Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@22:45:12 GMT

تحلیل مطبوعات صهیونیستی از استعفای اجباری حریری

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۶۲۶۵۰

تحلیل مطبوعات صهیونیستی از استعفای اجباری حریری

غالب تحلیلگران صهیونیستی در عرصه مطبوعات تحت تاثیر اظهارات مقامات صهیونیستی صرفا به برشمردن فواید استعفای حریری از منظر فشار روانی بر حزب الله و ایران اکتفا کرده‌اند.

به گزارش مشرق، استعفای مشکوک سعد حریری نخست وزیر لبنان در روز 13 آبان سال جاری از پایتخت عربستان سعودی بازتاب های گسترده ای در سطح رسانه های مختلف جهان داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطبوعات اراضی اشغالی از جمله رسانه هایی در منطقه بودند که به این مسئله نگاه ویژه داشت. با بررسی چند روزنامه صهیونیستی با گرایش های مختلف سعی شد تا نگاه کلی این مطبوعات در زمینه استعفای حریری مورد ارزیابی قرار گیرد. بطور کلی مطبوعات مذکور تحولات اخیر لبنان را به عنوان «فرصت» قلمداد کرده و آن را مستمسکی برای فشار بر حزب الله و جمهوری اسلامی ایران دانستند.

روزنامه میانه رو یدیعوت آحارونوت

روزنامه یدیعوت آحارونوت چاپ اراضی اشغالی درباره استعفای حریری به نقل از مقامات ارشد امنیتی نوشت: بیانیه استعفای سعد حریری نخست وزیر لبنان، چالش پیش ‎روی اسرائیل و سایر کشورهای منطقه در خاورمیانه را با ظرافت نمایان ساخت. به عبارت دیگر این بیانیه مکانیسم جنگ علیه محور شرارت، متشکل از ایران، سوریه و حزب الله را ترسیم نمود. علاوه بر این، بیانیه به مثابه پایان موقت یک هفته پرماجرا و خطرناک در جبهه شمال (اسرائیل) بود.

روی کایس، تحلیلگر حوزه عربی در روزنامه یدیعوت آحارونوت  در گزارشی با عنوان «استعفای نخست وزیر لبنان نشانگر در خطر بودن جان او بود» نوشت که دستگاه‌های ذیربط در عربستان، یک تصویر اطلاعاتی به حریری نشان دادند که حاکی از استمرار ایران برای تحکیم نفوذ خود در لبنان بود. علاوه بر این یک طرح برای حذف فیزیکی او را به وی افشا کردند. درز طرح حذف فیزیکی حریری، نه از طریق دستگاه‌های اطلاعاتی لبنان، بلکه از طریق دستگاه‌های سعودی به اطلاع او رسید. دستگاه‌های سعودی نیز این اطلاعات را از همتایان غربی دریافت کرده بودند.

اسمادار پرری نیز در یادداشتی با عنوان «چگونه عربستان سعودی حریری را تبدیل به گروگان خود کرد؟» می نویسد که پادشاه عربستان که اعتقاد دارد ترامپ متحد وی است، از طریق استعفای حریری پیامی با هدف بدنام کردن ایران، آلوده کردن حزب الله و تقویت گفت‌وگو با آمریکا و اسرائیل  را ارسال کرد.

روزنامه چپگرای هاآرتص

زوی بارئل، تحلیلگر امور خاورمیانه در روزنامه هاآرتص، طی یادداشت تحلیلی در این روزنامه عنوان کرد که استعفای حریری، تاکیدی بر این نکته بود که عربستان حریری را وادار کرده است که امتیاز دهی به حزب الله را متوقف کند.

جک خوری تحلیلگر روزنامه هاآرتص در مطلبی با اشاره به ادعای حریری نوشت که با استعفای حریری جلوی نفوذ ایران در منطقه مسدود خواهد شد. خوری همچنین فشارهای اخیر بر حزب الله در پرونده استعفای حریری را همچون اعمال تحریم ها علیه این جنبش از جمله برنامه های آمریکا دانست.

عاموس هارل تحلیلگر دیگر هاآرتص در امور نظامی نیز در این باره در یادداشتی تحلیلی مدعی شد که خروج حریری از لبنان باعث افزایش بی ثباتی در جبهه شمالی بین اسرائیل و حزب الله خواهد شد. هارل معتقد است که حزب الله در اثر تشنجات سیاسی پیش آمده در لبنان در پی استعفای حریری، تصمیمی عجولانه و بی پروا خواهد گرفت که این مسئله برای اسرائیل خطرناک خواهد بود.

روزنامه راستگرای جروزالم پست

تحریریه جروزالم پست در سرمقاله ای با عنوان «بحران لبنان»، استعفای حریری را از منظر امنیتی مورد ارزیابی قرار داده و می نویسد که این استعفا نشانگر برهم خوردن ثبات نسبی در جبهه شمالی است. اما در عین حال این سرمقاله می افزاید که استعفای حریری مثالی دیگر در مورد نزدیک شدن اسرائیل به کشورهایی همچون عربستان، مصر، اردن و غیره در مقابل ایران است و اینکه اسرائیل باید این فرصت را غنیمت شمارد.

آنا آحرونحییم از تحلیلگران روزنامه جروزالم پست در امور خاورمیانه نیز می نویسد که با استعفای حریری، اسرائیل بیش از پیش به سمت جنگ با لبنان سوق پیدا کرد. آحرونحییم نیز معتقد است که با این استعفا باید منتظر بی ثبات شدن شمال اسرائیل بود.

روزنامه آنلاین تایمز اسرائیل

تحریریه روزنامه آنلاین تایمز اسرائیل در یکی از مطالب خود پیرامون استعفای حریری می نویسد: «حزب‌الله از متحدان حیاتی بشار اسد رئیس جمهور سوریه در جنگ داخلی علیه داعش و جنبش‌های مسلح علیه وی در کشور است. این گروه، به شدت از سوی ایران حمایت می‌شود و تنها حزب لبنانی است که در پی جنگ داخلی 1975-1999 تسلیحات خود را حفظ کرده است. تسلیحات این گروه از آن زمان به بعد افزایش یافته است و اکنون از تسلیحات ارتش این کشور، بیشتر است. این اقدام در میانه‌ افزایش حمله‌های کلامی عربستان سعودی علیه رقیب اصلی خود در منطقه، ایران، انجام شد.» در نهایت تایمز اسرائیل پیش بینی می کند که کناره‌گیری الحریری تنش‌های داخلی لبنان را شدت بخشد و سیلی از ابهام و عدم ثبات به بار بیاورد.

روزنامه مذهبی یاتد نیمان

روزنامه یاتد نیمان که ویژه جامعه دینمدار در اراضی اشغالی است در یادداشتی با عنوان «اسرائیل و حزب الله آماده نبرد» به قلم روناسون روزنبلوم به ماجرای استعفای حریری اشاره داشته و می نویسد که وضعیت وخیم لبنان در پی استعفای حریری که همانند شلیکی بر پیکره ایران بود، این فرصت را در مقابل اسرائیل قرار داده تا زیرساخت های لبنان را نابود کند. در ادامه آمده است که اگر اسرائیل زیر ساخت های لبنان را تخریب کند آنگاه شاهد از دست رفتن وجهه حزب الله در لبنان خواهیم بود.

نتیجه گیری

مجموع مطالب مورد بررسی قرار گرفته حاکی از وجود فضای بیم و امید در عرصه مطبوعات صهیونیستی است. اما آنچه که بیشتر می توان از این مطالب بدست آورد اینکه استعفای حریری فرصت مناسبی برای طمع ورزی صهیونیست ها ایجاد کرده تا از بهم ریختگی وضعیت سیاسی لبنان در راستای اهداف نظامی علیه حزب الله و لبنان بهره ببرد. البته نگرانی از بی ثباتی در مرز شمالی (مرز بین لبنان و اراضی اشغالی که از سال 2006 تاکنون وضعیت نسبت آرامی داشته) بر این طمع سایه افکنده و تحلیلگران صهیونیستی نمی توانند با قطعیت از فواید راه اندازی جنگ علیه لبنان سخن بگویند.

در نهایت اینکه غالب تحلیلگران صهیونیستی در عرصه مطبوعات بیشتر تحت تاثیر اظهارات مقامات صهیونیستی تنها به برشمردن فواید استعفای حریری از منظر فشار روانی بر حزب الله و ایران اکتفا کرده و دستوری عملی در راستای ورود مستقیم اسرائیل به پرونده حریری از نوشته های آنان قابل استخراج نیست.

منبع: تسنیم ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۲۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله موشکی حزب الله به پادگان «برانیت» رژیم صهیونیستی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المنار، حزب الله لبنان با صدور بیانیه‌ای از حمله موشکی به یک پادگان ارتش رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.

در بیانیه حزب الله آمده است: برای حمایت از ملت استوار فلسطین در نوار غزه و پشتیبانی از مقاومت دلاور و شریف آن، مجاهدان مقاومت اسلامی ساعت۸:۱۵ صبح امروز چهارشنبه محل تجمع نظامیان رژیم صهیونیستی را در اطراف پادگان برانیت با سلاح موشکی و گلوله‌های توپخانه هدف قرار دادند.

این خبر در حالی است که رسانه‌های رژیم صهیونیستی پیش از صدور بیانیه حزب الله از به صدا درآمدن آژیر خطر در شهرک‌های نطوعا،‌ متات، الکوش و حرفیش در منطقه الجلیل غربی در شمال فلسطین اشغالی در پی حمله موشکی از جنوب لبنان خبر داده بودند.

کد خبر 6093793

دیگر خبرها

  • اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!
  • ۷۱۹ حمله حزب‌الله علیه رژیم صهیونیستی در یک ماه
  • پاسخ پرقدرت حزب الله به رژیم صهیونیستی و بحران در اتاق جنگ اسرائیل
  • شهادت رزمنده حزب الله در راه قدس
  • تهدید علنی حزب‌الله توسط اسرائیل: لبنان را اشغال می‌کنیم!
  • اسرائیل حزب‌الله را تهدید کرد/ جنوب لبنان را اشغال می‌کنیم
  • رژیم صهیونیستی: حزب‌الله از مرزها دور نشود جنوب لبنان را اشغال می‌کنیم
  • حمله موشکی حزب الله به پادگان «برانیت» رژیم صهیونیستی
  • ژنرال صهیونیست: حزب‌الله منطقه امنیتی حائل در داخل اسرائیل ایجاد کرده است
  • پشت پرده استعفای فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم صهیونیستی