Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@00:21:10 GMT

رکود، بزرگترین مشکل و ارتقای تولید، تنها راه حل

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۷۰۱۴۲

رکود، بزرگترین مشکل و ارتقای تولید، تنها راه حل

نایب رئیس اتاق بازرگانی استان مرکزی، گفت: رکود در بخش اقتصاد مهمترین مشکل فعلی کشور است و افزایش و ارتقای تولیدات تنها راه حل برون رفت از این معضل است.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا مهدی‌نیا، در نشست هم اندیشی با اعضای انجمن نفت، گاز و پتروشیمی اظهار کرد: رکود اقتصادی با افزایش و ارتقا تولیدات رفع می‌شود و پس از آن توسعه صادرات منجر به جذب سرمایه‌گذاری خارجی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبیعی است که در سایه تحقق این مهم اشتغالزایی، رونق اقتصادی، رونق بانک‌ها و پرداخت مالیات اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر فعالیت‌های بین‌المللی در استان مرکزی سامان‌یافته نیست، افزود: سازمان‌های ذیربط در این خصوص تلاش می‌کنند، اما فعالیت‌های آنان پراکنده است، در همین راستا پیشنهاد کاربردی ما تشکیل شورا یا مرکز پژوهشی، متشکل از  اساتید دانشگاه، خبرگان صنعت، اتاق بازرگانی و غیره است.

مهدی‌نیا ادامه داد: در حال حاضر 50 درصد سازوکار تشکیل این شورای پژوهشی اجرایی شده است، در این مرکز پژوهشی تحقیقات کاربردی در رابطه با مزیت‌های اقتصادی و مزیت‌های توسعه صادرات استان مرکزی انجام می‌شود، براساس این تحقیقات مشخص خواهد شد که چه کشورهایی در این خصوص برای همکاری مناسب هستند و بیشترین درآمد و گردش مالی و اشتغال مربوط به چه زمینه‌هایی است.

وی تصریح کرد: پیشنهاد دیگر، تشکیل کمیته مشترک امور بین‌الملل متشکل از ذی‌نقشان و ذیربطانی مانند استانداری، شرکت شهرک‌ها، سازمان صنایع، مرکز جذب سرمایه‌گذاری خارجی امور اقتصادی، اتاق بازرگانی، خانه صنعت و نمایشگاه بین‌المللی است که این کمیته با تدوین برنامه‌های راهبردی به توسعه صادرات دست می‌یابد.

مهدی‌نیا اقزود: در حال حاضر 575 میلیون دلار سهم صادرات استان مرکزی است، ارتقا این سهم هدف اصلی برنامه‌ریزی‌های این کمیته است، در همین راستا برنامه‌های راهبردی به منظور پیشرفت اقتصادی برای صادرکننده‌ها، کالاهای صادراتی و شرکت‌های صادرکننده مشخص می‌شود، بلافاصله با جذب سرمایه‌گذار می‌توانیم زمینه را برای توسعه صادرات محقق کنیم، تاثیرات مثبت این فرایند سبب افزایش رونق اقتصادی و اشتغال خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه هدف ما تقویت تشکل‌های اقتصادی است، بیان کرد: در حال حاضر  32 تشکل رسمی و بالفعل در استان فعالیت می‌کنند که برخی از آنها شناسنامه‌دار هستند، تلاش بر اینست که تمام این تشکل‌ها شناسایی و شناسنامه‌دار شوند تا حرکت در مسیر توانمندسازی آنها آغاز و هدف اصلی که ارتقا و توسعه صادرات است با جدیت بیشتری دنبال شود.

مهدی‌نیا اظهار کرد: تلاش داریم که در استانداری شورای گفتگو را بهره‌ورتر کنیم، پیشنهاد ما اینست که از این پس، تشکل‌های اقتصادی هم در جلسات شوراها حضور پیدا کنند، تا جلسات از حالت پرداختن به مسائل فردی خارج شود و به مسائل جمعی بپردازد و در راستای آن راهکارهایی برای رفع مشکلات کنونی ارائه شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۰۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ارتقای کیفی نفت کوره پالایشگاه آبادان در دستور کار

مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان گفت: امیدوار هستیم فاز ۴ پالایشگاه آبادان که مربوط به اجرای طرح ارتقای کیفی نفت کوره این پالایشگاه است، به‌موازات گام دوم فاز ۲ اجرایی شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حکیم قیم، مدیرعامل پالایشگاه آبادان در حاشیه نخستین روز برگزاری بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشستی خبری اظهار داشت: در پالایشگاه نفت آبادان با انواع نفت خام و واحدهای پرشمار پیچیده پالایشی و نیروهای متخصص توانستیم پیش از بهره‌برداری از فاز 2، بیشترین مقدار افزایش تولید بنزین را داشته باشیم و از وزیر نفت نیز لوح سپاس گرفتیم.

قیم افزود: حجم ظرفیت پالایشگاه امروز 520 هزار بشکه است، درحالی‌که ساخت یک پالایشگاه جدید 120 هزار بشکه‌ای به چندین میلیارد دلار سرمایه‌گذاری و چندین سال زمان نیاز دارد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه پارسال استفاده از نفت‌گاز را در نیروگاه‌ها جایگزین استفاده از مازوت کردیم، 2 میلیارد لیتر از این 3 میلیارد لیتر نفت‌گاز را پالایشگاه آبادان مازاد بر نیاز خود تولید کرد که نقشی بسزا در رفع ناترازی داشته و از خروج چند میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری شد.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان گفت: تولید بنزین در سال 1400، 8.8 میلیون لیتر در روز بود که این عدد در سال 1401 به 11 میلیون لیتر در روز و در سال 1402 به حداقل 15 میلیون لیتر در روز رسید که با تولید میلیاردها لیتر بنزین، ناترازی بنزین به حداقل رسید.

قیم تأکید کرد: استفاده حداکثری از امکانات و افزایش ظرفیت تولید سبب شد که سود پالایشگاه نیز به مرور افزایش یابد، این در حالی بود که در سال 1398 معادل 940 میلیون دلار زیان را شاهد بودیم و در سال 1399 نیز فقط 16 میلیون دلار سوددهی داشتیم. در سال 1400، به سود 425 میلیون دلاری (معادل 10.5 همت) و در سال 1402 نیز به سود 12 همت دست یافتیم که البته این مقدار حداقل سود در سال 1402 بوده است.

وی با اشاره به جذب و پرورش نیروهای مستعد با استفاده از روش‌های نو، که به‌عنوان الگوی کشوری مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: توانستیم بهترین نیروهای متخصص را جذب این واحد پالایشی کنیم.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان تصریح کرد: افزایش تنوع محصولات پالایشی و افزایش امکان تولید محصولات پالایشی از دیگر دستاوردهای ما بود. در سال 1400 کل محصولات عرضه‌شده ما در بورس 11 عدد بود، اما امروز بیش از 24 محصول را در بورس عرضه می‌کنیم. در سال 1402 نیز مقام نخست در بورس کالا و انرژی را به خود اختصاص دادیم، درحالی‌که در سال 1400 جایگاهی در بازار بورس نداشتیم.

قیم گفت: در زمینه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان نیز مقام نخست قراردادهای بار نخست را در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و مقام شایانی را نیز در وزارت نفت به دست آوردیم.

وی تأکید کرد: در سال‌های 1401 و 1402 بیش از 350 میلیارد تومان را به زمینه مسئولیت‌ اجتماعی اختصاص دادیم که سبب رضایتمندی مردم منطقه شده است. در زمینه جذب نیروی انسانی هم پارسال مقام نخست استان خوزستان را به دست آوردیم.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان بیان کرد: نوسازی معابر، پروژه‌های وسیع عمرانی در سطح شهر و تأمین بیش از 60 باب مدرسه در شهر آبادان از آن جمله بوده است.

قیم گفت: در زمینه صدور خدمات فنی - مهندسی و صادرات فرآورده‌های نفتی به کشورهای همسایه نیز نقش مهمی در کشور داشتیم که پیگیری بازسازی و نوسازی پالایشگاه‌های سوریه و عراق از آن جمله بوده است. خوشبختانه وزارت نفت پالایشگاه آبادان به‌عنوان قطب صدور خدمات فنی - مهندسی به کشورهای همسایه انتخاب شده است و ما در این زمینه فعالیت‌های گسترده‌ای انجام دادیم.

وی با اشاره به صادرات گاز مایع از پالایشگاه نفت آبادان با دریافت مجوز صادرات این محصول گفت: این درآمد صرف پروژه‌های توسعه‌ای در پالایشگاه خواهد شد.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان بیان کرد: با نوسازی اسکله‌های قدیمی، برای نخستین بار در تاریخ 110 ساله پالایشگاه نفت آبادان، صادرات دریایی گاز مایع را آغاز کردیم و از شهریور سال گذشته به‌طور میانگین، ماهانه یک محموله یک هزار تنی گاز مایع را از دریا صادر کرده‌ایم، از دی‌ماه پارسال مجوز صادرات زمینی را نیز دریافت کردیم و از محل صادرات گاز مایع ماهانه 10 تا 20 میلیون دلار درآمد به دست آورده‌ایم.

قیم گفت: از محل فروش محصولات مازاد بر سهمیه مصوب پالایشگاه (بیش از 430 هزار بشکه) این مجوز داده شد که تا سقف 470 میلیون یورو برای بخش دوم فاز 2 استفاده کنیم، بنابراین از محل فروش محصولات مازاد پالایشگاه آبادان، منابع بخش دوم فاز 2 را آغاز کردیم. امیدواریم حداکثر تا 2 ماه آینده، عملیات اجرایی این طرح بزرگ به ارزش 2 میلیارد یورو آغاز شود.

وی افزود: با راه‌اندازی واحد هیدروکراکر تا 2 ماه آینده و  افزایش 4 میلیون لیتری ظرفیت تولید گازوئیل در شرکت پالایش نفت آبادان، بخش ناترازی در بخش گازوئیل را به‌طور کامل رفع خواهیم کرد. در بنزین نیز تلاش کردیم با افزایش 4 میلیون لیتری تولید در سال 1402 و با طرح‌های ابتکاری در سال 1403، 2 میلیون لیتر دیگر به تولید بنزین خود اضافه کنیم و تولید روزانه بنزین را به 17 میلیون لیتر برسانیم.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان گفت: امیدوار هستیم فاز 4 پالایشگاه آبادان که مربوط به اجرای طرح ارتقای کیفی نفت کوره این پالایشگاه است، به‌موازات گام دوم فاز 2 اجرایی شود.

قیم بیان کرد: نوسازی واحدهای قدیمی با فناوری ایرانی مقدار آب پالایشگاه نفت آبادان را 50 تا 70 درصد کاهش خواهد داد.

دیگر خبرها

  • طرح ارتقای کیفی نفت کوره پالایشگاه آبادان در دستور کار
  • توجه به تولید دانش بنیان کلید حل مشکل اقتصادی کشور است
  • بزرگترین شبکه پشتیبانی از سیستم‌های اتوماسیون شبکه بانکی کشور در «فرادیس البرز»
  • دهه «رکود، عبرت، تجربه»/خسارت ۱دهه توقف ذخیره‌سازی گاز ایران
  • نگاهی به بزرگ ترین کشورهای تولید کننده طلا در سال ۲۰۲۳ (+ اینفوگرافی)
  • راهبرد وزارت صمت توسعه صنعت با رویکرد صادرات محور است
  • بزرگترین هنرستان جوار صنعت کشور در استان مرکزی ایجاد شده است
  • تولید منحصر به فرد گندم در گلستان / صنایع آردی که در رکود به سر می‌برند
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است