Web Analytics Made Easy - Statcounter

میشل عون، رئیس جمهوری لبنان نسبت به وضعیت سعد حریری در عربستان ابراز نگرانی کرد. آفتاب‌‌نیوز : رسانه‌های لبنان روز جمعه گزارش دادند که میشل عون در نشستی با حضور سفرای خارجی و نمایندگان سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب خواستار روشن شدن وضعیت سعد حریری شده است.
به گزارش آفتاب‌نیوز، رئیس جمهوری لبنان همچنین شرایط اعلام استعفای حریری در عربستان را «غیر قابل قبول» خوانده و در گفتگو با ولید بخاری، کاردار سفارت عربستان در بیروت گفته است که حریری «باید به کشورش بازگردد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نخست‌وزیر مستعفی لبنان از شنبه گذشته که متن استعفانامه خود را در ریاض از روی نوشته خواند، تاکنوتن به کشورش بازنگشته و همین موضوع به اخبار و شایعاتی در مورد بازداشت یا حصر او در عربستان سعودی دامن زده است.
دولت بیروت استعفای نخست وزیر را نپذیرفته و وزیر دادگستری لبنان گفته است که او ابتدا باید بازگشته و سپس «داوطلبانه» تقاضای خود را برای رسیدگی به رئیس‌جمهوری ارائه کند.
اخبار تأیید‌نشده همچنین حاکی است دولت لبنان برای درخواست از عربستان جهت «آزادی» سعد حریری دست به دامن کشورهای عربی دیگر شده است.
نبیه بری، رئیس مجلس لبنان که اکثریت نمایندگان آن را اعضا حزب مستقبل تشکیل می‌دهند گفته است که دولت به رغم غیبت نخست وزیر، کماکان به کار عادی خود ادامه می‌دهد.
آخرین مواضع افراد و گروه‌های داخلی لبنان
روز پنج‌شنبه حزب المستقبل که نخست‌وزیر مستعفی لبنان رهبری آن را بر عهده دارد با انتشار بیانیه‌ای خواستار بازگشت حریری شده بود. در بیانیه این حزب آمده است که بازگشت سعد حریری رئیس جریان المستقبل، برای بازگرداندن «اعتبار» موازنه داخلی و خارجی کشور ضروری است.
حزب‌الله لبنان اما با رئیس‌جمهوری همنوا شده و از رد درخواست استعفای حریری توسط میشل عون استقبال کرده است.
روز پنج‌شنبه همچنین ولید جنبلاط، از چهره‌های شاخص سیاسی و رهبر حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان از سعد حریری خواست تا به کشورش بازگردد. او در صفحه توئیتر خود نوشت: «بعد از یک هفته اقامت اجباری، شیخ سعد [حریری] چه به زور استعفا داده باشد چه به اختیار، اکنون وقت آن است که برگردد.»
این سیاستمدار دروزی لبنان ضمن «بی‌بدیل» خواندن حریری می‌افزاید که حضور او در لبنان در میانه تلاشی مشترک «برای تکمیل روند سازندگی و ثبات» گریزناپذیر است.
بیانیه گروه بین‌المللی حمایت از لبنان
از سوی دیگر گروه بین‌المللی حمایت از لبنان که اعضای آن را ایالات متحده آمریکا، روسیه و فرانسه تشکیل می‌دهند، خواستار آن شده است که لبنان از تنش‌های جاری در منطقه بر حذر بماند.
این گروه روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از احتمال بروز بی‌ثباتی در لبنان در پی استعفای سعد حریری، بر اهمیت برقراری دوباره «توازن حیاتی» میان نهادهای دولتی لبنان که «عامل ثبات» این کشور هستند، تأکید کرد. نمایندگان کشورهای عضو این گروه در پایان دیدار با رئیس جمهوری لبنان، از این که میشل عون، سعد حریری را به بیروت فراخوانده، استقبال کردند.
آخرین مواضع آلمان و فرانسه
آلمان اعلام کرد مدرکی دال بر بازداشت حریری در عربستان در دست ندارد. سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت: «ما هیچ مدرکی نداریم که نشان دهد حریری در ریاض بازداشت است و گمان می‌کنیم که خودش تصمیم می‌گیرد کجا برود.»
وی همچنین در واکنش به اتهام‌هایی که حریری در متن استعفانامه خود متوجه ایران و حزب‌الله کرده بود گفت: «برلین هم نگرانی‌های ریاض درباره دخالت ایران در یمن، حمایتش از بشار اسد رئیس جمهور سوریه و گروه حزب‌الله را دارد.»
به نوشته یورونیوز، پیش از این نیز وزیر خارجه فرانسه ادعای بازداشت آقای حریری را رد کرده بود. ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه تاکید کرد که نخست وزیر مستعفی لبنان آزادی کامل سفر و رفت و آمد دارد.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۴۴۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است

  توجه ایران به توسعه پایدار اقتصادی
وی با اشاره به برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران «اکسپو ۲۰۲۴» باحضور بازرگانان از کشورهای مختلف در تهران گفت: این نشان می‌دهد که ایران در کنار عزم سیاسی برای گسترش ارتباطات به توسعه پایدار اقتصادی و تقویت مناسبات سازنده با کشورهای مختلف در این حوزه توجه جدی دارد.
   
دانشجو با خشونت ساکت نمی‌شود
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبت‌های خود درپاسخ به سوالی در مورد اعتراضات اخیر دانشجویی در آمریکا گفت: این اعتراضات نشان دهنده بیداری جامعه جهانی و افکار عمومی دنیا نسبت به مسأله فلسطین است. وی افزود: با اقدامات پلیسی وسیاست‌های خشن نمی‌توان صدای این معترضان را خاموش کرد.کنعانی ادامه داد: وزارت خارجه ایران برخورد خشن و پلیسی با فضای دانشگاه‌ها ومطالبات دانشجویی درآمریکارابه‌هیچ‌وجه نمی‌پذیردومعتقد است که با سیاست‌های خشن و پلیسی،نمی‌توان صدای‌دانشجویان ومطالبات برحق افکارعمومی جهان درمحکومیت جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی را خاموش کرد.
   
گسترش همکاری‌های اقتصادری ایران و عربستان
کنعانی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود با بیان این‌که ایران و عربستان در کنار گسترش همکاری‌های سیاسی به گسترش همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور نیز توجه دارند، گفت: در حال حاضر دو هیات دولتی جمهوری اسلامی ایران در دو سطح و به دو منظور در ریاض به‌سر می‌برند. هیاتی به ریاست آقای خاندوزی، وزیر اقتصاد برای مشارکت در اجلاس بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده‌اند و در این هیات آقای فرزین، رئیس بانک مرکزی نیز حضور دارند.
   
گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌ها ادامه دارد
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در ارتباط با موضوع گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌ها و این‌که آیا در جریان سفر اخیر آقای احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی به روسیه در این ارتباط رایزنی و گفت‌وگو شده است، بیان کرد: همان‌طور که هفته پیش مطرح کردم، گفت‌وگوها، تماس‌ها و تبادل پیام‌های دیپلماتیک در ارتباط با این موضوع به روش‌های مقتضی ادامه دارد. وی ادامه داد: نشست‌های بین‌المللی معمولا فرصتی است که ایران در چارچوب نشست‌های دوجانبه دیدگاه‌های خود را با طرف‌های مقابل و مرتبط در این حوزه بیان می‌کند و دیدگاه‌ها و پیشنهاداتی را که در این زمینه مطرح است، دریافت می‌کند.
   
مطالبات ما در توافق‌نامه امنیتی از دولت عراق واضح است
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با روند اجرای توافق‌نامه امنیتی ایران و عراق باتوجه به دیدار اخیر احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشور با قاسم الاعرجی، دبیر شورای امنیت ملی عراق افزود: همان‌طور که پیش از این گفته‌ایم این توافق براساس یک مبنای مشترک جهت تامین امنیت درخصوص مرزهای دو کشور و همچنین تامین دیدگاه‌های ایران در مورد مصادر صدور ناامنی از این کشور و مرزها به جغرافیای داخل کشور است. مطالبات ما در این زمینه از دولت عراق کاملا واضح است.
   
روابط ایران و روسیه در مسیر پیشرفت است
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در مورد گسترش روابط ایران و روسیه با توجه به سفر اخیر دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه و همچنین سفر چند روز پیش علی باقری، معاون وزیر خارجه به مسکو و حمایت روسیه از عملیات وعده صادق که از سوی ایران علیه رژیم صهیونیستی صورت گرفت، گفت: روابط ایران و روسیه در مسیر درست خود در حال پیشرفت است. همکاری‌های دو جانبه بین دو کشور در حوزه‌های مختلف در جریان است و ما شاهد جهشی کاملا چشمگیر در حجم مناسبات و همکاری‌های دو کشور هستیم. ایران و روسیه دارای عزم و اراده مشترک برای افزایش همکاری‌ها و برداشتن گام‌های جدید در این ارتباط هستند.

در بحث مبارزه با تروریسم در کنار کشورهای دوست خود هستیم
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اقدام تروریستی اخیر در روسیه گفت: هرگونه اقدام به عملیات تروریستی علیه شهروندان، اماکن دولتی و ... در هر کشوری که صورت بگیرد از نظر ایران مردود و محکوم است.وی افزود: در بحث مبارزه با تروریست در کنار کشورهای دوست از جمله روسیه هستیم و موضوع تروریسم یک تهدید مشترک برای دولت و ملت‌های جهان است. کنعانی ادامه داد: متاسفانه برخی از کشورها در راستای منافع نامشروع سیاسی خود از تروریسم در طول سالیان گذشته به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف خود استفاده کردند.وی با تاکید بر این‌که تروریست یک تهدید مخوف و نگران‌کننده است و متاسفانه برخی از کشورها مایل هستند که از آن به عنوان یک ابزار استفاده کنند، گفت: در بحث مبارزه با تروریسم در کنار کشورهای دوست خود هستیم و اقدامات تروریستی را محکوم می‌کنیم.سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در این نشست توضیحاتی در ارتباط با سفر اخیر دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ایران به روسیه برای شرکت در نشست امنیتی سنت‌پترزبورگ ارائه داد و گفت: آقای احمدیان در این اجلاس پنج پیشنهاد مشخص ایران را در حوزه امنیت بین‌الملل ارائه کردند.

دیگر خبرها

  • پاسخ سفیر ایران به ادعای نخست‌وزیر دانمارک/ به نسل‌کشی واکنش نشان دهید
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • نخست‌وزیر اسپانیا: استعفا نداده و با قدرت ادامه می‌دهم
  • نخست وزیر اسپانیا: استعفا نخواهم کرد
  • وزیر اول اسکاتلند استعفا داد
  • نخست وزیر اسکاتلند قصد استعفا دارد
  • تظاهرات شهرک‌نشینان برای کناره‌گیری نتانیاهو
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • جدیدترین اظهارنظر وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه
  • وزیر اول ایرلند شمالی خشونت‌ها در غزه را نسل کشی خواند