Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: علوم انسانی کالایی لوکس برای جوامع متمدن است، اما آنها ضروری نیز هستند برای ایجاد و حفظ آنچه که ما تمدن می نامیم. این ایده ها و شیوه ها فناوری های باور نکردنی هستند و برای ایدئولوژی های سیاسی مورد استفاده قرار می گیرند.

به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان به نقل از طلیعه:‌ هر یک از دانش های فلسفی و علمی، مولد تمدن متناسب با خود در تاریخ بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمدن یونانی اساسا تمدنی عقلی (عقل انتزاعی) و تمدن غرب حاضر اصالتا تمدنی تجربی (عقل حسی/ تجربی) تلقی شده اند.

 

فلسفه می تواند تمدن ساز باشد، چنانچه در یونان باستان تمدن سازی کرده است، ولی باید متذکر بود که دانش عقلی و فلسفی تنها بخشی از مدنیت ما را می تواند تکامل بخشد نه همه عرصه های آن را؛ زیرا بخش عمده تمدن ها مربوط به حیات مادی و طبیعی ماست که باید با آمار و ارقام و آزمون و خطا و تجربه سامان یابد. از این رو، این کلام که تمدنها حاصل اندیشه ورزی انسان است، کلامی درست و مطابق واقع است.

 

وقتی فلسفه مورد حمایت دولتها قرار گیرد تأثیرات زیادی نیز بر جامعه و خط مشی آن خواهد گذاشت. گاه نیز این خط مشی از تأثیرات جزئی و کوتاه مدت فراتر رفته موجب تغییر و تحول در فرهنگ یک جامعه و یا حتی تمدن بر آمده از فرهنگ خواهد شد.

 

در گفتگو با پروفسور «کلایتون کراکت» رئیس و استاد مرکز مطالعات دینی دانشگاه آرکانزاس آمریکا به بررسی نقش علوم انسانی در تمدن سازی پرداخته ایم که در ادامه آمده است. «الهیات سیاسی رادیکال: دین و سیاست بعد از لیبرالیسم» از جمله آثار وی به شمار می رود.

 

عوامل کلیدی که در تشکیل یک تمدن مؤثر هستند چیستند؟

 

یک تمدن با توجه به سطح معینی از ماده موجودیت دارد، از جمله کشاورزی، اهلی کردن حیوانات و آتش سوزی، کنترل آب و تمرکز جمعیت که شامل طبقه بندی اجتماعی و توسعه نوشتن برای شرح و گزارش برای کالاها و خدمات است. این جامعه پس از آن اجازه می دهد تا حداقل یک اقلیتی از مردم در هنر، فرهنگ، ادبیات و اکتشاف ایده هایی که هیچ ارتباط صریح مستقیم فنی نداشته باشند، درگیرشود. تمدن ها در زمان های مختلف و مکان های مختلف در سراسر جهان، از جمله سومریان، بین النهرین، مصر، چین، هند، پرو، و امریکای میانه پدیدارمی شوند.

 

علوم انسانی چه جایگاه و نقشی در تشکیل یک تمدن دارد؟

 

علوم انسانی کالایی لوکس برای جوامع متمدن است، اما آنها ضروری نیز هستند برای ایجاد و حفظ آنچه که ما تمدن می نامیم. این ایده ها و شیوه ها فناوری های باور نکردنی هستند و برای ایدئولوژی های سیاسی مورد استفاده قرار می گیرند، اما آنها نیرویی هستند که می توانیم انسان را انسانی بدانیم.

 

انسانیت فقط انسان نیست، بلکه یک روش خوب و اخلاقی است و این یکی از راههای ترجمه اصطلاح کنفسیوس است. اگر زندگی انسانی هرگونه ارزش اخلاقی یا معنوی فراتر از بقای بیولوژیکی را داشته باشد، آن بستگی به اشکال گوناگون فرهنگی مبتنی بر علوم انسانی دارد.

 

ایده آل این ایده ها و شیوه ها به طور کامل از شیوه های فوری اجتماعی و فعالیت های علمی فنی دیگر جدا نیست، اما برای ایجاد امکان و فرصت پیشرفت برای انسان ها در راه های اخلاقی انسانی نیاز به جدایی و فضای بیشتری وجود دارد.

 

ما همچنین باید تشخیص دهیم که علوم انسانی نیازمند انسان خودمحور نیست که انسان را در مرکز همه چیز قرار می دهد، هم از لحاظ الهی، هم معنوی و هم اخلاقی، اما ما به شدت به تخیل نیاز داریم که گفتمان و شیوه های انسانی ارائه می دهند.

 

جایگاه فلسفه در تشکیل تمدن چیست؟

 

فلسفه گفتمان انسانی انعکاسی و انعطاف پذیرتر علوم انسانی است. انسانیت شامل تجزیه و تحلیل، شک و تردید و تفکر انتقادی به میزان زیادی است و فلسفه عملی است که به شدت این گونه تفکر را توسعه می دهد.

نسانیت شامل تجزیه و تحلیل، شک و تردید، و تفکر انتقادی تا حد زیادی و فلسفه یک عملی است که به شدت  بدنبال توسعه این اشکال تفکر است.

 

فلسفه از آغاز آن در یونان باستان، جایی که به معنی جستجو برای عشق عقل و معرفت (عشق حکمت ) است، همواره ادعا کرده است که با استقلال (داخلی ) به فکر همه چیز است.

این یک نوع از آزادی است. فلسفه عقاید تعصب آمیز را به چالش می کشد، دکترین و سنت ها را دریافت می کند، گرچه مجبور نیست آنها را کنار بگذارد.

 

فلسفه می تواند یک تفکر سیاسی رادیکال و تمرین آزادی برای هر کسی باشد، از هر کجا که در آن شرکت کند. فلسفه فقط در مالکیت یونان، اروپا یا آنچه به نام غرب است، نیست. هر تمدنی که ارزش آن را دارد، فلسفه خود را به وجود می آورد، حتی اگر این فلسفه را در قالب های متداول بیان نکند.

پایان پیام/248

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۶۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به عنوان یک مطالبه عمومی ایجاد یک سکو دائمی برای عرضه پوشاک عفیفانه ضروری است

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان ظهر شنبه با حضور الهام متین مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی گلستان و معاونین فرهنگی و رسانه ای این دستگاه اجرایی و نمایندگان دستگاه ها، نهاد ها و تشکل ها و تولیدکنندگان و ... نخستین جلسه کارگروه مد و لباس استان گلستان با دستور ارائه گزارش فعالیت ها و تبیین اهداف و برنامه ها در سال جاری تشکیل شد.

در این جلسه مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی گلستان، ضمن اشاره به مصوبات و اولویت های قرارگاه امام حسن عسگری(ع) و ضرورت وجود نگاه قرارگاهی و هم افزایی، گفت: به عنوان یک مطالبه عمومی ایجاد یک سکو دائمی برای عرضه پوشاک عفیفانه  ضروری است.

الهام متین همچنین با اشاره به وجود تنوع اقوام در استان گلستان که خود ظرفیتی عظیم و قابل توجه است، افزود: با اندیشه ای پویا و توسعه بخش و ایجاد زیرساخت های لازم، می توانیم از این موهبت به نحو احسن و مطلوب بهره مند شویم.

وی با تاکید بر ضرورت تهیه بانک اطلاعات جامع از چرخه طراحی تا عرضه پوشاک ویژه استان ادامه داد: پیشنهاد می کنم در جلسات آتی و نیز نشست های تخصصی از ظرفیت حضور نخبگان دانش آموزی و دانشجویی نیز بهره مند شویم زیرا آن ها شناخت بیشتری از ذائقه و سلیقه و ... هم نسلان خود دارند.

الهام متین ضمن تاکید مجدد به ضرورت هم افزایی و نگاه جامع به مقوله عفاف و حجاب در جامعه، ذیل طرح های شهیدآوینی در استان گلستان، کلان طرحی را ویژه زیست عفیفانه مد نظر گرفته ایم  که در صورت تحقق کامل نتایج مطلوبی را می تواند در پی داشته باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، در بخش دیگری از سخنانش گفت: طبق تفاهم های صورت گرفته ملی، مقرر شده است فروشگاه اتکا گلستان فضایی به منظور ایجاد سکوی فروش البسه و پوشاک ایرانی اسلامی برای عرضه محصولات تولیدی های پوشاک ارزان قیمت و عفیفانه در نظر بگیرد.
 
وی افزود: همچنین مقرر شده پس از اعلام فراخوان به تولیدی ها و ویژندهای استان و بررسی تقاضای این افراد، تفاهم نامه ای در راستای اجرای این طرح  فی مابین فرهنگ و ارشاد و سازمان اتکا بسته شود.

همچنین در این جلسه حاضران ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های خود و افق های پیش رو درباره مسائلی چون ، پوشش مدارس و ضرورت وجود معلمان ارزشی و متعهد و نیز آگاه به زبان هنر برای تبلیغ و ترویج زیست عفیفانه در مدارس، نقش خانواده ها، توجه به تولید کننده های بومی و تولیدات متناسب با ذائقه جوان امروزی، عرضه با قیمت مناسب و مواردی از این دست مطالبی را مطرح کردند و به گفت و گو و تبادل نظر نشستند.

دیگر خبرها

  • حجت الاسلام خسروپناه: علم حکمی؛ لازمه دستیابی به تمدن نوین اسلامی
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است
  • به عنوان یک مطالبه عمومی ایجاد یک سکو دائمی برای عرضه پوشاک عفیفانه ضروری است
  • ویژه‌برنامه استاد مجتهدی با عنوان «یک‌عمر معلم» برگزار می‌شود
  • برگزاری اردوی آموزشی تابستانه اندیشه جامع تمدن نوین اسلامی