Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- پژوهش محققان دانشگاه تهران نشان مي‌دهد که ساختار پروتئين در گوشت حلال و گوشت غيرحلال متفاوت است و گوشت حلال با دستگاه گوارش انسان سازگارتر است.

به گزارش روز شنبه ايرنا از روابط عمومي دانشگاه تهران، از آن‌جا که از مهم‌ترين عوامل تعيين کننده حلال بودن گوشت، نوع ذبح حيوان است، مطالعاتي در اين زمينه انجام شده است که نشان مي‌دهد روش‌هاي مختلف کشتار روي کيفيت و ترکيبات بيوشيميايي گوشت و خواص فيزيکي مثل رنگ گوشت و هم‌چنين خواص ميکروبي آن، پس از مرگ حيوان تأثيرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محققان مرکز تحقيقات بيوشيمي و بيوفيزيک دانشگاه تهران طي مطالعات طيف‌سنجي اعلام کردند پروتئين ميوگلوبين که يک پروتئين بافت ماهيچه‌اي است تحت کشتار حلال ساختار فشرده‌تري نسبت به ميوگلوبين غيرحلال دارد و راديکال‌هاي فعال اکسيژن توليد شده هنگام اندرکنش ميوگلوبين غيرحلال با ماده تخريب کننده پروتئين، بيشتر است.
بنا بر اين گزارش، اعمال شرايط گوارشي بر دو پروتئين نشان داد نمونه حلال هضم راحت‌تري نسبت به نوع غيرحلال داشته است. تأثير حرارت بر ميوگلوبين غيرحلال منجر به تجمعات بيشتري در آن مي‌شود که هم راستا با اکسايش بيشتر اين نمونه، باعث اختلال در عملکرد آنزيم‌هاي گوارشي بر هيدروليز پروتئين مي‌شود.
بر اساس اين مطالعات، دستگاه سنجش بافت نيز نشان مي‌دهد بافت غيرحلال هنگام جويدن سختي و مقاومت بيشتري نسبت به بافت ماهيچه‌اي حلال دارد. خاصيت افزايش راديکال‌هاي فعال اکسيژن در ميوگلوبين غيرحلال مي‌تواند در عوارض و پيچيدگي‌هاي بيماري ديابت نقش ايفا کند.
اين پژوهش توسط الناز حسيني، دانشجوي کارشناسي ارشد در رشته بيوفيزيک با راهنمايي دکتر علي اکبر موسوي موحدي در مرکز تحقيقات بيوشيمي و بيوفيزيک دانشگاه تهران انجام شد.
لازم به ذکر است که مصرف محصولات حلال طي سال‌هاي اخير در سراسر جهان رشد صعودي داشته و صنعت غذاي حلال که عمدتاً بر فراورده‌هاي گوشتي تمرکز دارد، به يک صنعت پردرآمد تبديل شده است.
علمي 9157
دريافت: منصوره شوشتري* انتشار: محتشمي پور
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۵۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران

 مهرداد بذرپاش با یادآوری این‌که خط راه‌آهن در  منطقه ۱۷ تهران سال‌های گذشته به‌دلیل ایجاد آسایش و امنیت به زیر زمین منتقل شد، اظهار کرد: پس از این اقدام چند موضوع از جمله ایمنی تونل احداث شده، تهویه مناسب تونل، روشنایی کافی تونل و امکان تخلیه سریع مسافران هنگام بحران مورد تاکید قرار گرفت.

وی ادامه داد: بر اساس توافق شرکت راه آهن و شهرداری تهران مقرر شد زمین‌های روی تونل ریلی زیرزمینی برای رفاه حال مردم واگذار شود. در این توافق، شهرداری تهران، مکلف به مناسب‌سازی، ایجاد فضای سبز و احداث پیاده رو شد که هم اکنون بخشی از فضای سبز و پیاده روها برای رفاه حال مردم منطقه ایجاد شده و بخشی از کار باقی مانده است.

بذرپاش با اشاره به این‌که اختلاف نظرهایی در خصوص زمین‌های روی این تونل ریلی زیرزمینی وجود دارد، توضیح داد:  در خصوص حریم‌هایی مسیر راه آهن باید تصمیم گیری شود، در حریم ۱۷ متری، ایمنی الزامی است و باید حفظ شود و در حریم ۳۰ متری برخی مناطق نیاز است تسهیل‌گری‌هایی انجام شود.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی برای حریم بعد از ۱۷ متر در محدوده ۳۰ متری به دولت ارائه شده که در کمیسیون زیربنایی دولت به تصویب رسیده است. منتظر تایید هیأت وزیران هستیم که با تصویب پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی گشایش خوبی برای ساکنان مسیر ریلی منطقه ۱۷ اتفاق می‌افتد.

بذرپاش ادامه داد: در صورت تصویب هیئت وزیران، محدوده ۳۰ متری از حریم ۱۷ متری ریلی که اکثراً نیز بافت فرسوده است امکان نوسازی را پیدا می‌کنند. این حریم‌ها با رعایت حقوقی که باید به دولت و راه آهن پرداخت شود آزادسازی می‌شوند و مجوز ساخت و ساز خواهند یافت.

وی با تاکید بر اینکه نوسازی بافت فرسوده سیاست‌های اصلی دولت است، توضیح داد: ۱۳ هزار پلاک در منطقه ۱۷ تهران و در محدوده تونل ریلی وجود دارد که به عنوان پلاک فرسوده هستند و در صورت موافقت هیئت دولت با امکان ساخت و ساز، بافت فرسوده منطقه نوسازی می‌شود.

بذرپاش گفت: با آزادسازی ۱۳ هزار پلاک فرسوده حریم ۳۰ متری تونل ریلی منطقه ۱۷ تهران امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی فراهم می شود که گشایش خوبی برای شهر تهران خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • قیمت گوشت قرمز، امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت گوشت مرغ امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • شهر اسلامی را با درآمد حلال اداره می‌کنیم/ مسئله اصفهان‌ستیزی باید در سطوح عالی دنبال شود
  • امنیت شغلی یکی از مهم‌ترین نیازهای جامعه کارگری است
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود