Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مجله همگردی»
2024-04-28@15:34:21 GMT

ایوان سنگی نیاق قزوین | محل زندگی ارواح و اجنه

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۴۹۷۴۴

مکان های تاریخی و طبیعی زیادی در ایران همچون ایوان سنگی نیاق قزوین، وجود دارند که منشا به وجود آمدن داستان ها و روایت های زیادی شده اند؛ مکان هایی که آنقدر داستان و افسانه دارند که حتی امروزه بیشتر به سبب همین تعریفات عجیب و غیر قابل باور مورد استقبال گردشگران و مسافران قرار می گیرند! ایوان سنگی نیاق نیز یکی از همین مکان های توریستی و گردشگری است که داستان هایی از جمله اسکان و زندگی ارواح و اجنه ا را پشت سر خود دارد که البته با توجه به قدمت و شکل ظاهری این جاذبه طبیعی، خیلی هم نمی توان ماجرای عجیب و غریب آن را نادیده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس اگر شما نیز همچون ما نسبت به این جاذبه طبیعی علاقه مند شده اید، در ادامه با ما همراه شوید تا بیشتر با ایوان سنگی نیاق آشنایی پیدا کنید.

آشنایی با ایوان سنگی نیاق

نیاق از روستاهای مهم استان قزوین در زمینه کاشت انگور می باشد. این روستا در حدفاصل  17 کیلومتری از استان قزوین واقع شده است و بنای ایوان مانند سنگی خود را در قسمت کوهستانی خود که در نواحی غربی این روستا دیده می شود، قرار داده است. پیدا کردن این جاذبه سنگی در روستای نیاق اصلا کار سختی نیست و تنها کافی است به قسمت های بالای کوهستان دیده شده در منطقه نگاهی بی اندازید تا چشمتان به یک صخره دیوار مانند تقریبا بلند بخورد. این بنا که رو به قسمت های شرقی گسترش یافته و شکلی همچون نیم طاقی به خود گرفته است از ارتفاعی 10 متری برخوردار می باشد. فضای داخلی این ایوان سنگی نسبتا بزرگ تلقی می شود و درب ورودی آن به گونه است که کاملا مشرف به روستا و نواحی کناری آن است؛

 کمی بیشتر درباره ساختار این جاذبه طبیعی

در داخل و کنار این ایوان سنگی گودال هایی به چشم می خورد که در آن ها حوضچه هایی مستطیلی با ابعاد 4×2 دیده می شود که طبق نظر باستان شناسان به دست صاحبان گذشته این بنا ساخته شده اند! البته تنها این دو گودال در محیط داخلی و پیرامونی این ایوان وجود ندارند و حفره ها و گودال های کوچک و بزرگ بسیار دیگری نیز در اطراف این بنا به چشم می خوردند که قطعا به جهت انبار کردن مواد غذایی (غلات و حبوبات) از آن ها استفاده می شده است. این یک عمق و گودی این حفره ها و چاله ها چقدر است تقریبا غیر قابل محسابه می باشد چرا که در گذر زمان به جهت ریزش خورده سنگ ها و شن و ماسه ها به داخل آن ها تقریبا پر شده اند و چیزی که ما می بینیم این است که در میان این گودال ها فضاهای خالی بسیاری وجود دارد که با ریختن آب و یا بارندگی، آن ها پر می شوند. البته ناگفته نماند عمق گودال های پایین دست این آثر طبیعی را می توان در حدود 1 تا 2 متر تخمین زد که به احتمال زیاد از آن ها نیز برای انبار کردن محصولات غذایی استفاده می شده است. جذابیت های تاریخی وبصری ایوان سنگی یک طرف، افق دید و منظره هایی از طبیعت بکر و باغ های سرسبز روستا یک طرف؛ به دلیل قرارگیری این جاذبه طبیعی بر روی کوه و ارتفاع کردن از سطح زمین برای تماشای آن، می تاون از قسمت های بالایی کوه به تماشای منظره سرسبز و شاداب منطقه نشست و آرامش گرفت و ساعت ها لذت برد!

دیگر نام های ایوان سنگی نیاق قزوین

همانطور که نام نهادن تعداد بیشماری از جاذبه های تاریخی و طبیعی در کشورمان، گوناگون است؛ ایوان سنگی نیاق نیز از نام های زیادی برخودرا است که از جمله آن ها می توان به دیو ایوان، طاق محمد حنفیه و ایوان سنگی اشاره کرد! نام دیو ایوان را به این دلیل بر روی این بنا گذاشتند که از وقتی از فاصله ای به شکل مستقیم به کوهی که این بنا بر روی آن واقع شده است نگاه می کنیم به دلیل وجود گودال ها و حفره های زیاد آن، شکل آن را همچون نمایی از صورت ارواح و اجنه می پنداریم. نام طاق محمد حنفیه را به این سبب بر روی آن نهادند که معتقد بودند قصری محمد حنفیه در بالای آن قرار داشته است و این بنا نیز یکی از متعلقات قصر وی بوده است و بالاخره ایوان سنگی که شاید برازنده ترین نام ممکنه برای این بنای سنگی باشد به خاطر وجود شباهت های زیاد ظاهری به ایوانی از جنس سنگ؛

 داستان و افسانه های نقل شده در خصوص ایوان سنگی نیاق

ایوان سنگی نیاق قزوین از تاریخچه ای طولانی برخوردار می باشد. در طول شناخت و پدیدار شدن این جاذبه سنگی طبیعی داستان ها و افسانه های زیادی در خصوص ایجاد و پیدایش آن و پس از آن در خصوص وجود دیوها و اجنه ها به ویژه در شب هنگام، در مورد آن به وجود آمد! داستان ها و افسانه هایی که بیشتر مرتبط می شوند به زمینه های مذهبی و تاریخی؛ مثلا خیلی از مردمان محلی روستای نیاق استان قزوین معتقد هستند که این بنا تعلق دارد به قصری که در قسمت های بالایی کوه منتصب به محمد حنفیه در زمانی ساخته شده بوده و اکنون تنها خورده سنگ ها و سفال هایی از آن زمان تا کنون برجای مانده است. البته داستانی که این مردمان به آن اشاره می کنند خیلی هم غیر قابل باور نیست چرا که با توجه به سفال ها و نوع سنگ های سازه ای که از این منطقه استخراج و کشف شده است می توان این گونه پنداشت که روزی روزگاری واقعا بنایی با شکوه و عظیم در قسمت های بالایی کوه در این منطقه ساخته شده بوده است! برخی از ساکنان این روستا در خصوص قدمت آن نیز اظهار دارند که اگر فرضیه وجود قصر محمد حنفیه را قطعی تصور کنیم، بدون شک آثار برجای مانده از این قصر مربوط می شود به عصر هخامنشیان؛ عصری پرشکوه و غیر قابل باور! و اما داستان های دیگری از نوع ترس و وحشت چرا که بسیاری از افراد محلی بیان می کنند ایوان سنگی نیاق قزوین در شب جولانگاه ارواح و اجنه می شود و سروصداهایی نیز در تاریکی شب از این بنا به گوش می رسد! با اینکه وجود ارواح و اجنه در دنیای ما نه به طور قطعی رد شده است و نه غیر قابل باور است، اما باید حق داد به مردم روستای نیاق چرا که تاریکی و موقعیت قرارگیری این ایوان سنگی در آن می تاوند سبب ایجاد ترس و حشت و همچنین و هم و خیال شود.

منبع: مجله همگردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hamgardi.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مجله همگردی» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۹۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب درگه سنگی پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود

به گزارش خبرنگار مهر، لیدا شجاعی فر عصر پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه تالاب درگه سنگی نقده از اواخر تیرماه بهترین مکان برای استراحت و تغذیه فلامینگوها است، ادامه داد: این تالاب طی سال گذشته پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود.

وی افزود: این تالاب از نظر وسعت بزرگترین تالاب شهرستان است که تالاب‌های سولدوز، آق قلعه (شورگل حسنلو)، یادگارلو و طالقان… به ترتیب در رتبه‌های بعدی تالاب‌های شهرستان نقده از نظر وسعت قرار دارند.

شجاعی فر با بیان اینکه تالاب درگه سنگی بیشترین حجم آب را در بین تالاب‌های فصلی این شهرستان دارد، گفت: آبگیری تالاب بین المللی درگه سنگی با بیش از ۶۰۰ هکتار که در ۲۵ کیلومتری شهرستان نقده واقع شده از اواخر آذر ماه سال گذشته آغاز شده و بیش از ۸ میلیون مترمکعب آب داخل تالاب رها شده است.

وی با بیان اینکه منبع تغذیه این تالاب رودخانه گدار است، افزود: طی سال‌های گذشته این تالاب در طول فصل تابستان خشک می‌شد اما امسال پیش بینی می‌شود با این حجم آبگیری انجام شده، خشک نشود.

شجاعی فر اظهار کرد: این تالاب به دلیل داشتن منبع غذایی عالی زیستگاه مهمی برای زمستان گذرانی، زادآوری و استراحت پرندگان است.

شجاعی فر خاطر نشان کرد: چنگر، مرغابی‌ها، اردک سرسفید، میش مرغ و فلامینگوها از پرندگان شاخص این تالاب هستند؛ همچنین در طول فصول بهار و پاییز پذیرای پرندگان مهاجر بسیاری است.

رئیس اداره تالاب‌های محیط زیست آذربایجان غربی گفت: پوشش گیاهی عمده این تالاب شامل بیشه زار، انبوه گز و گیاهان مرتعی است همچنین پوشش گیاهی بخش قابل توجه بخش جنوبی تالاب، تنوع و کثرت فیتوپلانکتون‌ها و گونه‌های جانوری بی مهرگان در آب این تالاب نظیر انواع بنتوزها و زنو پلانکتون‌ها، زیستگاه بسیار مناسبی را برای پرندگان آبزی و کنار آبزی به وجود آورده است.

کد خبر 6088781

دیگر خبرها

  • کشف ۵۰۰ میلیون ریال چک‌پول تقلبی در ایوان
  • ده‌‌روسی: بازگشت رم به چمپیونزلیگ غیرممکن بود
  • عکس| تصویری از مجسمه سنگی رونالدو و شباهت عجیبش به این بازیکن
  • بازگشت ایوان اندیکا به تمرینات گروهی رم
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!
  • ببینید | تصاویری از سرریز شدن سد سنگی ملاتی پس از بارش باران
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • بهره مندی ۶۸ روستای قزوین از نعمت گاز طبیعی
  • تالاب درگه سنگی نقده دارای بیشترین حجم آب است
  • تالاب درگه سنگی پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود