Web Analytics Made Easy - Statcounter

قروه- یادبود دهمین کنگره عاشورایی با نام کرمانشاه و رسیدن برای انتظاری سبز با حضور مسافری از غرب و تقدیم هدیه ای انسانی در تریبونی پر از حس زلزله زده شده برای هموطنان آسیب دیده به ثبت رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، قطار دهمین کنگره کشوری شعر عاشورایی قروه با معرفی نفرات برتر به پایان رسید و فرصت برای یازدهمین دوره مهیا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان آنچه این دوره از کنگره را برجسته کرد همزمانی برگزاری آن با حادثه تلخ زلزله کرمانشاه بود. حادثه ای که غم بزرگی را در دل همه نشاند.

خیلی ها با دلخوری از اینکه در حال حاضر همه عزادار زلزله زدگان هستند خواستار لغو کنگره بودند و عده ای هم معتقد بودند کنگره همه ساله برگزار می شود و برنامه ها قبل از حادثه زلزله بوده و برگزاری آن به نوعی با توجه به محوریت آن می تواند همدردی با آسیب دیدگان باشد.

تمامی این گفته ها در حالی زده می شود که گرچه همه ساله کنگره عاشورایی قروه با ضعف های بسیاری از مدیریت تشریفات گرفته تا کنترل صحیح برگزاری مراسم روبرو است اما امسال با توجه به حادثه کرمانشاه حال و هوای دیگری داشت و به نوعی نگاه های اهالی فرهنگ و هنر را به خود گرفت.

مسافری از غرب

نگاهش سراسر اشتیاق بود و به هر طرف که می چرخید تعجب و سؤال و مهم تر از همه شوق را می شد دید.

دختری جوان که خاله پژوهشگرش را همراهی می کند یک ایرانی الاصل زاده و مقیم آمریکا می باشد.

هرچند نمی تواند فارسی را راحت حرف بزند اما دوست دارد با همان دو زبانه بودنش از اشتیاقش بگوید. از اینکه چگونه با خاله خود به حال و هوای مذهب رفته و با مطالب معنوی انس گرفته است.   

اسمش را نمی گوید و راضی به مصاحبه کامل نیست و در پاسخ به نگاه ملتمس ناظران اطرافش، فقط به یک نکته اشاره می کند. اینکه انسان در هر کجای دنیا که باشد نمی تواند از دین و مذهبش جدا شود.

هدیه ای انسانی

چند نفر از برگزیدگان کنگره در بخش شعر و مقاله پس از دریافت جایزه خود در گفت و گو با خبرنگار مهر ضمن ابراز تأسف برای حادثه تلخ زلزله کرمانشاه از اهدای جوایز خود به آسیب دیدگان گفتند و اینکه می خواهند با هدیه خود لوازم ضروری هموطنان کُرد در کرمانشاه را تهیه کرده و به آنان برسانند.

به گفته علیرضا کیانی از خراسان جنوبی که در بخش مقاله رتبه دوم را کسب کرده انسان ها در همه بحران ها نیازمند همراهی و همفکری هستند و این کنگره فرصت خوبی شد تا بتوانیم به نوعی کمک رسان عزیزان کرمانشاهی باشیم.

محمد زارعی از دلیجان هم که در بخش شعر به مقام اول دست یافته است از انتشار مجموعه شعر خود به یاد حادثه تلخ کرمانشاه و همدردی با آسیب دیدگان گفت.

تریبونی برای کرمانشاه

زمان آغاز مراسم تا پایان آن هر مسئولی که دعوت میشد برای سخنرانی ابتدا و انتهای سخنانش به زلزله کرمانشاه ختم می شد و در این میان شرکت کنندگان هم که برای قرائت بخشی از مقاله یا شعر خود پشت تریبون می رفتند ناخودآگاه با غمی آغشته به بغض شعر و یا جمله ای کوتاه برای آسیب دیدگان می سرودند.

مجری مراسم هم بین تمامی اشعار انتخابی و سخنانش مدام از درد هموطنانی می گفت که به گفته دادیار حامدی برنده بخش ویژه کنگره از ساری این درد کم از درد عاشورا نیست.

تریبون کنگره دهم اینبار به نام کرمانشاه و عزیزان از دست رفته در حادثه زلزله ثبت و ماندگار شد.

انتظاری سبز

اکثر شرکت کنندگان هرچند از وضعیت کنگره رضایت داشتند اما کاستی ها را می توان جبران کرد مطابق پیشنهاد و خواسته دو شرکت کننده مشترک در این کنگره که شاید بیشترین سابقه شرکت در این کنگره عاشورایی را داشته باشند.

شهرزاد کتابی و گلنار عظیمی هردو از هرمزگان بر این باورند که کنگره شعر عاشورایی قروه می تواند بنیان یک فرهنگ قوی و اتحاد و همبستگی کشوری را فراهم کند و برای رسیدن به این مهم باید به فکر پیشرفت و توسعه کنگره و توجه به خواسته های هنرمندان صاحب نظر بود.

این دو شرکت کننده از انتظار همیشگی و همه ساله خود برای حضور در کنگره گفتند و اینکه اشتیاقشان برای امام حسین (ع) مرز نمی شناسد.

یادبودی عاشورایی

دهمین کنگره شعر عاشورایی قروه امسال در حالی به پایان رسید که مراسم تبدیل به یادبودی برای همدردی با آسیب دیدگان زلزله کرمانشاه شد و تمامی حضار دقایقی به احترام جان باختگان زلزله ایستاده سکوت کردند.

از طرفی دیگر این کنگره فرصتی شد تا افراد حاضر در مراسم بتوانند دقایقی چند در خصوص تلخی زلزله و اینکه چقدر می تواند بر روحیه یک انسان تأثیر بگذارد بیندیشند.

همچنین گروه نمایش پیدا قروه با اجرای نمایشی جالب و پرمفهوم به تلفیق عاشورا و حادثه کرمانشاه پرداخت و مردم را چند لحظه ای به فکر کردن واداشت.

به هر حال پس از دو روز پرونده کنگره دهم با نقش برجسته یادبود عاشورایی و گرامیداشت جان باختگان زلزله کرمانشاه به پایان رسید.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۸۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها

ابعاد جنبش «همبستگی با مردم غزه» که از سوی دانشجویان دانشگاه کلمبیای نیویورک آغاز شد و به دیگر دانشگاه‌های برجسته آمریکا نیز گسترش یافت، در رسانه‌های روس بازتاب یافته است.

به گزارش مشرق، پایگاه اینترنتی روزنامه ایزوستیا روز یکشنبه در این باره نوشت: تظاهرات ضد اسرائیلی در محوطه ۲۳ دانشگاه و دانشکده مهم آمریکا ادامه دارد. چند هفته پیش اوضاع تحت کنترل به نظر می رسید، اما اکنون در برخی از دانشکده ها تجمعات با درگیری همراه است و استادان طرفدار اسرائیل از دسترسی به دانشگاه‌ها محروم هستند.

در ادامه این گزارش آمده است: برای ایالات متحده آمریکا که در آن، حمایت از دولت یهود بخشی جدایی ناپذیر از چشم انداز سیاست خارجی برای دهه ها بوده است، این یک پدیده اجتماعی کاملاً جدید است که مقیاس آن، همانطور که نظرسنجی ها نشان می دهد، گسترش خواهد یافت.

ایزوستیا در ادامه نوشت: تشدید بحران فلسطین و اسرائیل و عملیات نظامی (رژیم صهیونیستی) در نوار غزه شکاف دیگری را در جامعه آمریکا ایجاد کرد، جایی که شاید کمترین انتظار از آن وجود داشت.

این رسانه روس افزود: دانشجویان چادرهایی در محوطه دانشگاه‌های مهم آمریکا برپا و راهپیمایی‌ها و سخنرانی‌هایی برگزار می‌کنند که در آن از رهبری دانشگاه‌ها می‌خواهند تا هرگونه همکاری با اسرائیل را متوقف کنند. این تظاهرات‌ها اغلب به درگیری با دانشجویان طرفدار اسرائیل و مداخله پلیس ختم می شود.

ایزوستیا در ادامه با اشاره به موج بازداشت دانشجویان شرکت کننده در تظاهرات ضداسرائیلی افزود: دستگیری ها اما به هیچ وجه بر اوضاع تاثیری نداشت. در مقابل، سازمان دانشجویان برای عدالت در فلسطین، چند صد دانشجو را از دانشگاه‌های برکلی و هاروارد به «تظاهرات همبستگی» آورد.

این رسانه روس در ادامه نوشت: در کانون این تقابل و رویارویی، ریاست دانشکده‌ها قرار دارند که تلاش می‌کنند تا یک کار غیرممکن را انجام دهند. آنها از یک سو، برای تحت کنترل نگه داشتن اعتراضات رو به رشد دانشجویی و به طور همزمان جلوگیری از جلوه‌های اجتناب‌ناپذیر یهودی‌ستیزی تلاش می‌کنند و همچنین برای جلوگیری از خروج حامیان مالی دانشکده‌ها که اکثریت قریب به اتفاق آنها حامیان سیاسی (رژیم) اسرائیل هستند.

بازداشت بیش از ۷۰۰ نفر در دانشگاه‌های آمریکا

روزنامه راسیسکایا گازتا نیز در گزارشی نوشت:‌ از ۱۸ آوریل، زمانی که دانشگاه کلمبیا از پلیس نیویورک خواست تا اردوگاه فعالان حامی فلسطین را پاکسازی کند، بیش از ۷۰۰ نفر در دانشگاه های ایالات متحده دستگیر شده اند.

این روزنامه به نقل از ان بی سی نیوز نوشت:‌ دانشجویان شرکت کننده در تظاهرات خواسته‌هایی همچون ممنوعیت فروش دارایی ها به شرکت هایی که می توانند از جنگ غزه سود ببرند، مطرح کرده‌اند.

در پی این فشارها، آن کاد رئیس دانشگاه ایالتی پورتلند اعلام کرد: این دانشگاه دریافت "هدایا یا کمک های مالی بیشتر" از شرکت بوئینگ را متوقف می کند. دانشجویان عضو جنبش همبستگی برای حقوق برابر فلسطینی ها شرکت بوئینگ را به "همدستی در اشغال و نسل کشی در فلسطین" متهم کردند.

رسوایی دانشگاه‌های آمریکا به دنبال سرکوب اعتراضات

روزنامه کامرسانت دیگر روزنامه چاپ مسکو نیز نوشت: دانشگاه های آمریکایی در کانون رسوایی به خاطر سرکوب اعتراضات دانشجویان طرفدار فلسطین در محوطه دانشگاه قرار دارند.

به نوشته این روزنامه، بهره‌گیری دانشگاه کلمبیا از پلیس برای متفرق کردن چادرهای حامیان فلسطین و تعلیق موقت دانشجویان عضو جنبش همبستگی با مردم غزه، تنها باعث التهاب بیشتر و تظاهرات‌ها با قدرتی تازه آغاز شد. برخی اساتید نیز به تظاهرات پیوستند و از آزادی تجمعات حمایت و اقدامات رئیس دانشگاه را محکوم کردند.

بر اساس این گزارش، شاهدان عینی گفتند که برخی از تظاهرکنندگان شعار می‌دادند: ما خواستار آن هستیم که تل‌آویو به آتش کشیده شود.

در ادامه این مطلب آمده است: مرکز تظاهرات حامی فلسطین، دانشگاه کلمبیا در نیویورک بود، جایی که سابقه فعالیت‌هایی همچون مخالفت با جنگ ویتنام و نیز اعتراض به رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی را در کارنامه دارند.

کامرسانت در ادامه نوشت:‌ اردوگاه‌های خیمه‌ای در ده‌ها محوطه دانشکده‌های آمریکا از آن آربور تا بوستون ایجاد شده است. در دانشگاه ییل در ۲۲ آوریل، پلیس ۴۷ نفر را به دلیل شعارهای طرفدار فلسطین که در ایالات متحده تندروانه و ضدیهود تلقی می شوند، بازداشت کرد. به عنوان مثال، شعار «از رودخانه تا دریا» که اساساً فراخوانی برای نابودی کشور اسرائیل است، از جمله آنهاست.

دانشگاه پیشرو آمریکا به کانون ضداسرائیل تبدیل شد

پایگاه خبری لنتا نیز در گزارشی نوشت: دانشگاه کلمبیا به عنوان یکی از دانشگاه‌های پیشرو آمریکا به کانون تجمعات ضداسرائیلی تبدیل شده است.

این رسانه روس افزود:‌ ۱۸ آوریل تظاهرات در محوطه دانشگاه کلمبیا آغاز شد که منجر به دستگیری بیش از ۱۰۰ نفر شد. معترضان خواستار آتش بس در نوار غزه و توقف حمایت از اسرائیل توسط دانشگاه کلمبیا هستند. تعدادی از معترضان در محوطه دانشگاه چادر برپا کردند.

زلزله در دانشگاه‌های آمریکا

پایگاه خبری بلتا روسیه نیز نوشت: همزمان با گسترش اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، ایالات متحده دستگیری های گسترده ای را در دستور کار قرار داده است.

این رسانه روس نوشت: مسئولان آمریکا در تلاش هستند تا اوضاع را آرام کنند. جنبش اعتراضی دانشجویی هفته گذشته پس از ورود پلیس نیویورک به محوطه دانشگاه کلمبیا و دستگیری بیش از ۱۰۰ دانشجو در کانون توجه قرار گرفت. جنبش دانشجویان دانشگاه کلمبیا برای عدالت در فلسطین بیانیه ای را در ۲۱ آوریل منتشر کرد که در آن آمده بود که آنها به شدت هر شکلی از نفرت یا تعصب را رد می کنند.

در ادامه گزارش بلتا آمده است:‌ پس از وقایع اخیر در فلسطین، تظاهرات و بحث های داغ در مورد درگیری اسرائیل و غزه و آزادی بیان، دانشگاه های آمریکا را تکان داده است. علاوه بر این، اعتراضات گسترده تری در ایالات متحده در رابطه با رویدادهای خاورمیانه صورت گرفت. فعالان طرفدار فلسطین راه ها را مسدود کردند و دسترسی به فرودگاه ها از جمله فرودگاه بین المللی اوهار در شیکاگو و فرودگاه بین المللی سیاتل-تاکوما و همچنین پل گلدن گیت در سانفرانسیسکو و پل بروکلین در نیویورک را محدود کردند.

بایدن گیج شده است

پایگاه خبری شبکه تلویزیونی ان تی وی روسیه نیز با اشاره به گسترش یافتن اعتراضات دانشجویان در دانشگاه‌های سراسر آمریکا نوشت:‌ معترضان، دولت بایدن را به حمایت از اسرائیل متهم می‌کنند.

این رسانه روس در ادامه نوشت:‌ هم اینک پرچم های فلسطین در همه دانشگاه‌های برجسته آمریکا به اهتزاز درآمده و شعارهای ضد اسرائیلی به گوشی می‌رسد. در این میان،‌پلیس از گاز اشک آور و گلوله‌های پلاستیکی برای متفرق کردن معترضان استفاده و ده ها نفر از جمله رئیس دانشکده فلسفه و استاد اقتصاد دانشگاه آتلانتا را بازداشت کرد.

در ادامه گزارش شبکه تلویزیونی ان‌تی‌وی آمده است:‌به نظر می‌رسد کاخ سفید اصلاً نمی‌داند که چگونه به این همه واکنش نشان دهد. این کشور از یک سو با ارسال تسلیحات به اسرائیل کمک می کند و از سوی دیگر دانشگاه های آن به پایگاه احساسات ضد اسرائیلی تبدیل شده است. بایدن گیج شده است.

ان‌تی‌وی در ادامه اظهارات جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا را بازتاب داده که گفته است: من اعتراضات ضد یهود را محکوم می کنم، به همین دلیل برنامه ای برای مقابله با آن ایجاد کردم. من همچنین کسانی را که نمی دانند چه بر سر فلسطینی ها می آید، محکوم می کنم.

بمب ساعتی در دفتر حزب دموکرات

این رسانه روس در ادامه نوشت:‌ اما آیا رئیس جمهور آمریکا می تواند همزمان این دو ادعا را مطرح کند؟ جناح راست بر این باور است که دموکرات ها با چشم پوشی از جنبش حامیان فلسطین، بمب ساعتی را در دفتر حزب خود کار گذاشته اند. معترضان طرفدار فلسطین، جو بایدن را چیزی جز "جو نسل کشی" نمی نامند و در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری آمریکا، به او رای نمی دهند.

موج اعتراضات طرفداران فلسطین

خبرگزاری آر ب کا نیز در گزارشی نوشت: موجی از اعتراضات طرفدار فلسطین پس از متفرق کردن یک اردوگاه چادری در محوطه دانشگاه کلمبیا توسط پلیس در ۱۹ آوریل، ایالات متحده را فرا گرفته است.

این رسانه روس افزود: بر اساس آخرین اطلاعات وزارت بهداشت فلسطین و نیز کمیسر آژانس امدادرسانی و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، تعداد کودکان کشته شده در نوار غزه در ۶ ماه گذشته از تعداد کودکان کشته شده در درگیری ها در سراسر جهان در چهار سال گذشته بیشتر شده است.

در ادامه گزارش آر ب کا آمده است:‌ جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که مدت ها از نتانیاهو حمایت می کند، در اوایل آوریل از اقدامات ارتش اسرائیل در نوار غزه به شدت انتقاد کرد و رویکرد کنونی نخست وزیر اسرائیل در قبال درگیری را اشتباه خواند.

دیگر خبرها

  • زلزله سیرچ را لرزاند؛ اعزام ۲ تیم امدادونجات به منطقه
  • اعزام ۲ تیم امدادونجات هلال احمر به سیرچ کرمان
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • کرمان لرزید
  • کارگرانی که در روز کارگر هم تریبونی نداشتند!
  • ۱ فوتی و ۱ مصدوم در برخورد پراید با کامیون در محور قصرشیرین به سرپل‌ذهاب
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • دوزین در استان گلستان لرزید
  • دوزین لرزید
  • از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها