Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - يکي از دستاوردهايي که مسئولان دولتي همواره براي برجام تراشيده‌اند، دو برابر شدن صادرات نفت کشور است. اما واقعيت آمار صادرات نفت ايران چيست؟
سرويس اقتصاد مشرق - آنطور که تاکنون مسئولان دولتي گفته‌اند از زمستان سال 94 که برجام اجرايي شد، صادرات نفت کشور با رفع تحريم‌ها دو برابر شده است.
در اين زمينه مي‌توان به سخنان اميرحسين زماني‌نيا معاون امور بين‌الملل و بازرگاني وزارت نفت در تيرماه سال 95 اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن زمان، اميرحسين زماني‌نيا گفت:
در عرض 4 ماه توانستيم صادرات نفت را 2 برابر کنيم به طوري که قبل از برجام يک ميليون بشکه صادر مي‌کرديم و اکنون 2 ميليون بشکه صادرات داريم همچنين عوايد حاصل از صادرات نيز از طريق بانک دريافت مي‌شود.
سال 95 بيژن زنگنه وزير نفت هم اين ادعا را بارها تکرار کرد که صادرات نفت کشور پس از برجام دو برابر شده است.

در ارديبهشت سال 95 زنگنه درباره‌ دستاوردهاي پسابرجام و افزايش صادرات نفت عنوان کرد:
يکي از مهم‌ترين دستاوردهاي برجام افزايش صادرات بوده است به طوري که در دوران تحريم صادرات نفت خام ما تنها يک ميليون بشکه بود که با در نظر داشتن ميعانات به حدود يک ميليون و 350 هزار بشکه مي‌رسيد.
وزير نفت ادامه داد: اين در حالي است که اين ماه صادرات نفت خام ما به دو ميليون بشکه مي‌رسد که با احتساب ميعانات مجموعا دو ميليون و 400 هزار بشکه صادرات داشته‌ايم که اين به معناي دو برابر شدن صادرات نفت خام و ميعانات است.
در اسفند سال 95 هم مجددا زنگنه گفت:‌ قبل از برجام در روز يک ميليون بشکه نفت به زحمت صادر مي‌کرديم اما اکنون به طور ميانگين صادرات نفت ما بيش از دو برابر شده است.
در ارديبهشت سال 95 هم محمدباقر نوبخت سخنگوي دولت گفت: ميزان صادرات نفت ايران پس از اجراي برجام دو برابر شده است.

اما قضاوت درباره صحت سخنان مسئولان دولت يازدهم درباره دو برابر شدن صادرات نفت پس از برجام، ‌به علت منتشر نشدن آمار رسمي، دشوار بود زيرا تاکنون درباره آمار واقعي صادرات نفت کشور خصوصا پس از برجام، آمار و ارقامي به جز اظهارات شفاهي مسئولان وزارت نفت در دسترس نبود. ضمن آن که مسئولان وزارت نفت همواره آمار صادرات نفت را با صادرات ميعانات گازي جمع زده و مجموع آن را به عنوان صادرات نفت کشور بيان مي‌کنند.
آماري که بانک مرکزي نيز به طور فصلي در نماگرهاي اقتصادي خود درباره صادرات نفت کشور منتشر مي‌کند، شامل صادرات نفت خام و خالص صادرات فرآورده هاي نفتي است. بنابراين امکان محاسبه و استخراج رقم دقيق صادرات نفت ايران از آمار بانک مرکزي ممکن نيست.
در اين فقر آماري، اخيرا مرکز آمار با انتشار نسخه الکترونيکي گزارش فصلي اقتصاد ايران در بهار١٣٩٦، آمار رسمي صادرات نفت خام کشور را از سانسور بيرون آورده است که اين آمار رسمي نشان مي‌دهد ادعاي دو برابر شدن صادرات نفت کشور پس از اجراي برجام، کذب محض است.
از آنجا که برجام از زمستان 94 اجرا شد، براي قضاوت دقيق درباره ميزان افزايش صادرات نفت کشور بايد آمار صادرات نفت در فصول قبل از زمستان 94 را با فصول بعد از آن مقايسه کرد. گزارش مرکز آمار نشان مي‌دهد در پاييز 94 و قبل از اجراي برجام، صادرات نفت کشور 1.402 ميليون بشکه بوده است که در بهار 95 يعني بعد از اجراي برجام به 1.931 ميليون بشکه افزايش پيدا کرده است که رشد 37 درصدي نشان مي‌دهد.
مطابق اين آمار، صادرات نفت ايران در اوج خود به رقم 2.313 ميليون بشکه در پاييز 95 رسيده که نسبت به پاييز 94 بالغ بر 65 درصد رشد نشان مي‌دهد. اما از پاييز 95 بدين سو، صادرات نفت خام کشور رو به کاهش گذاشته و در زمستان 95 به 2.225 ميليون بشکه و در بهار 96 به 2.154 ميليون بشکه رسيده است که نسبت به قبل از برجام 54 درصد رشد نشان مي‌دهد.

بنابراين صادقانه آن بود که مسئولان دولت و وزارت نفت اعلام مي‌کردند که صادرات نفت کشور پس از برجام 1.5 برابر شده، نه 2 برابر.
اين آمار به خوبي نشان مي‌دهد که سخنان بيژن زنگنه درباره اين که قبل از برجام صادرات نفت کشور يک ميليون بشکه در روز بود، کذب محض بوده است زيرا در سال 93 نيز ميانگين صادرات نفت کشور 1.343 ميليون بشکه بوده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۴۴۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر حسام‌الدین علامه با بیان اینکه زخم‌های مزمن ۳ دسته «عمده» و یک دسته «نادرتر» دارند، اظهار کرد: زخم‌های دیابتی در صدر دسته «عمده» قرار می‌گیرند؛ زخم‌های دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه زخم‌های عروقی دومین عامل ابتلا به زخم‌های مزمن هستند، اظهار کرد: زخم‌های عروقی به ۲ دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شود. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.

علامه با بیان اینکه سومین عاملی که منجر به زخم‌های مزمن می‌شود، زخم‌های «فشاری» یا «بستر» هستند؛ افزود: طبیعی است که تعداد سالمندان یک جامعه با افزایش شاخص امید زندگی زیاد می‌شود. در چنین شرایطی، انتظار داریم بیماری‌هایی که منجر به استراحت مطلق سالمندان می‌شود به ویژه در سالمندانی که سکته کرده‌اند و دارای اختلالات حرکتی هستند و یکجانشین شده‌اند، منجر به زخم بستر یا فشاری شود. همچنین افرادی که دارای معلولیت هستند و به ناچار در یک وضعیت خاص قرار می‌گیرند، اغلب دچار زخم مزمن می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره زخم‌های مزمن «نادر» نیز گفت: برخی از سرطان‌ها منجر به زخم‌های مزمن می‌شوند که این زخم‌ها جزو موارد نادر زخم‌های مزمن هستند. همچنین برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج می‌توانند زخم مزمن ایجاد کنند. 

وی با بیان اینکه برآورد‌ها بیانگر این است که حدود ۰.۸ تا ۱.۵ درصد از افراد جامعه به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. در حال حاضر، ۷ میلیون دیابتی در کشور زندگی می‌کنند؛ با توجه به جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور و احتمال ابتلای ۱۵ تا ۳۴ درصدی دیابتی‌ها به زخم پای دیابتی باید گفت به شرط در نظر گرفتن دیابت اثبات شده در حداقل ۷ میلیون نفر از جمعیت کشور، آنگاه حدود ۵۰ درصد از این افراد به «نوروپاتی» مبتلا می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: نوروپاتی منجر به بی‌حسی ناحیه پا می‌شود؛ در نتیجه افراد مبتلا به دیابت نه تنها متوجه تروما و آسیب‌های وارده به پا نمی‌شوند، بلکه فرایند درمان بیماری به دلیل مشکلات حسی و خون‌رسانی نامناسب کاهش می‌یابد.

وی درباره قطع عضو زخم پای دیابتی نیز به ایسنا گفت: حدود ۱۵ درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. درجات قطع عضو زخم پای دیابتی شامل قطع یک بند انگشت تا قطع کامل پا می‌شود. با توجه به جمعیت افراد دیابتی کشور و آمار و ارقام مربوط به قطع عضو زخم پای دیابتی می‌توان گفت، حدود ۲۰۰۰ نفر در کشور به صورت سالانه درجاتی از قطع عضو پا را تجربه می‌کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا / واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا/ واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آشکار شدن ماهیت واقعی دولتمردان آمریکا در برخورد خشن با جنبش اعتراضی دانشجویان
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»