Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست اداره صنعت معدن تجارت شهرستان بشاگرد گفت: شهرستان بشاگرد از لحاظ معادن فلزی در سطح استان در رتبه دوم قرار دارد اما تا به امروز هیچ گونه استفاده این از این منابع نداشته ایم که ادامه این روند به ضرر مردم بشاگرد است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بشاگرد نیوز، معادن گنج های نهفته در دل هر سرزمین اند که استخراج و فراوری آن ها نوید بخش ایجاد اشتغال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشور ایران یکی از بزرگترین منابع معدنی در دنیا است که متأسفانه به دلیل خام فروشی‌های فراوان به کشورهای دیگر آن‌گونه که باید بهره لازم را از این نعمت خدادادی نمی‌برد.

خام فروشی؛ بلای جان معادن کشور

نبود کارخانه‌های فراوری مواد معدنی یکی از عمده مشکلات کشور در صنعت معدن است که خام فروشی را افزایش می‌دهد.نفوذ افراد سودجو در این صنعت پردرآمد هم تبدیل به دیگر عامل صادرات بی‌رویه این مواد معدنی شده است.متأسفانه خام فروشی باعث شده تا جوامع پیشرفته دیگر با خرید این مواد اولیه و انجام عملیات لازم بر روی آن‌ها، همان مواد را باقیمت چند برابر دوباره به کشورها صادرکننده بفروشند.

شهرستان بشاگرد غنی از معادن بکر

شهرستان بشاگرد واقع در شرق استان هرمزگان بافاصله‌ای حدود ۲۲۰ کیلومتر از مرکز این استان، یکی از مهم‌ترین منابع مواد معدنی در این منطقه به شمار می‌رود.

با توجه به تعدد معادن در بشاگرد و داشتن بالاترین رتبه‌ها در سطح دیگر شهرستان‌های هرمزگان، این گنج‌های نهفته در دل خاک هیچ‌گونه بهره‌ای برای مردم و کاهش آمار بیکاری جوانان منطقه نداشته است.

نداشتن سرمایه لازم برای شروع کار با توجه به قوانین وزارت صنعت معدن جهت بهره‌برداری از معادن یکی از اصلی‌ترین عامل بی‌رمق ماندن چرخ حرکتی معادن در سطح شهرستان شده است.

هجوم سودجویان در غیبت بومیان

البته عدم سرمایه لازم جهت بهره‌برداری از معادن توسط مردم بشاگرد تبدیل به برگ برنده‌ای برای سرمایه‌داران غیربومی شده تا به نحو دلخواه و به‌صورت قانونی  و غیرقانونی دست به برداشت معادن این منطقه بزنند.

نداشتن مهارت لازم جهت برداشت از این منابع بی‌نظیر طبیعی در دل خاک بین مردم ساکن در بشاگرد هم دیگر عامل در انزوا قرار گرفتن معادن در این منطقه است.

ایجاد اشتغال پایدار به واسطه معادن در روستا ها

با توجه به حضور پررنگ سازمان‌های حمایتی در سطح شهرستان بشاگرد می‌توان با ایجاد تعامل بین سازمان‌های ذی‌ربط و این نهادها، کارخانه‌های بهره‌برداری از این معادن را در جهت ایجاد اشتغال پایدار در سطح شهرستان احداث کرد.

بهره‌برداری از این معادن بی‌شمار در سطح شهرستان می‌تواند باعث کاهش آمار بیکاری ۵۴درصدی مردم بشاگرد باشد که این شهرستان را پرچم‌دار بیکاری کشور کرده است.

از طرفی ایجاد اشتغال پایدار به‌وسیله معادن باعث جلوگیری از هجوم روستاییان مهاجر به شهرها شده که مانع از خالی از سکنه شدن این مناطق می‌شود.

علی زارعی سرپرست اداره صنعت معدن تجارت شهرستان بشاگرد در خصوص وضعیت معادن این منطقه، اظهار کرد: ظرفیت معدنی بشاگرد بسیار بالا است و نگاه همه مردم به سمت این منابع غنی است لذا ما باید تمام تمرکزمان را در این زمینه قرار دهیم.

سرپرست اداره صنعت معدن تجارت شهرستان بشاگرد افزود: اشتغال یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم این منطقه است که با توجه به معادن موجود در شهرستان می‌توان این آمار بیکاری را کاهش داد.

زارعی با اشاره به وجود منابع غنی در بشاگرد، گفت: شهرستان بشاگرد ازلحاظ معادن فلزی در سطح استان در رتبه دوم قرار دارد اما تا به امروز هیچ‌گونه استفاده این از این منابع نداشته‌ایم که ادامه این روند به ضرر مردم بشاگرد است.

وی بابیان برنامه‌های آتی صنعت معدن بشاگرد،  تصریح کرد: با توجه به سیاست‌های دولت و وزارت خانه  صنعت معدن تجارت به دنبال این هستیم که معادن ثبت‌شده در این منطقه را جهت اکتشاف آماده کرده و با صدور پروانه بهره‌برداری در اختیار مردم و سرمایه‌گذاران قرار دهیم.

سرپرست اداره صنعت معدن تجارت شهرستان بشاگرد ادامه داد: در  حال حاضر دو معدن در حال بهره‌برداری در سطح شهرستان وجود دارد و پنج معدن دیگر پروانه بهره‌برداری گرفته‌اند.

زارعی با اشاره به مشکلات پیش رو درزمینه بهره‌برداری از معادن بابیان اینکه مردم نگران ملک و اراضی شخصی خود نباشند، اظهار کرد: تمام این معادن زیر نظر وزارت صنعت و معدن تجارت است و سند ملک دارای معادن به کسی داده نمی‌شود و فقط مجوز برداشت منابع صادر خواهد شد.

وی ادامه داد: نیاز است مردم و مسئولان با همدلی و کمک به یکدیگر معارضین محلی را مدیریت کنند تا راه برای ورود سرمایه‌گذاران به این معادن و ایجاد اشتغال پایدار باز شود.

سرپرست اداره صنعت معدن تجارت بشاگرد در خصوص آمار بیکاری ۵۴درصدی مردم در سطح شهرستان، یادآور شد: با توجه به وام‌های دریافت شده مردم از سوی نهادهای حمایتی در سطح شهرستان که در سامانه های اشتغال ثبت‌شده، آمار اشتغال و بیکاری باهم مغایرت بسیاری دارد که دلیل عمده آن صرف نکردن مبلغ دریافتی در جهت ایجاد اشتغال بوده است.

زارعی بیان داشت: اشخاصی که به دنبال سرمایه گزاری درزمینه معادن هستند می‌توانند با مراجعه به سامانه کاداستر ثبت‌نام کنندو معادن ثبت‌نشده را طی مراحل قانونی به ثبت برسانند.

وی افزود: روستاها هم می‌توانند با تعامل و مشارکت چند روستای هم‌جوار خود و ایجاد گردش مالی ۱۰۰ میلیون تومانی مجوز ثبت معدن و فعالیت را دریافت نمایند.

سرپرست اداره صنعت معدن تجارت شهرستان بشاگرد در خصوص موضوع خام فروشی اظهار کرد: برای جلوگیری از خروج مواد خام از سطح شهرستان دولت به دنبال ایجاد کارخانه فراوری کروم در شرق استان هرمزگان است که قرار است در محدوده‌ای بین میناب، رودان و بشاگرد احداث شود که می‌تواند جهشی بزرگ در صنایع معدنی این منطقه ایجاد کند.

زارعی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود مردم تعامل و همکاری لازم با ما را داشته باشند و در صورت مشاهده هرگونه برداشت یا حرکت غیرقانونی، موضوع را به ما اطلاع دهند.

انتهای پیام/ح

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۶۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: خراسان جنوبی یکی از استان‌هایی است که بالاترین ذخایر معدنی ارزشمند کشور را دارد و به عسلویه معدنی شرق ایران معروف شده است و به جهت واحدهای فعالی همچون زغال‌سنگ، طلا، منیزیم و… حرف‌های بسیاری در این حوزه اقتصادی و تبدیل شدن به قطب معدنی دارد.

خراسان جنوبی ۶ درصد مجموع معادن کشور، ۵.۱ درصد از ذخایر قطعی، ۲.۴ درصد استخراج اسمی و ۸.۵ درصد اشتغال در حوزه معادن را در کشور به خود اختصاص داده است. اما فعالان عرصه معدن و افکار عمومی معتقدند که برخورداری استان متناسب با داشته‌های معدنی نیست و باید گام‌های جدی برای تغییر این وضعیت برداشته شود.

به گفته کارشناسان حوزه معدن، خراسان جنوبی گرفتار نیمه خام‌فروشی و تکمیل نشدن زنجیره فرآوری مواد معدنی بوده و مهمترین راهکار برای شکوفایی اقتصاد معدن، ایجاد زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری و حمایت از سرمایه‌گذاران و معدن‌کاران با هدف ترغیب آنان به ایجاد و احداث صنایع جوار معدنی در این استان است که در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد.

جذب سرمایه گذاری‌های خارجی در خطه زرخیز خاوران

برنامه ریزان اقتصادی دولت سیزدهم در استان با علم و آگاهی از وجود منابع معدنی استان جذب سرمایه گذاری ها در حوزه فرآوری معدنی را در اولویت برنامه‌ها گنجانده‌اند که اتفاقی مبارک و امید بخش است و می‌تواند تحولی ارزشمند را برای مردم خراسان جنوبی به ارمغان بیاورد.

دولت سیزدهم با رویکرد توسعه متوازن و عدالت در توزیع امکانات که به طور طبیعی استان‌های محروم و کمتر توسعه یافته را شامل می‌شود در بیش از ۲ سال گذشته بر ارتقای زیرساخت‌های خراسان جنوبی از جمله برق، گاز، آب، حمل و نقل متمرکز شده تا زمینه برای جلب و جذب سرمایه‌گذاری در این خطه زرخیز بیش از پیش فراهم شود.

تاکنون شاخص‌های مربوط به تولید، سرمایه‌گذاری و اشتغال روند رو به رشدی داشته به طوری که خراسان جنوبی در شاخص‌های امنیت سرمایه‌گذاری، ایجاد اشتغال تعهد داده شده، کاهش نرخ بیکاری و جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ردیف استان‌های برتر کشور قرار گرفته است.

آمار رسمی حکایت از رشد بیش از ۲ برابری طرح‌های سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان جنوبی دارد و ۷۶ درصد سرمایه‌گذاری وارده به خراسان جنوبی از آن چینی‌ها است.

۳۰ میلیون دلار برای فرآوری ۵ ماده معدنی

کارخانه تولید الیاف شیشه یکی از طرح‌هایی است که اردیبهشت ماه سال گذشته با سرمایه‌گذاری خارجی در ناحیه صنعتی شهید کاوه خضری از توابع شهرستان قائنات آغاز شد و حجم سرمایه‌گذاری ثابت صورت گرفته توسط سرمایه‌گذار خارجی (چین) برای این واحد تولیدی ۳۰ میلیون دلار است.

این کارخانه با هدف جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استان با حضور استاندار خراسان جنوبی کلنگ زنی شد و جواد قناعت مدیران استان را ملزم به پیگیری برای تأمین زیرساخت‌ها و اجرای سریع پروژه کرد.

ماده اولیه این واحد تولیدی سیلیس، دولومیت، سولفات سدیم، سنگ آهک و فلدسپات است که عمده این مواد از معادن استان تأمین خواهد شد و محصول نهایی آن برای عایق‌های حرارتی مبدل‌ها و تأسیسات حرارتی، کامپوزیت‌ها و سایر صنایع کاربرد دارد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی از روند اجرای پروژه الیاف شیشه خضری با سرمایه گذاری ۳۰ میلیون دلاری سرمایه گذار چینی بازدید کرد.

مرتضی ذاکریان مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در حاشیه این بازدید در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: پروژه تولید الیاف شیشه و پشم و شیشه (شرکت نوآوران عایق و شیشه صداقت) با صدور مجوز برای سرمایه گذارانی از کشور چین در ناحیه صنعتی خضری در اردیبهشت ماه سال گذشته توسط استاندار محترم کلنگ زنی شده است.

گام بلند برای فرآوری مواد معدنی استان

وی با بیان اینکه مواد اولیه این واحد تولیدی از معادن شهرستان زیرکوه تأمین خواهد شد، ادامه داد: اجرا و بهره برداری از این پروژه گامی مؤثر در راستای فرآوری مواد معدنی استان است.

وی تصریح کرد: این پروژه نقش مؤثر و محسوسی در اشتغال‌زایی منطقه، فرآوری مواد معدنی استان و ایجاد ارزش افزوده، ورود تکنولوژی به صنعت استان و توسعه صادرات دارد.

به گفته وی با بهره برداری از این پروژه برای بیش از ۸۵۰ نفر در استان اشتغال ایجاد خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه کاربرد محصولات این کارخانه در عایق سازی ساختمان، عایق کاری بویلر و دیگ‌های بخار است، ادامه داد: این کارخانه ظرفیت تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن الیاف شیشه و ۳۰ هزار تن گلوله‌ای شیشه‌ای را خواهد داشت.

در یک قدمی بهره برداری پروژه

خراسان جنوبی که از زمان تأسیس آن در کنار استان‌های خراسان رضوی و خراسان شمالی حدود ۲۰ سال می‌گذرد با وجود ظرفیت‌های متنوع از جمله در بخش‌های کشاورزی، دامداری، معادن، گردشگری و مبادلات مرزی اما همچنان استانی کم‌برخوردار از نظر برخی امکانات و زیرساخت‌هاست که به اذعان ناظران، نتیجه کم توجهی و بی توجهی در ادوار گذشته به این استان پهناور است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی همچنین با بیان اینکه ۸ هزار متر مکعب در سال آب برای این پروژه نیاز بوده که توسط شرکت شهرک‌های صنعتی تأمین شده است، گفت: برق مورد نیاز این پروژه ۷ مگاوات است و شرکت شهرک‌های صنعتی استان متعهد شده به میزان ۲ مگاوات را تأمین کند که هنوز محقق نشده است.

ذاکریان به برگزاری جلسه‌ای با شرکت برق منطقه‌ای خراسان در راستای تأمین برق این پروژه هم گفت: ۹ میلیارد تومان برآورد هزینه فیدر انتقال برق پروژه شده است.

ذاکریان با بیان اینکه طبق جواز تأسیس ۱۱۰ میلیون متر مکعب گاز مورد نیاز پروژه اعلام شده است، تصریح کرد: در حال حاضر امکان تأمین ۲۵۰۰ مترمکعب گاز توسط شرکت گاز استان وجود دارد که پیمانکار و مشاور تعیین شده و نصب تأسیسات در حال اجرا می‌باشد.

به گفته وی در صورت تأمین زیر ساخت‌های برق و گاز فاز اول پروژه شامل ۴ سوله تولیدی ظرف یکماه آینده قابل بهره برداری خواهد بود.

تأمین ۹۰ درصد مواد اولیه کارخانه از معادن استان

نماینده سرمایه‌گذار چینی در کارخانه الیاف شیشه هم در گفتگو با مهر گفت: ۹۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه شامل سیلیس، دولومیت، سولفات سدیم، سنگ آهک و فلدسپات در معادن خراسان جنوبی موجود است.

محمد مهدی مرادی افزود: محصول نهایی کارخانه برای عایق‌های حرارتی، مبدل‌ها و تأسیسات حرارتی، کامپوزیت‌ها و سایر صنایع کاربرد دارد.

وی گفت: محصول فایبر برای جداره هواپیما و دستگاه‌های تصفیه هوا، گلس فید نیز در راه و ترابری داخل رنگ‌های جاده‌ای برای بازدید نور در شب استفاده می‌شود.

با وجود این همه توانمندی و ظرفیت سرشار خراسان جنوبی در زمینه معادن و ذخایر معدنی، مسیر برای سرمایه‌گذاری، فرآوری و ایجاد صنایع معدنی در این استان هموار شده است و نوید اتفاقات مبارکی در حوزه اقتصاد و اشتغال استان است.

کد خبر 6089462

دیگر خبرها

  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند
  • تلاش برای امرار معاش مصداق جهاد با دشمن است
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن