Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-06@16:26:55 GMT

ریسک قرارداد فاز ۱۱ بر دوش ایران است؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۳۱۳۱۲

ریسک قرارداد فاز ۱۱ بر دوش ایران است؟

یک کارشناس اقتصادی گفت: تعجیل توتال در موضع‌گیری ناامیدانه درباره تحریم‌های احتمالی ایران نشان می‌دهد بازگشت تحریم هیچ ریسکی بر دوش توتال نخواهد انداختت.

یک کارشناس اقتصادی گفت:تعجیل توتال در موضع‌گیری ناامیدانه درباره تحریم‌های احتمالی ایران نشان می‌دهد بازگشت تحریم هیچ ریسکی بر دوش توتال نخواهد انداخت و تمام ریسک بر دوش ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش انرژی امروز، مجید شاکری درباره اظهارات چندباره مدیرعامل توتال درباره احتمال خروج از قرارداد توسعه میدان آزادگان در صورت وضع تحریم‌های تازه علیه ایران گفت: چند ماه قبل، بعد از مطرح شدن اولین قرارداد  IPC (قراردادهای جدید نفتی ایران) با توتال، محور اصلی سوال منتقدین داخلی قرارداد این بود که ریسک لغو قرارداد بر عهده کدام طرف است؛ به زبان ساده سوال این بود که اگر به هر دلیل، نظامات تحریمی علیه ایران تغییر کند( که واضح بود تغییر می کند)، مسئولیت مدیریت ریسک با کیست و جبران خسارات وارده با چه کسی است؟ آیا وزارت نفت ایران قرارداد با توتال را به نحوی بسته است که هزینه تحریم شدن پروژه را بالا ببرد؟

وی ادامه داد:  در آن زمان اولا وزارت نفت از پاسخگویی طفره رفت و بعد هم رسانه های دولتی، منتقدان را با برچسب «کاسب برجام»، «عامل روسیه» و «دلواپس» بدرقه کردند و در نهایت هم، قرارداد امضاء شد و برخی رسانه‌ها، پیروزی منطق بر تحریم و جدایی اروپا از آمریکا را جشن گرفتند.

شاکری گفت: در هفته جاری، رییس توتال پشت سر هم تقریبا در هر محفلی مصاحبه می کند  و با دمی سرد، از عدم امکان ادامه همکاری، در صورت تغییر صورت بندی تحریم ها صحبت می کند.

این کارشناس ارشد اقتصادی تصریح کرد: این تواتر بسیار عجیب است؛ آن هم در حالی که ابدا در صحنه عمل، تحریمی اتفاقی نیافتاده است؛ نه کنگره اظهار نظری درباره لغو برجام کرده است و نه لیست اول کاتسا، لیست مهم و دندان‌گیری بوده است.

وی گفت: در این وضع، این همه تعجیل توتال در موضع‌گیری ناامیدانه و «من می‌دانم نمی شود»، نشان می‌دهد بازگشت تحریم هیچ ریسکی را بر دوش توتال نخواهند انداخت که دلیلی برای پایبندی او به قرارداد یا دفاع از قرارداد یا فشار بردولت  فرانسه برای دفاع از قرار داد باشد.

شاکری ادامه داد: شاید هم بالاتر از آن، ریسک لغو قرارداد اساسا بر دوش ایران است و خروج توتال از قرارداد به دلیل بازگشت تحریم، مستلزم جبران هزینه‌ها از جانب ایران باشد .

وی گفت: گذر زمان، راست و ناراست مواضع را مشخص می کند اما هزینه فرصت از کف رفته باز نمی‌گردد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۱۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است


به گزارش صدای ایران از انتخاب،آسوشیتدپرس در گزارشی تفصیلی به بررسی تأثیر تحریم‌های اقتصادی بر فعالیت‌های قالی‌بافان سنتی در ایران پرداخته است که با چالش‌های زیادی مواجه هستند.

به نوشته این خبرگزاری، بازار تاریخی کاشان در مرکز ایران، با فرش‌های ابریشمی نفیس خود در جهان شناخته می‌شود، اما به دنبال فروپاشی توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی با قدرت‌های جهانی، و افزایش تنش‌های گسترده با غرب، بافندگان این قالی‌ها برای فروش محصولات خود دچار مشکل هستند.

بر اساس آمار گمرک دولتی ایران، صادرات فرش این کشور که دو دهه قبل بیش از دو میلیارد دلار بود، در سال گذشته خورشیدی به کمتر از ۵۰ میلیون دلار کاهش یافته است.

این خبرگزاری نوشت: با توجه به شرایط ایران، گردشگران خارجی کمتری به این کشور سفر می‌کنند، و از طرفی، به دلیل مشکلات انجام معاملات بین‌المللی، فرش‌های ایرانی به فروش نمی‌رسند.

به گفته علی فائز، صاحب یک مغازه فرش‌فروشی در بازار کاشان، آمریکایی‌ها از بهترین مشتریان فرش ایرانی بودند که اشتیاق فراوانی برای خرید این کالای لوکس داشتند، و در گذشته فرش‌های زیادی می‌خریدند.

صنعت قالی بافی کاشان در فهرست «میراث فرهنگی ناملموس جهانی» یونسکو به ثبت رسیده است.

بسیاری از بافندگان فرش‌های ایرانی، زن هستند و مهارت‌های لازم برای آفرینش این محصول سنتی نسل به نسل منتقل می‌شود. بافت یک فرش نفیس فرآیندی پیچیده دارد و ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

این خبرگزاری در بخشی از گزارش خود نوشت: گردشگران غربی و خارجی برای دهه‌ها بهترین مشتریان فرش‌های ایرانی بودند و در سفر خود به این کشور فرش‌های نفیس را به‌عنوان یادگاری یا سوغاتی می‌خریدند.

در بیش از چهار دهه گذشته، واردات فرش ایران به آمریکا چند بار توسط دولت‌های مختلف ایالات متحده ممنوع و آزاد شده است. پس از فروپاشی برجام، ورود فرش‌های ایرانی به ایالات متحده بار دیگر قدغن شد.

ممنوعیت واردات فرش ایران به آمریکا، از بهترین بازار‌های جهانی این کالای لوکس، ضربه سنگینی برای قالی‌بافان ایرانی محسوب می‌شود.

به گفته عبدالله بهرامی، رئیس سندیکای ملی تولیدکنندگان فرش دستباف، ارزش صادرات سالانه فرش ایران به آمریکا پیش از تحریم حدود ۸۰ میلیون دلار بود.

کاهش مسافرت گردشگران آمریکایی و اروپایی به کاشان یکی از دلایل دیگر وضعیت بد اقتصادی قالی‌بافان است. با توجه به شرایط کنونی در ایران و منطقه، تقریبا ورود این گردشگران به کاشان که بهترین مشتریان فرش ایرانی هستند، تا حد زیادی متوقف شده است.

دیگر خبرها

  • محرمانگی قرارداد با چین به دلیل تحریم‌ها است
  • دلیل خشم آلگری: در این وضعیت ریسک نکنید
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • لبه تیغ
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • ریسک سرمایه‌گذاری در دریا باید کاهش یابد
  • واکنش کاردار ایران به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • وزیر دفاع انگلیس به تحریم ایران واکنش نشان داد