Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@20:00:05 GMT

نسل اینترنت زده را به سمت کتاب سوق دهیم

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۳۳۳۷۷

نسل اینترنت زده را به سمت کتاب سوق دهیم

بااین‌حال سهم کتاب و کتاب‌خوانی از فرایند پژوهش محوری بسیار اندک و ناچیز است و نسل پژوهش محور بیشتر اینترنت محور هستند تا کتاب محور و این بدان معناست که نسل جدید خود را از صفحات واقعی به سمت صفحات مجازی هل داده‌ایم و اگر آسیب‌شناسی به‌موقع انجام نشود باید فاتحه پیوند پژوهش محوری و کتاب‌خوانی را خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازسپاس؛ موضوع کتاب و کتاب‌خوانی از مهم‌ترین دغدغه‌های اهل‌قلم است که با توجه به پایین آمدن سرانه مطالعه در کشور این دغدغه روزبه‌روز بیشتر می‌شود.

با یک جستجوی ساده در اینترنت درمی‌یابیم که کتاب‌های الکترونیکی اکنون جای مطالعه و کتاب‌های کاغذی را پرکرده‌اند و اصولاً انس با کتاب و صفحات کتاب اکنون به دشوارترین بخش مأموریت غیرممکن افزایش سرانه مطالعه در نزد اندیشمندان کشور تبدیل‌شده است.

حتی در ابتدایی‌ترین کارهای روزانه و در بالاترین سطح آن‌که شامل کارهای تحقیقاتی می‌شود مطالعه بیشتر به سمت سوی اینترنت و صفحات مجازی رفته است، خطری باید قبل از وقوع آن را علاج می‌کردیم و نکردیم.

نسل جدید دانش آموزان اکنون خود را در محیطی غیرواقعی می‌بینند و برای لمس واقعیات از محیط‌های غیرواقعی کمک می‌جویند و خانواده‌ها برای راحتی بیشتر و عدم آشنایی با آموزش کتاب‌خوانی و نحوه شناساندن صفحات کتاب به دانش آموزان آن‌ها را به سمت صفحات مجازی هل می‌دهند.

متأسفانه این روزها در اکثر مدارس کشور بحث تحقیق و پژوهش و جو پژوهش محوری با افتی محسوس همراه شده است و این امر بزرگ‌ترین خطر فرهنگی برای نسلی است که واقعیات خود را در محیط‌های مجازی جستجو می‌کنند، محیط‌هایی که سمت‌وسوی آن‌ها بیشتر فانتزی بازی و عملاً هیچ جنبه آموزشی برای دانش‌آموز و محصل ما ندارد.

دانش‌آموزانی که همه‌چیز را راحت و بی‌دردسر برای خود می‌خواند و به بهانه سرعت و فنّاوری دقت و پژوهش را فدا می‌کنند در آینده چگونه می‌توانند خود را با محیط‌های آموزشی بزرگ‌تر وقف دهند، کما اینکه محیط‌های آموزشی مانند دانشگاه اکنون خود بری از هرگونه فعالیت پژوهشی وزندگی دانشجویی پژوهش محور است.

بااین‌حال سهم کتاب و کتاب‌خوانی از پژوهش محوری بسیار اندک و ناچیز است و نسل پژوهش محور بیشتر اینترنت محور هستند تا کتاب محور و این بدان معناست که نسل جدید خود را از صفحات واقعی به سمت صفحات مجازی هل داده‌ایم و اگر آسیب‌شناسی به‌موقع انجام نشود باید فاتحه پیوند پژوهش محوری و کتاب‌خوانی را خواند.

در مقابل آسیب‌شناسی باید راه‌حل مناسب پیدا کرد، راه‌حلی که جامعه کتاب‌خوان کشور را فزونی دهیم و نشاط را به سمت کتابخانه‌های خالی از نفر کشور سوق دهیم تا جنبه‌های واقعی و مفید کتاب در رگ کتاب‌خوانی کشور جریان پیدا کند.

آنچه از وضعیت سرانه کشور دیده می‌شود آماری نگران کنند است و اگر بتوانیم کارهایی مانند ایجاد باشگاه‌های کتاب‌خوانی را مدارس ایجاد کنیم نسل امروز را می‌توانیم با کتاب پیوند دهیم و این پیوند را ریسمان نجات نسل اینترنت زده قرار دهیم.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۳۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ فرهنگ وهویت هر ملت مستلزم نگهداری اسناد هویت دار

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان ؛ اسدالله عباسی در دیدار معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور با بیان اینکه نگهداری اسناد هویت‌دار اهمیت زیادی دارد و موجب حفظ فرهنگ و هویت هر ملت می‌شود گفت: بازدید دانش‌آموزان از سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان برای شناخت و آگاهی آنان از وظایف این سازمان باید در دستور کار متولیان قرار گیرد.
وی تصریح کرد: وظایف و فعالیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی باید از طریق افراد متخصص و تاثیرگذارو با همکاری رسانه‌ها به مردم شناسانده شود.
استاندار گیلان نگهداری نسخه‌های خطی و تاریخ شفاهی شخصیت‌ها در حوزه‌های مختلف را از اقدامات ارزشمند سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور دانست و بر ضرورت همکاری بیشتر دستگاه‌ها با مدیریت سازمان اسناد و کتابخانه ملی در گیلان تاکید کرد.
اسدالله عباسی همچنین برای رفع مشکلات و مسائل مربوط به سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان قول مساعد داد.
 معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور نیز در این دیدار گفت: ۴۲ هزار نسخه خطی در این سازمان نگهداری می‌شود که برخی نادر و جهانی بوده و به عنوان اثر علمی و فرهنگی ثبت یونسکو شده‌ است.
 فاطمه صدر همچنین افزود: هزار و ۵۰۰ تاریخ شفاهی از شخصیت‌ها ، دولتمردان، سیاستمداران، ادیبان و اهالی فرهنگ و هنر نیز در سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور نگهداری می شود.
وی در ادامه با تشریح جایگاه و قدمت سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور افزود: بخش کتابخانه ملی این سازمان قدمت ۹۰ ساله دارد و سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور عضو فدراسیون بین‌المللی کتابخانه‌های ملی و فدراسیون بین المللی آرشیوهای ملی است.
معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور با بیا اینکه به جز نگهداری اسناد اداری کشور در این سازمان گفت: تعدادی اسناد تاریخی از دوران قاجار و پهلوی نیز در این سازمان نگهداری می شود.

دیگر خبرها

  • استفاده از ظرفیت بانوان فعال برای رفع چالش‌های ملی/ پژوهش‌های دینی، مسئله‌محور باشند
  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۳
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • روایتگری عملیات وعده صادق به سبک پرده خوانی
  • در سه سال اخیر سرانه خط فقر سه برابر شده است
  • میدان شهرت در ایران
  • به همت پژوهش سرای برهان کتاب «عشق برتر» منتشر شد
  • قم در ارائه خدمات مکان محور رتبه نخست کشور را در اختیار دارد
  • حفظ فرهنگ وهویت هر ملت مستلزم نگهداری اسناد هویت دار