Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-27@01:22:47 GMT

گردشگران خارجی مبهوت زیباترین مسجد رنگی جهان

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۶۱۱۰۷

گردشگران خارجی مبهوت زیباترین مسجد رنگی جهان

استان‌ها > فارس - «خبرجنوب» نوشت: «برای نخستین بار است که لباس های سنتی کشوری را می پوشم و در یک عمارت تاریخی قدم می زنم و می توانم عکس بگیرم و این بهترین یادگاری و سوغاتی است که از شیراز به کشورم خواهم برد»، این را یکی از 25 گردشگر تایلندی که روز گذشته با به تن کردن لباس های قاجاری از مسجد نصیرالملک شیراز دیدن می کرد به خبرنگار سرویس گردشگری «خبرجنوب» گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانم «في دورانگ لي» در گفت و گو با خبرنگار ما با بيان اين كه هيچ وقت تصور نمي كرده كه روزي لباس قاجاري ايرانيان را بر تن كند گفت: «اين لباس قديمي بسيار زيبا است و براي نخستين بار است كه به شهري سفر مي كنم و مي توانم چنين لباس زيبا و اصيلي را بپوشم».
وي با اشاره به اين كه براي نخستين بار است که به شيراز سفر مي كند افزود: «يكي از عمارتهاي تاريخي كه در اين شهر توريستي ديدم؛ مسجد قاجاري نصيرالملك است كه از معماري و تزئيات خاصي بهرهمند است».
اين گردشگر تايلندي افزود: «تابش نور خورشيد از پنجره هاي مشبك و رنگي مسجد جلوه خاصي به اين بناي مقدس داده است و با لباس قاجاري كه به تن كرده ام توانستم اين جلوه هاي زيبا را حس كنم».
خانم في اضافه كرد: «شيراز شهر شگفتي هاست شهري است که مردمانی مهربان دارد و بسيار خوشحالم كه به اين شهر سفر كرده ام».
به گزارش خبرنگار سرويس گردشگري «خبرجنوب» اين روزها گردشگراني كه به اكثر بناهاي تاريخي به خصوص عمارت هاي قاجاري شيراز مي روند مي توانند با كرايه كردن و پوشيدن لباس هاي سنتي و قديمي ايران تجربه متفاوتي از سفر به شيراز را داشته باشند، تجربه اي كه اين بار از سوي يكي از آژانسهاي مسافرتي شيراز براي 25 گردشگر خارجي به وجود آمد و به گفته محمد مهدي سياوشي در حال حاضر بهره بردن از تمامي داشته هاي تاريخي و فرهنگي فارس براي معرفي به گردشگران خارجي و حتي داخلي يك فرصت به شمار مي رود.
وي در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: «بايد از هر فرصتی براي جذاب تر كردن تورهاي ورودي و همچنين ماندگاري بيشتر گردشگران در شيراز و استان فارس بهره برد».
مدير آژانس مسافرتي «بهين بُرگ» با بيان اين كه همواره گردشگران ورودي به ايران و فارس در جست و جوي حقايق هستند، افزود: «با توجه به مدت اقامت اندكي كه گردشگران ورودي به شهرهاي ايران دارند جا دارد كه در مقصد سفر (به طور مثال شيراز) برنامه ها به نحوي باشد كه آن ها با اكثر جاذبه هاي تاريخي و گردشگري همچنين آداب و رسوم و فرهنگ شيراز آشنا شوند».
وي ادامه داد: «براي نخستين بار براي گردشگران اين تور لباس هاي قاجاري تهيه و پيشنهاد شد كه با پوشيدن اين لباس ها از عمارت هاي تاريخي شيراز ديدن كنند كه خوشبختانه مورد استقبال آن ها نيز قرار گرفت».
سياوشي افزود: «در واقع چنين اقدامي تاثير بسزايي در شناخت گردشگران خارجي از فرهنگ اصيل ايراني دارد و مي تواند تبليغات موثري هم براي اشاعه اين فرهنگ و تمدن به ديگر گردشگران باشد چرا كه هر يك از اين افراد (گردشگران) مبلغاني براي ايران محسوب مي شوند».
در ادامه اين گفت و گو خانم «ويتانيا» خود را كارمند يك بانك معتبر بانكوك در كشور تايلند معرفي مي كند و با ابراز خوشحالي از پوشيدن لباس هاي سنتي شيراز به خبرنگار ما گفت: «علاقه بسياري داشتم كه به ايران به خصوص شهر تاريخي شيراز سفر كنم اما همواره نگراني بسياري از حضورم در اين سرزمين داشتم».
وي افزود: «تصور نمي كردم كه ايران كشوري امن با مردماني مهربان باشد كه همواره لبخند به لب دارند».
وي افزود: «بسيار علاقمندم كه در اين شهر بمانم و وقت بيشتري را به جاذبه هاي گردشگري و تاريخي اختصاص دهم البته با لباس هاي قاجاري!».
ويتانيا در ادامه اضافه كرد: «متاسفانه بسياري از گردشگران به خصوص تايلندي ها از جاذبه هاي تاريخي و گردشگري ايران به ويژه فارس اطلاع كافي ندارند و جا دارد كه تبليغات در اين حوزه بيشتر شود».
آقاي «آرجيوا» يكي ديگر از گردشگران خارجي است كه لباس قاجاري به تن دارد. وي با اشاره به بازديدش از مسجد نصيرالملك گفت: «بازديد از اين بناي مقدس بسيار عجيب بود و با تمام وجود زيبايي ها و معنويت در اين مسجد را حس كردم».
وي با بيان اين كه من از اين استان چيز زيادي نمي دانم اما مسجد نصيرالملك يك حس بسيار خوب به من داد كه سراسر معنويت بود افزود: «در اين مسجد تاريخي كه به مسجد صورتی هم معروف است زيبايي معماري و رنگ و نوري دیدم كه تا كنون در هيچ بناي قديمي آن را تجربه نكرده بودم».
آرجيوا كه به همراه خانواده اش به شيراز سفر كرده است با ابراز خوشحالي از اين كه زيبايي شهر شيراز را به همراه خانواده اش مي بيند و تجربه سفر كردن در اين شهر توريستي را همواره به خاطر مي سپارد افزود: «تصور اين كه با خانواده ام بتوانم لباس هاي سنتي ايران را بپوشم تا قبل از سفر برايم بسيار سخت و عجيب بود اما در حال حاضر بسيار خوشحالم كه توانستم تجربه اي متفاوت در اين سفر را كسب كنم».
وي در ادامه اين گفت و گو با اشاره به اين كه نخستين بار است كه به ايران و شيراز سفر مي كند، افزود: «متاسفانه اطلاعاتي كه از سرزمين ايران داشتم بسيار ناقص بود و اين سفر موجب شد كه اطلاعاتم را از اين كشور زيبا و شهر شيراز افزايش دهم و بي شك بار ديگر نيز به اين سرزمين سفر خواهم كرد».
اين گردشگر تايلندي تاكيد كرد: «در بازگشت به شهر بانكوك به دوستان و آشنايانم نيز توصيه مي كنم كه به شيراز سفر كنند و زيبايي هاي اين شهر و مردمان میهمان نواز و خنده رويش را ببينند و حتی به آن ها خواهم گفت كه مي توانند لباس هاي سنتي مردم اين سرزمين را بپوشند و در عمارت هایتاريخي آن قدم بگذارند».

46

کلید واژه‌ها : استان فارس -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۱۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد

عطا حسن پور با اشاره به ثبت ملی ۲۰ مسجد در استان لرستان گفت: مسجد جامع بروجرد برای ثبت به عنوان میراث جهان اسلام به آیسسکو (سازمان جهانی اسلامی برای آموزش و پرورش، علوم و فرهنگ) پیشنهاد شده است تا در روند ثبت جهانی قرار گیرد.

«عطا حسن‌پور»، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان درباره تعداد مساجد تاریخی ثبت ملی و جهانی استان لرستان گفت: در استان لرستان درحدود ۲۰ مسجد ثبت ملی شده است و مسجد جامع بروجرد برای ثبت به عنوان میراث جهان اسلام به آیسسکو پیشنهاد شده است تا در روند ثبت جهانی قرار گیرد.

مسجد جامع بروجرد کهن ترین مسجد لرستان شناخته می شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان درباره کهن ترین مساجد تاریخی استان لرستان توضیح داد: کهن ترین مسجد لرستان مسجد جامع بروجرد است که مربوط به قرون اولیه اسلام است و بر روی یک آتشکده دوران ساسانی بنا نهاده شده است؛ این مسجد در دهه ۶۰ توسط مهندس «محمد معیار» و «مقدسی» باستان شناس مورد کاوش قرار گرفته و پس از بررسی باستان شناسی لایه‌های مختلف می بینند این مسجد بر روی یک آتشکده ساسانی بنا شده است، بنابراین مسجد جامعه بروجرد یکی از کهن‌ترین مساجد لرستان به حساب می‌آید. بعد از مسجد جامع، مسجد امام خمینی بروجرد متعلق به دوران قاجار قرار دارد که از این مسجد به عنوان بزرگترین مسجد غرب کشور یاد می‌شود و از مسجد جامع بروجرد به عنوان کهن‌ترین مسجد جامع غرب کشور نام برده می‌شود.

سنگ نوشته های اسلامی لرستان متعلق به قرن چهارم هجری قمری است

عطا حسن پور در پاسخ به این سئوال که در استان لرستان کتیبه های بسیاری وجود دارد که هر کدام بیانگر یک دوره تاریخی است، مهمترین کتیبه های دوران اسلامی کدام کتیبه هاست و مربوط به کدام دوره تاریخی است؟ گفت: کتیبه‌های دوران اسلامی لرستان در قرن چهارم هجری قمری به فرمان حاکم و ثروتمند لرستان بنام «ابونجم بدر بن حسنویه» نگاشته شده است؛ این حاکم از خود آثار بزرگی را به یادگار می‌گذارد از جمله پل‌های تاریخی لرستان را که برای راحتی مسافرینی که در مسیر عتبات عالیات و حج تردد دارند می‌سازد و بر روی این پل‌ها کتیبه‌هایی نصب می‌کنند، همچنین در سال ۳۷۴ هجری قمری بر روی پل تاریخی و بزرگ «کلهر» بر دیواره کوه کتیبه غیر منقول حکاکی می شود که هنوز هم این کتیبه وجود دارد؛ بر روی پل تاریخی کشکان در مسیر خرم آباد به کوهدشت و عراق کتیبه ای نصب بوده که الان این کتیبه در موزه قلعه فلک الافلاک نگهداری می‌شود این کتیبه بین سال های ۳۸۹ تا ۳۹۹ هجری قمری ساخته شده است .

وی افزود: بر روی پل «گاومیشان» در مسیر خرم آباد به پل دختردر استان ایلام و دره شهر تصویری یک کتیبه وجود دارد که شکسته شده است؛ همچنین کتیبه دیگری مربوط به قرن چهام هجری قمری به نام «سنگ آبدان بدر» در خرم آباد وجود ارد که در آن یک آب انبار وقف مردم و زائرین عتبات عالیات و حج بوده و اکنون در موزه باستان شناسی فلک الافلاک موجود است .

حسن پور یادآور شد: یکی از کتیبه های دیگری که از قرن چهارم هجری قمری از حاکم لرستان وجود دارد کتیبه ای است که در مقبره« امامزاده زید بن علی» خرم آباد است ، این کتیبه را «بدر بن حسنویه» زمانی که مقبره امامزاده زیدبن علی را ساخته اند نگاشته شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان اظهار کرد: بزرگترین سنگ نوشته در استان لرستان یک سنگ نوشته تاریخی در در دل شهر خرم آباد در کنار جاده اصلی خرم آباد به خوزستان مربوط به قرن ششم هجری است و به خاندان «آل برسوق » دست نشانده سلجوقیان تعلق دارد؛ این کتیبه با «بسم الله الرحمن الرحیم» شروع می‌شود و در چهار سطر بر روی مکعب سنگی نوشته شده؛ در واقع در این کتیبه « ظهیرالدین سپهسالار ابوسعید» حاکم وقت خرم آباد قوانین شهر را نوشته اند و در وردی شهر قرار دادند تا هر کس وارد شهر می شود این قوانین را بخواند.

زیرساخت های گردشگری مذهبی برای زائران در بقاع متبرکه استان لرستان فراهم است

عطا حسن پور در پاسخ به این سئوال که چگونه از ظرفیت مساجد تاریخی و بقاع متبرکه استان لرستان در توسعه گردشگری مذهبی می شود استفاده کرد؟ توضیح داد: در استان لرستان چندین مقبره امامزادگان وجود دارد که نه تنها مورد احترام لرستانی‌ها بلکه مورد احترام استان‌های همجوار نیز می‌باشد به عنوان مثال در شهرستان کوهدشت در مرز استان لرستان با استان ایلام «امامزاده شاهزاده محمد» قرار دارد که یکی از امامزاده‌های واجب تعظیم برای مردمان این دیار است؛ بیشترین زواری که به این امامزاده می‌آیند از استان های ایلام و کرمانشاه است، در واقع بنای این امام زاده در منطقه خوش آب و هوایی قرار دارد و گردشگران مذهبی زیادی برای زیارت به این امامزاده می آیند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان ادامه داد: اداره کل گردشگری استان به همراه اوقاف در راستای توسعه گردشگری مذهبی در این منطقه امکانات و زیر ساخت های اساسی از جمله سرویس بهداشتی، نماز خانه و زائر سرا را برای زائرین فراهم آورده است .این امامزاده در تمام فصل ها مورد استقبال گردشگران مذهبی قرار دارد.

وی افزود: در شرق استان لرستان امامزاده‌ای به نام «امامزاده حسن» وجود دارد که زائرانی از استان‌های چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خوزستان و مرکزی به زیارت آن می آیند و با قربانی کردن گوسفند نذر خود به این امامزاده را ادا می کنند، فاصله امامزاده حسن تا شهر الیگودرز حدوداً ۴۰ کیلومتر است ودر منطقه صعب العبور قرار دارد و زائران یک شب در این امامزاده اقامت می‌کنند؛ در این امام زاده هم با همکاری اداره اوقاف زائرسرا ساخته شده و زیرساخت‌های جاده‌ای و امکانات بهداشتی برای زائران فراهم کرده‌ایم.

عطا حسن پور یادآور شد: در مرکز شهر خرم آباد مقبره «امامزاده علی» قرار دارد؛ این بارگاه در قرن چهارم هجری توسط حاکم شهر بازسازی و مرمت شده و چون در دل بازار قرار دارد هسته اولیه شکل‌گیری کانون مذهبی شهر است و در واقع میعادگاه مذهبی مردم شهر خرم آباد در ایام عاشورا و تاسوعا و اعیاد مذهبی است .

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان تصریح کرد: بقعه «امامزاده زیبا محمد» در ۴۰ کیلومتری شرق خرم‎آ‎باد واقع شده است؛ این امامزاده با توجه به اسناد باستان شناسی به دست آمده از قرن هفتم هجری قمری واجب التعظیم است و معجزاتی از این امامزاده به عنوان برادر امام رضا (ع) و کرامات او در متون کهن سخن به میان آمده است؛ «امامزاده زیبا محمد» یکی از امامزاده‌هایی واجب و تعظیم برای مردم منطقه است ومردم محل برای آن احترام خاصی قائل هستند و کسانی که منطقه بیشه برای گردشگری می‌آیند به زیارت این امامزاده می‌روند.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد
  • قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد
  • عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان رونمایی شد
  • ساخت عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان تمام شد
  • خواهرخوانده اصفهان میزبان عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان
  • عکس زیباترین ورزشکار تاریخ در صحرای دوبی + عکس
  • تصاویر نادر رنگی از اوج قدرت آلمان نازی / ماشین‌های خودران در نیم قرن پیش / زنجیره اتفاقات پس از ترور رفیق حریری / تماشای زیبایی‌های جهان از آسمان با کیفیت 4K
  • رئیسی در مسجد جامع «کالپیتی»: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند
  • برترین‌های ورزش ایران در سال ۱۴۰۲ معرفی شدند
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ ۵ اردیبهشت