Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر امور خارجه گفت: اشتباه راهبردی برخی بازیگران منطقه ای و بین‌المللی مبنی بر  استفاده ابزاری از تروریسم در جهت تحقق اهداف سیاسی منجر به رشد افراط گرایی شده است.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، حسین جابری انصاری معاون عربی و آفریقا وزارت امور خارجه پیرامون آینده گروه های تکفیری و تروریستی در منطقه، اظهار داشت: شکل گیری، بروز و گسترش گروه های تکفیری و تروریستی در منطقه محصول تجمیع عوامل و فاکتورهای مختلف درونی و بیرونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جابری انصاری افزود: به شکل نظامی و عملیاتی آنچه که گروه تروریستی داعش به دنبال آن بود یعنی بر پایی حکومتی به اصطلاح اسلامی در شام و عراق در سیر نزولی خودش قرار دارد و به نظر می رسد در آستانه نابودی فیزیکی است چرا که بخش اعظمی از مناطق اشغال شده عراق و سوریه از کنترل تروریست ها خارج و به دست نیروهای دولتی عراق و سوریه افتاده است.

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه این گروه های تروریستی به لحاظ سیاسی، فکری و ایدئولوژی پایان نمی یابند، تصریح کرد: این پدیده ها بلندمدت هستند و ممکن است به اشکال مختلف و در نقاط مختلفی از جهان بروز و ظهور مجددی داشته باشند و معمولا این طور گروه ها تلاش می کنند زمانی که از طریق نظامی شکست می خورند، دریچه ها و یا منفذ هایی را باز کنند برای اقدامات ضد امنیتی تا با انجام عملیات های مختلف تروریستی ثبات امنیتی کشورها را نقض کنند و برای همین لازم است که دولت ها و ملت های منطقه هوشیار باشند تا بتوانند آنها را کنترل کنند.

وی با بیان اینکه لازم است به پدیده شوم تروریسم نگاه دقیق تر و عمیق تری داشته باشیم، تأکید کرد: تروریسم در ظاهر نظامی و عملیاتی خودش، آن ظاهر بارزی است که همه ما ناگزیر از مبارزه با آن بوده و خواهیم بود که شکر خدا در این رابطه اقدامات خوبی هم در سال های اخیر صورت گرفته است.

جابری انصاری ادامه داد: پیروزی های گسترده عملیاتی در سوریه و عراق توسط نیروهای ارتش و مقاومت آن دو کشور، همگی در راستای مبارزه با آنچه که از وجه ظاهری تروریسم و گروه های تروریستی است، به حساب می آید اما فقط پرداختن به این بُعد ما را از تهدیدات همه جانبه آنها مصون نمی دارد.

معاون وزیر امور خارجه یادآور شد: باید جهت مقابله، برنامه ای همه جانبه، چند وجهی و جامع داشت، چرا که آنها را اگر از در بیرون کنیم از پنجره وارد می شوند. این برنامه همه جانبه ما باید در ابعاد مختلف فکری، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی و نظامی باشد.

وی اظهار داشت: چهار سطح جهت مقابله با تروریست ها لازم است که باید حتماً در برنامه تقابلی ما با آنها وجود داشته باشد که شامل یکم سطح فکری، فرهنگی و اندیشه ای دوم اقتصادی واجتماعی، سوم امنیتی، اطلاعاتی و چهارم سطح نظامی، میدانی است که باید این چهار سطح را در کنار هم در برخورد همه جانبه با تروریست ها مورد توجه خود قرار دهیم . این موارد که تاکنون بیان شد همگی در حوزه عوامل تأثیرگذار داخلی قرار دارد.

جابری انصاری تصریح کرد: یکی از عواملی که منجر به افزایش موج افراط گرایی در منطقه و جهان شده است، سیاست عامدانه و اشتباه راهبردی برخی بازیگران منطقه ای و بین‌المللی مبنی بر استفاده ابزاری از تروریسم و افراط گرایی در جهت تحقق اهداف مشخص سیاسی است. به طور مثال زمانی که رژیم بعثی عراق سقوط کرد ما شاهد شکل گیری عراق جدید مبتنی بر انتخاب مردم عراق بودیم و پس از آن برخی بازیگران تلاش کردند تا شرایط به پیش از دوران فعلی بازگردد و عقربه ها به عقب بازگردانده شوند.

معاون وزیر امور خارجه افزود: آنها از وضعیت فعلی ناراضی بودند و به همین علت استفاده وسیع از تروریسم را در دستور کار خود قرار دادند و به شکل گسترده ای فضای ناامنی را در عراق و همینطور در منطقه سرایت دادند.

وی خاطرنشان کرد: این اتفاق متأسفانه در سوریه هم تکرار شد، بنابراین در عراق به منظور تلاش برای عدم شکل گیری ساختار جدید آن کشور و در سوریه به منظور سرنگونی دولت مرکزی و مشروع آن کشور و برخی تسویه حساب های شخصی با مقامات آن کشور که در دهه های گذشته میان آنها وجود داشته، صورت گرفته است.

جابری انصاری ادامه داد: متأسفانه برخی قدرت های عربی و برخی قدرت های بین‌المللی، تمام تلاش خود را برای تسویه حساب های شخصی با دولت مرکزی سوریه به کار بسته اند و استفاده ابزاری از تروریسم را در سطح گسترده ای در سوریه در دستور کار خود قرار داده اند که جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدای بحران سوریه، این سیاست استفاده ابزاری از تروریست ها را محکوم و آن را سیاستی شکست خورده دانسته است، چرا که هم منجر به صدمه زدن به استفاده کنندگان از تروریسم می شود و هم منجر به افزایش تنش و ناامنی در منطقه می شود و همین اتفاق امروز رخ داده است.

معاون وزیر امور خارجه تأکید کرد: ایجاد ائتلافی منطقه ای و یا بین‌المللی علیه تروریسم یکی دیگر از اقداماتی است که باید در راستای مقابله همه جانبه با تروریسم مدنظر همه ما باشد و از طرفی پایان دادن یک بار برای همیشه، استفاده ابزاری از تروریسم و همچنین دیگر اقدامات و برنامه های لازم جهت مقابله با تروریست ها می تواند در کنار یکدیگر منجر به نابودی هرچه سریعتر و ریشه ای تر این گروه های افراط گرای تروریستی شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم بتوانیم با نگاهی همه جانبه، این غده سرطانی که به جان امت اسلامی افتاده و در این میان دشمنان درجه یک جهان اسلام و در رأس همه آنها رژیم صهیونیستی بیشترین منفعت را از این مسئله می برند، از میان برداریم و به شکل موثری در راستای بهبود شرایط جهان اسلام قدم برداریم.

منبع: مهر

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۴۲۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عراق قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی را تصویب کرد

پارلمان عراق با وجود مخالفت‌ها از سوی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، امروز یکشنبه قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی در این کشور را با یک اصلاحیه به تصویب رساند.

به گزارش مشرق، پارلمان عراق با اعمال اصلاحیه‌ای در قانون قبلی که روابط همجنس‌گرایانه و تغییر جنسیت را جرم تلقی می‌کرد، مجازات تعیین شده برای این جرائم را از اعدام به ۱۵ سال حبس تغییر داد و آن را به تصویب رساند.

در مقابل آمریکا نسبت به تصویب این قانون ابراز نارضایتی و نگرانی شدید کرد.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتشار مطلبی در پلتفرم «ایکس» اظهار کرد: به شدت بابت تصویب اصلاحیه قانون مبارزه با فساد و همجنس‌گرایی در عراق نگران هستیم، این اصلاحیه گروه‌های در معرض خطر بیشتر در جامعه عراق را تهدید کرده و توان عراق در توسعه اقتصاد و جذب سرمایه‌های خارجی را کاهش می‌دهد.

در مقابل «محسن المندلاوی» رئیس پارلمان عراق شنبه در بیانیه‌ای تاکید کرد: تصویب قانون مبارزه با فساد، گامی ضروری برای حفظ زیرساخت‌های ارزش‌های جامعه و مصلحت عالی کشور برای حفاظت از مردمش در برابر فراخوان‌ها به انحطاط اخلاقی و فساد جنسی است که کشورهای جهان را در بر گرفته است.

المندلاوی در ادامه نیز اظهار کرد: این قانون حمایت قانونی برای مبارزه با این اقدامات و مبلغان آنها را فراهم کرده و نقص موجود در قوانین عراق در این حوزه را برطرف کرد.

رئیس پارلمان عراق گفت: همجنس‌گرایی در عراق که سرزمین انبیا، ائمه و اولیای صالح است، جایی ندارد.

پیشنویس این قانون در ابتدا شامل مجازات اعدام برای روابط همجنس‌گرایانه بود اما پس از مخالفت‌های گسترده آمریکا و کشورهای اروپایی با آن، اصلاحاتی پیش از تصویب بر آن اعمال شد.

عفو بین‌الملل نیز مخالفت خود را با تصویب این قانون اعلام کرد و مدعی شد که این قانون به منزله «نقض حقوق اصلی انسان‌ها» است.

در مقابل «رائد المالکی» نماینده پارلمان عراق با اشاره به وجود مخالفت‌هایی از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا با تصویب این قانون تاکید کرد: این قانون مساله‌ای داخلی است و مداخله از سوی هیچ طرفی را نمی‌پذیریم.

بر اساس این قانون، مجازات ۱۰ تا ۱۵ سال حبس برای روابط همجنس‌گرایانه در نظر گرفته شده و فعالیت هرگونه نهادی برای تبلیغ فحشا و همجنس‌گرایی در عراق ممنوع شده و مجازات آن هفت سال حبس است.

همچنین بر اساس این قانون، تغییر جنسیت بیولوژیک برای افراد طبق میل شخصی‌شان ممنوع بوده و برای فردی که بخواهد این کار را انجام دهد و یا هر پزشکی که این کار را برای فرد انجام دهد، یک تا سه سال حبس در نظر گرفته می‌شود.

همچنین مجازات مشابهی برای هر مردی که عمدا رفتارهای زنانه داشته و یا آن را ترویج دهد، در نظر گرفته شده است.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • عنایتی: سیاست باشگاه پیکان جوان‌گرایی است
  • ترکیه: ۱۵ تروریست در شمال عراق از پای درآمدند
  • انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه
  • عملیات موفق ارتش سوریه علیه تروریست‌ها+فیلم
  • تصاویری از لحظه انهدام خودروهای زرهی تروریست‌ها در سوریه
  • تصاویری از لحظه انهدام خودروهای زرهی تروریست‌ها در سوریه | ویدئو
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • عراق قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • هلاکت ۷۰ عضو گروه تروریستی «الشباب» در سومالی