Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@21:07:16 GMT

احتمال اختلال در عرضه نفت ۳ عضو بزرگ اوپک

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۶۶۳۳۶

احتمال اختلال در عرضه نفت ۳ عضو بزرگ اوپک

در حالی که کاهش تولید اوپک و متحدانش توانسته مازاد عرضه را که از سال ۲۰۱۴ به این طرف سبب افت قیمت ها شده بود مهار کند، ۳ تولیدکننده بزرگ اوپک با بحران هایی مواجه اند.

خبرگزاری تسنیم: به نقل از بلومبرگ، برای اولین بار در طی سه سال گذشته دیگر عرضه بیش از حد نفت نگرانی اصلی بازار نیست. در حالی که کاهش تولید اوپک و متحدانش توانسته مازاد عرضه را که از سال ۲۰۱۴ به این طرف سبب افت قیمت‌ها شده بود مهار کند، ۳ تولید کننده بزرگ عضو اوپک با بحران‌هایی سیاسی مواجه شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اولین چالش به اختلافات داخلی در عراق بر سر جدایی کردستان از دولت مرکزی مربوط می‌شود که موجب کاهش صادرات نفت این کشور شده است. موضوع بعدی به افزایش تنش‌ها بین ایران و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بر می‌گردد که تجارت انرژی این کشور را تهدید می‌کند.

اما بزرگترین نگرانی از دو شوک عمده‌ای ناشی می‌شود که به بزرگترین صادر کننده نفت جهان یعنی عربستان مربوط است. عربستان در داخل با تصفیه حساب‌های سیاسی مواجه است و در بیرون در حال تشدید تنش‌ها با رقیب منطقه‌ای خود ایران است. هرچند تحلیلگران انتظار ندارند این تحولات اختلالی آنی در عرضه نفت عربستان به وجود بیاورد، اما این تحولات به حدی مهم بوده که موجب شده قیمت نفت به بالاترین رقم در طی بیش از دو سال گذشته برسد.

پائولو اسکارونی، تحلیلگر بازار نفت و مدیر سابق شرکت انی ایتالیا در این باره اظهار داشت: «از هر نه بشکه نفتی که در جهان تولید می‌شود یک بشکه از عربستان می‌آید، بنابراین هر اتفاقی که در این کشور رخ دهد، واقعا یک انقلاب یا آشفتگی برای دنیای نفت خواهد بود.»

بعد از آنکه گسترش نفوذ داعش در عراق در تابستان ۲۰۱۴ قیمت نفت را به بالای ۱۲۰ دلار در هر بشکه رساند، آشفتگی در خاورمیانه موجب افزایش قیمت‌ها نشده بود. آن افزایش قیمت‌ها با افزایش عرضه نفت شیل آمریکا به سرعت فروکش کرد.

این آشفتگی‌ها در ۳ عضو از ۵ عضو موسس اوپک در حالی اتفاق می‌افتد که تلاش‌های این سازمان و متحدانش برای مهار مازدا عرضه در بازار در حال به نتیجه رسیدن است و تقریبا نیمی از ذخایر نفتی جهان مصرف شده است و بازار در مقابل ریسک‌های اختلال در عرضه آسیب پذیر‌تر از گذشته است.

جف کوری، رئیس بخش تحقیقات کالاییی در گروه گلدمن ساکس در گزارشی با اشاره به بازداشت مقامات و سرمایه داران شناخته شده سعودی به بهانه مبارزه با فساد نوشت: «از نقطه نظر بازار نفت، ممکن است چنین تغییری موجب ایجاد بی ثباتی سیاسی میان مدت در درون عربستان شود و این تولید نفت را تهدید نماید.» کلمات کلیدی: اوپک ، عرضه نفت ، دونالد ترامپ

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۶۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن

به گزارش «نماینده»، محمدرضا رضایی کوچی در خصوص طرح ساماندهی املاک مسکونی و تاثیر اجرای ان بر مدیریت بازار اجاره گفـت: ایرادات شورای نگهبان در خصوص طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی در مجلس بررسی و رفع شد امیدواریم با تایید نهایی آن توسط شورای نگهبان و اجرایی شدن آن نظم و انضباطی به بازار اجاره بها مسکن ببخشد.

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: در طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی تلاش کردیم پایه و مبنایی برای قیمت‌گذاری واحد های مسکونی تعیین کنیم و نظارت وزارت خانه‌های راه و شهرسازی و صمت را بر بازار پر تلاطم مسکن افزایش دهیم. همچنین به شورای عالی مسکن اجازه دادیم در حوزه قیمت‌گذاری و تعیین سقف مجاز اجاره بها در مناطقی که تورم مسکن به صورت غیر واقعی افزایش پیدا کرده و بیش از 20 درصد باشد، ورود کنند. این طرح ضمن توجه به روش‌های مختلف از جمله پرداخت تسهیلات از مستاجران حمایت کرده و با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده، انگیزه تولیدکنندگان مسکن را نیز افزایش می‌دهد. همچنین موجب افزایش تولید و عرضه واحدهای مسکونی به بازار می‌شود که این خود به کاهش و تعدیل قیمت‌های کمک می‌کند.

رضایی کوچی عنوان کرد: همچنین در طرح مذکور، با ساماندهی سکوهای خرید و فروش مسکن و نیز رتبه بندی دفاتر مشاوران املاک و افزایش نظارت بر آنها و شیوه های مختلف تلاش کردیم مانع درج آگهی های جعلی و قیمت‌گذاری های کاذب شویم. امیدواریم با اجرای دقیق آن بازار پر آشوب اجاره بها مسکن مدیریت شده و به آرامش برسد.

دیگر خبرها

  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت