Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-08@04:19:30 GMT

پس‌لرزه‌های درونی

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۵۱۵۹۱

پس‌لرزه‌های درونی

وبلاگ > نصری، علی - «تُروما»ی روانی بزرگ‌ترین پس‌لرزه‌ای‌‌ست که قربانیان زلزله را تهدید می‌کند. تفاوت زمین‌لرزه با سایر حوادث طبیعی این است که در چند ثانیه «معنی زندگی» را نشانه می‌گیرد و نابود می‌کند.

 زندگی با تمام ساختارهای مُستحکمش و تکیه‌گاه‌های مطمئنش و روزمرگیِ نظام‌بخشش تنها با یک غُرش زمین زیر و رو می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانه‌های گرم و امن بر روی سر عزیزان خراب می‌شوند٬ جاده‌های زندگی فرو می‌ریزند٬ حرکت متوفق می‌شود٬ چشم‌انداز آینده در پُشت گرد و غبارهای ویرانی‌ محو و ناپدید می‌شود.

«بُهت»٬ «ناباوری»٬ «سردرگمی»٬ «ناامنی»٬ «وحشت»٬ «بی‌اعتمادی» به زندگی و «پوچی» مهیب‌ترین «پس‌لرزه‌های درونی» هر زمین‌لرزه‌اند. خانه‌ها و ساختمان‌ها و بیمارستان‌ها و مدارس و جاده‌ها و پُل‌ها با اندکی همت و زور بازو بازسازی می‌شوند. اما بازسازی «معنی» زندگی و بازگشت احساس آرامش و امنیت و ایمان به آینده و ایجاد انگیزهء حیات و حرکت دوباره در قربانیان زلزله٬ پروژه‌ای به مراتب دشوارتر و حساس‌تر است.

همهء ما که در شبکه‌های اجتماعی یا رسانه‌ها می‌نویسیم و نظر می‌دهیم و فضای اجتماعی را با افکار و واکنش‌ها و نظرات و سخنان خود می‌سازیم در این پروژهء حساس سهیم و مسئولیم. وقتی که ما پس از یک حادثهء ناگوار برای تخلیهء احساس غم و اندوه و بیان استیصال لحظه‌ای خودمان٬ تمام فضای جامعه را با «لعنت»‌ فرستادن به روزگار و«نفرین» کردن زمین و زمان و«فلک‌زده»‌ خواندن مردم این سرزمین و شکایت از بلاهای پی‌درپی آسمان و اظهار عجز و ناتوانی در برابر چالش‌های زندگی و مصیبت‌سرایی برای خودمان پُر می‌کنیم؛ نه تنها به درمان تروماهای روانی قربانیان حادثه کمکی نمی‌کنیم که آن‌ها را کمی بیش‌تر به سمت پرتگاه «یاس»‌ و «پوچ‌گرایی» هل می‌دهیم.

قربانیان پس‌لرزه‌های درونی به این میزان از «غم‌خواری»‌ و «سوگواری»‌ نیاز ندارند. به بازوان توانمندی نیاز دارند که بر آن‌ها تکیه بزنند٬ به دستان هنرمندی که طعم زندگی را دوباره به آن‌ها بچشانند٬ به نگاه خردمندی که گرد و غبارهای ویرانی را کنار بزند و مسیر بازگشت به زندگی را دوباره نشان‌شان دهد.

 

کلید واژه‌ها : جامعه‌شناسی - زلزله - آسیب اجتماعی - سلامت روان -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۱۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)

به گزارش همشهری آنلاین، این عوامل شامل شرایطی می‌شوند که در آنها افراد به دنیا می‌آیند، رشد می‌کنند، کار می‌کنند، زندگی می‌کنند، و پیر می‌شوند و نیز مجموعه گسترده‌تر از نیروها و نظام‌ها که شرایط زندگی روزمره را شکل می‌دهند. این نیروها و نظام‌ها شامل سیاست‌ها و نظام‌های اقتصادی، برنامه‌های توسعه، هنجارهای اجتماعی، سیاست‌های اجتماعی و نظام‌های سیاسی می‌شوند.

این عوامل تأثیر مهمی بر نابرابری‌های بهداشتی دارند - یعنی تفاوت‌های ناعادلانه و قابل پرهیز در وضعیت سلامت که در داخل و در میان کشورها دیده می‌شوند. در کشورها همه سطوح درآمد، سلامت و بیماری از یک شیب اجتماعی پیروی می‌کنند: هر چه موقعیت اجتماعی-اقتصادی افراد پایین‌تر باشد، وضعیت سلامت آنها بدتر است.

فهرست زیر نمونه‌هایی از عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت را ارائه می‌کند که می‌توانند بر عدالت سلامت به صورت مثبت یا منفی تأثیر بگذارند:

درآمد و حمایت اجتماعی تحصیلات بیکاری و عدم امنیت شغلی شرایط زندگی کاری ناامنی غذایی مسکن، امکانات اولیه و محیط‌زیست رشد اولیه دوران کودکی شمول اجتماعی و عدم تبعیض تعارض ساختاری دسترسی به خدمات بهداشتی مقرون‌به‌صرفه باکیفیت مناسب.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت یا SDH می‌توانند در تأثیرگذاری بر سلامت حتی مهم‌تر از مراقبت‌های بهداشتی یا انتخاب سبک زندگی در تأثیرگذاری بر سلامت باشند. به عنوان مثال، مطالعات متعدد نشان می‌دهد که SDH مسئول بیش از ۳۰ تا ۵۵ درصد از پیامدهای سلامتی است. علاوه بر این، برآوردها نشان می‌دهد که سهم بخش‌های خارج از سلامت در پیامدهای سلامت جمعیت از سهم بخش سلامت بیشتر است.

پرداختن مناسب به عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت (SDH) برای بهبود سلامت و کاهش نابرابری‌های درازمدت در سلامت، که مستلزم اقدام همه بخش‌ها و جامعه مدنی است، اساسی است.

منبع: وب‌سایت سازمان جهانی بهداشت

کد خبر 849816 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مجله مفاهیم پزشکی پزشکی

دیگر خبرها

  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • پس لرزه های خطرناک جنگ غزه در جهان؛ آیا زندگی یهودیان در غرب غیرممکن می شود؟
  • پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟
  • بندرچارک لرزید