Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@16:10:52 GMT

تلاش‌هایی برای شناساندن «سهروردی»

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۹۹۹۶۲

تلاش‌هایی برای شناساندن «سهروردی»

«عیسی قاسم‌پور» با اشاره به اینکه این موفقیت با تلاش‌های دکتر «سعدالله نصیری قیداری» دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران به دست آمده است، گفت: در نهایت، گزارش‌های این برنامه دوساله را ایشان به سازمان یونسکو ارسال می‌کنند و این موضوع باعث تثبیت بنیان‌های ایرانی و اسلامی عرفان و فلسفه در سطح جهانی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: باید ظرفیت‌های فرهنگی کشورمان را بشناسیم و آنها را به خوبی معرفی کنیم. زیرا برخی از مستشرقان در شناساندن مفاخر کشورمان در جهان موفق‌تر عمل کرده‌اند یا برخی از کشورها در ثبت آثار فرهنگی ما به نام خود سوءاستفاده‌هایی کرده اند.
این محقق افزود: ضعف ما در شناساندن مفاخر کشورمان و نیز موفقیت غربی‌ها برای استفاده از فرصت‌هایی که در اختیار دارند، موجب شده بسیاری از متعلقات مادی و معنوی خود را از دست بدهیم. همچنین برخی از اقدامات اشتباهی که در این زمینه انجام داده‌ایم نظیر حذف کردن روز ملی سهروردی (مصادف با 8 مردادماه) از تقویم ملی این موارد را تشدید کرده است.
البته پس از این اقدام مجدداً در شورای فرهنگی استان تصمیم‌گیری شده است که با ارسال نامه‌ای به شورای فرهنگ عمومی کشور این روز دوباره در تقویم کشور ثبت شود.
این پژوهشگر افزود: در سال‌های اخیر حرکات مثبتی از سوی یونسکو (از جمله در مورد ثبت بزرگداشت شاعران بزرگ مشرق‌زمین، نسیمی و فضولی بغدادی) مشاهده می‌شود که امید است این توجه‌ها ادامه پیدا کند و ما نیز ظرفیت‌های خود را به خوبی بشناسیم.
وی افزود: سهروردی یکی از مفاخر جهان اسلامی است و با اینکه در جوانی شهید شده تاثیرات عمیقی در حوزه فلسفه اسلامی از خود به جای گذاشته است. اگر سهروردی عمر بیشتری داشت با تولید آثاری دیگر، انقلابی در حوزه اندیشه اسلامی ایجاد می‌کرد.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه تیزبینی سهروردی و آسیب‌شناسی او از جریان فلسفه اسلامی باعث آینده‌نگری‌اش شده است، گفت: فلسفه اشراق یک مکتب فلسفی عرفانی است که آن را می‌توان ترکیبی از حکمت خسروانی فلسفه یونانی و عرفان اسلامی دانست.
وی گفت: سهروردی مسیری را پایه گذاری کرد که بعدها ملاصدرا در این وادی قدم گذاشت و مبدع حکمت متعالیه در عرفان و فلسفه ایرانی شد. این پژوهشگر افزود: سهروردی یک نظریه‌پرداز بزرگ است و ضمن داشتن مریدان زیاد، مخالفان بزرگی هم دارد. وی آثار بی‌نظیری نیز در ادبیات فارسی دارد و چهره شاخصی در ادبیات فارسی است. «سفیر سیمرغ» و «آواز پر جبرئیل» از کتب فارسی است که از این فیلسوف نامی به جای مانده است.
قاسم‌پور افزود: وجود بنیاد زنجان‌شناسی در استان به شدت احساس می‌شود و به نظر می‌رسد باید یک بنیاد برای شناسایی مشاهیر بزرگ و نامی استان و شناساندن آنها به مردم و همشهریان تاسیس شود.
زنجان با داشتن چهره‌های بی‌بدیل نظیر امام زنجانی و شاعران بزرگی مثل مولانا همتی انگورانی و چهره‌های علمی همچون دکتر خمسوی (از استادان بزرگ فیزیک در ایران) و تاج‌ماه آفاق‌الدوله (از زنان روشنفکر دوره قاجار) و صدها مفاخر دیگر نیازمند این بنیاد است‌.

 

48

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۹۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران موتور محرکه و بازوان پرتوان جامعه‌ هستند

ایسنا/لرستان معاون استاندار لرستان و فرماندار بروجرد گفت: کارگران به عنوان موتور محرکه و بازوان پرتوان هر جامعه‌ای هستند.

مسلم مرادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بدون شک همه پیشرفت‌های بشری در طول تاریخ از روحیه کار و تلاش و اندیشه ساختن آینده ای بهتر نشات گرفته است و در این میان کارگران به عنوان موتور محرکه و بازوان پرتوان هر جامعه‌ای، همواره ایفاگر نقشی مهم و اساسی در راه نیل به رشد، تعالی و شکوفایی هستند. قشری که در دین آسمانی اسلام از شأن و منزلت ویژه‌ای برخوردار بوده و بوسه رسول مهربانی ها حضرت محمد مصطفی(ص) بر دستان زحمتکش کارگر بیانگر متعالی‌ترین و ارزشی ترین نگاه به این قشر است.

فرماندار بروجرد اضافه کرد: تلاش و پشتکار قشر شریف کارگر در طول بیش از چهار دهه از عمر پر برکت انقلاب اسلامی، بویژه در شرایط خاص و حساس کنونی که بیش از هر زمانی نیازمند تولید داخلی برای گذر از تحریم های ظالمانه دشمنان هستیم بر کسی پوشیده نیست و در سال جهش تولید با مشارکت مردم این قشر می تواند همچون گذشته در مسیر تعالی و پیشرفت و خودکفایی کشور گام بردارند.

مرادی بیان کرد: جامعه کارگری، از ابتدای پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به عهد خود وفادار بوده و نقش غیرقابل‌ انکاری در توسعه اقتصادی کشور داشته است.

وی تصریح کرد: کارگران از اقشار مهم نظام هستند لذا توسعه و پیشرفت کشور به تلاش و کوشش کارگران بستگی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علم و دانش‌پایه و اساس سعادت و اقتدار یک کشور است
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • تجلیل از دکتر سنگری ، پژوهشگر عاشورایی در دزفول
  • طرح ارتقاء فرآورده های نفتی پالایشگاه اصفهان تا پایان تابستان به پیشرفت 30 درصد مي رسد
  • دهیاران و شوراهای اسلامی در تنگستان مفاخر حوزه خود را معرفی کنند
  • مستند «زندگی با فلسفه» در شبکه چهار سیما
  • کارنامه و کتابشناسی شهیدمطهری؛ از مشهد و قم تا مبارزه با مارکسیسم
  • «زندگی با فلسفه» مستند پرتره انشاءالله رحمتی استاد فلسفه
  • تجلیل از کارگران نمونه شهرداری بندرعباس
  • کارگران موتور محرکه و بازوان پرتوان جامعه‌ هستند