Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@14:04:55 GMT

دلیل بارش کم در کشور چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۳۴۴۱۲

مدیر کل پیش‌بینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی ضمن پیش‌بینی بارش و دمای کشور طی سه ماه آینده از تداوم کم بارشی تا آخر آبان ماه خبر داد و دلیل بارش‌های کم در پاییز امسال را تشریح کرد.
 
احد وظیفه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: داده‌های آماری ایستگاه‌های هواشناسی سازمان هواشناسی و وزارت نیرو به علاوه اطلاعات مرکز ملی خشکسالی - که رخداد بارش‌ را در کشور پایش می‌کنند- نشان می‌دهد از اول مهر ۹۶ تا ۲۸ آبان‌ماه ۹۶، غیر از استان اردبیل در بقیه مناطق کشور شرایط کم‌بارشی حاکم بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   
 کاهش ۵۳ درصدی بارش پاییز امسال وی با بیان اینکه بارش‌های کشور از ابتدای سال زراعی (اول مهر۹۶) تاکنون از میزان بارش‌های معمول هر ساله کمتر بوده است،گفت: بارش کل کشور در ۵۰ روز گذشته در مقایسه با مدت مشابه میانگین بلندمدت، ۵۳ درصد کاهش یافته است.
پیش‌بینی شرایط بارشی کشور طی سه ماه آینده
 
مدیر کل پیش‌بینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی گفت: بر اساس گزارش مرکز اقلیم‌شناسی کشور در مرکز و شمال غرب کشور طی ماه‌های آذر و دی ۹۶، شرایط کم‌بارشی حاکم خواهد بود همچنین برای ماه‌های آذر، دی و بهمن برای جنوب شرق، مرکز و جنوب کشور شرایط کم‌بارشی پیش‌بینی می‌شود و مقادیر بارشی کمتر از حد نرمال خواهد بود.   
 پیش‌بینی افزایش یک تا یک و نیم‌درجه‌ای دما در اکثر مناطق کشور وظیفه در مورد شرایط دمایی کشور گفت: دمای غالب مناطق کشور به ویژه حوزه زاگرس شامل جنوب تا شمال غرب کشور طی سه ماه آذر، دی و بهمن در حد یک تا یک و نیم درجه بالاتر از حد نرمال خواهد بود.
 دلیل کم‌بارشی در پاییز امسال مدیرکل پیش‌بینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی در پاسخ به پرسشی در مورد دلیل کاهش بارش و افزایش دمای فصل پاییز تصریح کرد: الگوی جوی در فصل تابستان، به گونه‌ای است که در جوهای بالا یک واچرخند جنب حاره‌ای در خاورمیانه حاکم است و شرایط صعود را از جو می‌گیرد و شرایط فرونشینی حاکم می‌شود.  این شرایط فرصت شکل‌گیری ابر و سامانه بارشی را می‌گیرد.
 
وی افزود: واچرخندی که روی کشورعربستان و جنوب ایران شکل گرفته است مانع ایجاد سامانه بارشی می‌شود. اگرچه این پدیده به طور معمول در فصل پاییز ضعیف می‌شود اما در پاییز امسال واچرخند جنب حاره ‌ی قویتر از حد نرمال و میانگین بلندمدت بود و طبیعتا در این شرایط نفوذ سامانه‌های بارشی به کشور کمتر رخ می‌دهد.
 شکل‌گیری سامانه بارشی شنبه تا یکشنبه آینده این کارشناس سازمان هواشناسی گفت: طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری (۲۴ و ۲۵ آبان ماه) در تراز میانی جو شرایط پایدار و ساکنی داریم که باعث افزایش آلاینده‌های جوی خواهد شد، اما شنبه تا یکشنبه آینده (۲۷ و ۲۸ آبان ماه) یک سامانه بارشی در سواحل خزر شکل می‌گیرد که باعث وقوع بارش در غرب و شمال غرب کشور خواهد شد. به جز این سامانه، سامانه قوی دیگری تا هفته اول آذر نخواهیم داشت.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۴۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هرمزگان آخر هفته بارانی می‌شود

کارشناس هواشناسی هرمزگان با اشاره به فعالیت سامانه بارشی در غرب و جزایر استان به ویژه جزیره لاوان گفت: امروز تمام مناطق استان از جمله بندرعباس تحت پوشش سامانه بارشی قرار خواهند گرفت و آخر هفته استان بارانی است. - اخبار استانها -

مرضیه سی‌سی پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس، اظهار داشت: سامانه بارشی که از امروز وارد استان شد سبب بارش باران، تگرگ و طوفان لحظه‌ای در مناطقی از استان شد.

وی افزود: در اثر فعالیت این سامانه شاهد بارش شدید تگرگ در جزیره لاوان بودیم در غرب هرمزگان نیز به ویژه در شهرستان پارسیان نیز تندباد لحظه‌ای و باد شدید به وقوع پیوست و در جزیره کیش سرعت باد به 72 کیلومتر در ساعت رسید. 

کارشناس هواشناسی هرمزگان گفت: مطابق پیش‌بینی‌ها اصل فعالیت این سامانه بارشی در روز پنج شنبه خواهد بود و سراسر استان را در بر خواهد گرفت، از آخر شب نیز احتمال ابری شدن آسمان بندرعباس و آغاز فعالیت بارشی در مرکز استان دور از انتظار نیست.

وی با اشاره به اینکه این سامانه ترکیبی از سامانه مدیترانه‌ای و سودانی است تصریح کرد: تاثیرات این سامانه از امشب مجدد آغاز و در مناطق دریایی، غربی و مرکزی شاهد فعالیت این سامانه خواهیم بود و فردا هم مطابق پیش‌بینی و صدور هشدار سطح نارنجی سامانه در سراسر استان فعال خواهد شد.

سی‌سی پور گفت: در شرق استان محدوده میناب، بشاگرد، سیریک و جاسک از فردا بعد از ظهر و روز جمعه هم امکان فعالیت این سامانه وجود دارد.

وی افزود: مهم ترین نکته این سامانه همراه بودن آن با تند باد است و حین فعالیت سامانه بارشی امکان وقوع طوفان و تندباد لحظه‌ای وجود دارد و تاکنون در غرب و جزایر که سامانه فعال بوده این تندباد را همراه خود داشته است.

کارشناس هواشناسی هرمزگان گفت: توصیه می‌شود با توجه به تندباد لحظه‌ای به ویژه در حوزه دریا، فعالیت‌های صیادی تعطیل و تردد شناورهای مسافربری با احتیاط کامل و رعایت ایمنی با نظر سازمان بنادر صورت گیرد.

وی ادامه داد: فردا با توجه به بارش ها احتمال وقوع آبگرفتگی معابر وجود دارد، برای شهر بندرعباس هم پیش‌بینی بارش قابل توجه شده است.

انتهای پیام/864/

دیگر خبرها

  • بارش باران در اغلب مناطق کشور طی امروز؛ ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه
  • سامانه بارشی تا شنبه میهمان همدان ها
  • هواشناسی ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بارش باران در اغلب مناطق/ ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه
  • ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه/ شدت بارندگی در این استان‌ها
  • بارش باران در اغلب مناطق کشور طی امروز/ ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه
  • هرمزگان آخر هفته بارانی می‌شود
  • منتظر سامانه بارشی جدید باشید / بارش‌ها در جنوب و شرق کشور شدت می‌گیرد
  • یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم
  • لرستان بارانی می‌شود
  • پیش بینی افزایش ابر در استان مرکزی