Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@18:40:07 GMT

قرچک سیر صعودی در کتابخوانی دارد

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۶۳۴۵۶

قرچک سیر صعودی در کتابخوانی دارد

قرچک- فرماندار قرچک گفت: قرچک سیر صعودی در کتابخوانی دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود مرسلپور پیش از ظهر یکشنبه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی و نهضت مطالعه مفید شهرستان قرچک با بیان اینکه قرچک سیرصعودی خوبی در امر کتابخوانی دارد، افزود: درست است که عده ای کتاب های مرجع را نمی خوانند، اما با مطالعه کتاب های ساده تر وقتی که فرد به کتاب و کتابخوانی انس بگیرد، باز هم سیر صعودی را طی خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان داشت: باید پذیرفت که همه چیز با مطالعه درست می شود، جایگاه شخصیتی انسان در جامعه با مطالعه مشخص می شود. 

نماینده عالی دولت در شهرستان قرچک خاطر نشان کرد: فقیرترین انسان وقتی مطالعه می کند غنی ترین خواهد بود و ثروتمندترین انسان وقتی مطالعه نداشته باشد فقیر خواهد بود. 

مرسلپورگفت: در یک نگاه عادی، در یک رفتار اجتماعی بسیار ملموس است که در جمعی فردی که اهل مطالعه باشد و وارد جمع شود، بسیار مورد تکریم قرار می گیرد. بنابراین وقتی کسی بیشتر بداند ثروتمندتر است. 

فرماندار قرچک افزود: با وجود نهضت سوادآموزی در کشور بعد از اینکه فردی مدرک نهضت را گرفت، رها می شود و دیگر برنامه ای برای آنان وجود ندارد. برنامه ها باید بگونه ای باشد که به محض آنکه فرد مدرک را گرفت به کتابخانه های عمومی وصل شود و  باید در شهرستان قرچک این برنامه اجرایی شود.

وی افزود: ارتباط سیستماتیک بین نهاد کتابخانه های عمومی و دستگاههای دولتی، آموزش و پرورش و دانشگاهها ضعیف است و مقصر طرف های مقابل اداره کتابخانه های عمومی شهرستان است. چون رئیس اداره کتابخانه های عمومی و تیمشان پیگیری های لازم در این خصوص را دارند و البته اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز  در این خصوص مقصر است.

مرسلپور با بیان این که طرح نفوذ کتاب در میان زنان خانه دار توسط اداره کتابخانه های عمومی اجرا شده و بسیار موثر بود، افزود: در حوزه کتاب و کتابخوانی هر کاری که به آن اهتمام داشته باشیم موفق خواهد بود. 

در پایان این جلسه مصوباتی همچون تشویق شهروندان به امر کتاب و کتابخوانی و برگزاری نمایشگاههایی در ورودی کتابخانه های عمومی شهرستان جهت عرضه کتابهای با کیفیت محتوایی و ارزان قیمت توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش شیوه های مطالعه کارمندان دولت با مسئولیت اداره کتابخانه ها و اجرای واحد اجتماعی فرمانداری جهت تشویق به امر کتاب و کتابخوانی، تشویق معلولین و مستضعفان به امر کتابخوانی و بهره گیری از استعدادهای بالقوه آنان در این زمینه  و امضاء تفاهم نامه فی مابین اداره کتابخانه های عمومی شهرستان، اداره بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی، جهت تبلیغ فرهنگ کتاب و کتابخوانی در سطح شهرستان نصب پایه بنری جهت نصب بنرهای تلیغاتی در ورودی کتابخانه ولایت توسط شهرداری قرچک، جهت رفاه حال روستائیان بخشداری اقدام به ساخت کتابسراهایی با توجه به استانداردهای نهاد کتابخانه های عمومی کشور در سطح روستاها نماید و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت تقدیر از کتابخوانان نمونه شهرستان قرچک همایشی بعد از ایام صفر برگزار و از کتابخوانان نمونه در هر صنفی و رده سنی تقدیر بعمل آورد.

گفتنی است جلسه انجمن کتابخانه های عمومی و نهضت مطالعه مفید قرچک شهرستان قرچک که با حضور مسعود مرسلپور فرماندار، بهروز مشتاق رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، آمنه بیات رئیس اداره کتابخانه های عمومی و دیگر اعضاء در محل فرمانداری قرچک برگزار شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۳۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمضانی بعدازظهر چهارشنبه در جمع اصحاب رسانه کردستان، به وضعیت کتابخانه‌های عمومی کشور اظهار کرد: شبکه کتابخانه کشور شامل سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه مشارکتی و خصوصی و ۲ هزار و ۸۰۰ کتابخانه زیر نظر نهاد کتابخانه عمومی است.

وی با اشاره به جایگاه ایران در داشتن کنابخانه عمومی بیان کرد: در دنیا جزو ۲۰ کشور اول هستیم که کتابخانه دارد و در آسیا جزو پنج کشور اول هستیم.

وی افزود: شبکه به دلیل ایجاد دسترسی و خدمات به منظور ارائه خدمت به مردم فعالیت داریم و تنوع فعالیت در عرصه کتابخانه‌ها را برای عموم مردم شاهدیم.

رمضانی خاطرنشان کرد: در کشور دستگاه‌ها برای افزایش خدمات و توسعه فعالیت کرده کار می‌کنند اما کمتر دستگاهی داریم که به سمت گسترش و تنوع خدمات پیش رفته باشد که کتابخانه های عمومی به همت دولت سیزدهم در این راستا قدم برداشته است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اعلام کرد: اداره کتابخانه عمومی در دنیا حکومتی اداره می‌شود اما در ایران در این دولت تاکید شده که برای استفاده از ظرفیت مردمی کار شود و ما این مسیر را شروع کرده‌ایم و مردم با حضور خود نقشی در اداره کتابخانه‌های عمومی دارند.

تکمیل پروژه‌های نیمه تمام کتابخانه‌های عمومی در کشور

وی تصریح کرد: سیاست دولت اتمام پروژه‌های نیمه تمام است و بسیاری از پروژه‌ها که سال‌ها متوقف شدند در این دولت تکمیل و به بهره‌برداری رسیده‌اند و کتابخانه‌های عمومی نیز به‌دنبال تکمیل پروژه‌های نیمه تمام است.

وی گفت: براساس دستور رئیس جمهور، توسعه کتابخانه‌های سیار نیز در دستور کار است که در مناطق حاشیه شهر و روستاها مدنظر است.

وی با بیان اینکه اکنون بیش‌از ۵۰ کتابخانه سیار داریم، اضافه کرد: باید ۲۰۰ خودرو به کتابخانه سیار تجهیز و راه‌اندازی می‌شوند.

رمضانی به برنامه‌های در دست اقدام این نهاد در سطح کشور پرداخت و یادآور شد: پیشنهاد داده‌ایم تا مدارس به کتابخانه عمومی متصل شوند و زنگ کتابخوانی در مدارس را داشته باشیم که مقدمات انعقاد تفاهمنامه پیش رفته است.

برگزاری ۷۰۰ محفل ادبی در کتابخانه‌های عمومی کشور

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اضافه کرد: ۷۰۰ محفل ادبی در کتابخانه‌های کشور شکل گرفته و ۴ هزار و ۷۰۰ ساعت در محافل قرآنی کتابخانه‌های کشور نیز فعالیت صورت گرفته است.

وی از اهتمام نماینده ولی فقیه و استاندار کردستان در حوزه فرهنگ تقدیر کرد و ادامه داد: ۱۰ شهر کردستان فاقد کتابخانه است و باید در صورت تخصیص فضای مناسب کتابخانه راه‌اندازی و تجهیز خواهیم کرد.

رمضانی عنوان کرد: ۱۰ میلیون نفر عضو کتابخانه‌های عمومی کشور هستند و سه میلیون نفر در این کتابخانه‌ها با امانت بردن کتاب و یا شرکت در فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها فعالیت داشته‌اند.

وی اذعان کرد: سند ملی خواندن در شورای فرهنگ عمومی به تصویب رساندیم که اگر ابلاغ شود در سطح کلان برای کتابخوان‌تر کردن مردم مواردی مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه کتاب کودک و نوجوان پرفروش‌ترین کتاب‌های کشور هستند، افزود: سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۰ هزار عنوان کتاب منتشر شد که اتفاق فرهنگی بزرگی محسوب می‌شود.

کد خبر 6087741

دیگر خبرها

  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی