Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@15:19:56 GMT

اصلاح طرح تقویت بسیج مستضعفین

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۳۱۱۹۳

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) طرح تقویت بسیج مستضعفین را جهت تامین نظر شورای نگهبان اصلاح و مقرر کردند احکام این طرح منوط به تدابیر فرماندهی معظم کل قوا، سیاستهای نظام و مصوبات کلی شورای عالی امنیت ملی باشد. ناطقان: طرح تقویت بسیج مستضعفین که پیش از این از سوی شورای نگهبان مورد ایراد قرار گرفته بود در دستور کار جلسه علنی صبح امروز مجلس قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ابتدا مصوبه کمیسیون امنیت ملی که بر طرح اولیه اصرار ورزیده بود به رای مجلس گذاشته شد که نمایندگان با  89 رای موافق، 57 رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 205 نماینده حاضر با آن مخالفت کردند.
ذوالنوری در این رابطه اظهار کرد: اگر بخواهیم اجرای این طرح را منوط به مصوبات شورایعالی امنیت ملی کنیم دست اندازی در مسیر اجرای ماموریت‌های بسیج ایجاد می‌شود این در حالیست که بسیج در حال حاضر در سلسله مراتب فرماندهی کل قوا عمل می‌کند اما ما آن را از یک گذر انحرافی به شورایعالی امنیت ملی وصل کردیم که در این صورت بسیج برای آموزش ، رزماش و کارهای دیگرش گیر می‌افتد.
وی افزود: چرا باید این کار را به شورایعالی امنیت ملی ارجاع دهیم که صدها کار ریز ودرشت دیگر دارد و چرا باید وقتش را با این کار بگیریم؟ با حفظ حرمت شورای نگهبان این کار خارج از وظایف شورای عالی امنیت ملی است و پیچ بیجا در مسیر اجرای ماموریتهای بسیج ایجاد می کند. بنابر این می توانیم مصوبه پیشین مجلس را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع کنیم تا مجمع در اینباره تعیین تکلیف کند.
علی لاریجانی رئیس مجلس در واکنش به اظهارات ذوالنوری گفت: در صورت ارجاع این موضوع به مجمع تشخیص، مجمع نظر شورای نگهبان را تایید خواهد کرد ودر این کار تاخیر ایجاد می‌شود.
پس از مخالفت نمایندگان با مصوبه کمیسیون امنیت ملی درباره اصرار بر مصوبه پیشین مجلس در طرح تقویت بسیج مستضعفین علی لاریجانی رئیس مجلس اصلاح این طرح را به رای مجلس گذاشت که با 122 رای موافق، 23 رای مخالف و 17 رای ممتنع از مجموع 208 نماینده حاضر به تصویب رسید.
بر این اساس احکام طرح تقویت بسیج مستضعفین منوط به تدابیر فرماندهی معظم کل قوا، سیاست‌های کلی نظام و مصوبات شورایعالی امنیت ملی شد.
همچنین در تبصره 2 ماده 4 این طرح که پیش‌بینی شده بود دولت موظف است اراضی مناسبی را برای آموزش نظامی و اجرای رزمایش‌ها در اختیار بسیج قرار دهد به دلیل ایرادات شورای نگهبان نسبت به بار مالی این تبصره در اصلاحیه مجلس این تکلیف دولت برداشته شد و مقرر شد که دولت می‌تواند نسبت به اختصاص اراضی مناسب برای آموزش نظامی و اجرای رزمایش ها به بسیج اقدام کند.
منبع: ایسنا برچسب ها: بسیج مستضعفین ، شورای نگهبان ، اصلاح

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۱۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتماً به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند

عضو فقهای شورای نگهبان با تاکید بر این نکته که شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتما به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند گفت: من می‌توانم به ضرس قاطع بگویم در شرایط حاضر، شورای نگهبان نمی‌تواند جلسه مهمی در بررسی لوایح و طرح‌ها داشته باشد مگر اینکه حتماً کار پژوهشکده آنجا ارائه شود.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله سید محمدرضا مدرسی یزدی، عضو فقهای شورای نگهبان با حضور در پژوهشکده شورای نگهبان، از آخرین دستاورد‌های پژوهشکده شورای نگهبان بازدید کرد و ضمن تشکر از دکتر کدخدایی، رییس پژوهشکده شورای نگهبان و مدیران و کارکنان این پژوهشکده بابت تلاش‌های صورت گرفته در زمینه‌های مختلف، افزود: امیدوارم خداوند متعال، زحمات شما را به خوبی بپذیرد، رشد دهد و هم ذخیره برای دنیای خودتان و آخرت خودتان و هم ذخیره برای جمهوری اسلامی باشد.

این عضو فقهای شورای نگهبان با تاکید بر اینکه قانونگذاری، اساس حرکت یک ملت و کشور است، گفت: قانون‌گذاری معمولا نیاز به پایش دارد. قانون اساسی هم که انصافاً راهنمای بزرگی است برای اینکه نظام یک کشور منحرف نشود، پیش‌بینی کرده است که شورای نگهبان با معیار‌های شرع و قانون اساسی که معیار‌هایی جامع هستند قوانین را بررسی کند و شورای نگهبان نیز از روز‌های ابتدای تاسیس کار خودش را بر بنیانی قوی و متین بنانهاده است و فقها و حقوقدانان ادوار مختلف این شورا بنای مستحکم و روش دقیقی را برای بررسی مصوبات پایه‌گذاری کرده‌اند.

آیت‌الله مدرسی یزدی در ادامه ضمن ارزشمند برشمردن پژوهش‌ها و نظرات کارشناسی پژوهشکده شورای نگهبان، گفت: مجمع مشورتی فقهی شورای نگهبان نیز که در شهر قم تشکیل می‌شود از صاحب‌نظران برجسته‌ای تشکیل شده است که نظرات‌شان برای اعضای شورای نگهبان کارآمد است و البته گسترش ارتباط پژوهشکده شورای نگهبان و مجمع مشورتی فقهی بر غنای نظرات این دو مجموعه خواهد افزود.

دیگر خبرها

  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • این حساب‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند/ اعلام جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: غافلگیری ایران در زمان عملیات نبود، در راهبرد و تاکتیک بود
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟ | نحوه شناسایی حساب های غیر تجاری
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟
  • موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم
  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد
  • سفر مهم دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه/پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان
  • تشکر وزیر دفاع از مجلس برای مصوبه تشکیل سازمان سپند
  • شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتماً به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند