Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: باتوجه به ظرفیت‌های دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی و همچنین بخش گیاه‌شناسی این دانشگاه به‌زودی باغ گیاه‌شناسی در حوزه دانشگاه محقق اردبیلی راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، گودرز صادقی صبح امروز در مراسم افتتاح کلکسیون گیاهان دارویی در دانشگاه محقق اردبیلی که با حضور رئیس کمیته موزه‌های ایران برگزار شد اظهار داشت: در حال‌حاضر به همت دانشجویان و اساتید دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی در حال راه‌اندازی باغ گیاه‌شناسی در زمینی به مساحد 2 هکتار در داخل دانشگاه محقق اردبیلی هستیم که این پروژه هم‌اکنون در حال طراحی است و در اسرع وقت نسبت به احداث و راه‌اندازی آن اقدام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه باغ گیاه‌شناسی دانشگاه می‌تواند زمینه‌ساز توسعه‌های زیادی در حوزه گیاه و گیاه‌شناسی باشد، افزود: باتوجه به قابلیتهای بالقوه منطقه در حوزه گیاهان دارویی و پرورش گیاه هم به صورت گلخانه‌ای و هم به صورت طبیعی انتظار می‌رود تا در حمایت از دانشجویان رشته کشاورزی و منابع طبیعی و با در اختیار قرار دادن امکانات لازم بتوانیم شاهد رشد و توسعه همه‌جانبه تولید گیاهان دارویی و شناسایی ارقام جدیدی از گونه‌های مختلف باشیم.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: در رابطه با تغییر ساختمان دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق پیگیر اختصاص زمینی به مساحت 10 هکتار برای این دانشکده هستیم تا بدین ترتیب فعالیت‌های این باغ را توسعه دهیم و شاهد درخشش‌های زیاد و کسب موفقیت‌های بیشتر در این حوزه باشیم.

صادقی با اشاره به اینکه هم‌اکنون کلکسیون گیاهان دارویی یکی از دانشجویان دانشگاه در دانشکده کشاورزی و مناطق طبیعی دانشگاه دایر است، گفت: دانشجویان رشته کشاورزی و سایر دانشجویان می‌توانند با مراجعه به محل از کلکسیون گیاهان دارویی بازدید کرده و تحقیقات علمی و میدانی خود را انجام دهند.

وی با تاکید بر قابلیت‌های دامنه‌های سرسبز سبلان برای شناسایی ارقام جدید از گونه‌های گیاهان دارویی افزود: ما تمام سعی خود را بر این داریم تا با حمایت از دانشجویان رشته مهندسی کشاورزی و ترغیب آنها به سمت انجام پروژه‌ها و تحقیقات علمی و در سطح ملی موفقیت‌های جدیدی را در این حوزه برای دانشگاه رقم بزنیم که انتظار می‌رود در این حوزه اساتید و اعضای هیئت علمی نیز یاری‌گر باشند.

سیداحمد محیط‌طباطبایی، رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران نیز در ادامه این مراسم ضمن تحسین راه‌اندازی کلکسیون گیاهان دارویی در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: دانشگاه محقق اردبیلی یکی از دانشگاه‌های بنام کشور بوده و با دانشگاه‌های سطح بالا در داخل رقابت دارد که همواره تا به اکنون شاهد این بودیم که نخبگان و دانشمندان زیادی از همین دانشگاه تربیت یافته و در حوزه‌های مختلفی همچون نانو، فناوری و دانش بنیان در سطح کشور فعالیت دارند.

وی بیان کرد: راه‌اندازی کلکسیون گیاهان دارویی شاید استارت خوبی برای ادامه روند برپایی موزه‌ها و باغ‌های گیاه‌شناسی در سطح استان اردبیل و در دانشگاه محقق باشد که در این زمینه باغ‌های اکولوژیکی و هر باریوم‌ها نیز موزه هستند و باید از آنها نیز نهایت استفاده را برده و بهره‌مند شد.

وی با بیان اینکه در صورت حمایت و اختصاص زمین مناسب می توان کلکسیون زنده گیاهی را راه‌اندازی کرد، افزود: همچنین می‌توان آثار موجود در این کلکسیون را به صورت مجازی در اختیار علاقه‌مندان قرار داد.

رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران با بیان اینکه برخی از گیاهان اعم از دارویی و صنعتی در گذشته در صنعت رنگرزی آذربایجان مورد استفاده قرار می‌گرفته است، افزود: با استفاده بهینه از این گیاهان می‌توان این صنعت را دوباره احیا کرد چرا که استان اردبیل به عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید گیاهان دارویی قابلیت‌های زیادی در این حوزه دارد.

انتهای پیام/

R41374/P1357/S6,49/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۴۴۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی

پژوهشی جدید نشان می‌دهد که باغ‌های گیاه‌شناسی نقش بسیار چشمگیری در کاهش دمای شهرها دارند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در روزهای گرم تابستان، هیچ فعالیتی به اندازه قدم زدن در یک باغ گیاه‌شناسی زیبا آرام‌بخش نیست اما این فضای شهری تنها نقش تفریحی ندارد بلکه می‌تواند به کاهش گرمای ناشی از تغییرات اقلیمی در محیط شهری اطراف خود کمک کند.

بررسی جامع تحقیقات انجام شده توسط مرکز جهانی تحقیق هوای پاک در خصوص تأثیر فضای سبز در کاهش گرما نشان داده باغ‌های گیاه‌شناسی بیشترین اثر را در کاهش گرمای شدید دارد. این تحقیق نشان داده فضاهای سبز مانند باغ پزشکی چلسی، باغ گیاه‌شناسی کیوی لندن یا باغ‌های خلیج سنگاپور، به‌طور متوسط ۵ درجه سانتی‌گراد دمای هوا در فضای شهری اطراف را کاهش داده‌اند.

پارک‌ها و حوضچه‌های شهری نیز تأثیر مشابهی داشتند و حتی دیوارهای سبز، درختان در خیابان‌ها و زمین‌های بازی هم دمای هوا را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهند. پروشانت کومار، مدیر مرکز جهانی تحقیق هوای پاک و محقق اصلی این مطالعه، در این رابطه گفت هدف اصلی تحقیق این بود که در واقع به طور علمی نشان دهد در شهرها چه فضاهای سبز و آبی وجود دارد، اطلاعات در دسترس چیست و در چه مناطقی تحقیقات کافی انجام نشده است. همچنین این پژوهش نشان می‌دهد در صورت برنامه‌ریزی شهری، از چه شواهدی می‌توان برای طراحی بهتر فضاهای سبز استفاده کرد.

عوامل محلی در این رابطه نقش مهمی ایفا کردند اما به طور کلی ثابت شده پارک‌های بزرگ‌تر اثر خنک‌کننده بیشتری دارند. علاوه بر این، مشخص شد که با اتصال فضاهای سبز و ایجاد دالان سبز تأثیر مثبت بیشتری در شهر به دست می‌آید.

طبقه گفته کومار، این یافته‌ها به طراحان شهری در سراسر دنیا کمک می‌کند تا با چالش گرمای جهانی مقابله کنند. محققان بر این باور هستند که با عملی کردن تنها بخشی از یافته‌های تحقیقات مرتبط با تأثیر فضای سبز بر زیست‌پذیری، شهرها محیط بهتری برای سکونت می‌شوند و شهروندان نیز شاهد فضای شاد و سالم‌تری خواهند بود.

این مطالعه به طور دقیق نشان داده است که راه‌حل جامعی برای تمام محیط‌های شهری وجود ندارد، بلکه باید به دنبال بهترین روش متناسب با محیط بود.

کد خبر 748648

دیگر خبرها

  • نخستین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس‌شناسی
  • اولین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس شناسی
  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • این گیاه دارویی نفخ شکم را از بین می‌برد
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش