Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@23:59:27 GMT

اضافه وزن 30 میلیون ایرانی

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۳۷۲۵۳

نگرانی از شیوع چاقی در کشور، تبلیغات نادرست درمان چاقی و ناکافی بودن امکان فعالیت بدنی بیشتر در فضاهای شهری از جمله دغدغه‌های مطرح شده در نشست خبری امروز کنگره پیشگیری از چاقی بود. ناطقان: دکتر مجید ولی زاده در نشست خبری این کنگره که صبح امروز در مرکز تحقیقات جراحی‌های  کم تهاجمی برگزار شد،   با بیان اینکه گسترش چاقی از سال ۱۹۹۰ در دنیا آغاز شده و تمام جهان با آن دست به گریبان هستند، اظهار کرد: در ایران بیش از ۳۰ میلیون نفر وزن غیرطبیعی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در کشورهای در حال توسعه بیشتر دیده می‌شود. بیماران چاق دچار مشکلات زیادی مانند آرتروز، درد کمر، پرفشاری خون، دیابت، اختلالات چربی خون و سکته‌های قلبی و مغزی می‌شوند.
وی ادامه داد: چاقی علاوه بر زمینه‌سازی برای بروز بیماری‌های مختلف کیفیت زندگی را نیز پایین می‌آورد. در بسیاری از کشورها چاقی به عنوان بیماری تلقی می‌شود. در ایران ۲۰ درصد کودکان دچار اضافه وزن و چاقی هستند. این آمار در میان پسران بیشتر است، اما در میان افراد بالغ، زنان بیشتر دچار اختلالات وزن می‌شوند. در این میان دسترسی ناکافی به محیط‌های ورزشی و نداشتن زمان کافی از جمله دلایل شیوع بیشتر چاقی در زنان است.
دبیر علمی کنگره پیشگیری از چاقی همچنین بیان کرد: با توجه به هزینه بالای درمان چاقی و کاهش وزن، پیشگیری مقدم بر درمان است. توصیه ما به افرادی که اضافه وزن دارند، فعالیت بیشتر است، اما با وجود آلودگی هوا، حمل و نقل ضعیف عمومی و گران بودن مواد غذایی سالم مشخص است که مردم چه چیزی را انتخاب می‌کنند. به همین دلیل تمام دستگاه‌های مسئول باید در پیشگیری از چاقی جمعیت همکاری کنند.
ولی‌زاده با بیان اینکه جراحی برای افرادی که دچار چاقی مفرط هستند، پیشنهاد می‌شود، تصریح کرد: چاقی سه درجه دارد و کمتر از ۱۰ درصد افرادی که دچار چاقی درجه ۳ هستند، نیاز به جراحی دارند. همچنین کمتر از ۱۵ درصد افرادی که دچار چاقی هستند از طریق جراحی مشکل‌شان حل می‌شود.
وی افزود: گاهی رسیدن به وزن ایده‌آل هدف نیز و تنها کاهش وزن پنج تا ۱۰ درصدی مد نظر قرار می‌گیرد. بعد از این میزان کاهش وزن باید ورودی کالری به بدن کاهش پیدا کند. از طرف دیگر کالری ذخیره شده نیز باید بسوزد. گاهی روانشناسان نیز باید به تغییر شیوه زندگی افراد چاق کمک کنند. برای مثال برخی از آنها پرخوری عصبی دارند یا به غذا به چشم تفریح نگاه می‌کنند. تغییر این عادات بسیار دشوار است.
دبیر علمی کنگره پیشگیری از چاقی با اشاره به تبلیغ درمان‌های غیراصولی چاقی تصریح کرد: درمان اصلی تغییر شیوه زندگی و رفتار، افزایش تحرک و گاهی دارو است. حفظ کاهش وزن در بیماران چاق بسیار دشوار است و به همین دلیل آنها گاهی به سمت درمان‌های غیراصولی می‌روند.
۱۰ درصد مردم دیابت نوع ۲ دارند
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست دکتر علی جنگجو - دبیر علمی این کنگره با بیان اینکه آمار چاقی در ایران در حال نزدیک شدن به کشورهای غربی است، اظهار کرد: عادات غذایی ما در حال غربی شدن است و روش‌های سنتی در حال از بین رفتن است. مردم گاهی حجم زیادی غذا می‌خورند و از طرف دیگر دچار بیماری می‌شوند و باید برای آن هزینه کنند. در همه دنیا حمل و نقل عمومی توسعه داده شده و مردم تلاش می‌کنند بیشتر پیاده‌روی کنند، اما آیا در ایران نیز این نوع حمل و نقل و مسیر حرکت دوچرخه دیده شده است. استفاده از ماشین شخصی به معنی نسوزاندن کالری و چاق شدن است.
وی ادامه داد: درمان‌های غیراصولی ممکن است آمار جراحی را بالا ببرد. گاهی افرادی که نیازی به جراحی ندارند در مکان‌های غیردانشگاهی جراحی می‌شوند. چاقی یک تهدید است و فرد را در معرض بیماری‌های مختلفی قرار می‌دهد. در حال حاضر عامل اصلی دیابت نوع ۲ که ۱۰ درصد از جامعه را درگیر کرده، اضافه وزن است.
دبیر علمی کنگره پیشگیری از چاقی با اشاره به تحمیل هزینه درمان چاقی به سیستم بیمه‌ای و همچنین خانواده افراد چاق افزود: بیماری‌های قلبی، ‌ کبد چرب و آپنه تنفسی (ایست تنفسی) از جمله عوارض چاقی است. اساس درمان این مشکل، پیشگیری است و فقط با اطلاع رسانی میسر می‌شود.
جنگجو تصریح کرد: ما به وفور تبلیغ انواع مواد غذایی ناسالم را در کشور می‌بینیم، اما موفق نشده‌ایم جلوی تبلیغ آن را بگیریم؛ در حالیکه عوارض آن را می‌بینیم. مواد غذایی ناسالم در کشور ارزان‌تر، فراوان‌تر و مورد طلب بیشتری هستند. بیماران ما پس از درمان‌های ناموفق به مرکز آکادمیک درمان چاقی رسیده‌اند. یکی از اهداف این کنگره نیز هدایت مردم برای جلوگیری از به دام افتادن استفاده از درمان‌های نادرست است.
به گفته وی، توده بدنی افرادعادی بین ۱۸ تا ۲۵ است و بالاتر از ۳۰ نشان دهنده اضافه وزن است. اگر کسی توده بدنی بالای ۴۰ دارد و مشکلی به جز چاقی نداشته باشد، مبتلا به چاقی مرضی است. همچنین کسانی که توده بدنی بالای ۳۵ دارند و به مشکلاتی مانند دیابت، آپنه تنفسی و ... مبتلا شده‌اند نیز در گروه چاقی مرضی تعریف می‌شوند.
جنگجو تاکید کرد: چاقی مرضی باید به سرعت درمان شود؛ چرا که تهدیدهای کشنده‌ای در انتظار فرد است. در مرکز جراحی چاقی بیمارستان رسول اکرم (ص) ابتدا فرد به پزشکان تغذیه و غدد ارجاع داده شده و در صورت لزوم جراحی می‌شود. هیچ دارویی تا کنون به جز جراحی نتوانسته توده بدنی افرادی که دچار چاقی مرضی هستند را به عدد طبیعی برساند.
منبع: ایسنا برچسب ها: اضافه وزن ، چاقی ، دیابت نوع دوم

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۷۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای اولین بار یک زن همزمان پمپ قلب و پیوند کلیه خوک دریافت کرد

قرار دادن اولین پمپ قلب ترکیبی و پیوند کلیه خوک در یک بیمار موفقیت آمیز بود که نشان می‌دهد پیوند عضو خوک ویرایش ژنتیکی شده در حال تبدیل شدن به یک واقعیت برای موارد پیچیده است.

به گزارش ایسنا، جراحان یک بیمارستان در آمریکا با جشن گرفتن یک پیشرفت در پیوند عضو از حیوان به انسان برای دومین بار موفق شدند یک کلیه خوک اصلاح شده ژنتیکی را به یک فرد زنده پیوند بزنند و نخستین جراحی همزمان پیوند کلیه و پمپ قلب را رقم بزنند.

این جراحی در بیمارستان NYU Langone Health در نیویورک بر روی یک زن ۵۴ ساله به نام لیزا پیزانو که از نارسایی قلبی و بیماری کلیوی پیشرفته رنج می‌برد، انجام شد. این جراحی در حالی انجام شد که در صورت عدم انجام آن لیزا تنها چند هفته زنده می‌ماند.

پیزانو با نارسایی قلبی و مرحله پیشرفته بیماری کلیوی مواجه بود، اما پزشکان توانستند او را برای این جراحی پیشگامانه تایید کنند.

جراحان چند روز قبل از پیوند یک پمپ مکانیکی قلب را در پیزانو کاشتند که به گفته پزشکان اولین جراحی ترکیبی در جهان بود.

پزشکان علاوه بر کلیه اصلاح ژنتیکی شده همچنین در عملی که به گفته بیمارستان برتی اولین بار بر روی یک بیمار زنده بود، غده تیموس خوک را به بدن بیمار پیوند زدند که به آموزش سیستم ایمنی و کاهش احتمال رد عضو کمک می‌کند.

پزشکان توانستند ژنی را که قندی به نام آلفا گال(alpha-gal) تولید می‌کند، حذف کنند که رد فوری کلیه خوک اصلاح شده را متوقف کرد. مطالعات قبلی نشان داده‌اند که حذف آلفا گال به جلوگیری از دفع فوری اندام‌ها از دیگر گونه‌ها مانند خوک توسط بدن انسان کمک می‌کند.

دکتر مونتگومری که رهبری این جراحی را بر عهده داشت، گفت: ما با استفاده از اصلاح ژنتیکی خوک‌ها می‌توانیم نقشی که یک تغییر در ژنوم می‌تواند بیگانه‌پیوندی را به یک جایگزین مناسب تبدیل کند، بهتر درک کنیم. از آنجایی که این خوک‌ها را می‌توان پرورش داد و نیازی به شبیه‌سازی مانند ویرایش‌های پیچیده ژنی ندارند، این یک راه حل پایدار و مقیاس‌پذیر برای حل معضل کمبود اندام پیوندی است. اگر بخواهیم به سرعت زندگی‌های بیشتری را نجات دهیم، استفاده از این اصلاحات ژنتیکی و داروهای کمتر پاسخگو خواهد بود.

دکتر رابرت مونتگومری جراح اصلی این جراحی به خبرنگاران گفت که این عمل نقطه عطفی در سفر ما برای در دسترس قرار دادن اندام‌های نجات دهنده برای هر کسی است که به آنها نیاز دارد.

مونتگومری که اولین پیوند کلیه اصلاح ژنتیکی شده از خوک به انسان را روی یک فرد مرگ مغزی در سال ۲۰۲۱ انجام داده است، گفت: این جراحی تازه این احتمال را نزدیک‌تر می‌کند که دیگر هیچ کس بر اثر کمبود عضو نمیرد و حتما منتظر مهیا شدن عضو از شخص دیگری نباشد.

گفتنی است که اولین پیوند کلیه خوک به یک بیمار زنده در ماه مارس در بیمارستان عمومی ماساچوست بر روی یک مرد ۶۲ ساله انجام شد.

بیگانه‌پیوندی(Xenotransplants) که به پیوند یک عضو بین گونه‌های مختلف گفته می‌شود، به عنوان یک راه حل بالقوه برای بیماران نیازمند پیوند عضو در میان کمبود مزمن اهداکنندگان عضو مورد استقبال قرار گرفته است.

با این حال، بدن انسان می‌تواند اندام‌های حیوانی را رد کند، به این معنی که آنها باید از نظر ژنتیکی اصلاح شوند تا اطمینان حاصل شود که سازگار هستند و خطر را برای بیمار کاهش می‌دهد.

قلب اصلاح شده ژنتیکی خوک در سال ۲۰۲۳ به دو بیمار در دانشگاه مریلند پیوند زده شد، اما هر دو کمتر از دو ماه زنده ماندند.

پیزانو دارای سطوح بالایی از آنتی‌بادی‌های مضر برای بافت انسان بود، اما نه برای اندام‌ ویرایش شده خوک. بنابراین یک کلیه خوک اصلاح شده ژنتیکی برای او مناسب بود. وی می‌گوید قبل از تن دادن به این جراحی، تمام راه‌های دیگر را امتحان کرده بود.

طبق بیانیه بیمارستان، پزشکان می‌گویند که سال‌ها طول می‌کشید تا برای او یک کلیه همسان انسانی برای پیوند پیدا شود تا بدن او عضو اهدایی را رد نکند.

پیزانو گفت: من پیش خودم گفتم در بدترین سناریو، اگر این کار جواب ندهد، ممکن است برای نفر بعدی کار کند. می‌دانید، بالاخره حداقل یک نفر از آن سود خواهد برد.

مونتگومری می‌گوید حالا که تقریباً دو هفته از این عمل گذشته است، پیزانو هنوز هیچ نشانه‌ای از رد عضو را نشان نداده است و عملکرد کلیه او عالی است.

دکتر معظمی از اعضای تیم جراحی نیز گفت: این رویکرد منحصر به فرد اولین بار در جهان است که بکار گرفته می‌شود. این جراحی فرصتی برای کیفیت بهتر زندگی و دادن زمان بیشتری به لیزا برای گذراندن زمان با خانواده‌اش است. به نظر می‌رسد جراحان در حال یادگیری هستند که چگونه می‌توانند پیوند اندام‌های خوک ویرایش شده ژنتیکی را به واقعیت و امری رایج تبدیل کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • برای اولین بار یک زن همزمان پمپ قلب و پیوند کلیه خوک دریافت کرد
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل
  • وقتی ب ام و به سرنوشت پراید و آر دی دچار بوده! (عکس)
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟
  • اجرای طرح حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه | وظایف را انجام ندهیم، جامعه به بی‌حیایی دچار می‌شود
  • شرم از بدن
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند