Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@11:53:49 GMT

مراقب باشیم اعتماد اجتماعی در زمان بحران ضربه نخورد

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۴۲۵۳۷

مراقب باشیم اعتماد اجتماعی در زمان بحران ضربه نخورد

معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر با اشاره به وقوع زلزله کرمانشاه، تاکید کرد: در شرایط بحران، ایجاد هرگونه شایعه و تخریب نهادها، ارگان ها و سازمان های کمک رسان، منجر به ایجاد اضطراب و در نهایت بی اعتمادی در سطح جامعه آسیب دیده و زمینه ساز آسیب های روانی در آینده می شود.

به گزارش ایسنا، سیدحمید جمال الدینی در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داد شایعه را یکی از مواردی دانست که در زمان وقوع حوادث طبیعی بسیار آسیب زا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جمال الدینی با تاکید بر اینکه نهادهای کمک رسان در منطقه تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات آسیب دیدگان به کار بسته اند، افزود: تخریب نهادهای امدادرسان و نقض تلاش های دیگر نهادها تنها منجر به ایجاد اضطراب و ناامنی در جامعه آسیب دیده و در نهایت بی اعتمادی، بدبینی و اضطراب بیشتر در سطح جامعه می شود.


جای بحث تخصصی علمی در کانال های فضای مجازی نیست


معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر با بیان اینکه اعتماد مردمی، سرمایه اجتماعی محسوب می شود، افزود: اگر اعتماد مردمی و در نتیجه سرمایه اجتماعی افزایش پیدا کند، مدیریت بحران سهل تر می شود و به عکس، هر چه اعتماد مردمی کمتر و مشارکت کمتر شود، مدیریت بحران، زمان بر و با هزینه و عوارض بیشتری همراه خواهد بود.


جمال الدینی با اشاره به لزوم رعایت اصول اخلاقی در تهیه عکس، گزارش، مستند و ...از مردم بحران زده تاکید کرد: باید امید را به جامعه تزریق کنیم چرا که ایجاد یاس و ناامیدی منجر به ایجاد اختلافات قومی و مذهبی و ... میان مردم و آسیب به وحدت جامعه و همچنین ایجاد زخمی می شود که التیام آن بعضا چندین سال طول می کشد.


وی با تاکید بر اینکه امروز، فرصت مناسبی برای عبرت آموزی و نقد مشکلات پیش آمده همچون مقاوم نبودن ساختمان ها، و ... نیست، افزود: در حادثه پلاسکو، شعار جامعه این بود که پلاسکو را فراموش نکنیم اما یک هفته بعد از وقوع این حادثه هیچگونه تغییر و اقدام عملی در رفتار مردم دیده نشد؛ در اوج فاجعه نقد می کنیم که باید ساختمان ها را ایمن کنیم، اما یک هفته بعد هیچ تغییر رفتاری نشان نمی دهیم؛ مردم ما همبستگی خوبی دارند اما پیوستگی خوبی ندارند و یکی از ایرادتی که وجود دارد عبرت آموزی و طرح مشکلات در فضای مجازی است، که در حال حاضر نتیجه مثبتی به همراه ندارد.


جمال الدینی تاکید کرد: همزمانی وقوع زلزله‌ای با این بزرگای و شدت و وسعت، توسعه دسترسی مردم به فضای مجازی و اینترنت پرسرعت، اولین تجربه در کشور ما محسوب می شود که این همزمانی نیازمند بررسی فرصت ها و تهدیدهای فضای مجازی در آینده و با انجام پژوهش های علمی و استاندارد است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۲۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند

رئیس دیوان عالی کشور با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی مسئله ضرورت حجاب غیرقابل توجیه است، گفت: حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دیوان عالی کشور، حجت الاسلام محمدجعفر منتظری با اشاره به حدیث صِیانَةُ المَرأةِ أنعَمُ لِحالِها وَ أدوَمُ لِجَمالِها از امیرالمومنین (ع) در کتاب غرر الحکم پیرامون موضوع حجاب اظهار کرد: در حال حاضر بحث حجاب و صیانت از آن یکی از موضوعاتی است که در جامعه مطرح است و برخی از کسانی که داعیه آشنایی با مفاهیم دینی و احکام الهی را دارند، سخنانی در این رابطه بر زبان جاری می‌کنند که موجب شگفت و تأسف است.

وی با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی ضرورت حجاب برای بانوان غیرقابل توجیه است، افزود: برخی اعلام می‌کنند که آیا در اسلام بحث حجاب ضروری و واجب است؟، در حالی که امر حجاب یکی از ضروریات دین است و در آیات شریفه قرآن برای همه زنان مسلمان یک تکلیف شرعی است.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: در روایات و احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در باب موضوع حجاب مطالب بی شماری بیان شده است و این مسئله به قدری مورد تاکید است که در شب معراج پیامبر اسلام (ص) نیز بر مسئله حجاب اشاره شده است.

حجت الاسلام منتظری تصریح کرد: در ادیان آسمانی نیز حجاب بر زنان امری لازم و ضروری بوده است، ویژگی و ساختار وجودی که خداوند در بانوان قرار داده است، اقتضا می‌کند که زن مصون از تعرض باشد و این امر از طریق حجاب محقق می‌شود.

وی تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند، زیرا قانون در کشور برای همه لازم‌ الاتباع است.

رئیس دیوان عالی کشور خاطرنشان کرد: مسئله حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

حجت الاسلام منتظری با بیان اینکه امروز کیان خانواده در دنیای غرب در حال اضمحلال است، گفت: تجربه نشان داده که بی بند و باری و روابط بدون قید و شرط، چه بر سر جوامع بشری آورده است، دست اجانب به دنبال برداشتن امر مهم حجاب، عفاف، حیا و شرم در جامعه اسلامی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمن روی این مسئله مدیریت و برنامه‌ ریزی کرده است.

وی اضافه کرد: مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند، این مردم با تقدیم ۳۰۰ هزار شهید انتظار حاکمیت احکام اسلام و اجرای دستورات اسلام را در جامعه دارند؛ لذا همه دلسوزان نظام اسلام باید بر مسئله حجاب توجه لازم را داشته باشند.

رئیس دیوان عالی کشور با تاکید بر اجرای قانون توسط همه دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به وظایف و مسئولیت‌های نیروی انتظامی در تأمین امنیت جامعه در کشور، بر پشتیبانی و حمایت قاطع از آنان به خصوص در مسئله حجاب گفت: تأمین امنیت اخلاقی جامعه امری ضروری است که در این زمینه ضمن اینکه باید جلوی برخی تخلفات و تندروی‌ها گرفته شود، باید با برنامه‌ ریزی و تدبیر عمل شود و همراهی و همکاری مردم نیز در اجرای قانون تأثیرگذار خواهد بود.

حجت الاسلام منتظری با اشاره به لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با صیانت جامعه و حجاب خاطرنشان کرد: قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود.

کد خبر 747475

دیگر خبرها

  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است
  • مصوبات کارگروه توسعه بر زمین مانده است
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • تاکید نماینده ولی فقیه بر رسیدگی بیشتر مسئولان به آسیب های اجتماعی
  • تاکید بر رفع آسیب‌های جامعه از سوی مسئولان
  • لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن
  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • فتوایی که درباره اگزوز خودرو صادر شد!
  • مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند
  • تغییر اعتماد جامعه به اقشار مختلف