبک زندگی دلایل اصلی ارتباط میان این دو بیماری هستند. سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، ورزش نکردن و تغذیه نامناسب دلیل اصلی هر دو بیماری تلقی می شدند.

مولفان پژوهش جدید یک ماژول ژنی را به عنوان گروهی از ژن ها تعریف کرده اند که الگوی بیان مشابهی در شرایط مختلف دارند و به همین دلیل از لحاظ عملکرد مرتبط هستند.

بینیشا میشرا محقق دانشگاه تامپر در فنلاند در این باره می گوید: ما پروفایل بیان ژنی در نمونه خون افراد مبتلا به افسردگی و بیماری های قلبی را رصد کردیم و ۲۵۶ ژن در یک ماژول ژنی یافتیم که بیان آنها در سطح بالاتر یا پایین تر از متوسط، افراد را در معرض خطر ابتلا به هر دو بیماری قرار می دهد.

این تحقیق براساس پژوهش جوانان فنلاندی(YFS) انجام شده که عوامل ریسک ابتلا به بیماری های قلبی از کودکی تا بزرگسالی را بررسی می کند. این تحقیق در سال ۱۹۸۰ میلادی با حضور ۳۵۹۶ کودک و نوجوان ۳تا۱۸ ساله آغاز شد. محققان الگوریتمی را به کار گرفتند و با استفاده از داده های جمع آوری شده ۲۲ ماژول ژنی از خوشه بندی سلسله مراتبی ماتریس عدم تشابه کشف کردند که حاوی ۱۴ تا ۱۰۳۶۷ ژن مرتبط بودند.

نتایج تحقیق نشان داد یک ماژول ژنی به نام darkred با ۲۵۶ ژن ارتباط زیادی با هر دو بیماری دارد. این تحقیق در ژورنالFrontiers of Psychiatry منتشر شده است.

کد خبر 6098098 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • کمبود نیروی انسانی و بودجه پیشگیری در حوزه مدیریت بحران
  • زیرساخت، فرهنگ، قانون؛ عوامل کاهش تصادفات
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد